MNE #17 | Endringer

Fordi jeg skrevet denne innlegget ikke på søndagen, men to uker senere, kan jeg allerede fortelle deg at disse to ukene var lit kaotisk. Til tross var iallfall denne uken en uke hvor jeg fikk god nyheten, og bestemte meg å gjøre tingene anderles. Nysgjerrig? Les rask videre…

Mitt norske eventyr #17

Endringer

 

Ukens låt…

Denne uken er «Katastrofe – Holde rundt deg» min favoritt låt.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

 

Søndag…

Turen i dag gikk til språkkafeen Sagene Frivilligsentral. Som du kanskje allerede vet, gikk jeg siste fredag til en ny språkkafe. Her var noe som inverterte oss å også komme i dag til igjen en andre ny språkkafe. Selv om det ligger ikke i nærheten, bestemte jeg fortsatt å dra ditt, og alt var verd det. Jeg mener, jeg foretrekker å bare gå til språkkafeene som er delt i forskjellige gruppe. Jeg vet at vi alle har målet å lære den norske språk, men hva er målet når du bare snakker andre språk annet enn norsk? Når en språkkafeen er delt på nivå A1, A2 og B1, da har du mer kanskje å snakker med menneskene som snakker norsk på din nivå, og da gi selvfølgelig mer sjanse å lære nye ordene. Ja, jeg sa kanskje fordi noe tro at det snakker norsk på den høyeste nivå, men egentlig er det bedre til dem når det hadde valget et nivå nedre (men hvem skal jeg dømme?)

 

Mandag…

Datakursen i dag var veldig gøy. I kursen ble forklart hvordan man kan lage en ny e-post konto, og hvordan man kan bruke kontoen for å sende e-post, laste opp vedlegg, og slette e-post. Dessverre har Microsoft noe begrensinger med lage nye e-postkontoene. Derfor klarte ikke alle å lage en ny e-postkonto. Formålet av kursen er å hjelpe menneskene med forklare hvordan tingene fungerer, men når det kan ikke bruke programmet, da blir det vanskelig for deres. Derfor har jeg prøvet å lage en ny konto på telefonen min, og jeg klarte det. Jeg hadde laget en konto med navet «Simon Jansen», men dette hadde jeg ikke fortalte til personen som gir kursen. I stedt sendte jeg han en e-post med tekstene «Hei, hvordan går det?» I flere sekunder kommet e-posten min på den store skjermen, og alle var forbauset. Hvem er Simon Jansen? Det må være noen i salen fordi e-post konto hans var bare laget flere minutter siden. Men i salen sitter noen som heter Simon Jansen. På denne reaksjonen lo jeg litt, og denne reaksjon visten at det var jeg. Men alle kunne sette pris på denne vitsen, også fordi deltakerne kunne bruke kontoen for å lære nye tingene.

 

Tirsdag…

Også i dag hadde jeg hjulpet Furuset aktivitetshus, men denne gangen med FN dagen. Men det blir merkelig kaldere nå, eller det var en god påminnelsen til meg selv å kjøpe handskar å en tykkere jakke. Også hjalp det ikke at det regnet, men derfor stor respekt til alle som står der ute å danse og å synge. Nedenfor noe bildene jeg tok, og en bilde fra Facebook.

24. okt.: FN Fest
24. okt.: FN Fest

(Bilder 1 av 5)


 

Onsdag, Torsdag og Lørdag…

Egentlig veldig rart å snakke om også lørdagen når jeg må fortelle først om fredagen… Men, som du allerede kunne se, jeg har endret plane om bloggen min med 360graden. Jeg har veldig lenge en ønske å oversette nederlandske tekstene til norsk. I denne uken bestemte jeg at jeg vil gjenre avkrysse denne ønske så fort som mulig. Det kommer store endringer på vei hvor jeg også gjerne vil fokusere på. Også kommer denne valgene ut av forskjellige problemer jeg har med WordPress – hvor IkBenMike.nl kjører. Iallfall, å ikke ha en for lenge fortelling om alt omkring, disse tre dagene var jeg veldig opptatt av å oversette nederlandske tekstene på norsk.

 

Fredag…

Jeg tror at i dag er allerede fem eller seks uken side at jeg var hos NAV-kontoret for å spørre om en D-nummer. Det fortalte meg at jeg må ringer etter disse fem eller seks uken til NAV. Da kunne de fortelle at jeg skal fikk en D-nummer eller ikke, og hva jeg må gjøre etterpå. Så, i dag som fortalt ringte jeg NAV. Etter venter – jeg vet ikke hvor lenge – og være knyttet til forskjellige avdelinger, fikk jeg endelig beskjed; beklager vi kunne ikke finne deg i vårt system… Heldigvis var jeg så smart å ringe skattekontoret. Også der sto jeg veldig lenge i kø, men jeg fikk endelige beskjed; vi kan finne deg i vårt system. Skattekontoret var også så snil å sende brevet med nummert til mitt adresse. Så jeg må fortsatt litt vente, men jeg er iallfall ett skritt videre!

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Pas als je de moed toont om je eigen weg te gaan, toont de weg zich aan jou (Bare hvis du viser motet til å gå din egen vei, er veien opp til deg.)


Dette var mitt norske eventyr (17. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg