MNE #59 | Diverse opp og nedrigging

Mitt norske eventyr #59

Gratulerer med dagen Caithlin!

Fredag 17. august: Denne dagen er bursdagen til søsteren min. Da jeg var planlagt å hjelpe på sentralen kl. 15.00, ga dette meg nok tid for å hente kaffe med kake. Jeg vet, dette er ikke spesielt sunn, men være den eneste uten kafe og kake på en facebook-samtale er altså litt trist, ikke sant? Uansett, planen for idag bestå av forskjellige oppgaver hovedsakelig ved sentralen. Istedenfor skrive mye om alle oppgaver la jeg de bildene fortelle hva jeg har oppleved.

Mitt norske eventyr #59
Program for idag

(Bilder 1 av 6)


Altså hjulpet med opp- og nedringing ved Herr Nilsen.

Mitt norske eventyr #59
MonicaZ Vals

(Bilder 1 av 7)


Da jeg hørte mye om konserten til Bendik Hofseth på Victoria Jazz scene i kveld, bestemte jeg meg å gå hit for å oppleve hans konsert. Dessverre kunne jeg ikke være lenge da jeg i morgen skal begynne igjen tidlig, men bortsett fra dette var hans opptrede veldig nydelig.

Mitt norske eventyr #59
Bendik Hofseth

(Bilder 1 av 2)


#Personlig   #OsloJazzFestival   #JazzMusikk   #Frivillig   #Norge   #Eventyr   #august   #2018

MNE #59 | Cosmo

Mitt norske eventyr #59

Rygg opp ved Cosmo

Torsdag 16. august: Altså denne dagen begynte kl. 09.30 på sentralen. Der ble jeg hentet av en sjåfør, og dratt vi derfra ditt til Cosmo. Der pakke vi ut noe utstyr som de skulle bruke i dag. Altså på dette stedet forresten har jeg aldri vært før, men jeg synes at også dette stedet er et veldig nydelig sted. Konserten forresten sto ikke på Oslo Jazzfestival program, fordi det var et ekstra konsert spesielt til skolen i nærheten. Til slutt kommet ca. 10 skoler / ca. 1000 barn til konserten. Selv om konserten holdes to ganger, var det likevel en stor jobb å veilede skolen til den riktig plass hvor de kunne legge ned jakke og ryggsekker. Deretter måtte de gå til den riktig plass i salen, men alt gikk veldig bra og flott.

I mellomtiden var det litt tid for å se konserten. For å være ærlig, selv om forestillingen var mer til barn, var det kjempe gøy å se. Jeg nevnte på søndag allerede at jeg liker når artister har noe interaksjon med publikum, og det skjedde sikkert under denne forestilling også.

Mitt norske eventyr #59
Rygg opp ved Cosmo

(Bilder 1 av 9)


Etter alt hele forestillingen var ferdig, og at alt var rigg ned ble det selvsagt tiden for å spise middag ved sentralen. Planningen deretter er at jeg tilbyr hjelpe til Victoria Jazz Scene. Egentlig var jeg planlagt å gjøre andre ting i kvelden, men sånn går det med en veldig travelt festival. Uansett, etter jeg var ferdig med rigging ved Victoria Jazzscene tenkte jeg endelig å kunne gå hjemme, men… T-Bane-stasjonen Nationaltheatret ble evakuert og stengt, huff da… Altså togstasjon Nationaltheatret var stengt, alt på grunn av røykutvikling. Etterhvert på VG.no leste jeg at røyken kommet fra et passerende tog… Takket være hele situasjon kommet jeg til slutt veldig sent hjemme 🙁 men ja, sånn er det.

Mitt norske eventyr #59
Øvelse av «Edvard Munch Vgs: ImprovED»

(Bilder 1 av 3)


Akkurat når jeg vil dra hjemme skjedde dette…

Mitt norske eventyr #59
Evakuering stasjon Nationaltheatret

(Bilder 1 av 2)


#Personlig   #OsloJazzFestival   #JazzMusikk   #Frivillig   #Norge   #Eventyr   #august   #2018

MNE #59 | Gjenomvisning Norsk Folkemuseum

Mitt norske eventyr #59

På vei til Norsk Folkemuseum

Onsdag 15. august: Selv om de sa ut om at det skulle regne, var det heldigvis tørt hele dagen. At det var så fint at det ikke regnet, var fordi at gjennomvisningen begynte med en båttur til Bygdø. Etter båtturen hadde vi en lite gåtur til folkemuseum, en aktivitet som altså holde seg utendørs.

