MNE #48 | Hva skal jeg skrive om? 🤥

Mitt norske eventyr #48

 

Søndag 03. juni: Som du vet kommer innleggene to uke senere på bloggen min. Dette er blant annet for å skrive gode innlegg, og at jeg har ekstra tid til å skrive innlegg. Skrive hver kveld hva jeg har gjord dagen før fungerer for meg rett og slett ikke, ihvertfall ikke med planningen som jeg har nå. Jeg kan derfor allerede fortelle at de neste to ukene blir veldig kaotisk. Der kommer (plutselig) så mye med en gang. Dermed har det godt noe feil med et av det nye prosjektet at det krever nå masse tid – i større ulempe av andre prosjekter 😟 Uansett, hva jeg egentlig vil sier er at det var en veldig vanlig dag, og at jeg ikke vil publisere et innlegg med ét eller to linje tekst 😜 Så kos dere selv om det er to uke senere. Neste uke har vi en ny runde og dermed masse nye muligheter. Sikkert at jeg den kommer med mye mer interessant.

 

Søndag er dagen til Oslo Skriveklubb 📝 Hvis du vil vite mer, eller hvis du er veldig nysgjerrig. Der finnes en Facebook- og Meetup-gruppen Du kan gratis bli medlem av disse to gruppen 😊

 

Dette var mitt norske eventyr (48. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

MNE #48 | Let shack it baby!

Mitt norske eventyr #48

Ny blander 😍

Lørdag 02. juni: Igår nevnte jeg allerede at jeg er velig opptatt av å planlegge et nytt prosjekt som har noe å gjøre med sunt mat og livsstil. En av den forberedelse er at jeg idag kjøpte meg en blender for å lage smoothies! Selvsagt måtte jeg prøve dem ut med en gang, så dette er den første smoothie som jeg lagde:

  • Noen hendene med spinat;
  • Ét eple;
  • Kald vann.

Mitt norske eventyr #48

Faktisk veldig enkelt, men skikkelig deilig!

MNE #48 | Hei juni! Hei ny prosjekt!

Mitt norske eventyr #48

Banner til den Nederlandske blogg

Fredag 01. juni: Allerede juni! Før jeg begynner å fortelle om dagen vil jeg gjerne begynne med et morsomt faktum. På slutten av denne måned er det et år siden at jeg reiste bort fra Nederland for å bosette meg i Norge. Sett på tittelen av dette innlegget; «Mitt norske eventyr 48» har jeg fortsatt 4 uken igjen. 🤗 Jeg synes at jeg kan være veldig stolt av meg selv. Et år i et fremmende land helt alene! Noen som hadde forventet dette da jeg fortalte om dette eventyret 😏

Ny prosjekt: MijnNoorseAvontuur.wordpress.com. Ja, denne måned begynner jeg med å lansere en ny prosjekt; en blogg på nederlandsk. For det første at familien og vennene min ikke forstår norsk – oversett programmer hjelper heler ikke så mye. Da jeg i tillegg også publiserer bilder, blir de ekstra nysgjerrig hva jeg egentlig skriver om. Ideen med den nye bloggen er derfor at jeg skriver hver måned en (kort) sammendrag av hva jeg opplevde i måned som var. For det andre er jeg veldig opptatt med å planlegge et annet prosjekt som har noe å gjøre med sunt mat og livsstil. Jeg prøver likevel å finne en god måten hvordan jeg kan kombinere dette prosjektet med bloggen. Meningen min er i hvert fall at jeg det samme ide også lanserer på denne bloggen. Mer detaljer må jeg dessverre holde for meg selv nå, men sikkert at jeg snart skal fortelle mer om dette.

MNE #48 | Gjemmet meg av solen

Mitt norske eventyr #48

Et tilfeldige bildet jeg tok to uke siden

Torsdag 31. mai: Sakt på en milde måten er jeg veldig lei meg at jeg i den siste ikke er så produktivt. Jeg antar at ikke jeg er den eneste, særlig når vi snakker om den (dårlige) unnskyldning; det er så varmt. Da værinstituttet allerede snakket om varmerekorder i Norge, og at det er varmere enn Nederland, synes jeg i så fall at det er tillat å klage litt. Istedenfor bare klage synes jeg likevel at jeg kan finne gode løsninger for å unngå den varme været, og det har jeg sikkert funnet! Jeg har nemlig nesten hele dagen gjemmet meg i Espresso House. Den kulde temperatur i kafeen, den rolighet (fordi det fleste sitter i solen), og den deilige kaffe. Virkelig helt perfekt! Denne dagen følte endelig igjen som en god produktiv dag. Fordi jeg fikk to større nyheter i tillegg idag, må jeg innrømme at å bli produktiv blir enda viktigere nå.

Den første nyhet: norskprøven. Dessverre ble den skriftlig delen igjen utsatt med én uke. Datoen står nå på 11. juni. Det høres veldig greit ut, men likevel bringer dette det andre pågående prosjekter i fare. Jeg har faktisk sett mål til å lansere ihvertfall to prosjekter den 1. juni, og et av dem må jeg allerede utsette til senere juni. Dermed, med den andre nyhet i forutskikket blir det enda viktigere at jeg setter raskt en strek under norskprøven.

Den andre nyhet: godkjenning. Et av det andre prosjektet mitt trengte godkjenning fra kommune, og det fikk jeg idag! Dessverre er det ikke nok tid til å feire denne godkjenning. Før jeg skal ta norskprøven har jeg allerede to avtaler i tillegg, og ca. en uke etter norskprøven må jeg holde en presentasjon, huff. Hva dette prosjektet nøyaktig inneholder skal jeg fortelle senere denne uken / neste uken.

Sammenlagt høres alt kanskje veldig forvirende og hemmelig ut. Kanskje den største grunn er at jeg må finne oversikten i planningen min tilbake. Når jeg har god ordning i dem, den skal jeg sikkert komme med mer informasjon…

MNE #48 | (for) varmt!

Mitt norske eventyr #48

Føles som 32 grader! 😱

Onsdag 30. mai: Hvis du har sett bildet ovenfor tror jeg at jeg ikke trenger å forklare hva jeg har gjord denne dagen… Akkurat, svette mye, unngå solen og drikke masse vann… Jeg trenger i hvert fall ikke å gå på ferien til en tropisk land. I Nederland forresten var det ca. 5-10 grader kaldere – inkludert mye regn og lyn.

MNE #48 | Muntlig norskprøven…

Mitt norske eventyr #48

Skal!

Tirsdag 29. mai: Den andre delen av norskprøven, som jeg ble planlagt å gjøre idag, ble heldigvis ikke avlyst. Jeg må innrømme at jeg følte mer og mer nervøsitet når muntlig norskprøven nærmere seg. Likevel følte jeg masse glede, særlig da prøven var avrundet. Når du nemlig tenker at jeg bare har lært meg norsk ca. 2,5 år, aldri har gjord norskkurset på B2-nivået, og prøver nå å bestå B2 med en gang. Jeg synes i hvert fall nå at dette er kanskje litt ambisiøs, men samtidig veldig tålmodig. Norskkurset er selvsagt ikke en krevende for å lære seg norsk. Det finnes mange andre muligheter – ser her. Jeg har for eksempel lært de meste tingene fra bloggen min, og selvfølgelig dem som har hjulpet meg med å kontrollere innleggene. Jeg fikk denne innsikten da jeg bestemte meg å fortsette norskkurset begynn dette år. Jeg kunne gå fra A2-nivået direkte til B2-nivået! Grunnen hvorfor jeg til slutt bestemte meg å ta norskkurset på B1-nivået, det kan du finne her.

Gå litt tilbake til den muntlig norskprøven. Jeg hadde heldigvis en person som kunne snakke veldig godt norsk. Ser tilbake synes jeg at vi hadde en god samtale. Forhåpentligvis hjalp det også mye at vi av og til spurte hverandre; hva synes du om dette? Til tross av alt synes jeg også at jeg likevel kunne snakke bedre norsk enn jeg vanligvis gjør. Jeg vil absolutt ikke prøve å finne (dårlige) unnskyldninger, men jeg er sikkert at nervøsitet har mye å medføre. Dermed synes jeg at spørsmålet var litt rart, men jeg skal ikke utvide videre hvorfor. For det første fordi jeg er ikke tillat å fortelle hva slags spørsmål jeg fikk. For den andre fordi jeg faktisk går tilbake til den diskusjonen som jeg allerede har skrevet her.

Til slutt vil jeg bare si at vi ikke må stresse oss for mye – det går som det går. Jeg vet at også jeg ikke helt klarte å ikke stresse så mye i det hele tatt. Prøv ihvertfall å se omkring deg, eller se denne norskprøven som en test-runde. Ikke for å slappe helt av under prøven, men heller for å se hvordan alt fungerer. Dette er selvsagt en veldig dyr test, men hva jeg faktisk prøver å si er: hvis du ikke klarer nivået du ønsker deg, betyr dette ikke at slutten på verden har nærmet seg. Du kan få en sjanse til, ikke sant? I mellomtiden vet du i hvert fall hva du kan forvente, og hvordan en sånn prøve fungerer. Dette hjelper meg i hvert fall mye ved å stresse mye mindre den andre gangen. 😉

MNE #48 | Skriftlig norskprøven…

Mitt norske eventyr #48

Dette bildet er tatt av søsteren min og Rogier 😊

Mandag 28. mai: Planningen for idag var at søsteren min og hennes kjæreste utforske Oslo på egen hånd, og at jeg skal ta norskprøven i mellomtiden. Alt gikk bra; jeg kommet på tiden på Skullerud voksenopplæring hvor jeg skulle ta norskprøven. Det var litt forsinkelsen, så litt over kl. 10.00 kunne alle deltakere komme inn i klasserommet. Da jeg tenkte; nå kan vi endelig begynne… fikk vi beskjed om at norskprøven ikke kan fortsette idag. Grunnen er et systemfeil som plager hele Norge. Istedenfor kan vi fortsette norskprøven samme tid på mandag neste uke. Sett fra en positive side har vi en ekstra uke til for å forberede oss til norskprøven. Spørsmålet var bare; hva skal jeg gjøre videre idag. Jeg hadde nemlig avtalt å møte søsteren kl. 19.00 – så mye tid igjen. Heldigvis ligger Skullerud ikke så langt unna Furuset, så derfor bestemte jeg meg å dra til IT-klubben istedenfor. Etterhvert dratt jeg til Espresso House på Majorstuen for å hente kaffe, og venter til klokka blir 19.00. Heldigvis har jeg også tenkt på forhånd å ta med meg mini tastaturet. Derfor kunne jeg skrive imellomtiden istedenfor å titte hele tiden på klokken.

Mitt norske eventyr #48

Dessert, jammie! 🤩

Som sagt før møtte jeg søsteren min klokka 19.00. Jeg vet at det er en veldig dårlig unnskyldning; på grunn av det varme været har vi ikke lyst til å lage middag, så vi hadde igjen valgt til å spisse middag ved et restaurant. I tillegg har vi også bestemt at vi etterhvert skal drikke øl, spise chips, og koser oss ved stedet søsteren min bo i. Selvsagt når det er hyggelig, ble det veldig sent før jeg dratt hjemme, og ønsket dem en god tur tilbake. Det kan nemlig godt være at jeg ser dem igjen om et halvt år eller lengre – det er for tidlig å tenke på det nå.

 

Ukens yndlingslåt…

Helt tilfeldig har jeg denne uken valget «Susanne Sundfør – Fade Away» som yndlingslåten min.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

MNE #47 | Siste forberedelse

Mitt norske eventyr #47

Båttur

Søndag 27. mai: Jeg vil holde datoer til norskprøven så lenge så mulig som hemmelighet. Grunnen er rett og slett at ikke jeg vil at man spørrer hele tiden når eller hvordan går det med norskprøven, selv om det mener det godt. Fra tidligere eksemer vet jeg at dette kan føre til unødvendige stress. Da norskprøven allerede er i morgen (skriftlig prøven) og tirsdag (muntlig prøven), tror jeg at jeg holdet datoer lenge nok hemmelige. Som siste forberedelse til norskprøven har jeg idag bestilt en time hos leksehjelp. Da å lære på en tomt mage ikke fungerer, inviterte søsteren min for å spise frokost hos henne. Jeg må i tillegg si at de ikke bør på et vanlige hotel, men mer i en slags leilighet. Uansett, frokosten som de organiserte var kjempe deilig. Etter leksehjelp møte jeg de to igjen, og vi drakk sammen en deilig iskaffe. Samtidig diskuterte vi hva vi ville gjøre idag. I motsetning av Nederland er på søndag det fleste butikker og aktiviteter stengt. Derfor var det litt vanskelig å bestemme oss, men vi klarte ihvertfall å ta en båt til Gressholmen.

Den første inntrykk av den øyen er kjempe hyggelig; veien til restauranten, den gleden av alle mennesker, og ikke minst den rolighet og den kjønnet av naturen selv. Bortsett fra at vi tok en gåtur, har søsteren min svømt i sjøen, og kjæresten hennes reddet henne – litte tull her. Ikke jeg har svømt. Jeg kan svømme, og jeg er absolutt ikke rett av vannet. Det er andre personlige grunner hvorfor ikke jeg liker å svømme. Bare spør meg hvis du er nysgjerrig 😉 Bortsett fra at ikke jeg tok en dykket, nytter jeg likevel veldig mye fra alt omkring meg.

Da det allerede var på tide til å spise middag, fortsette vi turen til et restaurant. Ingen av oss hadde nemlig lyst til å lage middag, så jeg, vi stoppet igjen ved en restaurant. Denne gangen var det restauranten «Bun’s Burger Bar » Ja, igjen en burger. Grunnen var at den burger vi spiste to dager siden smakte så godt, at vi derfor hadde lyst å spise en burger igjen. For å være ærlig, vi alle tre var umiddelbart enig om at denne burger var den deiligste.

Mitt norske eventyr #47

Svømme

Mitt norske eventyr #47

Hvis vi fortsett spiser usunt…

 

Dette var mitt norske eventyr (47. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

MNE #47 | Skogtur

Mitt norske eventyr #47

Skogtur

Lørdag 26. mai: Selv om det faktisk for varm å ta en gåtur, har vi likevel gjord det Jeg må innrømme at en gåtur i skogen er faktisk ikke så verst som jeg trodde på forhånd, tvert imot. I skyggen av trær var det kjempe fint å gjøre sånn tur. Av og til stoppet vi ved vannet for å kjøles oss ned – og selvfølgelig ta bilder. Mest av den grunn at det var så varmt, dratt vi etter turen hjemme. Bare avslappet litt og sove tydelig. Forhåpentligvis blir det i morgen ikke så varmt som vi opplevde idag. Jeg vet at vi ikke må klage om været i den hele tatt, men etter min syn er dette den andre ekstreme som vi kunne få.

Mitt norske eventyr #47

Skogtur

Mitt norske eventyr #47

Skogtur

Mitt norske eventyr #47

Skogtur

MNE #47 | Vigelandsparken

Mitt norske eventyr #47

Vigelandsparken

Fredag 25. mai: Dagen begynte med å sove lenge. Klokken var ihvertfall 14.00 før vi møtes igjen. Fra hotellet hvor søsteren min og hennes kjæreste bør i, gikk vi til Vigelandsparken. Her tok vi selvsagt mange bilder som ekte turister. Jeg tror forresten at alle skal ler om meg nå, men jeg viste virkelig ikke at Vigelandsparken ligger på god gåavstand mellom T-banestasjon Majorstuen og T-banestasjon Borgen. Faktisk er det helt dumt at jeg ikke viste dette. I 2015 har jeg samme med søsteren min tatt det samme tur. Istedenfor at vi gikk fra Majorstuen, begynte vårt tur fra Borgen. Jeg tror det mest overraskende er at jeg dra neste hver dag fordi de to stasjonene når jeg reiser hjemmefra til sentrum. Jeg er ihvertfall glad at jeg vet dette nå så at jeg kan planlegge mer ofte slik turer, eller hvis jeg må være på Majorstuen, og har god tid. Uansett, etterhvert dratt vi til sentrum for å hente kaffe – faktisk var det iskaffe. Her diskutert vi om hva vi skal gjøre etterhvert. Første planen var å ta en båttur, men den kommer vi veldig sent tilbake. Istedenfor har vi tatt en gåtur igjennom Akershus festning – jeg håper at jeg nevner den riktig sted. Denne planen gikk på vasken da større deler var stengt på grunn av en pågående festival. Det var en festival med et middelalder tema. For å være ærlig er dette ikke som passer meg. Derfor har bare søsteren min og hennes kjæreste vært til festivalen. Ifølge dem var det mye middelalderensmusikk, og en show med ild. Da de vært til festivalen kl. 11 00 kan vi antar åt det var likevel en fin festival, ikke sant? Dette er forresten lenken til festivalen.

Mitt norske eventyr #47

💖💖💖

Mitt norske eventyr #47

Som to brødre

Mitt norske eventyr #47

Nytte fra solen

Mitt norske eventyr #47

Tullete

Mitt norske eventyr #47

Middelalderensfest