MNE #91 | Ukentlige oppdatering


Mitt norske eventyr #91
Torsdag 28. mars:

Gjør mindre, og få mer – en av flere kvoter jeg hørte i podkasten The Minimalist.

Etter denne kvoten begynte jeg å gjenkjenne at jeg må ta et steg tilbake. Alt hva jeg gjør begynner å frustrere meg på grunn av ikke nok tid. Derfor, mitt første steg for i dag var å blokkere av alle sosial media. Min andre stegg var å rydde opp sosial media fra favoritter. I tillegg har jeg skrevet ned alt jeg er opptatt av, og skrevet bak hvorfor jeg har det på listen. Flere tingene må jeg fortsatt finne ut, men helse og franskkurset er et klart mål allerede. Og for å være ærlig, fokusere på bare de to tingene føltes god. Dermed fikk jeg store fremgang til!

 
Fredag 29. mars: I dag begynte jeg å skrive ned disse korte daglige oppdateringer. Rett og slett tilbake til opprinnelig ideen: skrive daglig om mitt norske eventyr, skrive ned minne tankeganger, og lære å skrive bedre på norsk.

I ettermiddagen tok jeg en deilig 2 timers tur, lufte hodet, og slappet av ved å gå på kino. Filmen jeg sett heter Dumbo. En veldig fint film som jeg trodde at det skulle være en barnefilm, men det er absolutt ikke sant! Ihvertfall jeg var vokst opp med denne fortelling. Ser dem nå tilbake i 3D var veldig kult!

 
Lørdag 30. mars: Siden turen tilbake hjemme igår kveld, stiller jeg meg selv spørsmålet: hvorfor gjør jeg… Hva er målet til… Hva vil jeg nådd med… Konklusjonen fikk jeg idag, og den var egentlig veldig enkelt: jeg lyter for mye til andre. Derfor begynte jeg å skrive ned disse fire «i don’t care about…»
…hvis dette innlegget har en negative tvist. Det er min blogg, og jeg bestemmer hva jeg skriver om.
…hvis man synes jeg tøft. Det er bare for å trekke klart grenser, og beholde fokus.
…hvis man blir ikke enig med meg. Faktisk, jeg er glad for det. Det betyr at vi er forskjellige.
…hvis man ikke kan være enig med ideen min. Foreløpig kommet flere ideer til et vakkert resultat. Selvsagt finnes nok ideer som gikk ikke bra, men altså til dette «i dont care». Ikke minst har jeg prøvd det og lært hvordan jeg kan gjøre det neste gang bedre.

Hva jeg mener å si: ikke gå bak gruppen mennesker, men ser omkring deg. De finnes flere sjanser og muligheter. Jo, gå med hele gruppen føles trygt og sterkere, men dette er hele poenget. Ta for eksempel mitt norske eventyr. Det var skremmende å gå til et ukjent land med ukjente regler og språk. Til slutt har jeg lært meg masse, og kan jeg være stolt av meg selv. Faktisk mer stolt enn når jeg hadde lyttet til andre. Og ja, det var mange som så at jeg matte være i Nederland.

Jeg vil understreke at jeg skrevet dette ned for å bringe meg inn i en annen tankegang. Jeg synes at noen ganger det er fint å tenke annerledes. Altså for å beholde målet mitt klart. Derfor begynte jeg i tillegg å skrive ned disse fire «i care about…»
…familien min. Derfor har jeg gjord en overraskelse den 19. mars.
…vennene min. Derfor har jeg sendt noe av dem et postkort.
…helse min. Jeg har bare en kropp som kan ikke bytes til en ny eller enn bedre kropp.
…tingene jeg gjør fordi jeg vet at disse tingene er jeg.

 
Søndag 31. mars: Fokus for idag… bloggen min. Etter at blogg.no har endret plattformet sitt, stemmer noe ting ikke lenger. Med 262 publiserte innleggene kan jeg fortelle at jeg er langt fra ferdig. Vel, jeg tror at må gå gjennom ca. 43 innleggene. Ikke bare dette har jeg gjord. I tillegg har jeg skrevet to nye innlegg, og hentet kaffe – en tur av en time.

 
Min ukens yndlingslåt er: Julia Brennan – Inner Demons

Samlinger av alle låtene kan du finne her.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg