MNE #33 | Andre forsøk på ski!

Mitt norske eventyr #33

Velkommen i vinterparken

Søndag 18. februar: Fra Learn2ski fikk jeg idag en ny læretime, fordi det har vært så mange feil siste tirsdag. Derfor hadde jeg denne gangen forberedt meg bedre. Først og fremst har vi laget et avtale i ettermiddag. Da jeg reiste kl. 11.00 hjemmefra, hadde jeg iallfall nok tid for å ordne alt. Og det var bedre også. Idag var køen, for å hente utstyr, igjen sykelig langt. Nå forstøtt jeg også hvorfor det gikk feil siste tirsdag. Jeg fant ut, for å hente utstyr til langrenn, at du må ta utgikassen som ligger helt bakerst. Dette var den eneste utgikassen til langrenn. En utgikassen til venstre var for å hente snowboard, og den andre fire utgikassen var til alpinski. Også fins ingen plakater ovenfor utgikassen , så hvordan kunne jeg vite dette?

Læretime selv gikk veldig bra. Selvfølgelig har jeg falt noen ganger, men dette er den beste måten å lære, ikke sant? «Time fly?s when you have fun» gjeller også til denne timen. Før jeg viste var tiden over. Etter kurset har jeg prøvet flere ganger til. Hver gang jeg falte spurte mennesker hvordan det går. Jeg sa at alt var i orde, men å være ærlig gikk det egentlig ikke så bra. I begynnelse kunne jeg sette meg i gang, men senere bli jeg mer stikket vast i snøen. Derfor falte jeg i den mest rare posisjoner at føttene min bli veldig vond. Jeg har prøvet mange ganger å fjerne snøen under skien. Men til slutt var jeg bare opptatt av denne opphevelsen, at jeg gi opp. Jeg har ikke sett andre mennesker gjøre det samme opphevelsen så mange ganger. Også, med å hente utstyret, og gi utstyret tilbake, hentet personen utstyr uten rydding. Igjen, jeg vet absolutt ingenting om ski, men jeg tror at personen må ha smøret skien først, ikke sant? Bortsett fra denne hendelsen hadde jeg en veldig hyggelig dag, og har jeg fatt en veldig god inntrykk hva skien er. Alt med stor takk til Learn2ski. Sikkert at jeg vil fortsette å lære skien, og fast bestemt at en gang jeg skal skien hele korketrekkeren. Men først skal jeg spare til bedre utstyr…

Bortsett at solen ikke viste seg i dag, og at jeg var veldig opptatt av å lære å gå på ski, kunnen jeg iallfall ta to ekstra fine bildene.

Mitt norske eventyr #33

Tilfeldige bilder

Mitt norske eventyr #33

Ved korketrekkeren

Dette var mitt norske eventyr (33. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

MNE #33 | Gamle filmer

Mitt norske eventyr #33

Snow White filmen fra 2001

Lørdag 17. februar: Denne dagen begynte jeg med en hyggelig samtale av mer enn 2 timer med foreldre min. Så fint at vi alle har lykke å kunne bruke teknikken for å snakke med hverandre på så lenge avstand. Etter samtalen har jeg sett to filmer. Spør meg ikke hvorfor, men jeg hadde veldig lyst å se enkle filmer. Så, ja vel, som du kan se på bilden overfør, første filmen var Snow White. En gammel, og dårlig kvalitetsfilm jeg fant på YouTube. Men sikkert en hyggelig film. Etter denne filmen har jeg sett en annen film med feer. Men ja, som jeg allerede sa, ja hadde veldig lyst i å se enke filmer…

MNE #33 | Olympiske Leken

Mitt norske eventyr #33

Olympiske Leken på stor skjerm

Fredag 16. februar: På Fubiak har det installert en beamer for å se Olympiske Leken. Ikke at jeg følger hele leken, men av og til se Norge vinnen kampen mot Nederland er veldig fint. Haha, selvfølgelig tuller jeg litt. La den beste vinnen! Nei, jeg mener mer at det er veldig fint at man gjør sånn initiativet!

Følger du Olympiske Leken?

MNE #33 | Mitt norske eventyr

Mitt norske eventyr #33

Norge allerede 3år siden 😊

Torsdag 15. februar: Siste fredag har jeg skrevet litt om tilbakemeldingen jeg fikk på stillinger. Siden den har jeg tenkt mye om hvordan det egentlig går med mitt norske eventyr. Jeg har kommet nå med nye konklusjoner, og idag har jeg begynt å skrive disse ned i et nytt innlegg. Egentlig, fordi jeg tviler litt om min konklusjoner, vet jeg ikke ennå om jeg skulle laste opp denne innlegg. Hvis du er interessert kan du alltid spørre meg!

MNE #33 | Dagen gikk annerledes

Mitt norske eventyr #33

Snøbildet av gaten jeg bor i

Onsdag 14. februar: Jeg hadde store planer denne dagen, men disse planer bli i den siste øyeblikk avlyst. I sted har jeg vært på en liten tur for noe friske luft, og for å hente kaffe ved Espresso House. På vei hjemme tok jeg en flotte bildet som du kan se ovenfor. Fortsatt er det så fint å se så mye snø!

MNE #33 | Første gangen på ski…

Mitt norske eventyr #33

Kaffe som liten trøst for idag

Tirsdag 13. februar: Denne uken føler som jeg går helt uten fra komfortsonen min. I går for første gang en presentasjon på norsk, og idag den første gang på ski! Men igår gikk alt veldig bra, og i dag dessverre ikke. Jeg tror at alt som kunne gå feil idag, gikk feil…

For alle sikkerhet hadde jeg bestilt en læretime hos Learn2ski, og avtale var kl. 18.00. Virkelig, jeg dratt kl. 15.00 fra hjemme, og jeg ankommet kl. 18.30 på stedt! Reise til Frognerseter gikk uten problem. Mellom reisen var jeg helt sikkert at jeg kunne begynne tidligere enn kl. 18.00. Men når jeg prøvde å hente utstyr gikk det feil. Det tok meg veldig mye tid for å hente utstyr. Grunnen er at den siste dagene hadde det snør veldig godt. Derfor tenkte alle nordmenn å gå på ski idag, YES! Også visste jeg ikke at det bli forskjell mellom ski og ski. Så, ja vel, du gjette riktig, jeg fikk feil utstyr. Med å hente utstyr fikk jeg ingen skistaver, og på grunn av at jeg var rett for å komme for sent, hadde jeg glemte å spørre om dette. Uansett, når jeg endelig hadde utstyr, kunne jeg endelig dra til stedet. Jeg ville gjerne ta bussen, men bussen var allerede fullt. Venter til neste bussen var ikke en opsjon, fordi neste bussen kommer om 30. minutter. Derfor bestemte jeg meg å gå hele veien til T-banestasjonen. Men med den tunge utstyret jeg hadde, og den veldig gladde veien, gikk dette selvfølgelig ikke så fort. Heldigvis var Learn2ski veldig snill å planlegge timene senere i dag på nytt. Se nå tilbake var det egentlig stor lykke at denne andre timen bli avlyst på grunn av min feil utstyr. Jeg hadde nemlig 5 minutter igjen for å hente utstyr tilbake, men jeg klarte iallfall å hente utstyre tilbake på tiden, pffffff…

MNE #33 | Første presentasjon på norsk!

Mitt norske eventyr #33

Velkommen til kurset!

Mandag 12. februar: Jeg har snakket mange ganger om denne dagen før, og idag kunnen jeg endelig holde presentasjonen helt på norsk! Denne presentasjonen gikk bedre enn jeg trodde på forhånd. Jeg klarte å fortelle litt mer enn jeg hadde forberedt meg til. Etterpå fikk jeg veldig gode tilbakemeldingene. Så, hvis man tør å si at min norsk er ikke så bra… den er det helt usant! 🤭

Mitt norske eventyr #33

Hva vi skal gjøre i dag…

Som du kan se på bildet overfor, presentasjonen gikk om hva er internett, og hvordan man kan bruke Microsoft Edge. Tenk f.eks. på bruk av adresselinje, favoritter, og gå frem eller tilbake på nettsiden. Hvis du er interessert, den kan jeg dele presentasjonen med deg, men jeg ønsker mer å gi denne presentasjonen igjen! 🤗

 

Ukens låt…

Denne uken er «Lauren Daigle – First» min favoritt låt. Jeg kan fortelle veldig mye om denne låt, men egentlig må du bare lytte. Enjoy!

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

MNE #32 | Morsomt spil på språkkafen

Mitt norske eventyr #32

Ikke sponset, det er bare veldig god kaffe

Søndag 11. februar: Du kan kanskje allerede gjette… ja vel, igår har jeg bare jobbet hard med den siste stegene av presentasjonen min. Jeg tenkte å fortelle litt om presentasjonen, men jeg tror at det skal være raskt kjedelig. Så derfor skal jeg gå direkte videre til idag. Denne dagen begynt jeg hos Espresso House. Her har jeg jobbet på bloggen min for flere timer. Etterpå har jeg tatt trykk til språkkafeen Saga.

Hos språkkafeen har vi gjort en veldig morsomt spil. Først må gruppe bestemme hvilket tema gruppe vil bruke. Temaet kan f.esk. være musikk, natur osv. Vi har bestemt oss å bruke temaet dyr. Hver person må nå skrive et dyrenavn på en lappe. Denne lappe gi hver person til personen som sitter på høyere siden. Denne personen må stikke lappen på pannen sin. Pas på at denne person ikke se hva bli skrevet på lappen. Dette er fordi man må gjette hvilket dyr man er. Så du må være flik for å komme med spørsmålet f.eks.; kan jeg bo i Norge? har jeg hæle? kan jeg bo i vannet? osv. Hvis svaret bli ja, den kan man stille et annet spørsmålet eller bli turen til den neste personen. Jeg var iallfall den siste person som gjette hvilket dyr jeg er, og dette var en frosk. Dyret jeg valgte til den andre person var en katt.

Dette var mitt norske eventyr (32. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

MNE #32 | Tilbakemelding stillinger

Mitt norske eventyr #32

Trenger du hjelp?

Fredag 09. februar: En vanlig, men veldig hyggelig dag ved Fubiak. Som alltid kunne jeg også idag hjelpe mange mennesker med dataspørsmål. I mellomtiden fikk jeg tilbakemeldingen fra en stillingen jeg hadde reagert på siste uken. Dessverre, selv om jeg hadde stor håp, fikk jeg den vanlige tilbakemeldingen; Mike, du har en veldig bra CV, men din norske språk… uhmm… det er ikke så bra. Derfor går vi ikke videre med deg. Lykke til.

Fortsatt forstå jeg ikke hvorfor man sier at min norske språk er ikke så bra. Jeg mener, jeg gjør alt jeg kan for å bli flinkere på norsk. F.eks. neste mandag skal jeg holde en to timer presentasjon helt på norsk! Hvis min norsk er ikke bra, den skal jeg aldri klare dette, ikke sant? Jeg er veldig lei at man kommer hele tiden med denne tilbakemelding, fordi jeg merker at det gjør meg litt usikker. Dette er grunnen hvorfor jeg siste mandag fortalte alt jeg har litte tvil om min språk gjennom presentasjonen. Men neste mandag kan jeg fortelle dere hvordan det gikk. Husk iallfall at du må gjøre mye for å bli meg sprø. Jeg fortsatt å forteller meg selv at jeg skal klare å holde en presentasjon neste mandag!

MNE #32 | Generasjonskafe

Mitt norske eventyr #32

Generasjonskafe

Torsdag 08. februar: Allerede to uken siden hørte jeg via språkkafeen Røa om det skal være en generasjonskafe idag. Denne kafeen er en helt ny ide, og skal idag starten for første gang hos seniorsentrum Røa. Som du kanskje kan gjette fra navnet, alle mennesker i alle alder er velkommen. Man kan komme for å drikke kaffe, og snakke med folk. Eller hvis man har ikke lyst på kaffe, blir det også te og limonade servert. Og til dem som er litt sulten kan man kjøpe vafler eller suppe (jeg kan begge anbefale 😉) Uansett, man kan også komme for å strikke, spile sjakk, eller gjøre et brettspill. Til den ungene er det nok leke og tegninger.

Mitt norske eventyr #32

Scrabble

Jeg har samen med personen fra språkkafeen (beklager at jeg glemte navet din) spilt Scrabble. Heldigvis fikk jeg senere litt hjelp av en annen person. Noe ganger hadde jeg bokstaver hvor jeg ikke kunne finne et godt norsk ord til. Men samen funnet vi veldig gode ordene. Jeg har ikke regnet ut poengene, men jeg tror at vi har fant denne runde. På bildene ovenfor kan du se den ordene via har laget.

Mitt norske eventyr #32

Deilig suppe

Dette er den deilig suppe som jeg kan sikkert anbefale!

Mitt norske eventyr #32

Datoer til neste generasjonskafe

Neste gangen at det skal være et generasjonskafe er den 12. april. Adressen er Røa seniorsentrum (Vækerøveien 207, 3. etasje) eller gi meg beskjed. Alle er velkommen, uansett din alder!