MNE #53 | Forsvant men endelig tilbake…

Mitt norske eventyr #53

På vei til bl.a. IT-Kafe…

Mandag 02. juli: Etter nøyaktig en måned forsvant fra bloggen min er jeg endelig tilbake! Beklager veldig mye for dette, men jeg trengte disse tidene for å klargjøre prosjekter og forskjellige gjøremål. Fra og med denne måned er det ferie i Norge, så derfor var det viktig for meg å sette prioriteten min på nytt. Uansett, nok unnskyldninger. De meste tingene er heldigvis avrundet nå, så endelig mer tid til bloggen min, YES!

Den første spennende ting jeg vil gjerne snakke om er norskprøven. Som du kanskje vet ble den skriftlig delen utsatt til 11. juni. Etter litt mer enn en uke senere fikk jeg resultater, og jeg bestått B1 til både muntlig og skriftlig delen! Selvfølgelig hadde jeg store håp på B2 nivået, men likevel synes jeg at jeg kan være veldig stolt av meg selv. Særlig når du tenker at jeg har lært meg store deler norsk fra bloggen min. Jeg mener egentlig mer at jeg aldri har gjord norskkurs på B2-nivået, og små deler av norskkurset på B1-nivået. Hvis jeg alle år jeg lærte meg norsk oppsummert, da snakker vi om ca. 2,5 år nå. Jeg synes i så fall at dette er en veldig stor prestasjon hvor jeg sikkert kan være stolt av.

Som vanlig på mandager begynner jeg dagen med «Mennesker i fokus» for jobsøkingshjelp. På grunn av sommerferien ble 27. juni den siste dagen at de var åpen. På denne siste dagen ble vi spurte om vi kommer tilbake etter sommerferien. Det samme spørsmålet stilte jeg også til meg selv om hva jeg egentlig vil gjøre med språkkafeer, leksehjelp og andre aktiviteter. Jeg må dessverre innrømme at jeg allerede har bestemt meg å ikke fortsette disse aktivitetene foreløpig. Jeg vet ikke om jeg fortalt dette før, men på slutten av dette år har jeg dessverre ingen budsjett lenger for å kunne fortsette mitt norske eventyr. Sagt med andre ord: hvis jeg ikke finner inntekt inne et halvt år, da må jeg dessverre gå tilbake til Nederland. Det er absolutt ingenting feil med Nederland, men jeg liker Norge enda mer siden jeg bo her. Av denne grunn gjør jeg nå veldig mye forskjellige prosjekter, bare for å øke sjansen min for å få raskere et godt inntekt. I løpet av denne uken skal jeg forteller mer om disse forskjellige prosjektene, og om hvordan jeg skal fortsette dem. Jeg kan dermed fortelle at jeg allerede ser nød å avslutte noe prosjekter. Selv om jeg ser masse gode muligheter med all disse prosjektene, skal ikke alle prosjektene hjelpe nok for å komme (raskt) til målet mitt. Største grunnen er at de fleste prosjekter krever masse tid som jeg ikke ha på øyeblikket – hvorfor tror du at det tok så lang tid før jeg kommet tilbake på bloggen min?

Ihvertfall på mandager er prosjektet mitt «IT-kafe», og her er det mye å gjøre. Blant annen på denne grunn skal IT-kafeen være åpen i sommerferien. Den kan jeg for eksempel begynne tidligere så at jeg på denne måten kan reservere noe ekstra tid i planningen min for å klargjøre gjøremålet – den nederlandske uttrykke pinne bak døren ;-). Likevel er det i det siste allerede gjord mye fremgang. I samarbeid med alle frivillige som jobber for IT-kafeen, har vi laget en ny plakat. I mellomtiden er det også utgitt noen annonser i den lokale aviser. Av denne grunn har allerede kommet mange nye mennesker til IT-kafeen, hvor vi (les alle frivillig til IT-kafeen) selvsagt er veldig glad i!

Hvis du er nysgjerrig til IT-kafeen, eller hvis du vil vite mer. Der finnes en Facebook-gruppen som du kan gratis bli medlem av.

Før jeg avrunder denne dagen vil jeg gjerne snakke om et veldig morsomt faktum. Idag har jeg nemlig et jubileum! Nøyaktig et år siden, 1. juli, reiste jeg fra Haag (Nederland) til Frederikshavn (Danmark). Den nesten dagen, 2. juli, dratt jeg videre med båten og ankommet jeg i Oslo for å begynne et helt nytt eventyr: Mitt norske eventyr som jeg kaller det. Faktisk betyr det også at jeg blogger for et år og en dag nå! Når jeg ser tilbake er jeg veldig stolt av meg selv. Allerede et år helt alene i et fremmede land. Et år hvor jeg ikke bare har lært meg så mye nye ting, men altså at jeg har møtet veldig mye finne folk. Jeg er så nysgjerrig nå om hvordan det skal være om et år senere.

 

Ukens yndlingslåt…

Denne uken er «Eivør – Trøllabundin» yndlingslåten min. Jeg oppdaget musikken hennes ved uhell, og jeg var veldig begeistret. Det er en blanding av norsk, men likevel forstår jeg ingenting av hva hun egentlig synger. Ved noe undersøkelse oppdaget jeg at hun er opprinnelig fra Færøyene!? Jeg har virkelig aldri hørt om dette. Kanskje det er like ukjent som Åland? Uansett, jeg liker hennes musikk veldig mye. Dermed har jeg nå en ny sted på ønskelisten min som jeg sikkert skal besøke i fremtiden!

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

#Personlig   #Datahjelp   #norskprøven   #Norge   #MittEventyr   #musikk   #Furuset   #juli   #2018

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg