MNE #29 | Skrive på blogge min

Mitt norske eventyr #29

Skrive på blogge min

Søndag 21. januar: I dag har jeg tatt alt med ro. Egentlig slik som den siste søndager, gikk jeg også i dag til Espresso House for å hente kaffe, og skrive på bloggen min. Ja, jeg ønsket meg at jeg kunne skrive mer, men dette var alt jeg gjorde i dag, haha.


Dette var mitt norske eventyr (29. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

MNE #29 | Hvor er jeg havnet?

Mitt norske eventyr #29

…Asker stasjon

Lørdag 20. januar: I går fikk jeg beskjed om at jeg kunne hente mitt kontrakt med BN banken for å åpne en bankkonto (endelig!) Dessverre er det en bankkonto uten bankkort. Men da blir det iallfall letere å betale f.eks. husleie. Uansett, kontrakten kunne jeg hente fra postkontoret i Asker. He, hva? Asker? Ja, jeg hadde ikke hørt om Asker før, men ifølge Google maps er det ca. 1 time 7 minutter med kollektiv fra hvor jeg bor, pfff. Jeg har iallfall en god grunn å ta i dag en liten tur. Etter jeg hentet brevet forsto jeg hvorfor jeg må reise så lenge. Postkode var skrevet som 1385, og dette er Asker. Jar har postkode 1358. Jeg vet ikke hvorfor det var skrevet feil, men dette er god å huske til neste gangen.

Til slutt tok det mer tid fordi det var mye tog innstilt på grunn av sporarbeid, og snø. Men? jeg hadde iallfall en god tur hvor jeg kunne nytte fra snøen og, ta noe bilder. Dette er den tre vakreste bildene;

Mitt norske eventyr #29

Venter på bussen

Mitt norske eventyr #29

Venter på bussen

Mitt norske eventyr #29

Utsikt over Lysakerelven

MNE #29 | Oppdaterer Windows

Mitt norske eventyr #29

Oppdaterer Windows

Fredag 19. januar: Siste mandag fant jeg ut at noe datamaskiner til datakurset trenger noe oppdateringer. Så i dag har jeg samen med to andre fra datakurset reservert noe tid for å oppdatere datamaskiner. Selv om vi var ca. 5 timer opptatt, klarte vi dessverre ikke å oppdatere alle maskiner, men derfor skal vi neste mandag gå videre.

Mitt norske eventyr #29

Mitt Windows versjon

Hvis du er nysgjerrig om din datamaskiner er god oppdatert, da kan du følge den neste stegene;

  1. Åpen startmeny f.eks. ved å klikke Windows knappe på tastaturet
  2. Skrive «winver»
  3. Tast Enter knappen

Etter du tast Enter, da kommer en ny vindu lik som bildene ovenfor. Her kan du finne din Windows versjon. På Microsofts nettside kan du se hvis du har den siste versjon eller du trenger å oppdatere din datamaskin. Hvis du trenger en eller flere oppdateringer, da kan du følgen denne stegene;

  1. Åpen startmeny f.eks. ved å klikke Windows knappe på tastaturet
  2. Gå til innstillinger
  3. Klikk på «oppdatering og sikkerhet»
  4. Klikk på «ser etter oppdateringer»

Hvis du trenger en ny build versjon, da kan du søke f.eks. med google til «Windows 10 last ned» eller klikk her for å oppdatere til den siste build versjon.

Husk at de kan være at Microsoft har utgitt en nyere versjon i mellomtiden, eller endret sin nettside. Derfor lønner seg alltid å søke selv på f.eks. Google!

MNEr #29 | Siste steg

Mitt norske eventyr #29

God ryddet skrivebordet

Onsdag 17. januar: Onsdag og torsdag var jeg igjen opptatt av å skanne, og strimle papirene. Men nå er jeg endelig ferdig! Det føles som en stort lettelse at jeg har ingen ansvar lenger over den masse papir, og at jeg må være rett at noe kan skje. Nei, alt er nå digitalisert, trykk, og en ekstra kopi står på forelderens NAS i tilfelles hvis der går noe feil med min NAS. For å gi deg en ide, jeg hadde til slutt to bæreposer følt med strimlet papir!

I tillegg har jeg også oppdatert listen hvor jeg administrere alle pengene min som går inn eller ut. Hvert år lager jeg en nye liste, men da betyr at jeg må fjerne alle gamle informasjon. Også har jeg oppdaget noe endringer som skal være lettere å administrere pengene. Hvis du er interessert, dette er en linke til en mål jeg bruker hvert år; mål.

MNE #29 | YES, mer snø!

Mitt norske eventyr #29

YES, mer snø!

Tirsdag 16. januar: Jeg kan holde en veldig lange tale, men jeg tror at du allerede vet at jeg liker snø veldig mye. Helt overrasket kommet i dag veldig mye nye snø. Så mye at det bli trafikk kaos, og at man kan ikke kjøre bil for å komme på jobb. Iallfall, jeg gikk selvfølgelig umiddelbart uten for å nytte fra været, og ta vakere bilden. Her er den vakreste bildene jeg tok i dag…

Mitt norske eventyr #29

Slottsparken

Mitt norske eventyr #29

Slottsparken

Mitt norske eventyr #29

Det Kongelige Slott

Mitt norske eventyr #29

Det Kongelige Slott

Mitt norske eventyr #29

Slottsparken

Mitt norske eventyr #29

Drikke kaffe og nytte fra været

MNE #29 | Datakurs begynner igjen

Mitt norske eventyr #29

Datoer til den nye kurs

Mandag 15. januar: YES, i dag har begynt et nytt datakurs. Denne kurs skal være til og med april. Kurset er nå i et form av en tema. I dag var temaet hvordan man kan bruke et norsk bankkonto, og neste uken er det hvordan man kan opprette en e-post konto. Resten av informasjon kan du finne på plakaten overfor eller på denne nettsiden. Kurset er gratis, og alle er velkommen!

 

Ukens låt…

Denne uken er «The Cranberries – Zombie» min favoritt låt. Jeg tror at jeg trenger ikke å forklaring hva har skjedd med Dolores O’Riordan, veldig tragisk. Zombi er en av den låtene som jeg lyttet mest.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

MNE #28 | Nye Synology

Mitt norske eventyr #28

Den nye Synology NAS

Fredag 12. januar: Forelderens nye NAS har ankommet, YES! Na kan jeg begynne å konfigurere. Men æsj, jeg visste ikke at det skal ta hele helge for å konfigurere alt. Vel, egentlig er det ikke helt sant. I mellomtid har jeg også installert, og konfigurert moren min datamaskin på nytt. Installere på nytt er ikke alltid den beste løsning, men datamaskin hadde fortsatt problemer at det var bedre, og den raskeste løsning til å installere på nytt. Iallfall, den største tid gikk til å kopiere data fra den ene side til den andre. Til slut av helgen fungerte heldigvis alt som jeg vil. Så jeg er fortsatt fornøyd med hvor raskt det gikk.

Jeg tenkte om å fortelle lit mer om hvordan jeg konfigurerte den nye NAS. Men jeg er lit rett at det skal være en veldig teknisk fortelling. Hvis du har fortsatt interesse å vite mer, gi meg beskjed.


Dette var mitt norske eventyr (28. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

MNE #28 | Helpdesk Mike 🤩

Mitt norske eventyr #28

Trenger du datahjelp?

Torsdag 11. januar: I dag har jeg hjulpet moren min med datamaskiner hennes. Det var ikke veldig større problemer, bare ridder opp. Også var det på grunn av forberedning til noe endringer. Forelderen min skal nemlig oppgradere deres NAS til en Synology, YES! Dette betyr at jeg kan konfigurere hverandres NAS til å være en kopi av hverandre. Da trenger vi ikke å bekymre oss lenger for å lage back-ups hver gang, alt kan gå automatisk. Så med andre ord. Hvis min NAS bli ødelagt til en eller annet grunn, da har jeg alltid en ekstra kopi laget hos forelderen min. Selvfølgelig gjelder det samme til forelderen min.

I morgen kommer hennes nye Synology, så da blir spennende. Forelderen min bor i Nederland, så jeg må konfigurere alt på avstand. Vel, for meg er det ikke så spennende, dette er mitt yrke. Men til foreldre min er det fortsatt veldig rart at jeg kan ta kontroll over datamaskinen hennes, helt fra Norge.

MNE #28 | Liten pause

Mitt norske eventyr #27

Tilfeldige bilde

Onsdag 10. januar: Fordi jeg var det siste dagene veldig opptatt av skanning, og strimlet dokumenter, har jeg i dag tatt en lite pause. Jeg har vært (selvfølgelig) til Espresso House for å drikke kaffe. Bare slappe av litt, svare til noe e-post, jobbsøking, og ta en tilfeldige bilde. Å, jeg håper at det kommer snart mye mer snø…

MNE #28 | Stor fest!?

Mitt norske eventyr #28

Stor fest!?

Tirsdag 9. januar: Når du se på bildene, da skal du kanskje tenke at jeg skal ha en fest med konfetti? Eller kanskje tenker du at jeg har laget noe overraskelse med spennende gaver? Dessverre nei, dette er administrasjon min jeg har skant og strimlet. Virkelig helt fra siste fredag var jeg bare opptatt av å skanne, og strimlet alle dokumentene uten pause! Det er fortsatt noe andre dokumentene igjen, men heldigvis er jeg ferdig med det meste dokumentene. Først skal jeg kaste dette bort. Æsj, jeg er litt rett at huseieren skal være veldig glad i meg. Det er litt mer enn jeg trodde på forhånd…

Mitt norske eventyr #28

Papirkasse er for liten

Mitt norske eventyr #28

Ikke gjør dette hjemme

 

Ukens låt…

Denne uken er «Lea Michele – Believer» min favoritt låt. Siden jeg fant Lea Micheles nye album, kan jeg ikke slutte å lytte (beklager alle som hører mitt falske sang)

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.