MNE #56 | Nye store beslutninger…

Mitt norske eventyr #56

Bildet jeg tok allerede 21. juni

Mandag 23. juli: Hei! Her er jeg igjen! Igjen etter én uke pause fra bloggen min, og to uke etter det siste skrevet innlegget. Jeg vet, alt høres veldig komplisert ut, men som jeg skrev i mitt siste innlegget er grunnen til at jeg glemte å skrive notater daglig. En annen grunn er at jeg i det siste tenker mye om forskjellige ting og tang. Jeg vet for eksempel ikke lenger om hvordan jeg egentlig må fortsette noen forskjellige prosjekter. Nei da, jeg gjør absolutt ikke for mye prosjekter. Planen min om disse prosjekter er fortsatt kjempe bra. Dessverre oppsto masse støy i det siste i noen av disse prosjekter, at alt derfor har kommet mer til «out of control». Det var så mye støy at det ene prosjekt har påvirket andre prosjekter på en dårlig måte. Les for eksempel dette innlegget tilbake for å se hva jeg mener. Alt oppsummert førte dette til at det blir så vanskelig for å skrive dette innlegget, som krevet til slutt enda mer tid enn jeg hadde ønsket meg. Valgene jeg måtte ta, for å få litt «control» tilbake, var ikke lett. Derfor var å skrive ned disse gode forklaringer ikke lett heller, og måtte jeg skrive dette innlegget for sjette gang på nytt – hufff da. Heldigvis blir jeg nå endelig fornøyd med resultatet, selv om jeg har flere notater til hvor jeg egentlig vil snakke om. Forhåpentligvis kan jeg bruke dem likevel i løpet av denne uken… men vi får se. Uansett, på grunn av alt jeg nevnte før, legge jeg merke til at jeg sier mer og mer: nei beklager, jeg er veldig «busy» nå. Dette frustrerte meg enormt fordi jeg ikke kunne forklare til meg selv hvorfor jeg sier dette egentlig. Takket være at jeg hørte til en av min yndlingspodkasten «The Minimalist», fant jeg til tjuvende og siste ut hva svaret er. Bare en forklaring som har hjulpet meg godt videre for få mer og mer «control» tilbake – derfor liker jeg denne podkasten så mye. Det forklarte:

Det ordet «busy» betyr egentlig «out of control». For å få mer struktur i mans daglige gjøremål trenger man å si nei til de fleste tilbud, så at man kan si ja til tilbud som er mest viktigst til dem akkurat nå. Denne måten kan man hjelpe til for å komme lettere til målet sitt.

Faktisk kommer det an at man må ha et mål først, og at man må begynne å kartlegge sitt daglig gjøremål. Deretter kan man satt disse to tingene sammen for å kunne sette gode prioriteter, og for å holde fokus på alt som hjelper å komme til målet sitt.

Målet mitt er egentlig helt klart allerede: finne en jobb før dette året slutter seg. Ingen jobb betyr rett og slett ingen «mitt norske eventyr» lenger, og jeg tror det trenger absolutt ikke å være sånn. Det kommer for meg mer an å se til min daglig gjøremål. Altså dette har jeg nå enda mer kartlagt, så jeg kan egentlig begynne å bestemme mer om hva kan hjelpe meg for å komme til målet mitt. Av denne grunne hadde jeg forrige mandag, fra min siste publiserte uken, fortalt at jeg foreløpig ikke skal bruke masse tid lenger til norskkurset, språkkafeer, leksehjelp eller noen andre aktiviteter. Da jeg fortsett legge merke til at jeg likevel ikke ha nok tid til jobbsøking, har jeg av denne grunn bestemt å slutte med de frivilligaktivitetene IT-kafeen, datahjelpen og hjelpen til sykkelverkstedet. Jeg er selvsagt veldig lei meg for å måtte ta denne beslutning, fordi jeg liker så mye å hjelpe mennesker. Dermed kan jeg lære så mye nye ting, blant annet til å bli flinkere på norsk. Likevel føles denne beslutningen bra. Hvis jeg på grunn av «ikke kunne finne en jobb» må gå tilbake til Nederland, hvem kan jeg egentlig hjelpe til lenger? Ihvertfall jeg tror i så fall ingen personer. Jeg kan derfor ikke ønske meg nok å finne en jobb så snart som mulig. Bare den kan jeg fortsette denne hjelpen uansett. Kanskje du kan av den samme grunn altså forstå at jeg har store tvil om hva jeg skal gjøre med blant annet Oslo Skriveklubb? Da Oslo Skriveklubb-prosjektet har søndag som en bestemt dag, skal jeg derfor komme tilbake på førstkommende søndag med mer informasjon om dette prosjektet.

Jeg er forresten bevist at det skulle være enklere å slutte direkte med dette «Sunn Livsstil Norge»-prosjektet, særlig fordi det har sørget for masse støy. I mitt synspunkt ser jeg igjennom alle disse støy likevel mange gode, positive muligheter som sikkert kan hjelpe godt å nå målet mitt. Uten tvil at jeg fortsatt har store tvil om prosjektet på grunn av så masse støy, men derfor snakket jeg i mitt siste innlegg om at jeg på lørdag skal komme tilbake med mer informasjon.

Forstår meg vær så snill ikke feil i det hele tatt. Denne beslutning kommer absolutt ikke fram fra at jeg vil løpe bort fra et eller flere (vanskelige) situasjoner. Jeg vil absolutt ikke være en egoistisk person som tenker bare på seg selv. Man kan alltid ta kontakt med meg hvis man fortsett trenger ekstra hjelp til! Her er forresten en annen fint forklaring fra det sammen podkasten som forklarer nærmere om hva jeg prøver å si:

Hvorfor forteller flyvertinner at du må i nødsituasjoner ta på deg oksygenmasken først, og ikke hjelpe andre først? Veldig enkelt. Det er letere å hjelpe andre hvis du har det selv bra nok.

Da dette beslutning kommet ikke så lenge siden sist, ville jeg ikke avlyse IT-kafeen med en gang. Derfor har jeg idag vært til IT-kafeen som siste gang. Uken deretter må jeg dessverre innrømme at IT-kafeen skal være stengt. Jeg har prøvet å finne en person som kunne overta fremover, men selvsagt er alle på ferien nå. Så likevel er dette prosjektet egentlig ikke helt avsluttet med en gang inntil jeg fant en riktig person.

Hvis du er nysgjerrig til IT-kafeen, eller hvis du har lyst å overta IT-kafeen. Da kan du ta kontakt med meg. Dermed finnes også en Facebook-gruppe hvor du kan finne mer informasjon, og hvor du kan gratis bli medlem av 😊

 

Ukens yndlingslåt…

Denne uken er «Admiral P. feat. Nico – Du er min engel» yndlingslåten min.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

#Personlig   #DeichmanFubiak   #Furuset   #Datahjelp   #Frivillig   #musikk   #kaos   #Norge   #Eventyr   #juli   #2018
1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg