MNE #14 | Trondheim!

Og turen går til? Trondheim! Trondheim står veldig langt på liste «byer og land som jeg vil gjerne besøke». Virkelig, tro meg. Siste onsdagskveld hadde jeg helt plutselig bestemt meg at jeg ? denne søndag allerede! ? skal dra til Trondheim. Bare å ta en øl. Vel, faktisk en alkoholfri øl fordi en enkelt tur er sju timer kjøring (500 kilometer!) Godt å være litt edru. Nysgjerrig om eventyret? Les snart videre…

Mitt norske eventyr #14

Trondheim!

 

Ukens låt…

Denne uken er «Indila ? Feuille d’Automne» (høstblader på norsk) min favoritt låt. Denne låt passer godt på være vi har nå. Morsomste er at jeg kjenner to steder i denne video. Jeg syns at den første bilde ligger i nærheten av hvor jeg bor. Den andre ligger lenger unna. Mer når du se godt på videoen, den kan du finne den andre bildene i denne innlegg. Jeg lurer meg at du kan finne den bildene jeg mener. Skriv i kommentarfeltet her nede når du finner ut.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

 

Søndag…

Yes, idag på vei. Kjører langs fjorden og fjeler. Farget inn den vakreste høstfarge. Fra grønn til gul, og fra oransje til rød. Fra høye høyder til veldig dype dybder. Ja virkelig. Det var som et maleri i et museum, men i 4d. Landskaper med veldig langt utsikt bleknet som et bilde med en sløret bakgrunn. Og skyer som gjorde fjell ser ut som et eventyr. Ved hver vakkert utsikt tenkte jeg å stoppe for å ta en bilde. Men nei, vent, der er et enda bedre utsikt. Og før jeg visste? var jeg allerede i Trondheim. Ja, seriøst. Jeg kjørte sju timer med bare ett stopp. Dette var for å påfyllet bilen min. Det høres ut som en endeløs tur. Men vet du, det var ingen problem med alle overveldende naturen. Høstfarger og deilig bøyninger. Det er som et godteri du bare vil ha mer og mer av. Et bilde som jeg kan drømme om igjen.

Dessverre blir det raskt mørkt når jeg var i Trondheim. Men til tross kunne jeg se noe av Trondheim. På vei fant jeg en kino. Fordi det var så raskt mørkt, hadde jeg lyst til å se en film. Jeg valgte filmen «Annabel 2» (ikke sett lyden for hardt når du ser på traileren) Alle bildene jeg tatt i dag, kan du finne i samlingen på mandag.

https://youtu.be/yd27oUBi3-I

 

Mandag…

Det var veldig rart våkne opp. Vekkerklokka ringte klokka sju fordi jeg måtte bytte parkeringsplass før klokka åtte. Rart at jeg kunne ikke gjøre dette igår kveld. Men jeg var også litt nysgjerrig til frokostpakke. I sted av ha frokosten i et rom, fikk jeg klokka halv sju noen frokostpakke på hotelldøren. Dessverre var frokostpakken veldig skuffende. Frokostpakken inneholder to brødskiver med i mellom øst, skinke, rucola og veldig mye smør. Virkelig, dette var alle mat du må leve på hele morgen. Som drikke fikk jeg en lite flaske uten etikett. En lite overraskelse hva drikke innholdet, men iallfall smakte det godt. Jeg har spurte hotellene etterpå om å få en vegetariske frokostpakke, men dessverre tenkte jeg ikke om å spørre om noe ekstra brødskiver eller noe frukt. På recensjonen kunne du finne en kurv med applet, men dette koster 1kr hver stykke. Kanskje dette var grunne at jeg klemte å spørre om noe ekstra mat. Den vegetariske frokostpakke også inneholder to brødskiver. Men i stedt av skinke fikk jeg en ekstra skive med øst. Iallfall, etter bytte parkeringsplass sovet jeg fire ekstra timer. Etterpå gikk jeg på eventyr med den første misjonen, finne noe mat! Heldigvis fant jeg veldig rask en fint restaurant ? jeg glemte navnet til restauranten ? hvor jeg bestilte en deilig vegetariansk salat.

