MNE #16 | Ødelagt SD-kortet

Denne uken dessverre en oppdatering uten vakre bilder. Min gode / dårlige grunnene er at jeg noe ganger glemte telefonen min, og fotokameraet mitt hadde problemer med å lese SD-kortet. Heldigvis har problemet nå blitt løst, og jeg har opplevd mange morsomme tingene denne uken. Så det er nok å underholdet deg.

Mitt norske eventyr #16

Ødelaget SD-kortet

 

Ukens låt…

Denne uken har jeg valget «Maria Mena – The End» som min favoritt låt. Denne gangen var det et vanskelig valg fordi Maria Mena har så mange gode låter. Men ifølge last.fm hadde jeg lyttet mest til låten «The End» i den siste uken. Så derfor bestemte jeg meg at denne låten er min favoritt låt til denne uken.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

 

Søndag…

Egentlig hadde jeg ingenting spesial gjort denne dagen. Jeg hadde bare skrevet på «Mitt norske eventyr #15», og slappet litt av. Dette var en veldige fin dag. Tenk tilbake om siste ukene, og se på den fine bilder ga meg god tittene tilbake. Tusen takk igjen far og mor for den hyggelige uken!

 

Mandag…

Jeg visste ikke at jeg kunne lære noen nyet tingene fra (en enkle) datakursen. Selvfølgelig læret jeg den norske ordene for forskjellene funksjonene i Wordpad eller Word. Men jeg hadde aldri hørt om funksjonen «=rand(3)» (uten «») i Word. Etter du skrevet denne regelen i Word (funger ikke i Wordpad) og tast inn Enter, den fikk du tre avsnittene med tilfeldige ordene. Denne avsnittene er veldig god for å lære f.eks. klipp ut, kopiere og lim inn tekstene, og bruker denne tekstene i et ant dokument. Selvfølgelig kan du bruke tekstene for å lære andre tingene.

Mitt norske eventyr #16

Microsoft Word funksjon

 

Tirsdag…

Igjen en dag hvor jeg hadde gjort noen spesiale tingene (iallfall ikke noe spesialt å fortelle om) Bare i kveld gikk jeg ut døren for å besøke et språkkaffe (selvfølgelig bibliotek Majorstuen) Her snakket vi blant annet om ordtaket. Her er noe eksemplene med nederlandske ordtaket og oversettelse

Norsk: Å være frisk som en fisk
Nederlandsk: Zo gezond als een vis

Norsk: Etter gode tider kommer dårlige tider. (Na goede tijden komen slechte tijden)
Nederlandsk: Na regen komt zonneschijn. (Etter regn kommer solskinn)

Denne ordtak hadde jeg hørt før;
Norsk: Alt går på vasken. (Alles gaat door de gootsteen)
Nederlandsk: Alles gaat naar de haaien. (Alt går på haier)

Denne ordtak er fra norsklæreren min;
Norsk: Jeg har en høne å plukke på med deg (Ik heb een haan met je te plukken)
Nederlandsk: Ik heb een appeltjes met je te schillen (Jeg har et eple å plukke med deg)

 

Onsdag…

Å være ærlig. Denne dagen har jeg bare gjord norskleksene. Bare prøvet å gjøre noe leksen før norsktimen begynner i kveld. Men alt gir bra, og jeg lærte mange nye tingene.

 

Torsdag…

I dag var det strømvedlikehold fra klokka åtte til tre hos hjemme mitt. Med andre ord, en obligatoriske dag å gjøre noen utendørs. Morsomme er at slik vedlikehold er en god påminnelsen hvor viktig strøm er. Ingen muligheter å lade bærbar, lade telefon, lage kaffe eller bruke internett! Lykkelig hadde jeg planlagt å hjelpe med datakurs fra klokka elv til klokka ett (i dag foreløpig den siste datakurs på torsdagene) På denne måten hadde jeg to timene igjen å underholdet meg.

Etter kursen dratt jeg til kafe «Espresso house» ved Majorstuen. Her drakk jeg en deilig kaffe Americano med en stor croissant. Dessverre glemte jeg telefonen min, og fotokameraet mitt har fortkjed et ødelagt SD-kort. Derfor kunne jeg ikke ta et bilde fra denne delikatessen, men det var iallfall veldig deilig. I tillegg begynte jeg å skrive på bloggen min. Å være enig, drikke kaffe og jobbe i et kafe er veldig avslappende.

Rundt klokka fem gikk jeg på jakt til en ny SD-kort til fotokameraet mitt. På den fleste butikkene var SD-kortene veldig dyret. Men på Power-butikk fant jeg endelig en 16gb SD-kort med en god pris. Etter jeg kommet hjem ? senere i kveld ? testet jeg først fotokameraet mitt, og alt fungerte godt (heldigvis var det ingen feil med fotokameraet selv) Så jeg kan endelig ta bilder igjen.

Men før jeg dratt hjem, spiste jeg middag på en restaurant. Jeg var i nærheten av restauranten hvor jeg siste gang spiste en deilig pizza med pære, valnøtter og øst, og da hadde jeg veldig lyst til igjen. Når jeg skal dra hjem for å spise middag, skal det være veldig sent. Så, hvorfor skal jeg ikke spise middag hos restauranten?

 

Fredag…

Denne dagen begynte jeg selvfølgelig med datahjelp. Men turen etterpå, fra Furuset til min nesten avtalen, var veldig rart. Jeg lyttet til musikken, og låtte jeg lyttet til kommet til slutt. Før neste låte begynte å spile hørte jeg noe snakker nederlandsk. Når jeg stoppet musikken, og lytter litt rundt, hørte jeg mer og mer menneskene snakker nederlandsk. Dette var ikke det første gang jeg hørte noe snakker nederlandsk, men ikke i så store gruppe. Etter jeg spurte noe, fant jeg ut at det var en gruppe av førti menneskene som var på tur til noe norske regjeringer. Turen var organisert fra den nederlandske regjering. Dessverre må det gå snart videre, og derfor kunne jeg ikke snakker videre (jeg er alltid veldig nysgjerrig) Men iallfall veldig morsomt, slik ting gjord ikke så ofte.

Min nesten avtalen var i Litteraturhus. Dette var et språkkaffe hvem jeg hadde fant på MeetUp?s nettsiden. Denne avtalen var min første jeg besøkte fra MeetUp. Så det var litt spennende, men alt gikk bra. Disse språkkaffe var lik det samme som et språkkaffe jeg gå på tirsdager. Derfor litt vanskelig å fortelle mer om dette. På et språkkaffe snakker du selvfølgelig norsk om tilfeldige tingene med tilfeldige mennesker. Og det hyggeligste ting av et språkkaffe er at du møter på denne måte nye mennesker, og du kan forbedre ditt norske språket. For meg iallfall sikker at jeg skal gå igjen nesten fredag.

Mitt norske eventyr #16

To tilfeldige bildene jeg tok i dag

 

Lørdag…

I dag hadde jeg ryddet opp huset mitt, og dratt til matbutikken for å hente middag (hvite bønner i tomatsaus, potet og ruccula) Videre hadde jeg avrundet denne ukens oppdatering fordi jeg skal ha i morgen dårlig tid. I kveld hadde jeg litt slappet av å se tv-programma «Skal vi danse?» Egentlig ikke så spesialt dag, men noen ganger er det fint.

Mitt norske eventyr #16

Jul kommer snart!

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Kijk met je hart, dan zie je schoonheid overal (Se med hjertet ditt, da kan du se skjønnheten overal)


Dette var mitt norske eventyr (16. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg