MNE #13 | Utsatt

Egentlig skal jeg få noe spesial besøk denne uken, men dette har blitt utsatt i to uker. På grunn av at jeg egentlig skal ha besøk, hadde jeg avlyst noen avtaler. Det blir lit sur nå men også lit fint. Dette gir meg ekstra tid for andre tingene. Lurer du på hva jeg hadde gjord i tillegg? Les rask videre…

Mitt norske eventyr #13

Utsatt

 

Ukens låt…

Fordi jeg har ikke skrevet noe siste onsdag, skal jeg nå først begynne med min favoritt låt. Ukens låt er «Serlina ? Puste Under Vann».

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

 

Søndag…

Kanskje du har allerede merket at jeg hadde ikke skrevet noe siste onsdag. Grunnen er at jeg i dag var veldig opptatt med bare å skrive på bloggen min. Skrive på nederlandsk og på norsk trenger mer tid enn jeg egentlig trodde. For meg er det ingen problem fordi jeg liker det veldig mye å skrive tospråklig. Men når du tenker på, skrive tospråklig betyr at jeg lager fire nye innlegg hver uke. Dessverre har jeg ingen ekstra tid nå for å skrive så mye, og derfor bestemte jeg meg (foreløpig) å slutte å skrive på onsdager. Også vil jeg gjerne prøve å oversette tidlig plasserte innlegg. Men først har jeg noe andre prioriteten, så dette kan ta litt tid. I tillegg kan du lese hver søndag mitt norske eventyr.

 

Mandag…

I sted av å hjelpe med datakurs, var jeg hele dagen opptatt av å gjøre norskleksene. I kveld hadde jeg lest noe i min norske bøken. Så, da blir teller norske sauer for å komme å sove, hahaha. Men på denne måte er det veldig bra å lære et fremmedspråk. Jeg merker sikkert at jeg bli bedre på norsk, og det er fortsatt veldig kult å (lære) snakker et annet språk. Det eneste frustrasjon jeg har, er at et jobbintervjuet ikke fortsatt fordi norsk min skal ikke være nok bra. Heldigvis ble jeg lykkeligere å høre låten jeg lastet opp ovenfor. Selv om låtene er sunget på nynorsk – eller det er en norsk dialekt – jeg forstår veldig god hvor hun synger om uten å oversett teksten på engelsk eller nederlandsk. Hvor kult er dette? Også er det en veldig fint låt å høre!

Mitt norske eventyr #13

Norskleksen

 

Tirsdag…

Også i dag var jeg veldig opptatt av norskleksene. På torsdag jeg har norskkurs, så de må jeg bli ferdig med leksene. Vel må, da høres ut så dramatisk, og det er det ikke i den hele tatt. Nei, ingen stress. Ta kaffe, og på denne måte hadde jeg avrundet leksene veldig avslappet. I tillegg har jeg gjord noe forberedelse på neste kapittel.

På ettermiddagen ryddet jeg opp noe ting. I tillegg tenkte jeg å være smart og sette søppelposen ut. Da kan jeg bortkaste søppelposten når jeg skal dra i kveld. Inntil jeg så ut på et tidspunkt. En fugl hadde åpnet posen, grrrrr. Nå kunne jeg også rydder opp hagen. Dette var første gang at slik ting gjorde, så egentlig var de også veldig morsomt.

Første «last minute» moment

Hva gjord i kveld, jeg har ingen ide. Jeg hadde veldig mye «last minute» momenter. Dra i dag til et språkkafe, da hadde jeg planlagt lengre, ingen spesialt. Men et språkkafe (bibliotek Majorstuen) er klassifisert i tre grupper. Første gruppe er til mennesker som begynner å lære den norske språk, andre gruppe er til mennesker som er lit bra på den norske språk, og den tredje gruppe er til mennesker som er veldig bra på den norske språk. Siste gang hadde jeg valget den andre gruppe, men nå hadde jeg veldig spontan valget den tredje gruppe. Etterpå hadde jeg lit vond i magen, jeg håper at jeg kan forstå alt. Men det gikk bedre enn jeg egentlig hadde forventet. Og tilsynelatende har Bergen en rullende R fordi alle trodde at jeg kommet fra Bergen, huh?! Men en rullende R er også typisk Nederlandsk.

Andre «last minute» moment

Etter språkkafe bestemte jeg igjen helt spontan å gå på kino. Fordi jeg må vente en time før filmen begynner, bestemte jeg meg å spisse middag hos McDonalds. Ikke den beste valg, men… det har nå en vegetariske burger! Iallfall, etter jeg hadde spiser noe kunne jeg direkte se filmen på kino. Men fordi jeg bestemte meg så sent, hadde jeg ingen ide hvilken filmer skal spile i kveld. Til slutt valgte jeg filmen «Kingsman: The Golden Circle». Jeg har sett den første filmen, og denne var veldig gøy, så derfor var det ikke så vanskelig valg. Og, når du elsker filmen hvor du kan lo hard, og my aksjon, da kan jeg sikker anbefale denne filmen.

https://youtu.be/0fvqnGmr9S8

Tredje «last minute» moment

Når jeg kommet hjemme, bestemte jeg meg igjen helt tilfeldig å gå på tur neste uken. Stedet liger ikke rundt hjørne, men iallfall i Norge. Derfor har jeg reservert tre dager; søndag, mandag og tirsdag. Så da var rask reservere et hotell. Da fant jeg ut at neste uke bli høstferie, god planlegging. Hvor reise gå til, da holder jeg lit hemmelige. Men selvfølgelig kan du gjette i kommentarfeltet.

Mitt norske eventyr #13

Å gå på kino

 

Onsdag…

Denne dagen begynte veldig rart. I går kveld sovet jeg ikke senere enn klokka et. Men jeg klarte det å våkne opp klokka 14, veldig rart. Tingene jeg hadde planlagt å gjøre i dag, gikk helt på vasken. Den eneste ting jeg hadde gjord, var å lese bøken til «Nattmannens Datter». Bøken er veldig god og veldig spennende, og jeg kan ikke vente til den neste parten. Men først skal jeg lese bøken til «Hedda Gabler». Men jeg kommer senere tilbake om min bøken eventyr.

Mitt norske eventyr #13

Lese!

 

Torsdag…

I dag var det bare en dag å skrive på bloggen, og går gjennom ledige stillinger. Ja, selvfølgelig også norskkurs, men i tillegg var denne dagen ikke spesialt.

 

Fredag…

Leser bloggene og se videobloggene er ikke fordi jeg vil gjerne lo om andres feil. Nei, det er mer å fa inspirasjon til min egen blogg. Ikke å ta ved uhell det samme feil, men jeg tror du forstår hva jeg mener, ikke sant? I tillegg er norske bloggene ekstra intersant for meg, fordi det er en av flere veldig god måte å lære den norske språk. Men uansett, egentlig syns jeg at vi tenker for liten på det faktum at bak alt står en stor historie. Og jeg sier «for liten» fordi, har du f.eks. tenkt på hvorfor den ene videobloggene ble så kjent, eller hvorfor skiver den andre bloggerne om denne spesifikke emne? Også jeg velger spesifikk hva jeg vil skriver om eller ikke. Også jeg har mye mer å fortelle enn hva jeg allerede har fortalt. Vedde at du vil se helt annerledes når du vet mer om personen bak bloggene eller videobloggene?

På denne grunnen er bloggen til Anna Rasmussen interessant for meg. Jeg bli ærlig, jeg vet ikke mer enn at hun er Norges største bloggerne, og at hun skriver på bloggene «Mamma til Michele» Men også hun fikk masse hatreaksjoner, men bak bloggen hennes står en stor fortelling. Derfor har hun lansert bøken «Naken»

Presentasjonen av hennes bok var i kveld, og jeg var der. Hun la merke til at det var en vanskelig kveld for henne. Jeg synes at det er veldig logisk. Hele livet hennes er nå skrevet i en bok. Som hun sier; Haterne har nå mer mat til å skrive mer hatreaksjoner. Selvfølgelig håper hun på mer forståelse og støtte etter boklanseringen.

Uten tvil fordi jeg ikke følger bloggen sin lenge, tror jeg at jeg derfor her en rekke spørsmål. Men mer i form av støtte kjøpte jeg boken hennes i digital form. Selv som blogger har jeg allerede funnet ut at du kan ikke skrive om alt du vil. Men at mennesker som Anne kunne bli så åpen… Derfor kan du ikke ha mer enn respekt?

Boklansering
Boklansering

(Bilder 1 av 3)


 

Lørdag…

Planlegging i dag var å avrunde denne oppdatering før i morgen. I morgen begynner allerede et nytt eventyr! Og jeg har så veldig lyst til. Men i stedt av hele dagen skrive, hadde jeg veldig mye problemer med datamaskinen min. Ja, også den beste IT-er har noe ganger problemer med sin datamaskinen.

Jeg vet at internett i Norge er dårlig i sammenligning av Nederland. Men nå begynner jeg også tviller lit om min datamaskinen. Jeg har en annen datamaskin hvor internett fungerer alltid. Men dessverre, bytte nettverkskortet hjalp ikke. Men iallfall, denne oppdatering er ferdig, og jeg hadde det bra å jobbe en dag med datamaskiner, yeah!

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Life has no remote. Get up and change it yourself (Roman AtWood)


Dette var mitt norske eventyr (13. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg