MNE #20 | Julen kommer!

Beklager at denne oppdatering er for sent. Denne uken har jeg tatt alt rolig, kanskje litt for rolig? Iallfall, denne uken endelig snø! Snøen i kombinasjon av at det blir veldig raskt mørkt og julepynt og julemusikk i butikkene gi meg veldig større julefølesene. Nysgjerrig? Les rask videre…

Mitt norske eventyr #20

Julen kommer!

Ukens låt…

Denne uken er «Sandra Lyng & Vidar Villa – Når Julen Kommer» min favoritt låt.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

Søndag…

I dag hadde jeg vært til språkkaffen. Etterpå, på vei hjemme, hente jeg kaffe, og det var så koselig. Selv om de fleste butikkene var stengt, var Oslo sentralstasjon veldig fint pyntet med julepynten. Jeg ble litt synd at jeg har bare tatt et bildet, men jeg er helt sikkert at jeg skal ta mer julebildene i løpet av neste ukene.

Mitt norske eventyr #20

Julepynten


Mitt norske eventyr #20

Varme kaffe

Mandag…

Hos Furuset aktivitetshus begynte i dag en ny datakurs. Datakursen er en videregåendekurs hvor man kan lære å bruke Internett og Wordpad. Lik som det siste to kursene, skal også denne kurset være fem ganger på mandager.

Resten av dagen har jeg se på tv-en. Jeg fant ut at mitt favoritt TV-seriene har begynt med en ny sesong. Vel, egentlig har disse TV-seriene allerede begynt i oktober, så jeg har mange episoder å se. For dem som er nysgjerrig, dette er mitt TV-serie-listen;


  1. Supergirl

  2. The Flash

  3. Scorpion

  4. Once Upon a TimeMitt norske eventyr #20

Koser meg foran tv-en

Tirsdag…

Endelig snø! Jo, jeg vet at det høres veldig sprø når jeg sier at jeg liker snø veldig mye. Men i Nederland – iallfall hvor jeg bodde – har vi ikke hatt snø for lenge siden. Til meg er alle seisoner ikke komplett når det ikke snør. Så i dag tok jeg med stor glede en tur til Oslo sentrum, hente kaffe og veldig nytte hvor raskt landskapene kan endre seg. Nå har jeg mer håp til en hvite jul.

Ved uhell fant jeg ut at det skal være en julemarked (Jul i vinterland) Du kan finne julemarked i nærheten av T-banestasjon Nationaltheatret. Senere fant jeg ut at det skal åpne førstkommende lørdag. Så kanskje kan du allerede gjette hva jeg skal gjøre… Jeg tror at det var ikke meningen å gå gjennom julemarked, men iallfall har jeg tatt noe fine bildene.

Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 1 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 2 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 3 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 4 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 5 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 6 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 7 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 8 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 9 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 10 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 11 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 12 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 13 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 14 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 15 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 16 av 16)

Onsdag, Torsdag og Fredag…

Disse tre dagene var veldig rolig og avslappet. Selvfølgelig gikk jeg videre med å se TV-serien, har jeg tatt en biltur samen med Jakob, dratt vi etter bilturen samen til sykkelverksted, og fant jeg veldig kulle – jeg håper i hvert fall – julegaver til familien min. Om to uken kan jeg spile Julenissen, men familien min må fortsatt vente til jul. Deres har nå en typisk Nederlandsk fest som heter «Sinterklaas». Egentlig savner jeg festen litt fordi jeg bli vokst opp med denne typisk Nederlandske tradisjon. Derfor er det veldig frustrerende at det blir hvert år en stor diskusjon om denne tradisjonen, det skal være rasistisk. På den ene måte forstår jeg god hva det mener, men på den andre måte syns jeg at det må slutte diskusjonen. Men ekte meningen min skal jeg holde for meg selv. Iallfall, jeg håper at dette videoer gi deg en god forklaring (videoen er på engelsk);

Lørdag…

Jeg følte meg litt syk. Kanskje må jeg bli vant til den kalde vær, men også at det bli veldig fort mørkt (allerede klokka 16.00!) Ifølge familien og venner i Nederland er det fortsatt ti grader varmere i Nederland enn i Norge. I Nederland bli det mørkt rundt klokka 17.00 / 17.30. Så ja, veldig stor forskjell, men veldig hyggelig å oppleve det.

I kveld var det finalen til «Skal vi danse?» Veldig spennende finale fordi mitt to favorittene står begge i finale. Men til slutt har Helene vant finale (dans paret til venstre siden) Før meg kunne begge vinne, men egentlig er jeg litt fornøyd at Helene vant. Opptreden hennes var for meg litt bedre enn Cengiz (men alle har sin egen mening)

Mitt norske eventyr #20

Finalen til «Skal vi dansen?»

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Follow your dreams, they know the way


Dette var mitt norske eventyr (20. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

2 kommentarer

Siste innlegg