MNE #78 | Andre juledagen

Mitt norske eventyr #78

Onsdag 26. desember:

Igår viste jeg to gaver, og idag har jeg pakket dem ut! Hadde dere allerede gjettet hva gavene inneholder? Dette var gavene som jeg kjøpte for meg selv.


Mitt norske eventyr #78 Dette var gavene som jeg fikk fra Gro. Tusen takk Gro! Jeg gleder meg veldig mye å lese bøken.

Hva har dere gjord med jul?

#Personlig   #Norge   #Jul   #Eventyr   #desember   #2018

MNE #78 | Første juledagen


Mitt norske eventyr #78

Tirsdag 25. desember:

GOD JUL ALLE SAMMEN! Håper dere trives godt denne dagen.

Jul til dette år hadde jeg egentlig bestemt meg for å ikke gjøre mye med. Jeg vet ikke helt hvorfor, men stor lyst for å kjøpe gaver, pynter opp huset og sånn ting har jeg ikke i det hele tatt. Altså, for å være helt ærlig, hadde jeg ikke forventet masse fra jul dette år. Derfor hadde jeg kjøpt meg bare en små gave til meg selv, som du kan se på bildet ovenfor. Ja, bare en små ting som jeg ønsker meg lenge, men aldri planlagt tid til for å gå til butikker – også fordi det er skikkelig dyrt. Kan dere allerede gjette hva dette er? Ok, en hint da: det lukter veldig godt…

Helt overraskende fikk jeg likevel noe invitasjoner for å feire jul, og jeg er veldig takknemlig til alle som sendte meg en invitasjon. Den første invitasjon var den 6. desember fra oppdragsgivere til min egen virksomhet. Ja, den såkalte julebord. Dette var mitt første julebord, og det var veldig hyggelig. Jeg synes det var kult også for å møte andre kollegaer. Etter vi hadde spist noe spilte vi shuffle. Når du aldri har hørt om dette spil før som jeg, da kan jeg sikkert anbefale dere for å sjekke ut YouTube. De kan forklare spillet mye bedre enn jeg, hehe.

Mitt norske eventyr #78
Mandag den 17. desember ble jeg invitert til en julelunsj organisert til datahjelp. Det var så fint å være tilbake, jeg savner datahjelp veldig mye. Faktisk, slik som Oslo Skriveklubb på søndager, har jeg ikke tid til lenger for å gå hit. Jeg er veldig lei meg fordi det føles fortsatt som at jeg la dem falle, og dette plager meg litt. Jeg har prøvd å gjøre en veldig god jobb, men plutselig var jeg helt borte på grunn av oppdraget. Uansett, som takk til alle frivillige fikk vi helt overraskende en gave fra Gro – se bildet ovenfor. Selv om jeg ikke ha en juletrær har jeg likevel ventet åpne gave til andre juledag. Så, altså jeg har fortsatt ingen peiling hva gaven inneholder, men jeg kommer i morgen sikkert tilbake på.

Igår kveld var jeg invitert for å feire jul hos en norsk familie, og det føltes veldig spesialt. Da jeg ikke kjente hele familien følte jeg meg selvsagt litt som en fremmede person. Likevel fikk jeg en varm velkommen følelse fra alle. Vi spiste den tradisjonelle norske julerett: potet, potetmos, og pinnekjøtt. Som dessert var det grøt med fløte. Alt var så deilig. Det var altså veldig gøy at bare en person hadde en mandel i gruten, men hvem? Hvem som ha dem må vente til alle er ferdig for å holde spenningen. Hvem har mandelen få en marsipanen gris. Vinneren var ihverfall ikke jeg… men en ung gutt. Da marsipanen grisen egentlig var for stor til han, fikk alle til slutt noe smak av marsipanen. Kvelden bestå ikke bare ut av spise og drikke. Mellom hovedretten og dessert fikk vi en veldig fint konsert med en trekkspill, og jeg er fortsatt veldig imponerende. Ikke bare at han kunne finne alle knapper, men altså at han lagde mest musikkteksen selv. Dermed var det noe sang vi alle sunget med, og det gjorde alt komplet. Neste gang må jeg bare sørge for at jeg blir mer kjent til juleganger. Jo, den vanlige julesanger er ikke et problemet. Det er mer at å synge julesanger på norsk som er vanskelig.

Mitt norske eventyr #78
Etter dessert var det tid for å åpne julegaver. Helt overrasket fikk også jeg to gaver… De første gave, vel egentlig en gave som jeg åpnet sist, var veldig deilig sjokolade – jeg elsker sjokolade. Gave var fra «Norges snilleste julenissen» Jeg vet ikke hvem denne julenissen er. Jo, jeg har en lite ide, og håper virkelig at jeg takket den julenisse nok. Den andre gave var en drikk kopp fra vikingentider… Altså fra dette har jeg laget et bildet som du kan se ovenfor teksten. Som jeg forstått var det sånn at når vikingen påfylte koppen, de sendte dem videre til andre vikingene. Rett og slett fordi koppene kunne ikke stå på bordet. Så, neste gang jeg har en fest, da blir det mye drikking, hehe

Har dere fått noe gaver fra julenissen dette år?
 
 
Min ukens yndlingslåt er: Billie Eilish – Come Out And Play
 
Samlinger av alle låtene kan du finne her.


 

#Personlig   #Norge   #Jul   #Eventyr   #desember   #2018

MNE #76 | Adventskalender day 20-24 (NO & EN)


Mitt norske eventyr #70
NO: Wow, vi har allerede ankommet til den 24. desember. Siden 20. desember hadde jeg travelt dager, så derfor trengte jeg litt mer tid for å skrive dette innlegget. Som jeg nemlig fortalte i mitt siste innlegg hadde jeg 20. desember bursdagen min. Da jeg likevel måtte jobbe denne dagen, hadde jeg feiret bursdagen min på kvelden sammen med to andre Nederlandske venner. Jeg har laget noe pannekaker, og veldig overraskende fikk jeg noen veldig finne gaver. En bok, øl brygget i Oslo (det var veldig deilig!), og til jul en julestjerne plante. I tillegg fikk jeg flere hyggelige bursdag ønsker, og noen kart fra familien min helt fra Nederland – tusen takk igjen alle sammen!

Forresten, snakket om jobb. Jeg hørte på fredag at vi idag og den 31. desember har en fridag. Dette hadde jeg ikke tenkt på da i Nederland det er helt vanlig å jobbe disse to dagene. Derfor forstår jeg ihvertfall nå mye bedre hvorfor de siste dagene var så hektisk. Romjul består av to dager. Hvis man ta disse to dagen fri også, da har man nesten annenhalv uke fri. Dette er en veldig fin tankegang, men ikke når man fortsatt må jobbe som jeg, og alt må avrundes før 2019 starter. Sett fra en lys side, jobbe ekstra timer er veldig godt for lommeboken, hehe

Helt overraskende begynte jeg i helgen å skrive min egen bok – ENDELIG! Fortellingen er jeg allerede opptatt av for mange år nå, men etter flere forsøk står det fortsatt ingenting på papiret. Hittil har jeg skrevet tre sider med mest av alt notater. Det skal sikkert ta noe tid før jeg blir ferdig å skrive ned alle ideene min, men jeg kommet sikkert godt i gang nå. Æsj, nå jeg tenker på fortellingen min, har jeg så skikkelig mye list å fortsette skriving…


Mitt norske eventyr #70
EN: Wow, we’ve already arrived on December 24th. Since December 20, I had very busy days, so I needed a little more time to write this article. As I said in my latest article, I had my birthday on December 20th. Because I still had to work that day, I had celebrated my birthday in the evening with two other Dutch friends. I made some pancakes, and very surprisingly I got some very fine gifts. A book, beer brewed in Oslo (it was very tasty!), and for Christmas a Christmas star. In addition, I got several nice birthday wishes, and some cards from my family all the way from the Netherlands – thank you all again!

By the way, talked about work. On Friday, I heard that today and December 31st we have a day off. I had not thought of it because in the Netherlands it is quite common to work these two days. Therefore, I understand at least now much better why the last few days were so hectic. Between Christmas and new year there are only two days left. If you take these two days off as well, then you have almost one and a half week off. This is a very nice, but not if you still has to work (like me) and everything has to be rounded off before 2019 starts. Seen from a bright side, working extra hours is very good for the wallet, hehe.

Surprisingly, I started writing my own book this weekend – FINALLY! I am thinking about this story for already many years now, but after several attempts there is still nothing on the paper. So far I have written three pages full with most of all notes. It will certainly take some extra time before I have writing down all my ideas, but I finally got a good start. Oh, now that I think about my story, I want so badly continue writing my story…
 
 
Min ukens yndlingslåt er: Faune (feat. Lea Paci) – GET UP (French Edit)
 
Samlinger av alle låtene kan du finne her.


 

#Personlig   #Norge   #Adventskalender   #utfordringer   #English   #Eventyr   #desember   #2018

MNE #75 | Adventskalender day 18-19 (NO & EN)


Mitt norske eventyr #70
NO: Heidofo folkens! Jup, vi er allerede ankommet på dag 18 og 19. For meg to spesielle dager faktisk. Den 19. desember er spesielt fordi dette betyr at jeg i morgen har bursdag. Den blir jeg allerede 31, æsj… Neida, jeg synes det er ikke så ille. Det er fortsatt ung, og jeg har mange år foran meg for å gjøre alt jeg vil, ikke sant?

Den 18. desember er spesielt fordi akkurat et år og en dag tidligere dro jeg bort fra Norge. Etter en overnatting i Danmark dro jeg videre til Nederland. Denne dagen solgte jeg bilen min og fløy jeg det sammen dag tilbake til Norge igjen. Etter denne tiden har jeg ikke forlat Norge en gang. Faktisk og enkelt sakt bo jeg nå et helt år bare i Norge! Wow, virkelig utrolig rart å tenke sånn, ikke sant? Særlig når jeg tenker på at jeg på slutten av dette året kan sier at jeg bo akkurat annenhalvt år i Norge, hehe. En veldig fint og stor prestasjon synes jeg!


Mitt norske eventyr #70
EN: Hello hello! Jup, days 18 and 19 has already arrived. For me are these days two special days actually. The 19th of December is special because this means I have a birthday tomorrow. I’ll be already 31, oi oi … No, I think it’s not that bad. It’s still a young age and I have many years in front of me to do all I want, right?

December 18th is special because one year and a day earlier I left Norway. After a night staying in Denmark, I drove further to the Netherlands. This day I sold my car and flew the same day back to Norway again. After this time, I don’t have left Norway once. Actually and easily said, I live for a whole year now only in Norway! Wow, really incredibly strange to think like that, right? Especially when I think that at the end of this year I can say that I live one and a half year in Norway, hehe. A very nice and great achievement I think!

#Personlig   #Norge   #Adventskalender   #utfordringer   #English   #Eventyr   #desember   #2018

MNE #75 | Par le vous française? (NO & FR)

Mitt norske eventyr #75
I innlegget hvor jeg snakket om min vision board fortalte jeg allerede at jeg ønsker meg å bli flyttende på fransk også. Dette høres helt sprø ut, jeg vet. Bli først flinkere på norsk hører jeg dere allerede si, men… Jeg tror de trofaste lesere vet allerede at jeg i 2014 sto foran valget for å lære meg enten norsk eller fransk. Til slutt var det musikken som bestemte meg å lære norsk. Nå, etter allerede 4 årene, klør det fortsatt å lære meg fransk. Alt klør enda mer da jeg vet nå hvor kult det er å snakke et fremmende språk. Det går virkelig en helt ny verden åpen for deg. Ikke bare dette, du kan altså tulle masse. For eksempel da jeg bodde i Nederland leste jeg bare norske aviser. Særlig med store nyheter finnes de samme nyhetene i nederlandske aviser altså. Dette hjalp meg godt for å lære meg norsk. De største tullete var når jeg i pause på jobben leste avisen. Ingen forstå hva jeg leste, og spurte meg hver gang: hva leser du? hvilket språk er det? Jeg synes det er fortsatt veldig morsomt når jeg tenker tilbake på denne tiden.

Hvorfor vil jeg akkurat nå lære meg fransk egentlig? For det første, jeg vet at jeg med norsk fortsatt kan lære masse, men jeg snakker så mye norsk i det siste, særlig på oppdraget mitt. Dermed skriver jeg mye norsk på bloggen min, og i daglig livet mitt bruker jeg altså bare norsk. Jeg er egentlig litt rett, når jeg lærer meg enda mer norsk, at alt kan bli veldig forverrende. Ta alt med ro synes jeg det er de beste å gjøre nå. For det andre, likevel jeg ta en såkalte pause med å lære meg norsk, vil jeg fortsatt gjøre noe med språk. Lære fransk synes jeg er en god løsning, og kan sikkert hjelpe meg for å bli flinkere med å skifte mellom flere språk også. I tillegg, jeg har ingen planer ennå for å flytte til Frankrike, men kanskje i fremtiden vil jeg likevel gjøre det – hvorfor ikke? Når jeg allerede kan snakke litt fransk skal dette gjøre det mye enklere å ta sånn valg. Ja, en ting som jeg har lært meg da jeg kommet hit til Norge. Det var så fint å kunne snakke litt norsk. Uansett, altså med prosjektet Sunn Livsstil finnes en mulighet å jobbe med franske. Dette er akkurat hva jeg mener med en helt ny verden åpner for deg når du kan snakke flere språk. Tenk for eksempel at jeg kan bli kjent med nye mennesker, og det er alltid fint, ikke sant?

Mitt norske eventyr #75
Men tilbake til franskkurset. Jo, jeg har startet franskkurs siden oktober. I skrivende stund er det allerede desember, og det siste franskkurs time er dessverre allerede over. Jeg kan derfor innrømme at jeg angre ikke en sekund at jeg begynte med franskkurset, og at jeg sikkert skal fortsette. I begynnelse var dette kurset veldig forvirende da jeg ikke kunne snakke nederlandsk i det hele tatt. Det var kun norsk eller fransk, hehe. Fransklærer har fransk som morsmålet, så det gjorde det sikker enda mer interessant. Til slutt klarte jeg å bli mer vant til dette, og gikk det kjempe bra. Jeg synes de fineste av kurset var at det hjalp meg godt for å ordene franske språket mitt. Jup, i det siste årene hadde jeg lært meg litt fransk, men når jeg kommer til «il y a» eller «c’est ce que» da mister jeg litt oversikt. Det siste setning forresten skulle vi forhåpentligvis snakke mer om i neste kurset. Kurset jeg hadde handlet mer om å presentere deg: «Bonjour, je m’appelle Mike, et vous? Quand ans et vous? Enchanté.» osv. Oversett til Norsk betyr dette «Hei, jeg heter Mike, og hva heter du? Hvor gammel er du? Hyggelig å treffe deg.» I tillegg lærte vi altså å telle på fransk, og det er fortsatt veldig vanskelig. Jeg legg merke til at når jeg kommer til 13 til og med 15, at jeg begynner å blande ting – jeg må fortsatt plugge med tall. Altså når vi går over til 21 (vingt-et-un), da blir alt enda mer komplisert. På et spesifikk ti-tall da må du bruke matematikk. Sånn er tallet 80 fire ganger tjue. Fordi dette er flertall, da må du altså huske å bruke en S på slutten av vingt: quatre-vingts Tall synes jeg er alltid det vanskeligste delen av språket fordi på norsk har jeg fortsatt noe vansker også – altså her har jeg nok eksempler hvorfor.

I tillegg hadde vi en oppgave hvor vi måtte skrive noe helt på fransk. Det er ikke lov å bruke translatør, bare for å si hvor flink vi allerede er på franske språket. Dette er teksten jeg har skrevet (oversettelse stor under på norsk)

FR: Bonsoir. Je m’appelle Mike. J’ai 30 ans et j’suis hollandais. J’habite à Jar en Norvège. Ma cher famille habite en hollande, donc j’habite seul en Norvège. J’aime écrire des lettres françaises et norvégiens sur mon blog mittnorskeeventyr. J’adore musique françaises et norvégiens vous pouvez écouter ici YouTube. Tu lis ici mon historie et pourquoi j’apprends le français.

NO: Hei. Jeg heter Mike. Jeg er 30 år og jeg er Nederlandsk. Jeg bor på Jar i Norge. Min kjære familie bor i Nederland, derfor bor jeg alene i Norge. Jeg liker å skrive franske og norske på bloggen min mittnorskeeventyr. Jeg elsker fransk og norsk musikk som du kan høre her på YouTube. Du kan lese her historien og hvorfor jeg lærer meg fransk.

#Personlig   #Norge   #Fransk   #kurs   #utfordring   #Eventyr   #desember   #2018

MNE #75 | Adventskalender day (15)-16-17 (NO & EN)


Mitt norske eventyr #70
NO: Ops, jeg glemte å laste opp et bildet om dag 15… Jeg tror jeg glemmer sist veldig mye, hehe. Derfor idag et nytt forsøk. I tillegg kunne jeg åpne dag 16 og 17 også, smak smak!


Mitt norske eventyr #70
EN: Ops, I forgot to upload a photo about day 15… I believe I forget a lot lately. Therefore today a new attempt. In addition, I could open days 16 and 17 too, smak smak!
 
 
Min ukens yndlingslåt er: Lights – Banner
 
Samlinger av alle låtene kan du finne her.


 

#Personlig   #Norge   #Adventskalender   #utfordringer   #Eventyr   #desember   #2018

MNE #74 | Adventskalender day 12-15 (NO & EN)

Adventskalender 2018

Adventskalender

NO: Oi, blogg.no er plutselig endret seg komplett. Jeg måtte først prøve å finne ut hvordan et eller annet fungerer nå. Derfor er jeg litt senere på bloggen min, beklager. Uansett, de siste dagene har jeg åpnet dag 11 til og med 14 fra adventskalenderen min, og idag allerede dag 15. Hva går egentlig tiden for fort, ikke sant? Jeg prøver å ikke tenke form mye på det, men det er rett og slett sant at jeg har bursdag om 5 dager. Dermed er det mindre enn to ukene at vi allerede feirer jul. Greit da, jeg skal slutte å tenke sånn, hehe. Nytt fra dagen din!

Adventskalender 2018

Adventskalender

EN: Oi, blog.no has suddenly changed completely. I had to try to figure out how everythings works again. Therefore, I’m a little later on my blog, sorry. Anyway, in the last few days I have opened days 11 through 14 from my advent calendar, and today already day 15. Time go to fast, right? I’m trying not to think much about it, but it’s just true that I have a birthday in 5 days. Thus, it’s less than two weeks that we’re already celebrating Christmas. Okay, I’ll stop thinking like that now, hehe. Enjoy your day!

#Personlig   #Norge   #Adventskalender   #utfordringer   #Eventyr   #desember   #2018

MNE #74 | Adventskalender dag 9 -11 (NO & EN)

Adventskalender 2018

Adventskalender

NO: Jhee, idag jeg kan åpne tre dager på min adventskalender. Ja, jeg sparer noe sjokolader fordi jeg synes at de er veldig små, hehe. Har dere altså en adventskalender?

EN: Jhee, today I can open three days on my advent calendar. Yes, I collect some chocolates because in my opinion they are very small, hehe. Are you also have an advent calendar?
 
 
Min ukens yndlingslåt er: Betta Lemme – Bambola
 
Samlinger av alle låtene kan du finne her.


 

#Personlig   #Norge   #Adventskalender   #utfordringer   #Eventyr   #desember   #2018

MNE #73 | Adventskalender day 1 – 8 (NO & EN)


Mitt norske eventyr #70
NO: Virkelig ingen tull. Jeg realiserer meg akkurat nå at desember har allerede meldt seg. Tid for å åpne adventskalendere! Da jeg tenkte på siste øyeblikket at jeg dette år vil prøve sånn adventskalender også, har jeg derfor kjøpt meg enn hos KIWI. Jeg synes det er ikke så veldig spennende, og skikkelig mot enn sunn livsstil. Likevel synes jeg også at masse godteri og alle andre tenkelig usunt mat tilhører egentlig helt til desember måned, ikke sant? Uansett, jeg tror at jeg har glemt meg at det var allerede desember, er stor sanselighet at vi i Nederland har en annen tradisjon som heter Sinterklaas. I fjor hadde jeg allerede skrevet om denne tradisjonen som lekseoppgave. Kort sammenlagt begynner denne tradisjon midt i november. Den kommer Sinterklaas med sine hjelpere til Nederland på sine båt som heter pakjesboot 12. Siden den teller alle barn dagene opp til 5. desember. Den 5. desember feirer vi nemlig bursdagen hans med flere gaver og godteri. I tillegg begynner fram han kommer til Nederland opp til 5. desember en TV-serie som heter «sinterklaas journaal». Denne TV-serien handler om at noe har godt galt. Så lenge dette ikke blir løst er det ingen Sinterklaas feiring. Derfor må noe fikse dette problemet for å redde Sinterklaas-feiring. Faktisk lik det sammen fortelling som TV-serien på NRK som kommer altså hvert år på TV.

Selv om Sinterklaas-tradisjonen er mer til barn synes jeg at det likevel veldig gøy å fortsette denne tradisjonen. Så ja, jeg har feiret den 5. desember lit også som du kan se på bildet helt på bunn. Jup, de var enda mer usant mat, men typiske godteri hva barn kan forvente inklusiv klementiner som vi kaler mellom Sinterklaas-tiden «appeltjes van oranje» hva betyr på norsk «epler av orange». Bare den gul eske til høyere kommer fra Nederland – tusen takk Robin og Jeanine! Dette er en sjokoladebokstav som finnes bare i butikken når Sinterklaas er ankommet i Nederland. Forresten, den sjokolade julenissen har jeg bare sett på bildet fordi de mimer meg litt på Sinterklaas, hehe.

Da denne tradisjon slutter den 5. desember er det derfor at ihvertfall jeg aldri har gjord noe med adventskalenderen. Jo, kanskje da jeg var ung, men dette kan jeg ikke huske meg. Derfor var det lit overraskende at jeg i fjor sett så mye om adventskalenderen i Norge. Altså har jeg sett at NRK har igjen et veldig interessant TV-serien at jeg har begynt å se dem også (godt for å lære norsk) TV-Serien heter dette år forresten «Julekongen» og du kan se dem her.


Mitt norske eventyr #70
EN: Really no joke. I realize right now that December has already arrived. Time to open advent calendars! Because I thought at the last moment that I want to try it this year as well, I’ve bought me one at KIWI-supermarket. I think it’s not a very exciting one, and really against a healthy lifestyle. Nevertheless, I also think that lots of candy and all other imaginable unhealthy food really belong to December, right? Anyway, I think I’ve forgotten that it was already December is a because in The Netherlands we have another tradition called Sinterklaas. Last year I had already written about this tradition as homework. In short, this tradition begins in mid-November. Sinterklaas comes to The Netherlands with his helpers on his boat called pakjesboot 12. Since then, all children count the days up to 5 December. On December 5, we celebrate his birthday with a lot of presents and candy. In addition, since his arrival in The Netherlands until December 5th, there is a TV-series called «sinterklaas journaal». This TV-series is about that something has went wrong. As long as this is not resolved, there will be no Sinterklaas-celebration. So someone need to fix it to save Sinterklaas-celebration. In fact, the same story as the TV-series on the NRK with shows also every year on the television.

Although the Sinterklaas tradition is more to children, I think it is still very funny to continue this tradition. So yes, I celebrated the 5th of December a little bit as you can see in the picture at the bottom. Jup, it was even more unhealthy food, but typical candy what children can expect including clementine’s as we call between the Sinterklaas-celebration “appeltjes van oranje” what means in English “apples of orange”. Only the yellow box to the higher corner comes from the Netherlands – many thanks Robin and Jeanine! This is a chocolate letter with can only find in shops when Sinterklaas has arrived in the Netherlands. By the way, the Santa Claus chocolates I have just at it to the picture because they remind me a little at Sinterklaas, hehe.

As this tradition ends on December 5th, it is therefore that at least I never have done something with advent calendars. Well, maybe when I was young, but I cannot remember this. Therefore it was surprising that last year I saw so much about advent calendars in Norway. In addition, I have seen that NRK has started a very interesting TV-series as well that I’ve started to see them too (very good to learn Norwegian) The TV series for this year is called “Julekongen” and you can see them here.


Mitt norske eventyr #70
 
 
Min ukens yndlingslåt er: Siri Nilsen – Enkle Ting
 
Samlinger av alle låtene kan du finne her.


 

#Personlig   #Norge   #Adventskalender   #utfordringer   #Eventyr   #desember   #2018