MNE #9 | Uke 35, Hvordan jeg valgte å lære norsk

Ukentlig fortelling uke 35 (2017)

Konsert til Marit Larsen
(Bonn, Tyskland den 16. august 2010)

Denne uken skal jeg fortelle deg mer om hvordan jeg valgte å lære norsk.

 

Last.fm…

Alt begynte med musikk. I 2011 laget jeg en ny konto hos Last.fm. Last.fm er en nettside hvor du kan registre hvilken låt du lyttet til. Dette gjør du ved hjelp av en scrobber. Med denne informasjon har du en veldig fin oversikt hvilken artist du liker den mest. Også kan du finne sammenlignet artister. På denne måte fant jeg mer og mer norsk artister. Min første favoritt artister var Marit Larsen og senere kommet Maria Mena (eneste i listen som er kjent i Nederland), Susanne Sundfør, Sandra Lyng og mye mer norsk artister også på min favoritt musikkliste. Fun faktum; min første konsert var konserten til Marit Larsen i 2010 (7 år siden, whow!) Fra dette øyeblikk er det ett stort drøm og møtte Marit Larsen en dag.

Det var Marit Larsens musikk som vekket min interesse for Norge. Gjennom musikken hennes ble jeg også kjent med andre norske artister som synger på norsk. Jeg vet, med en google søk kan du finne teksten til musikken og oversette dette med f.eks. Google Translate. Da vet du også hva man synger. Men (faktisk vanskelig å forklare) på en annen måte har jeg ingen følelser med musikken. Jeg vil lytte til musikken uten å oversette teksten.

Jeg hadde rett. Nå forstår jeg norsk bedre og trenger ikke lenger å høre musikken med teksten, hører jeg musikken på en annen måte. Nedenfor kan du finne et av mange eksempler på hva jeg mener. Etter flere år lyttet jeg igjen på den samme musikken. Nå må jeg, også som Marion Raven, gråte litt…

Låt er fra «Magnus Grønneberg – Her Er Jeg»

 

Musikk var ikke den eneste grunn…

Helt sikkert at du hørte en gang noen snakker et språk du ikke forstår, ikke sant? Er det ikke rart når du tenk at denne språk er helt normalt til den andre person? Helt normalt som vi snakker norsk? Til meg er det veldig rart og vanskelig å tenke på. Derfor lurte jeg meg på hvordan det følges å snake et helt annerledes språk…

Egentlig, jeg kan faktisk ikke bli vant til denne hele ideen. Tenk på at flere år siden jeg forsto ingen ord norsk, og nå skriver jeg hver onsdag helt på norsk, rart ikke sant? Hvordan det følges? Da er igjen veldig vanskelig å forklare, men jeg kan fortelle deg at det er veldig moro å snakke et fremmedspråk. F.eks. når jeg var i Nederland, jeg kan si alt jeg vil på norsk uten at noen forstår meg. Men reaksjonen du fikk, genialt.

I sted av å legge et bilde, jeg skal legge en låt på spansk så at du kan se hva jeg mener. Når jeg fant teksten på Google, jeg fant ut at dette er en vakker låt. Du kan finne teksten her.
Denne låt er fra «Carla Morrison – Yo Vivo Para Ti» – på engelsk: I Live For You”


 

Ukens låt…

Denne uken er «Marit Larsen – I Don`t Want To Talk About It» min favoritt låt.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.


Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Vi ses til en ny oppdatering!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg