MNE #46 | Gratulerer med dagen Norge!

Mitt norske eventyr #46

Kongeslottet

Torsdag 17. mai: GRATULERER MED DAGEN NORGE!

Jeg tror på grunn av at det er allerede 3 år siden at jeg opplevde 17. mai for første gang, at jeg derfor gledet meg veldig mye til denne dagen. Da jeg vet mye mer om Norge nå, og at jeg forstår norske bedre, må jeg innrømme at jeg av den grunn opplevde 17. mai på en helt annet måten. Uansett, bortsett fra den siste kursdele jeg hadde om morgen, begynte dagen med en typisk 17. mai frokost ved språkkafeen Kia. Her har vi ikke bare spist frokost, vi har nemlig også sunget den nasjonale norske sangen. Dermed hadde vi også gjord som leken, for eksempel stapler epler, løpe rundt med en potet på en skje og skitte på plast kopper med elastikk. Alt i alt en veldig hyggelig opplevelse allerede.

Mitt norske eventyr #46

17. mai frokost ved språkkafe Kia

Etter frokosten besøkte jeg samen med en små gruppe barnetoget. Jeg tror av grunnen at det var så mange mennesker, splittet gruppen vårt raskt. Jeg er forresten veldig lei at batteriet til telefonen min gikk raskt tomt, og derfor kunne jeg ikke ta mange bilder. På den andre siden synes jeg at det likevel veldig greit. I mitt syn misser du mye hvis du bare ser hele tiden på telefonen din. Til tross av alt kunne jeg ta noen bildet som du kan se ovenfor og nedenfor.

Mitt norske eventyr #46

Barnetog

Mitt norske eventyr #46

Barnetog

Mitt norske eventyr #46

Barnetog

MNE #46 | Været 🌡

Mitt norske eventyr #46

Fint været

Onsdag 16. mai: Jeg vil absolutt ikke klage i den hele tatt, men det var skikkelig varmt vær idag. Faktisk for varmt. For min følelse var det mer enn 30 grader! I mitt syn er det meste rare av alt at vi forrige måned fortsatt hadde minusgrader, og helt plutselig er det nå mer enn 20 grader! Jeg må også innrømme at jeg merker stor forskjell da jeg blir mer vant til kaldere vær. Hvis det er rundt 10 grader for eksempel har jeg nå lyst til å ta på meg sommer klær, mens da jeg bodde i Nederland fortsatt hadde på meg vinterklær. Sikkert uten tvil at den følles temperatur i Norge er annerledes enn Nederland. Iallfall jeg forstår nå også godt at jeg liker kaldere vær mer. Uansett, av det grunn at det er så varmt kunne jeg virkelig ingenting gjøre bortsett fra å slappe av. Til tross av alt hadde jeg fortsatt en avtale nemlig leksehjelp. Da jeg siste mandag gikk til Holmlia biblioteket, måtte jeg av det grunn flytte leksehjelp til idag. Selv om det var vanskelig å konsentrere meg godt, klarte jeg å lære noe nytt. Hittil har jeg skrevet 2 ark med nye notater 😉

MNE #46 | 🤔

Mitt norske eventyr #46

Tullete ved bordet

Tirsdag 15. mai: Som jeg nevnte igår begynte dagen med å følge et kurset på nett, og det var igjen veldig lærerik. Ved hjelp av tips og triks fra dette kurset har jeg begynt å opprette en ny Facebook-gruppe i både norsk og nederlandsk. Som jeg også nevnte igår står alt i begynn fase. Av det grunn vil ikke jeg sier ennå veldig mye mer. Jeg skal iallfall gjøre alt jeg kan så at jeg kan lansere ideen den 1. juni!

I kvelden har jeg selvfølgelig vært til språkkafeen ved Røa biblioteket, og deretter til Kia språkkafeen. Det var igjen litt hastighet men det var sikkert vært det. Teamet vi snakket om i både språkkafeen var selvfølgelig 17. mai. Denne dagen kommer veldig snart, allerede om to dager! Gleder dere allerede til denne dagen? Ihvertfall jeg gleder meg skikkelig mye!

MNE #46 | Større hemmeligheter 🤫

Mitt norske eventyr #46

Annet bibliotek idag

Mandag 14. mai: Slik som det siste mandager var også idag en veldig lang dag. Egentlig lengre enn vanlig. På grunn av én av prosjektet mitt skal jeg fra i dag følge et kurs på nett. Dette kurset skal være for fire dager, og være for ca. en halv time hver gang. Idag og torsdag begynner kuret fra kl. 07.00 om morgen, og tirsdag og onsdag fra kl. 11.00 om morgen. Det første kurset var allerede veldig interessant og nyttig. Jeg gleder meg allerede når jeg virkelig kan startet prosjektet. Jeg vet forresten at jeg gjøre dere enda mer nysgjerrig, særlig med de informasjon som jeg gir nå. Etter disse fire kurset kan jeg endelig fortelle litte grann mer, så jeg holder dere fortsatt i nysgjerrighet – det skal lønnen seg!

For å holde fast på hemmeligheter og nysgjerrighet, som du vet har jeg på mandager jobbsøkingshjelp. Her jobbet jeg idag videre til et annet interessant prosjekt 😊 Da jeg allerede nevnte «jobbsøkingshjelp» kan du kanskje allerede gjette at det har noe med jobb å gjøre, og det stemmer rett og slett. Den eneste jeg vil sier til er at jeg måtte skrive en søknad. Hvis jeg klarer denne prosessen, den kan jeg fortsette dette prosjektet også for et halvt år!

Etter jobbsøkingshjelp har jeg selvsagt prosjektet IT-klubben. Her har jeg ingen hemmeligheter for dere 🤭 Hvis du er nysgjerrig, eller hvis du vil vite mer. Der finnes en Facebook-gruppen som du kan gratis bli medlem av. Her finner du også det siste nyheter 😊

Vanligvis etter IT-klubben har jeg leksehjelp, men ikke idag. Istedenfor dratt jeg til Holmlia biblioteket for å følge et kurset om skriving. Det var veldig interessant, men kanskje litt for høyt nivået – eller fordi jeg dratt ikke til tidligere møter. De snakket ihvertfall om verb og substantiver. Dermed leste noen høyt sitt skrevet diktet eller fortelling, og dette gikk av og til mega raskt. For å være ærlig, jeg som eneste utlendere ved bordet, synes at jeg tjener likevel et stort applaus fordi at jeg ihvertfall kunne følge større deler av kurset.

 

Ukens yndlinglåt…

Finalen til Eurovision Song Contest var allerede på lørdag i uken som var. Jeg antar at alle som fulgte contestet har sin yndlinglåt. Ihvertfall for meg var det Norge! Da det ikke tillat å stemme på landet du bor i, er Estonia min yndlinglåt som kommer på andre plass. Derfor valget jeg «Elina Nechayeva – La Forza» som ukens yndlinglåt.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

MNE #45 | Skrive!

Søndag 13. mai: Idag var det dessverre ingen språkkafe da forrige søndag var det siste gang at språkkafeen Sagne var åpen. Likevel dratt jeg tidligere til sentrum for å hente kaffe ved Espresso House. Der forsettet jeg skriving på bloggen min. Jeg vil forresten innrømme da jeg i den siste snakker mye om å skrive på bloggen min, at jeg egentlig mener at jeg også skriver ekstra tekster som øvelse til norskprøven. Når jeg er fornøyd nok med disse ekstra tekster, den publiserer jeg disse på bloggen min. Dermed skriver jeg også tekster som forberedelse av projekten min. Av det grunn ser jeg alt sammen som jeg jobber på bloggen min 😉

Til tros av at språkkafeen er stengt er det fortsatt Oslo Skriveklubb – faktisk logisk da jeg er organisator av klubben 😊 Det var forresten et veldig stort overraskelse at flere nye mennesker kommet hit til klubben, og det var selvfølgelig kjempe hyggelig! Vi har avtalt at neste uke skriveklubben begynner en time tidligere. Det er absolutt ikke fordi vi snakker for mye eller drikker for mye kaffe. Skrive to timer er rett og slett for kort særlig vis man er opptatt av en god fortelling.

Hvis du er nysgjerrig til Oslo Skriveklubb, eller hvis du vil vite mer. Der finnes en Facebook- og Meetupgruppe som du kan gratis bli medlem av 😊

 

Mitt norske eventyr #45

Et bildet jeg tok underveis

Dette var mitt norske eventyr (45. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

MNE #45 | Allerede dra tilbake

Lørdag 12. mai: Dessverre måtte jeg idag allerede reise tilbake hjemme. Det er skikkelig kjipt fordi jeg liker denne byen veldig mye. Faktisk så mye at jeg har veldig lyst å bosette meg her med en gang. Forhåpentligvis får jeg i fremtid anledning til å flytte til et annet sted, og den skal jeg sikkert tenke om Kristiansand igen. Uansett, resten av dagen har jeg gjord ingenting. På en eller annet måte var jeg veldig sliten, jeg antar på grunn av den finne opplevelse i den siste dagene 😉

Mitt norske eventyr #45

Dra tilbake 🙁

MNE #45 | Nytter fra byen og solen!

Fredag 11. mai: Da det regnet så kraftig igår, hadde jeg derfor idag planlagte å gjøre innendørs aktiviteter. Helt overrasket var det veldig pent vær, og ingen skyggen på himmel. Derfor ombestemte jeg planen, og tok jeg istedenfor en tur i byen. Fordi bilder sier mer enn når jeg snakker omfattende, skal jer derfor slutte å skrive 🙂 Enjoy bildene!

Mitt norske eventyr #45

 

Mitt norske eventyr #45

 

Mitt norske eventyr #45

 

Mitt norske eventyr #45

 

Mitt norske eventyr #45

 

Mitt norske eventyr #45

 

Mitt norske eventyr #45

 

MNE #45 | Dyreparken

Mitt norske eventyr #45

Dyreparken!

Torsdag 10. mai: Idag var det det motsatsene av den norske uttrykk; etter regn kommer soleskinne. Dagen begynte nemlig med veldig flott vær. Av det grunn bestemte jeg meg å ikke ta med meg verken paraply og jakken – jeg er skikkelig lei meg. Jeg har dratt til dyreparken, og etter ca. 3 timer begynte å regne. Dette medførte at det blir veldig kalt, og at jeg blir vatne fra topp til to. Av det grunn måtte avbryte besøke 🙁 Heldigvis er det alltid positive kanter til vårt fortelling. Den første var at jeg på hotellet kunne ta en deilig varm dusj. Den andre er at billettautomaten på bussen ikke fungerte. Derfor kunne jeg reise tilbake helt gratis istedenfor å betale 50kr!

Dyreparken selv forresten var dessverre ikke helt som jeg hadde forestilt meg. Kanskje enten på grunn av vær eller sesongperioden. Det var iallfall ikke så mye dyr å vise. Jeg gledet meg mye til å se løver, tiger og giraffer. Bare to tigere, mange forskjellige åpen, og litt andre dyr har jeg sett. Parken derimot var veldig fint, og det var mye å se. Alt i alt følte dessverre litt som jeg var i en amursementspark enn en dyrepark. Som sagt tidligere synes jeg at være og sesongen påvirket litt mot alt. Her er forresten noe vakre bilder;

Mitt norske eventyr #45

Aper

Mitt norske eventyr #45

Mer aper

Mitt norske eventyr #45

Flamingos

I kvelden har jeg spist middag på en restaurant, og der bestilte jeg selvfølgelig en hamburger og øl 🙂 Som dessert har jeg bestilt en Irish kaffe med varme eplekake. Kanskje fordi det er allerede veldig lenge siden sist at jeg drakk alkohol, smakte ølen iallfall veldig godt.

Mitt norske eventyr #45

Jeg vet, ikke det mest sunt mat

MNE #45 | Kristiansand!

Mitt norske eventyr #45

Ankommet i Kristiansand!

Onsdag 09. mai: Kanskje du har sett Facebook-side min, og den vet du allerede at jeg idag reiste bort til Kristiansand! Reise begynte allerede kl. 09.25 fra Oslo sentralstasjon, og tok fire timer for å komme hit med tog. Det høres veldig langt og kjedelig ut, men det var det ikke i den hele tatt. Da jeg skriver tekster til bloggen min offline, kunne jeg nytte denne tiden godt til å skrive nye innlegg. I mellomtiden for å la tankegangen min gå, titer jeg ut vinduet. Den forskjellige landskaper, vann strømmer, og langstrakte utsikter… Selv om hvis man har en veldig god kamera, tror jeg ikke at et bilde kan beskrive utsikten så godt som jeg opplevde denne togtur. Beskrive utsikter med ord er allerede veldig vanskelig.

Mitt norske eventyr #45

Et bildet jeg tok på vei

Kl. 14.00 ankommet jeg endelig i Kristiansand! Dessverre kunne jeg ikke utforske alt med en gang, da jeg nemlig måtte gjøre noen for min nye prosjekter. Dette var ikke den enste, jeg hadde også norskkurs om kvelden. Den blir det i hvert fall ekstra spennende å utforske alt i morgen 😉

Mitt norske eventyr #45

Utforske byen

Mitt norske eventyr #45

Ser den fugl på hodet av statuett 🙂

MNE #45 | Utforsket en ny språkkafe

Mitt norske eventyr #45

Et morsomt bildet jeg tok i går

Tirsdag 08. mai: Takket være et invitasjon av Sam har jeg idag utforsket en ny språkkafe sammen med Julia. Da vi også gå til språkkafe Røa, måtte vi egentlig haste oss litt for å komme på tiden. Den nye språkkafeen begynner nemlig kl. 19.00 – en halv time senere enn språkkafeen Røa avslutter. Til tros av alt kommet vi få minutter for sent. Den nye språkkafeen hetter forresten «språkkafe Kia» – mer informasjon kan du finne her. Selv om språkkafeen er ikke delt opp i språkgrupper, kan jeg fortsatt anbefale å gå hit. Det er så mange hyggelig folk, og alle snakker på et høyt nivå norsk. Derfor snakker ingen engelsk i den hele tatt. Dermed har de gode kaffe og deilig mat 😉