MNE #79 | Godt nyttår!


Mitt norske eventyr #79

Tirsdag 01. januar:

Hei hei alle sammen, godt nyttår! Håper dere hadde en veldig trivelig nyttårsaften. Mine var ihvertfall bra nok. Sammen med en kollega har vi spist middag først, og deretter drakk vi øl. Avslutningsvis har vi sett fyrverkeri på Rådhusplassen. Jaja, vi tittet altså på kvinner, men kom igjen da. Vi er singel, den er det helt lov, ikke sant? Slik som i fjor var også dette år nok full personer, men ikke vi. Jeg lover. Mer enn dette har vi egentlig ikke gjord. Bare tidlig til sengen, og tenke tilbake på et veldig fint år. For min del var 2018 iallefall et kjempe godt år. Jeg har nådd mer mål enn jeg turte å drømme. Her er en listen med tingene jeg er veldig stolt av.

♥ Norske språk: I mai har jeg bestått norskprøve B1 i de delen lytte, lese og skrive. Dette følte for min del som årets første seire. Fra mitt synespunt, alt i et relativt korte periode. Jeg har lært meg norsk for ca. et år da jeg bodde i Nederland, og nesten et år til i Norge. Iallefall synes jeg at jeg kan være veldig stolt av meg selv med resultatet, særlig når jeg har sett nå hvor mange finne tingene dette har bragt i resten av året. Selvsagt altså stor takk til alle som har hjulpet meg til med å lære norsk!

♥ MVW-Solutions: Dette var mitt etterfølgte prosjekt. Selv om jeg drømte lenge om å begynne for meg selv, var det fortsatt veldig skremmende. Sånn prosjekt er helt nytt for meg. Derfor er jeg helt sikker på, når jeg skulle starte noe i Nederland, at jeg fortsatt skulle oppdage utfordringer. Her i Norge er det enda mer skremmende. Norske lov og regler skjenner jeg ikke i det hele tatt. Egentlig høres det helt sprø ut, men likevel har virksomheten min sett daglyset den 4. juni 2018. Takket være gründersjanset kurset fikk jeg kjempe god støtte for å bygge opp virksomheten min, som har sikkert bidratt til mitt neste poeng. Dessverre er gründersjansetkurset avrundet den 12. desember.

♥ Første oppdrag: Yes! I september fikk jeg mitt aller, aller første oppdrag via min egen virksomhet. Stor fest var det sikkert da jeg endelig kunne spørre om bland annen en norsk personnummer. Her kommer jeg senere tilbake på fordi helt uten problemer gikk det ikke. Tenk for eksempel på bokføring, sende den første faktura, MVA registermelding, osv. På skrivende stund forventer jeg fortsatt svar fra skatteetaten. Den 10. desember måtte jeg nemlig oppgi MVA-meldingen, og jeg vet ikke helt om jeg har gjord det riktig. Egentlig antar jeg nå på skrivende stund at alt må være i orde. For det første, jeg fikk god hjelp. For det andre, ellers skulle jeg allerede fått beskjed? Årets avslutning var altså kjempe bra. Jeg fikk beskjed om at jeg har levert en kjempegod jobb. Derfor har de forlenget kontrakten med tre månedene til, yes!

♥ Norsk personnummer, bankkonto og enda mer: Som jeg allerede nevnte kunne jeg takket være min første oppdrag registrere meg i Norge. Få en personnummer gikk veldig raskt. Jeg tror en uke etter registrering hadde jeg allerede personnummeret i postkassen. At jeg deretter fikk problemer med overgangen fra D-nummeret til personnummeret tenker jeg bort nå. Den aller positive var at jeg kunne spørre om en bankkort, opprette enn .no domene og flere andre tingene til. Alt i alt kan jeg endelig si at jeg kommet godt i gang, jheee!

♥ Maria Mena konsert: Det høres fortsatt for mange veldig rart ut, men dette året oppdaget jeg at ingen drøm er egentlig gall nok. En av min største drømmen var nemlig å møte en norsk artist. Helt i norske gatene, og snakke med dem på norsk også. Til slutt har jeg valgt Norge på grunn av norske artister, men uansett. I august kommet drømmen til virkeligheten. Hos operahuset møtte jeg Maria Mena! Vi hadde en hyggelig samtalen, jup, på norsk. Hun fortalte meg blant annet at hun skulle gi to konserter: den 10. desember, og den 11. desember. Første konserten var allerede utsolgt, men jeg hadde flaks å kjøpe et billett til den andre konsert. Konserten er dessverre allerede over, men jeg må innrømme at jeg aldri kommer å glemme konserten. Den første låt var «Good God» etterfølgt mange andre gode låter. Fortsatt får jeg masse gåsehud når jeg tenker tilbake. Herlig, hva var dette et kjempe god konsert. For å være ærlig, jeg måtte hente masse lommetørkle. Mer sier jeg ikke. Dette sier nok, ikke sant?

♥ Første book: I det siste innlegget om mine adventskalender skrev jeg allerede at jeg endelig begynte å skrive en bok. En fortelling hvor jeg opptatt av for flere år nå. Fortsatt er jeg kjempe overraskende hvor raskt alt går – slutte å skrive klarer jeg ikke, hehe. Egentlig er det i dag den 7. januar, men sjuuu, ikke fortell videre vær så snill. Hittil har jeg skrevet 27 sider. Jeg må innrømme at jeg allerede har kommet med en forside, og at jeg har endret formatet til A5. Til slutt er en ekte bok ikke på A4 formatet, ikke sant? Faktisk sett, 26 delt i 2 kommer jeg til 13 sider bare tekst. For sånn korte perioder synes jeg at de er veldig mye. Flere ting står fortsatt i notater, men så langt har jeg kommet nesten til halvparten av fortellingen. Fortellingen er forresten på norsk. Selv om jeg må finne noen ord, er det på øyeblikket lettere for meg å skrive på norsk enn på nederlandsk – altså litt overraskende for meg. Tittelet forandre hele tiden også, men i skrivende stund kaler jeg fortellingen «den uendelig strid» Høres dette spende ut?

♥ Helt år bare i Norge: 2018 avslutter jeg med å fyllen en annen (gal) drøm: bare bo i Norge for minimal et år. Dette klarte jeg med en blunk. Som jeg allerede skrev i adventskalenderen den 18. desember, fulførte jeg allerede denne dagen min drøm. Likevel føles det mye bedre å se at jeg helt 2018 ikke har vært i utlandet. Jeg har dessverre ikke funnet ordene ennå hvorfor jeg hadde sånn drøm, men kanskje i løpet av dette året…

Har dere forført noe drøm i 2018?

Her er min første ukens yndlingslåt til 2019. Selvsagt kunne jeg ikke annen enn å velge «Maria Mena – Good God». Dette var låten hun åpnet hennes konsert den 11. desember – jeg får fortsatt gåsehud og tårer…

#Personlig   #Norge   #NyttÅr   #MariaMena   #Eventyr   #januar   #2019