På folkemuseum fikk vi en gjennomvisning gjennom gamle bygningene, og takket være den tur guide fikk vi gode opplevelse hvordan man levde for noen århundre siden. Etter denne gjennomvisning hadde vi nok tid for å se rundt på egen hånd, og ta enda mer bilder. Sannsynligvis derfor kommet jeg hjemme med så mange bilder… Uansett, den vakreste bilder som jeg tok kan dere finne nedenfor.

Mitt norske eventyr #59
På vei til Norsk Folkemuseum

(Bilder 1 av 25)


#Personlig   #DeichmanTøyen   #Tøyen   #KulTur   #kulturtilbud   #Norge   #Eventyr   #august   #2018

MNE #59 | Universitetets Aula

Mitt norske eventyr #59

Prøver å finne inngangen

Tirsdag 14. august: Denne dagen begynte allerede tidlig, nemlig kl. 09.30 på Sentralen. Oppdraget var at vi – jeg og en annen riggfrivillig – bli med sjåføren for å plukke opp utstyr og transportere dem til stedet hvor Oslo Jazzfestival har leiet utstyret fra. Deretter, ca. kl. 13.15, var vi delt inn for å hjelpe til universitets aula. Det var første gang at jeg har vært her, og hva et veldig nydelig stedet! Oppdraget her var å hjelpe lydteknikeren med å koble til mikrofonen, monitorer (store lydboken på podium) osv. I mellomtiden fikk vi en privatkonsert fra Solveig Slettahjell. Neida, jeg mener at hun forberedte seg til konserten i kveld, og så at lydteknikeren kunne kontrollere om alt er på plass og koblet til riktig. Hennes flotte stemme forresten hørtes veldig kjent ut til meg, og etter jeg spurte henne fant jeg ut at hun hadde spilt altså på Oslo Jazzfestivals kick-off den 19. juni – dessverre har jeg verken bilder eller innlegg fra kick-offen. Dette synes jeg forresten er den vakreste delen av å bli rigg-frivillig, den ære for å møte artister backstage og snakke med dem 🙂 Tid for å se hennes konsert i kveld hadde jeg dessverre ikke. Etter vi var ferdig med å rigge opp, gikk vi tilbake til sentralen for å spise middag. Der hørte jeg at man trenger ekstra hjelp til å rigg opp på vinterhagen. Da jeg allerede var i nærheten hadde jeg tilbød min hjelp. Av denne grunn ble det til slutt en lang, men sikkert en fint dag. Her nede finner du noen bilder som jeg tok denne dagen.

Mitt norske eventyr #59
Rygg opp ved universitets aula

(Bilder 1 av 17)


#Personlig   #OsloJazzFestival   #JazzMusikk   #Frivillig   #Norge   #Eventyr   #august   #2018

MNE #59 | Avrunding…

Mitt norske eventyr #59

Oslo Jazzfestival program

Mandag 13. august: Jeg kan snakke lenge om denne dagen, men faktisk kommer det an at jeg ikke var delt inn for å hjelpe hos Oslo Jazzfestival. Dermed hadde jeg ingen andre planer for idag, så dette ga meg god tid for å avrunde de siste ting jeg var opptatt av i uke som var.

 

Ukens yndlingslåt…

Denne uken er «Rebekka Bakken – September» yndlingslåten min. En låt som ble spilt i fjor, og hvorav jeg fortsatt få gode minnelse fra.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

#Personlig   #musikk   #Norge   #Eventyr   #august   #2018   #OsloJazzFestival   #JazzMusikk   #Frivillig

MNE #58 | Vant to billetter til åpningskonserten!?

Mitt norske eventyr #58

AOJO & Øvre Foss Storband

Søndag 12. august: Igår ble det kl.23.00 før opprigging ved Victoria Jazz Scene ble ferdig. Deretter har jeg samme med en kollega / en annen frivillig hvem også har hjulpet med oppringning, drakk øl for å feire at Oslo Jazzfestival uke er offisielt har begynt nå. Det var derfor at jeg kommet hjemme kl. 01.00 om natten, men det er ikke så verst. Denne dagen kunne jeg sove lenge. Da Oslo Skriveklubb var også utsatt til kl. 16.00, ga dette meg nok tid til å gå til Victoria Jazzscene igjen. Igår måtte vi sette opp et høyt podium, og jeg var egentlig nysgjerrig hvorfor. På Jazzfestivals program skulle det være et stort band, men hvor stort må det faktisk være? Jeg tror iallfall at bildet ovenfor sier nok, ikke sant? Uansett, etter konserten var ferdig, ble alle riggere spurt om hvem kunne hjelpe ekstra for å rygge ned og opp podium så at de neste bandet kan starte raskt med sitt konsert. Da jeg har nok til før Oslo Skriveklubb begynner, tenkte jeg: ja, hvorfor ikke hjelpe en halv time til? Dermed er jeg allerede på stedet…

Jeg visste det forresten ikke, sannsynligvis på grunn av at norsk min var ikke så bra nok denne tiden. Iallfall i fjor med «Data råtassen prisen» har jeg vant to billetter til åpningskonserten til Joni Mitchell ved Operahuset idag. Da jeg ikke kan bruke to billetter, har jeg derfor spurt Yulia om hun vil bli med. Mellom Oslo Skriveklubb og når konserter begynner kl. 21.00, hadde vi bestemt oss for å ta en tur i byen. Dette er de bildene vi tok underveis.

Mitt norske eventyr #58
Tur i byen

(Bilder 1 av 12)


Åpningskonserten selv forresten var kjempe kult. Særlig den mannen i den rose t-skjørte. Jeg liker når artister har store interaksjon med publikum, og han hadde det sikkert. Her er noen bilder vi tok denne kvelden.

Mitt norske eventyr #58
Åpningskonsert: Hyllest til Joni Mitchell

(Bilder 1 av 12)


 

Dette var mitt norske eventyr (58. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

#Personlig   #OsloJazzFestival   #JazzMusikk   #Frivillig   #Norge   #Eventyr   #august   #2018

MNE #58 | Oslo Jazzfestival begynner!

Mitt norske eventyr #58

Oslo Jazzfestival Merchandise

Lørdag 11. august: På tiden av skriving sitter jeg i mitt yndlingskafe Espresso House, og nytter jeg fra en deilig kafe. Jeg kommet nettopp tilbake fra et introduksjonskurs fra Oslo Jazzfestival, så ja, også dette år skal jeg være med som frivillig i rigg-gruppe! At jeg gleder meg allerede mye til er blant annet for å se hvor flink jeg er nå på norsk. Jeg husker meg nemlig veldig godt at i fjor dette introduksjonskurs var litt vanskelig å følge, men i dette år gikk det mye bedre! Altså er det så hyggelig å se noen mennesker tilbake som har også vært med festivalen i fjor. I rigg-gruppe forresten var alle ansikter helt ny for meg, så jeg blir den klokeste man in gruppe da?

Mitt norske eventyr #58
Forklaring hvordan man installerer en trommesett

(Bilder 1 av 2)


At jeg sitter nå i en kafe-butikk er at jeg må vente litt. Allerede idag skal hjelpe med å rigge opp ved Nasjonal Jazzscene Victoria. Egentlig var jeg ikke delt inn for idag, men jeg synes det går helt greit. På en eller annet måten var jeg allerede forberedt til dette da jeg denne uke jobbet hard med å bli ferdig med det meste ting og tang. Dermed har jeg tatt med meg minitastaturet, så jeg kan i mellomtiden likevel gjøre mye. Planningen til neste uke forresten er at jeg skal hjelpe med festivalen på tirsdag, torsdag, fredag og lørdag. Egentlig som sett idag – og i fjor – kan dette endres på siste øyeblikk, men vi får se. Slik som jeg gjorde i fjor, vil jeg også dette år ta igjen masse mange bilder. Her er iallfall noen bilder som jeg tok idag.

Mitt norske eventyr #58
Rygg opp Nasjonal Jazzscene Victoria

(Bilder 1 av 5)


#Personlig   #OsloJazzFestival   #JazzMusikk   #Frivillig   #Norge   #Eventyr   #august   #2018

MNE #58 | Maandupdate 07-2018 (NL)

Mitt norske eventyr #58

Maandupdate juli!

Yes! Hier is hij dan, de Nederlandse maandupdate juli! In de vorige maandupdate vertelde ik al kort dat ik met meer projecten dan alleen MVW-Solutions bezig ben. Ik noemde al Oslo Skriveklubb, Nederlandse blog over mijn Noorse avontuur, IT-Kafe, Sykkelverksted, Healfty Jus(t) for men en Sunn Livsstil Norge. Hieraan voegde ik toe dat ik pas in deze maandupdate erop terug zou komen. De reden is dat de juli maand compleet chaotisch verlopen is waardoor dingen niet meer relevant zijn geworden of wat nieuwe vragen creëerden waar ik niet direct een antwoord op kon vinden. Natuurlijk kan je zeggen dat ik misschien te veel projecten doe, maar daar ben ik het niet mee eens. Alles had ik onder controle, alleen er is één project wat voor grote onrust heeft gezorgd en andere projecten hierin meesleepten. Zeg maar zo?n gevalletje «een mooie spiegel voorgehouden». Hier kan je natuurlijk niet altijd wat aan doen, lijkt mij!? Gezien van een positieve kant heeft het wel hele mooie, nieuwe inzichten opgeleverd.

Mitt norske eventyr #48

Smoothies!

Healthy Jus(t) for Men / Sunn Livsstil Norge: Dit is het project wat voor de meeste onrust heeft gezorgd en waar ik de meeste antwoorden nog niet van kon vinden. Gelukkig is het me nu allemaal een stuk duidelijk geworden, maar voordat ik hierop inga lijkt het me als allereerste handig om eerst uit te leggen wat het project eigenlijk inhoudt.

In mei werd ik gecontacteerd door een Nederlands team met als doel het opbouwen van een Noors team, mensen helpen met een gezondere levensstijl met Juice Plus+ producten en daarnaast kon ik ook nog wat geld verdienen. Omdat ik zelf ook graag een gezonder levensteil wil hebben en van eerdere ervaring al een klein beetje weet hoe, is dit natuurlijk een super leuk project waar ik graag aan wil deelnemen. Helaas, na 2,5 maand, ben ik nog steeds niet in de buurt gekomen van minimaal één doelstelling. Daarnaast is de situatie nog erger geworden doordat het team in tweeën is gesplitst. Gelukkig kon ik kiezen voor een super leuk team, maar het eerste probleem hierbij is al meteen dat niemand in dit team Noors spreekt. Dus als ik het project wil voortzetten, dan moet ik alles zelf gaan regelen. Waarschijnlijk snap je al dat er hierdoor meer grote twijfels zijn gekomen of ik dit eigenlijk wel wil doen. Zeker ook omdat dit hele gedoe nadelige effecten heeft gehad op mijn andere projecten.

Ondanks alles heb ik besloten om dit project toch een laatste kans te geven. Tenslotte ben ik degene die gezonder wil leven, degene die wil afvallen en nog veel vertrouwen heb in de Juice Plus+ producten zelf. Het idee van het eerste team laat ik los want groots beginnen werkt kennelijk niet. Vandaar dat ik gestopt ben met de Nederlandse blog over mijn Noorse avontuur, een aparte blog specifiek gewijd aan dit project en de twee Facebook-pagina?s «Healthy Jus(t) for Men» en «Sunn Livsstil Norge». Alle bruikbare informatie is inmiddels verplaatst naar dit blogplatform. Aangezien de hoofdtaal van dit blogplatform Noors is, zal het project daarom in het Noors voortgezet worden. Om alles een nieuwe, frisse start te geven zal het project de (voorlopige) naam «Sunn Mat og Drikke» gaan krijgen – vertaald: gezond eten en drinken. Natuurlijk ben ik wel volop aan het denken of ik eventueel alsnog een Nederlandse versie ga opzetten, maar hier heb ik nog geen antwoord op. Hierover hou ik jullie nog over op de hoogte als ik meer weet.

Mitt norske eventyr #53

Hulp nodig?

IT-Kafe, Datahjelp & Sykkelverksted: Vertaald naar het Nederlands betekend het: IT-Café, Computerhulp en Fietsenwerkplaats. Dit zijn drie fantastieke leuke vrijwilligersactiviteiten waarop ik besloten heb voorlopig niet verder mee te gaan. Door bovenstaand gedoe heb ik niet voldoende tijd gehad om dit goed op de rit te houden. Omdat op moment dat dit artikel online komt we al zowat in september zitten, zie ik het ook niet meer gebeuren dat ik het nog onder controle krijg. De septembermaand betekend einde zomervakantie, dus het project «MVW-Solutions» gaat weer verder. Voor de IT-Café begint er een nieuwe reeks computercursussen – moet ik me nog steeds op voorbereiden. Voor de IT-Café en computerhulp ben voor beide al een dag kwijt door de lange reisafstand. Voor de fietsenwerkplaats hoef ik gelukkig niet veel voor te doen, maar ook dit is in september nog steeds geopend. Dan is er nog Oslo Skriveklubb waar ik straks op terug kom, «Sunn Mat og Drikke»-project, Oslo Marathon en natuurlijk het allerbelangrijkste: werk zoeken. Tuurlijk, voor alles is een oplossing, maar de meeste activiteiten zijn vrijwilligersactiviteiten, dus hoeveel tijd moet je hierin eigenlijk stoppen?

Mitt norske eventyr #53

Schrijf veel, Schrijf interessant

Oslo Skriveklubb: Schrijfclub, vertaald naar het Nederlands. Ook hier is de afgelopen maand heel veel gebeurt, voornamelijk miscommunicatie. Om er een niet al te lang verhaal van te maken: het is me duidelijk geworden dat ik nog te veel op de Nederlandse manier denk. Ik bedoel, in onze cultuur is het zo dat er verschil is tussen een manager en de mensen onder de manager. Iedereen onder de manager hoort te luisteren en te doen wat de manager opdraagt, simpel gezegd omdat de manager 100% verantwoording heeft over alles wat gebeurt in zijn team – goede en slechte dingen. Op deze manier heb ik de afgelopen 10 jaar gewerkt en nee, ik heb niet gewerkt voor maar een of twee werkgevers. In ieder geval, omdat ik in april deze schrijfclub heb opgestart en een paar maanden later mensen erbij zijn gekomen om de schrijfclub mee te helpen sturen. Is het dan zo gek dat ik deze situatie op een Nederlandse manier zag?

Gelukkig is er goed over de situatie gesproken hoewel sommige mensen mijn verklaring nog niet helemaal snappen. Zelf heb ik het ook wel een beetje bij de andere mensen. De meest gestelde vraag was dan ook: waarom is het zo? In mijn optiek klinkt dit eigenlijk hetzelfde als de vraag «waarom heet een kop een kop en geen bord?» Zo is het eenmaal en dit noemen we cultuurverschillen. Alleen door met elkaar veel te praten kunnen we van elkaars culturen leren en daardoor elkaar beter begrijpen, toch?

Inmiddels heb ik een personen kunnen vinden die de schrijfclub geheel over heeft genomen. Dit maakt dat we op dit moment met drie personen zijn. Het idee is nu dat we allemaal een zondag in de maand verantwoording hebben over de schrijfclub. Zo kan iedereen alsnog zijn eigen ding doen en zal de schrijfclub alsnog op de zondag gehouden worden.

Mitt norske eventyr #53

Omvisning i Edvard Munch museum

Een leuk, nieuw initiatief: Naast alles was er ook tijd voor een boel andere leuke dingen. Sinds deze maand is een bibliotheek in Tøyen begonnen met een nieuw initiatief: uitstapjes organiseren in Oslo om meer te leren van de Noorse cultuur en te oefen met de Noorse spraak. Helaas lukte het me niet om aan alle uitstapjes deel te nemen, maar waaraan ik deel nam was super interessant. Het eerste uitstapje was naar het Edvard Munch museum, het tweede uitstapje naar popsenteret en het derde uitje naar het Opera huis. Dit zijn foto?s van alle drie de uitstapjes.

Mitt norske eventyr #56
Waar mijn Noorse avontuur begon

(Bilder 1 av 14)


Ik hoop dat jullie deze update leuke vonden. De volgende maandupdate staat gepland op 7 september. Tot dan!

#Personlig   #nederlandsk   #FremmendeSpråk   #Norge   #Eventyr   #august   #2018

MNE #58 | Botaniske hagen

Mitt norske eventyr #58

Dette er en ekte sommerfugl!

Onsdag 08. august: Denne dagen har jeg vært med på gjenomvisningen til botaniske hagen. Dessverre falte denne gjennomvisningen i vannet, som vi skulle sier det på Nederlandsk – går på vaske på norsk. Etter så mye dager med solskinn og 30+ grader regnet det mye, men likevel kunne vi gjøre noe morsomt. Vi fikk en gjennomvisningen på «Zoologisk museum». Jeg kan snakker mye om dette, men jeg synes at noen bilder kan også sier mye, ikke sant?

Mitt norske eventyr #58
Zoologisk museum

(Bilder 1 av 12)


Etter denne gjenomvisning har vi likevel prøvd å oppleve noe fra den botaniske hagen, og dette er bilder som jeg tok.

Mitt norske eventyr #58
Botaniske hagen

(Bilder 1 av 4)


Dette interessante tilbud ble organisert av Deichman bibliotek Tøyen og heter «KulTur». Målet er å besøke ulike kulturtilbud i Oslo for å bli kjent med byen, med hverandre, og trene på norsk. Biblioteket organiserer sånn tilbud hver onsdag, og neste onsdag skal det være en gjenomvisning i Folkemuseet på Bygdøy. Vil du være med og du er altså en innvandrer? Følg gjerne med på Deichman bibliotek Tøyens Facebook-side. Der finner du mer informasjon om gjenomvisninger, og så om hvordan du kan påmelde deg. Husk at det er begrensede plasser. Hvis du har et godt foreslagg er dette likevel alltid velkommen!

#Personlig   #DeichmanTøyen   #Tøyen   #KulTur   #kulturtilbud   #Norge   #Eventyr   #august   #2018

MNE #58 | Skrive, skrive, skrive…

Mitt norske eventyr #58

Helt tilfeldige bildet

Tirsdag 07. august: Denne dagen har jeg sovet lengen fordi jeg jobbet siste kveld veldig lenge med… ja, igjen bloggen min 🙂 Jeg trodde at jeg var nesten ferdig, men dessverre var det mye mer å gjøre enn jeg trodde på forhånd. Denne dagen selv forresten bestå ikke bare av sove lenge og gjøre hele dagen ingenting. I ettermiddag har jeg vært til Sandvika for å møte en god venn. Ved en god kopp kaffe hadde vi en hyggelig samtalen, og dette samtalen fortsette vi ved språkkafeen. O, forresten… kan du allerede gjette hva jeg gjorde på kvelden… (igjen skrive mye, hahaha)

Nei da, jeg tror at å gjøre ting jeg har mest lyst til å gjøre nå er helt greit. Fra og med lørdag jeg skal nemlig være med Oslo Jazzfestival, og jeg ble allerede delt inn for å hjelpe med for fem dager totalt! Jeg tror at av denne grunn jeg skal ikke ha veldig mye tid igjen til å gjøre andre ting, ikke sant? Bortsett fra dette har jeg fortsett et mål for å bruke bare en time hver dag på bloggen min, men som du kanskje har sett i uke som var har jeg skrevet veldig mye på både norsk og nederlandsk. Dermed er det på tiden av skrive dette innlegg et innlegg som jeg ikke klarer å bli ferdig med. Alt i alt sammenlagt kreves masse tid, men jeg synes det er helt greit. Jeg liker iallfall å skrive mye! Altså, hvis jeg skulle vente med skriving til slutten av neste uke, den blir jeg rett at det skulle være mindre gøy. Den det blir ihvertfall vanskeligere for å skrive gode innlegg 😉

Mitt norske eventyr #58

Spør meg ikke hvorfor jeg tok dette bildet…

#Personlig   #Norge   #Eventyr   #august   #2018