MNE #95 | Tiden går så fort! 🇳🇴

Mitt norske eventyr #95


Jeg kjørte blant annet til restauranten
 

SØNDAG 28. APRIL: Som du kunne lese i mitt siste innlegg fløy jeg denne helgen igjen til Nederland. Denne turen var bare for en full søndag. Førstkommende mandag må jeg jobbe hos Ruter som vanlig, så lengere bortreist kunne jeg ikke være. Da jeg denne måned fløyet mange ganger, synes jeg at denne turen var langt nok. Dessuten kommer jeg dette år minst to ganger tilbake til Nederland.
 
DAGENS PLANNER: På søndagsmorgenen var det først et møte med gode venner. I ettermiddag hadde jeg noen tid til å være hos foreldrene min. På kvelden gikk vi til en restaurant med hele familien min inkludert onkler, tanter og nevøer. Anledningen var at faren min feiret sin første pensjonsdagen. Nei, han er langt ikke 67 år. Han fikk en anledning til å gå mye tidligere med pensjon som han tok med begge hender. Kvelden var til slutt kjempe fint, men for å være ærlig hadde på forhånd double følelse. Egentlig gjeller følelser om hele dagen. På den ene siden gledet jeg mye til denne dagen mens på andre siden ønsket jeg å være hjemme. I innlegget som kommer skal jeg fortelle alt mer nærmere.
 
DAGENS 1. HØYDEPUNKT: Positivt sett hadde dagen altså mange høydepunkter. Min første var at jeg endelig kjørte bilen! Etter jeg solgte bilen min for cirka annenhalvt år siden, var flere skeptisk om jeg skulle klare å kjøre bilen uten ulykker. Ikke vær rett, kjøre bil er like som sykle. Man glemmer aldri hvordan sånt kjøretøy fungerer. Jeg er altså sikkert på at det hjulpet godt at jeg kjørte mye før. Særlig på grunn av jobben min, men altså fordi jeg liker å kjøre. Derfor er jeg fortsatt kjempe gla at jeg kjøret bilen igjen. Ikke på grunn av alt gikk bra!
 
DAGENS 2. HØYDEPUNKT: Andre høydepunkt var at nesten ingen hadde forventet at jeg skulle komme på festen. Stort sett hørte jeg si «Norge er jo langt unna Nederland» og «det koster jo for mye å fly hit for bare en dag» At jeg dukket opp på festen og at mange var overrasket, føltes så godt. Norge er egentlig ikke så langt unna Nederland enn man egentlig tror. De finnes flere andre land som ligger lengere unna. Derfor, tror jeg ihvertfall, blir flybilletter ikke så dyrt også.
 
NEDTUR AV DENNE REISE: Da jeg fløy lørdagskveld til Nederland, fløy jeg faktisk på kongensbursdagen – helt glemt. Denne dagen kommer godt nærmere som 17. mai. Det finnes markedet i alle steder i Nederland hvor, stort sett barn, prøver å selger tingene. De kan variere fra leketøyene til leker eller mest tilfeldige tingene. Prisene på disse tingene stort sett laft. Man kan tenke på prisene rundt 1€ / 2€ – cirka 10kr / 20kr. Altså jeg har gjord det da jeg var ung, men de siste årene var det bare ser rundt. I tillegg på sånn dag er det altså spising av mange orange kakker.
 
Før gledet jeg mye på denne dagen, så det er egentlig litt rart at jeg har jeg glemte feiringen. Sikkert at det også har å gjøre med at denne dagen ble feiret før på 30. april. Endringer til 27. april ble gjord i 2014 da dronningen ga tronen til sønnen hennes Willem Alexander. I tillegg ble navnet også endret fra «koneningendag» (dronningsdagen på norsk) til «koningsdag» (kongensdagen på norsk). Kanskje du kan forstår at jeg fortsatt sier «koneningendag» istedenfor å bruke den riktige navn?
 
Bevisstheten om dagen fikk jeg da jeg satt i flyet. Alle fikk nemlig helt uforventet små gave, en sjokolade… Så hvis jeg hadde tenkt på dagen før, den hadde jeg sikkert kommet tidligere til Nederland. Heldigvis tenkte forelderen min på denne dagen, så jeg fikk en orange kake fra dem likevel.
 
Mitt norske eventyr #95


Kult gjord! (dette sto på Gardermoen flyplassen)
 

Mitt norske eventyr #95


Den gave vi fikk i flyet
 

Mitt norske eventyr #95


Typiske orange kake på kongensdagen
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg