MNE #53 | Oslo Skriveklubb og Hilde på eventyr del 2!

Mitt norske eventyr #53

 

Søndag 08. juli: Hva jeg gjør på søndager skal dere kanskje ikke overraske, nemlig Oslo Skriveklubb. Altså her har det vært noen endringer i de siste ukene. Vi flytter f.eks. til stedet Espresso House Majorstuen, og istedenfor klokkeslett 16.00 til 18.00 holder vi nå Skriveklubben fra kl. 13.00 til kl. 16.00. Fortsatt har vi litte tvil om dette stedet er bra nok. Det er nemlig masse støy som er ikke greit hvis man vil skrive fokusert. Planen er derfor for å flytte til et bibliotek i nærheten, men dette har et ulempe at man trenger et bibliotekkort – ikke alle har sånn kort… Det er ihvertfall nok å tenke om. Bortsett fra dette har jeg et annet nyhet: Hilde på eventyr del 2 er skrevet. Du kan finne dem på bloggen til Yulia eller ved å klikke her! Nå er det min tur igjen for å skrive del 3, og selvsagt holder jeg dere oppdatert når denne delen er ferdig!

Neste uke er det igjen veldig stille på bloggen min, beklager for dette allerede. Heldigvis er det bare for en uke, deretter skal jeg fortsette fra «Mitt Norske Eventyr 56» Jeg vet, veldig forvirende. I den siste gjorde jeg en veldig bra jobb – absolutt ikke sant! – med å skrive notater daglig. Altså innleggene jeg publiserte denne uke hadde jeg ikke skrevet nok notater til. Av denne grunn ble denne ukens innleggene publisert en uke for sent. La vi ihvertfall håpe at alt går mye bedre om to uke…

Hvis du er nysgjerrig til Oslo Skriveklubb 📝, eller hvis du vil vite mer. Der finnes en Facebook- og Meetupgruppe som du kan gratis bli medlem av 😊

Dette var mitt norske eventyr (53. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

#Personlig   #OsloSkriveklubb   #Eventyr   #Fortelling   #juli   #2018

MNE #53 | En ny ide! (NO & NL)

Mitt norske eventyr #48

Banner til den Nederlandske blogg

Nederlandse tekst staat onderaan de Noorse tekst

Norsk — Fredag 06. juli: Allerede 1. juni fortalte jeg om at jeg skal bruke en ny bloggplattform for å bare skrive på Nederlandsk. På denne nye bloggplattformen fikk jeg noen kommentarer om hvorfor jeg egentlig ikke skal bruke den norske bloggplattformen. For å være ærlig hadde jeg en helt annen ide med denne Nederlandske bloggen. Jeg ville nemlig ikke bare skrive om mitt norske eventyr på nederlandsk. Det er altså et annet prosjekt som jeg gjerne ville gjøre på Nederlandsk – imorgen kommer mer informasjon om dette andre prosjektet. Dessverre går det med dette andre prosjektet ikke så bra som jeg hadde håpet på forhand. Ved nærmere ettertanken synes jeg nå at det er derfor bedre å skrive disse nederlandske oppdateringer på denne bloggplattformen. Da jeg også ha en stor lidenskap for forskjellige språk kommet ideen om at jeg hver fredag skal skrive på et annet språk. I begynnelsen skal det selvsagt være på Nederlandsk, men planen min er at jeg altså vil skrive på engelsk, svensk eller fransk, men dette holder jeg fortsatt som overraskelse…

Nederlands — Vrijdag 06. juli: Beste Nederlandse lezers. Na lang wikken en wegen heb ik besloten om het blogplatform «MijnNoorseAvontuur» tot mijn grote spijt op te heffen. Het idee was om op dat blogplatform niet alleen over mijn Noorse avonturen in het Nederlands te gaan schrijven, maar ook over een ander project. Helaas blijkt het andere project niet zo eenvoudig op te starten te zijn dan op voorhand gedacht. Aangezien ik toch graag door wil blijven gaan met in het Nederlands te schrijven en graag het overzicht wil behouden, ben ik daarom tot het idee gekomen om alles voort te blijven zetten op dit Noorse blogplatform. Elke laatste vrijdag van de maand komt er dus een Nederlandse update over mijn Noorse avontuur. Aangezien deze update al zowat begin augustus gepubliceerd wordt, zal er in ieder geval de komende 4 vrijdagen (lees tot eind augustus) een Nederlandse maandupdate komen. Aangezien ik een grote passie heb voor taal wil ik daarna, elke vrijdag tussen elke maandupdate in, in een andere taal gaan schrijven. Dan bedoel ik niet schrijven in het Noors. Nee, ik bedoel schrijven in het Engels, Zweeds of misschien zelfs Frans… maar dit hou ik voor nu nog eventjes als verrassing…

De volgende Nederlandse update staat gepland op 10 augustus en zal gaan over de maand mei.

#Personlig   #blogg   #nederlandsk   #norsk   #FremmendeSpråk   #hadetbra   #MittEventyr   #oversikt   #juli   #2018

MNE #53 | (Ny) frivillig avkritter…

Mitt norske eventyr #53

Sykkelverksted

Torsdag 05. juli: På torsdager har jeg planlagt å ikke jobbe med noen prosjekter. Rett og slett for å slappe litt av, men også fordi jeg vil gjerne fortsette med datahjelpen – ikke bli forvirret av IT-kafeen på mandag. Egentlig er datahjelpen en aktivitet som jeg gjorde før på fredager. På grunn av at på torsdager finnens en annen aktivitet hvor jeg også vil gjerne bli med, har jeg derfor flyttet datahjelpen. Datahjelpen og den nye aktivitet ligger nemlig begge på Furuset, så på denne måten sparer jeg masse reisetid. Den nye aktivitet forresten heter «Furuset Mek – Sykkelverksted». Som navet allerede sier er det reparere av sykler. Det kan enten være hvis du vil lære å reparere sykler eller vil hjelpen andre for å lære å reparere sykler. Da jeg kommer fra et land hvor man sykler veldig ofte, er det for meg mer å hjelpe andre. Uansett, det er ikke den første gang at jeg tilbyr hjelpen min til sykkelverkstedet. Allerede i fjor har jeg også vært her før for flere ganger, men på grunn av forlenge reisetid har jeg ikke forsettet hjelpen. Likevel må jeg finne noen tid hvis jeg vil være her mer ofte i fremtiden. Jeg er nemlig fortsatt veldig opptatt av forskjellige andre prosjekter. Heldigvis er det sommerferien, i så fall er det ikke et stort problem for nå – håper jeg…

Hvis du er nysgjerrig til Sykkelverkstedet, eller hvis du vil vite mer. Der finnes en Facebook-gruppen som du kan gratis bli medlem av.

#Personlig   #BibliotekFubiak   #Datahjelp   #Sykkelverksted   #FurusetMek   #Frivillig   #juli   #2018

MNE #53 | Edvard Munch museum

Mitt norske eventyr #53

Omvisning i Edvard Munch museum

Onsdag 04. juli: Idag har jeg gjord noe kjempe kult! Jeg har nemlig vært til Edvard Munch museum. Sammen med sju andre personer fikk vi en omvisning i museet i selskapet av en tourguide. Etterhvert hentet vi is, og snakket vi videre om denne omvisningen. For å være ærlig har jeg ikke så mye med kunst, men ved hjelp av den tourguide var det likevel veldig interessant og lærerik. Hun fortalte om de små detaljer av forskjellige malerier, og litt om Edvards livet. Denne omvisningen forresten var helt på norsk. Kanskje høres det ikke så spesielt ut, men hvis du tenker om at vi alle kommer fra forskjellige lander enn Norge kan dette fortsatt være en stor utfordring. Uten tvil gikk det kjempe bra for oss alle.

Dette interessante tilbud er organisert av Deichman bibliotek Tøyen, og heter «KulTur». Målet er å besøke ulike kulturtilbud i Oslo for å bli kjent med byen, med hverandre, og trene på norsk. Biblioteket planer allerede å gjøre sånn tilbud hver onsdag. Neste onsdag for eksempel skal det være en tur til popsenteret. Vil du være med og du er altså en innvandrer? Følg gjerne med på Deichman bibliotek Tøyen Facebook-side. Der finner du mer informasjon altså om hvordan du kan påmelde deg. Husk at det er begrensede plasser. Hvis du har et godt foreslagg er dette likevel alltid velkommen!

#Personlig   #DeichmanTøyen   #Tøyen   #MunchMuseum   #EdvardMunch   #kultur   #kulturtilbud   #juli   #2018

MNE #53 | Et nytt spennende prosjekt

Mitt norske eventyr #53

Presentere virksomheten min 😊

Tirsdag 03. juli: Idag skal jeg direkte begynne med å fortelle om et nytt prosjekt, nemlig MVW-Solutions. Grunnen er at det skjedde mye med dette prosjektet i det siste.

Først og fremt, hva er MVW-Solutions? MVW-Solutions er en egen virksomhet hvor jeg tilbyr kunnskapen og erfaringen min til bedrifter. Hovedfokus ligger på Windows serveradministrasjon og sky-løsninger. Man kan tenke på bl.a. bygge opp, administrere og monitorer servere og servermiljø. Gode kunnskaper og erfaring med System Center produkter, VMWare vSphere og Citrix er absolutt til stede. På nettside «MVW-Solutions.eu», under historie, forteller jeg tre grunner hvorfor jeg oppstartet denne virksomheten – eller bare klikk her.

Begynne en egen virksom kan være en stor utfordring. Hva ihvertfall meg alltid holdet tilbake er regler og lover. Da MVW-Solutions er registrert som norske virksomhet, kan dette være en ekstra stor utfordring. Den norske lov og regler er helt annerledes enn Nederland. Det samme gjeller også for språket. At jeg fortsatt begynte en egen virksomhet er at jeg få støtte fra kommunen. Jeg mener ikke i form av penger, men mer med den utfordringer som jeg har nå. Selvsagt er jeg ikke den eneste med disse utfordringene, så derfor har Asker kommunen oppstartet «GründerSjansen» prosjektet. I samarbeid med Bærum-kommunen skal de veilede 20 utlendinger med å opprette en egen virksomhet. 31. mai fortalte jeg at jeg fikk godkjenning fra kommunen., og det var til dette prosjektet. Sagt med andre ord betyr det at kommunen også meg skal hjelpe med å opprette en virksomhet.

Allerede 19. juni måtte jeg holde en presentasjon om forretningsideen min, og etter min følelsen gikk det kjempe bra. Jeg hadde laget en kort PowerPoint presentasjon med hvem jeg er, hva er forretningsideen min, og hva jeg trenger mest hjelp til. I september er det igjen et møte. Den skal vi få tildelt en veileder som skal hjelpe oss videre i de neste fire måneder med våre virksomhet – allerede veldig spennende!

I tillegg av dette prosjektet var jeg i de siste ukene veldig opptatt av å opprette en ny nettside «MVW-Solutions.eu». Jeg er veldig fornøyd med resultatet mens jeg fortsatt ser noe ting som kan gjøres mye bedre. Dermed må jeg også finne tid til å oversette tekster på engelsk. Alt i alt er jeg veldig glad at jeg kunne lage en gode basis.

Herunder er noen lenkene for å finne mer informasjon og fremgangen til «MVW-Solutions.eu». Dermed finner du også lenken til kommunens prosjektet.
Lenk til MVW-Solutions nettside: MVW-Solutions.eu
Lenk til MVW-Solutions Facebook-side: fb.com/MVWSolutions
Lenk til MVW-Solutions LinkedIn: linkedin/company/MVW-Solutions
Lenk til GründerSjansen Facebook-side: fb.com/GründerSjansen

#Personlig   #MVWSolutions   #egenvirksomhet   #Norge   #GründerSjansen   #MittEventyr   #juli   #2018

MNE #53 | Forsvant men endelig tilbake…

Mitt norske eventyr #53

På vei til bl.a. IT-Kafe…

Mandag 02. juli: Etter nøyaktig en måned forsvant fra bloggen min er jeg endelig tilbake! Beklager veldig mye for dette, men jeg trengte disse tidene for å klargjøre prosjekter og forskjellige gjøremål. Fra og med denne måned er det ferie i Norge, så derfor var det viktig for meg å sette prioriteten min på nytt. Uansett, nok unnskyldninger. De meste tingene er heldigvis avrundet nå, så endelig mer tid til bloggen min, YES!

Den første spennende ting jeg vil gjerne snakke om er norskprøven. Som du kanskje vet ble den skriftlig delen utsatt til 11. juni. Etter litt mer enn en uke senere fikk jeg resultater, og jeg bestått B1 til både muntlig og skriftlig delen! Selvfølgelig hadde jeg store håp på B2 nivået, men likevel synes jeg at jeg kan være veldig stolt av meg selv. Særlig når du tenker at jeg har lært meg store deler norsk fra bloggen min. Jeg mener egentlig mer at jeg aldri har gjord norskkurs på B2-nivået, og små deler av norskkurset på B1-nivået. Hvis jeg alle år jeg lærte meg norsk oppsummert, da snakker vi om ca. 2,5 år nå. Jeg synes i så fall at dette er en veldig stor prestasjon hvor jeg sikkert kan være stolt av.

Som vanlig på mandager begynner jeg dagen med «Mennesker i fokus» for jobsøkingshjelp. På grunn av sommerferien ble 27. juni den siste dagen at de var åpen. På denne siste dagen ble vi spurte om vi kommer tilbake etter sommerferien. Det samme spørsmålet stilte jeg også til meg selv om hva jeg egentlig vil gjøre med språkkafeer, leksehjelp og andre aktiviteter. Jeg må dessverre innrømme at jeg allerede har bestemt meg å ikke fortsette disse aktivitetene foreløpig. Jeg vet ikke om jeg fortalt dette før, men på slutten av dette år har jeg dessverre ingen budsjett lenger for å kunne fortsette mitt norske eventyr. Sagt med andre ord: hvis jeg ikke finner inntekt inne et halvt år, da må jeg dessverre gå tilbake til Nederland. Det er absolutt ingenting feil med Nederland, men jeg liker Norge enda mer siden jeg bo her. Av denne grunn gjør jeg nå veldig mye forskjellige prosjekter, bare for å øke sjansen min for å få raskere et godt inntekt. I løpet av denne uken skal jeg forteller mer om disse forskjellige prosjektene, og om hvordan jeg skal fortsette dem. Jeg kan dermed fortelle at jeg allerede ser nød å avslutte noe prosjekter. Selv om jeg ser masse gode muligheter med all disse prosjektene, skal ikke alle prosjektene hjelpe nok for å komme (raskt) til målet mitt. Største grunnen er at de fleste prosjekter krever masse tid som jeg ikke ha på øyeblikket – hvorfor tror du at det tok så lang tid før jeg kommet tilbake på bloggen min?

Ihvertfall på mandager er prosjektet mitt «IT-kafe», og her er det mye å gjøre. Blant annen på denne grunn skal IT-kafeen være åpen i sommerferien. Den kan jeg for eksempel begynne tidligere så at jeg på denne måten kan reservere noe ekstra tid i planningen min for å klargjøre gjøremålet – den nederlandske uttrykke pinne bak døren ;-). Likevel er det i det siste allerede gjord mye fremgang. I samarbeid med alle frivillige som jobber for IT-kafeen, har vi laget en ny plakat. I mellomtiden er det også utgitt noen annonser i den lokale aviser. Av denne grunn har allerede kommet mange nye mennesker til IT-kafeen, hvor vi (les alle frivillig til IT-kafeen) selvsagt er veldig glad i!

Hvis du er nysgjerrig til IT-kafeen, eller hvis du vil vite mer. Der finnes en Facebook-gruppen som du kan gratis bli medlem av.

Før jeg avrunder denne dagen vil jeg gjerne snakke om et veldig morsomt faktum. Idag har jeg nemlig et jubileum! Nøyaktig et år siden, 1. juli, reiste jeg fra Haag (Nederland) til Frederikshavn (Danmark). Den nesten dagen, 2. juli, dratt jeg videre med båten og ankommet jeg i Oslo for å begynne et helt nytt eventyr: Mitt norske eventyr som jeg kaller det. Faktisk betyr det også at jeg blogger for et år og en dag nå! Når jeg ser tilbake er jeg veldig stolt av meg selv. Allerede et år helt alene i et fremmede land. Et år hvor jeg ikke bare har lært meg så mye nye ting, men altså at jeg har møtet veldig mye finne folk. Jeg er så nysgjerrig nå om hvordan det skal være om et år senere.

 

Ukens yndlingslåt…

Denne uken er «Eivør – Trøllabundin» yndlingslåten min. Jeg oppdaget musikken hennes ved uhell, og jeg var veldig begeistret. Det er en blanding av norsk, men likevel forstår jeg ingenting av hva hun egentlig synger. Ved noe undersøkelse oppdaget jeg at hun er opprinnelig fra Færøyene!? Jeg har virkelig aldri hørt om dette. Kanskje det er like ukjent som Åland? Uansett, jeg liker hennes musikk veldig mye. Dermed har jeg nå en ny sted på ønskelisten min som jeg sikkert skal besøke i fremtiden!

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

#Personlig   #Datahjelp   #norskprøven   #Norge   #MittEventyr   #musikk   #Furuset   #juli   #2018