I mellomtiden var det klokka to, så jeg har ikke nok tid å utforske byen. Men iallfall fikk jeg en godt inntrykk av byen, og det var den viktigste for meg. Trondheim er en typisk by med trehus i den vakreste farge. En gammel by med en veldig hyggelig stemming. Men dialekten, ja da var vanskelig. Det forstått meg veldig godt (jeg tror at dette betyr at jeg snakker godt norsk) Men når det svarte tilbake, må jeg tenke tre ganger om hva det mente. Men til slutt fikk jeg hva jeg har bestilt; selvfølgelig øl og en veldig delelig vegetariske burger. Som dessert bestilte jeg en Irish kaffe og eplekake.

Helt sikkert at jeg kommer tilbake for å besøke Trondheim igjen. Men den skal jeg velge en annet hotel, og bli lenger i byen.

1. okt.: På vei til Trondheim
1. okt.: På vei til Trondheim

(Bilder 1 av 36)


 

Tirsdag…

Dessverre må jeg dro i dag tilbake til Oslo. For mitt følelse var det så mye mer å se, men dette gi meg en godt grunn til å gå tilbake snart. På vei tilbake stoppet jeg to ganger. Første gang for å finne frokost. Den andre gang for å påfyllet bilen min. Om kvelden var jeg tilbake på tiden, og jeg bestemte meg for å besøke en språkkaffe (bibliotek Majorstuen) Det var veldig koselig.

3. okt.: På vei til Oslo
3. okt.: På vei til Oslo

(Bilder 1 av 3)


 

Onsdag…

Det er nå tre uker i rad at jeg mange problemer med min datamaskin. Internettilkobling funger ikke så godt, mitt ekstra skjerm gir noe rare stripe og så har jeg mer problemer. Som IT-er er denne problemer lett å fikse. Men jeg vil egentlig ikke bruke min tid og penger til å reparere datamaskin min. F.eks. fordi denne datamaskin er seks år gammel. Kjøpe et nytt datamaskin har for meg mer fordeler enn fikse min gamle datamaskin. Så jeg har bestemte meg at jeg skal i dag lette etter et ny datamaskin. Nye datamaskiner er veldig dyrt, men jeg har funnet et veldig fint datamaskin. Jeg har kjøpt en HP Pavilion barbermaskin. Denne datamaskin har et 14″ skjerm, i3 7th generation processor, 4gb minne, 230gb laging, og en veldig godt internett kart. Endelig kan jeg se videoer i 4k!

Etter jeg hadde kjøpt et nytt datamaskin gikk jeg til «Nordvegan». Her drakk jeg kaffe og spiste noe. Veldig fin, koselig stemming. Dette ga meg muligheten til å starte opp min nye datamaskin, spennende? Men dessverre hadde jeg prøvd så mye ting at jeg må tilbakestille datamaskin. Men dette var ikke så stort problem fordi jeg hadde ingen viktige data på maskinen. Men iallfall vet jeg nå hvilke programvare jeg må ikke fjerne, hahaha.

Om kvelden møte jeg Johny. Først spiste vi noe på «Brunello Ristorante». Her bestilte jeg en pizza med pære, valnøtter og to slags ost. Kansje et rart kombinasjon, men det veldig deilig. Etterpå gikk vi til operahuset. Her var en ballet-opera forstillingen til «Hedda Gabler». Et mesterverk av Henrik Ibsen. Det har en trist slutt, men fortellingen var veldig vakkert avbildet med musikk og fysisk aktivitet. Jeg bli tatt med i fortellingen at jeg etter forstillingen fortsatt å tenke på. Nå blir jeg mer nysgjerrig på bøken og museet.

Mitt norske eventyr #14

Hedda Gabler // Nye datamaskin

 

Torsdag…

I dag har jeg installert min nye datamaskin. I kveld har jeg norskkurs, så det er viktig at jeg har installert programvare som Skype, Word, og OneDrive. Tilkoblingen i løpet av norskkurset gikk mye bedre enn jeg brukte min gamle datamaskin den siste gang. Også skrive på norsk gikk mye enklere. Jeg kunne endelig finne den riktige knapp (så fornøyd med min nye datamaskin)

Mitt norske eventyr #14

Forskjellen mellom taststuren

 

Fredag og Lørdag…

Fredags er selvfølgelig datahjelp. I kveld og på lørdag har je testet ut videre min nye datamaskinen. I tillegg har jeg begynt å skrive på denne ukens oppdatering, og leser et bok. Egentlig var denne to dager som slapped av dager. Men av og til er det greit, ikke sant?

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

The biggest adventure you can ever take, is to live the life of your dreams!


Dette var mitt norske eventyr (14. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg