MNE #39 | Legevakt…

Mitt norske eventyr #39

Venter til jeg bli hjulpet

Mandag 26. mars: Selv om det er påskeferien kunne jeg ikke sove lenge idag. Grunnen er at jeg måtte gå til en legevakt for å sjekke et sår på hender min. Heldigvis er det ikke noe å bekymre deg over. Jeg har allerede en krem for å helbrede såret, men kremen var tom. Kremen kunne jeg også bestille hos en legesentrum, men da jeg bare ha en D-nummer er dette ikke mulig for meg. Kremen har jeg fått uten problem sammen med godt informasjon om hvordan jeg kan forekomme såret i fremtiden. I tillegg har jeg også fått en list med legesentre som jeg kan spørre om hjelp uten at jeg trenger et fødselsnummer.

Å være ærlig er jeg veldig imponert om hvordan alt gikk. Jeg ble f.eks. spurt om D-nummeret mitt, og alle personlige informasjon var umiddelbart tilgjengelig. Etter besøket fikk jeg en beskjed med hva legen hadde konstatert, og hva vi hadde snakket om. Fordi jeg hadde oppgitt D-nummeret mitt, var det derfor veldig enket å hente kremen hos apoteket. Selvfølgelig var jeg også veldig overrasket over meg selv. Jeg klarte å bare snakker norsk, og forklare på norsk hva hadde skjedd. Kanskje det hadde også litt hjulpet at jeg hadde tatt på meg kremen fra Nederland. Forresten er det bra å se fremgangen i mitt norske språk. Uansett, i Nederland går det samme prosess; gå til lege til og med hente et resept litt med vanskelig. På denne grunn er jeg veldig overrasket hvor fort alt gikk. Faktisk synes jeg at jeg er bedre hjulpet enn i Nederland, særlig fordi jeg har fatt en beskjed med hva legen og jeg hadde snakket om.

 

Ukens låt…

Denne uken er «First Aid Kit – Fireworks» min favoritt låt. Igjen en låt jeg hørte i en butikk som jeg liker veldig mye.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg