MNE #7 | Uke 33, Hvordan jeg lærer den norske språk

Ukentlig fortelling uke 33 (2017)

Nederlandsk Norsk ordbok

I dag skal jeg fortelle mer om hvordan og hvor lenge jeg lærer den norske språk.

 

Når jeg begynte med norskkurs…

Det er nesten tre år siden når jeg begynte med den første norskkurs. I oktober 2014 jobbet jeg hos en IT bedrift hvor jeg hadde nattskift. Derfor var de ikke mulig å gå på skolen for å lære den norske språk. Med et google søk fant jeg Bureau Svejo. Hos Bureau Svejo kan du ta norskkurs på Skype, og lage en avtale når som helt. Det perfekte løsning jeg lettet etter. Så jeg bestilte en time og begynte med den første norskkurs. Norskkurs var ved hjelp av kursboken «På Vei» fra Cappelen Damm. Denne norskkurset var nivå A1 og A2 hvilket jeg avsluttet i mars i fjor.

Ukentlig fortelling uke 33 (2017)

Mitt første studiebøker

 

I fjor…

I fjor vår jeg veldig opptatt med høyere skole utdanning og omsorg med huset mitt. Derfor hadde jeg ingen mulighet å gå videre med norskkurset. I mellomtiden, for å holde den norsk språk oppdatert, sett jeg på norsk YouTube-ere. Du kan tenke på Prebz & Dennis og Noobwork. Også lyttet jeg mye til radioen og leste jeg mange avisen. Noe ganger var de veldig vanskelig og forstår, men jeg er glad vi har oversettelse nettstedet som Google Translate. Ikke alltid den beste venn fordi noe oversettelse var feil, men greit. Jeg lærte masse nye ting, og den er viktig.

Også i fjor oppdaget jeg Duolingo på nytt. Duolingo er en språkopplæringsplattform på mange språk. Du kan f.eks. lære Nederlandsk, Engelsk, og mye mer (klikk her for en full oversikt med hvilket språk du kan lære) En morsom ting av Duolingo er at det har streaks. Hver dag, når du lærte enn språk, fikk du en ny streak. Når du ser på profilen min, den kan du se at jeg har fikk 323 streaks. Dette betyr at jeg lærte norsk 323 dager uten å misse enn dag å lære norsk (det er nesten et år, wow!) Også er det nå mulig og deltok grupper og utfordre deg selv med achievements.

Du kan finne Duolingo i nettlesere på datamaskinen, Windows Store, Google Play og Apple Store (alt er helt gratis!) Her er noe eksempler av Duolingo.

Ukentlig fortelling Uke 33 (2017)

Når du fikk en nådd

(Bilder 1 av 8)


 

Hvordan videre…

Høyere skole utdanning er neste avsluttet. I tillegg har jeg begynt på nytt med norskkursen hos Bureau Svejo. Flere uker side har jeg kjøpt nye studiebøker for å lære norsk på nivå B1. Også skal jeg prøve å skrive noe nytt innlegg hver onsdag på bloggen min. Beklager når du finner noe skrivefeil, jeg fortsatt å lære norsk 😉

Ukentlig fortelling uke 33 (2017)

Nye studiebøker på norsk (nivå B1)

 

Ukens låt…

Denne uken er «Sandra Lyng – Ta Me Dit» min favoritt låt.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.


Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Vi ses til en ny oppdatering!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg