MNE #12 | Uke 38, Endelig, jeg har en lesebrett!

Ukentlig fortelling uke 38 (2017)

Uke 38, 2017

 

Hvorfor en lesebrett?

Å lese bøker er en ting som stor veldig langt på ønskelisten min. Jeg har virkelig tenkt mer enn tre år; skal jeg kjøpe et lesebrett eller ikke. Jeg har nå seks grunner hvorfor jeg må kjøpe et lesebrett.

Første grunn: Noen ganger (ikke alltid) er e-bøker billigere (og helt gratis!) en bøker.

Andre grunn: I kveld har jeg veldig stort vansker å lese bøker.

Tredje grunn: Hver fredag reiser jeg til «Furuset Bibliotek og Aktivitetshus». Dette er en reise av førtifem minutter. Å ha et lesebrett er mer enklere å ta med meg enn bøk.

Fjerde grunn: I fortiden hadde jeg en veldig stort og veldig full bokhylle med bøker. Aldri visste jeg hva jeg vil gjøre med disse bøkene. Så, mange ganger flyttet jeg bøkene fra den ene siden til den andre siden av mitt rom. Etter jeg har solgt huset mitt, visste jeg fortsatt ikke hva jeg vil gjøre med alle bøkene. Endelige tenkte jeg, det blir tid å kaste bøkene i søppelen. Selvfølgelig har jeg gitt bort noen bøker til familien min. Men nå jeg har lyst til (å prøve) å lese norsk bøker, blir de mer vanskelig å gitt bort bøkene. Så, jeg vill ikke står foran det samme valg. Men også, la oss være ærlig, hvor mange ganger leser du egentlig en bok? En kanskje to ganger (og aldri)? Denne plass i bokhylle kan jeg veldig godt bruke til andre ting.

Femte grunn: Hvor jeg bor er midlertidig. Alle ting jeg har nå, må jeg i hvert fall en gang flytte til et nytt sted. Når jeg kan fortsatt å bo her i Norge, er det ikke så stort problem. Men når jeg må flytte tilbake til Nederland, blir det mer vanskelig, bare fordi alle tingene må passe i bilen min. Så, det er veldig fint å ha ikke så mange ting.

Sjette grunn: Du kan veldig enkelt markere ord, og veldig enkelt finne noe ord på nett. Dessverre har mitt lesebrett ingen norsk støtte. Så, jeg må fortsatt sjekke for en god løsning. Men jeg er veldig gla at jeg kan endre tekststørrelse og lys.

 

Hvilket og hvor har jeg kjøpt lesebrett?

Jeg har valget «Kobo Aura Edition 2» med «sleepcover» fra bol.com. Først tenkte jeg på en av Amazon. Men denne lesebrett er mer passende for Amerikanske brukere. Også har Amazons lesebrett ingen støtte for epub format. Det er noen muligheter for å lese epub bøkene på en Amazon lesebrett, men dette gjør alt mer vanskeligere. Epub format er mer vanlige i Europa. Også har Kobo et stort samarbeid med bol.com ? en veldig stor nettbutikk i Nederland. Så, når jeg vil kjøpe en Nederlandsk bøk, er det mer enklere. Videre er det få valg og har ingen samarbeid med store bedrifter.

En annet forskjellige ting er at Amazon er veldig dyrt enn Kobo. Også er det ikke mulig å sende en Amazon lesebrett til Norge. Bare bol.com, når du betaler 20euro ekstra (omtrent 185kr) sender lesebretts til Norge. Men jeg anbefaler alle som bor i Norge, kjøp lesebrett din i butikken. Første grunn er at de ta ca. to uke før du endelig motta lesebrett. Andre grunn er at du må betale 548kr (omtrent 60euro) toll. Også hadde jeg et veldig stort problem med den norske toll kontoret. De vill ha et norsk personnummer for å kontrollere at det er deg som bestilte noen utlands. Men et norsk personnummer har jeg ikke. Etter jeg har sendt faktura og en kopi av mitt førerkort, blir lesebrett endelig videresend. Etter to eller tre dagen kunnen jeg endelig hente lesebrett fra postkontoret. Men hvor jeg bor i Norge, har ingen postkontoret i nærheten. Så jeg var veldig entusiast at jeg kunnen hente lesebrett, tok det veldig langt tid før jeg kommet til postkontoret. Men iallfall, endelig, jeg har en lesebrett!

Etterpå har jeg tatt kontakt met bol.com hvorfor jeg må betale så mye toll. Men det sier at dette står i reglementene deres. Til meg en veldig dårlig unnskyldning. Jeg syns at de kunnen gi noe ekstra meldinger når noe bestiller utlands. F.eks. når du vill logg på konto din, må du også trykke en ekstra knapp for å bekrefte at du er ikke en robot. Hvorfor ikke til utlands bestillinger?

Med alle ekstra kosts har jeg betalt mer enn jeg har kjøpt lesebrett i butikken (veldig dyr læring) Men her er bildene fra lesebrett min.

Ukentlige fortelling Uke 38 (2017)
Ohhhh, spennende…

(Bilder 1 av 4)


 

Spesifikasjoner

Kobo Aura Edition 2 har den følgende spesifikasjoner;

 • 6″ E Ink Carta display;
 • 1024×758 screen resolution (212 ppi);
 • Infrared touchscreen;
 • Built-in LED frontlight;
 • 1 GHz processor;
 • 4GB internal memory;
 • Wi-Fi 802.11 b/g/n;
 • Supported formats: Adobe DRM, EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, TXT, HTML, RTF, CBZ, CBR;
 • Battery Life: up to 2 months, according to Kobo;
 • Weight: 180 grams;
 • Dimensions: 159 x 113 x 8.5 mm.

Dette er en engelsk review til den Kobo lesebrett;

 

Hvilken bøk skal jeg lese først?

Jeg har helt tilfeldige lasted-ned noen gratis e-bøker, fordi jeg har ingen idee hvilken norsk skribent er godt eller ikke. Også fordi jeg må finne ut hvilken bok jeg forstår den beste. På denne måte fant jeg bøken «Nattmannens datter 1». Jeg vet dessverre ikke lengre hvor jeg fant denne e-bøk. Kanskje var det på ebok.no.

Jeg har allerede begynt å lese denne bøken. Denne boken er for meg litt vanskelig, fordi det er noe ord jeg forstår ikke så godt. Men jeg er veldig glad at jeg kan markere denne vanskelige ord, og finne oversettelse etterpå. Nå jeg prøver å finne noe ekstra informasjon til denne artikkelen, ser jeg at boken har noen filmtrailers. Dette viser meg, så far jeg har lest boken, at jeg forstår fortellingen veldig godt. Boken blir nå mer skummelt men også mer spennende. Nederst kan du se filmtrailer. I tillegg ser jeg at «Nattmannens datter» er en serie av trettini bøker. Så hvis jeg liker denne bøken, er det nok andre bøker å lese.

https://youtu.be/YBe1tTsfiIo

 

Utfordring

Jeg fant en nettside hvor du kan utfordre deg selv eller vennene din til å lese noe bøker i år. Jeg har utfordre meg selv til å lese fem bøker denne år. Hele fremgang kan du se her.

Leser du også bøker eller har du noen bøker som kan anbefale meg, gi meg beskjed!

 

Ukens låt…

Denne uken er «Fleurie ? Hurricane» min favoritt låt.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

https://youtu.be/nZcf3oXfz5k


Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Vi ses til en ny oppdatering!

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg