MNE #21 | Diplom

I dag (mandag) var det andre gangen av den nye datakursen. Helt overrasket fikk jeg diplom for å hjelpe med forrige datakursen.

På tirsdagen begynte også en ny datakurs. Denne gang for ny begynnere. Slik som alle andre datakusen skal også denne kursen være fem ganger på tirsdager.

Mitt norske eventyr #21

Diplom

MNE #21 | Jul i vinterland

Denne uken vil jeg forsøke noe nytt. I sted av lage hver søndag et nytt innlegg, vil jeg forsøke å skrive hver dag. Dette er litt spennende fordi jeg har ingen ide hvordan jeg må dividere innleggene. Men jeg tror at det bli bedre å skrive hverdag. Nå bruker jeg hele søndagen for å finne ut bildene, tenke hva jeg hadde gjord osv. Så egentlig håper jeg at jeg kan dividere tiden bedre. Men vel, vi vil se hvordan det går. Her er iallfall en litt sammendrag hva jeg hadde gjord på søndagen.

På søndag følte jeg meg mye bedre enn i går. Jeg hadde veldig lyst å dra til språkkaffen. Etter språkkaffen besøkte jeg «Jul i vinterland». Som jeg fortalte siste uken, var åpningen i går til og med 30. desember. Fordi jeg var i nærheten har jeg tatt en omvei for å besøke marked. Det var veldig mange folk, og på denne grunne var det veldig vanskelig å ta mye finne bildene. Stemningen var iallfall veldig god. Den hyggelig lukt av bål, varme drikke og mat. Se mennesker skøyte, og litt snø på kanten. Dette var helt som jeg forestilt meg når jeg tenker på julemarked. Sikkert at jeg skål besøke igjen, men den når det er litt roligere.

Mitt norske eventyr #21

Jul i vinterland

Mitt norske eventyr #21

Jul i vinterland

Mitt norske eventyr #21

Jul i vinterland

Mitt norske eventyr #21

Karl Johans gate

 

Ukens låt…

Denne uken er «Christina Grimmie – Invisible» min favoritt låt.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

MNE #20 | Julen kommer!

Beklager at denne oppdatering er for sent. Denne uken har jeg tatt alt rolig, kanskje litt for rolig? Iallfall, denne uken endelig snø! Snøen i kombinasjon av at det blir veldig raskt mørkt og julepynt og julemusikk i butikkene gi meg veldig større julefølesene. Nysgjerrig? Les rask videre…

Mitt norske eventyr #20

Julen kommer!

Ukens låt…

Denne uken er «Sandra Lyng & Vidar Villa – Når Julen Kommer» min favoritt låt.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

Søndag…

I dag hadde jeg vært til språkkaffen. Etterpå, på vei hjemme, hente jeg kaffe, og det var så koselig. Selv om de fleste butikkene var stengt, var Oslo sentralstasjon veldig fint pyntet med julepynten. Jeg ble litt synd at jeg har bare tatt et bildet, men jeg er helt sikkert at jeg skal ta mer julebildene i løpet av neste ukene.

Mitt norske eventyr #20

Julepynten


Mitt norske eventyr #20

Varme kaffe

Mandag…

Hos Furuset aktivitetshus begynte i dag en ny datakurs. Datakursen er en videregåendekurs hvor man kan lære å bruke Internett og Wordpad. Lik som det siste to kursene, skal også denne kurset være fem ganger på mandager.

Resten av dagen har jeg se på tv-en. Jeg fant ut at mitt favoritt TV-seriene har begynt med en ny sesong. Vel, egentlig har disse TV-seriene allerede begynt i oktober, så jeg har mange episoder å se. For dem som er nysgjerrig, dette er mitt TV-serie-listen;


  1. Supergirl

  2. The Flash

  3. Scorpion

  4. Once Upon a TimeMitt norske eventyr #20

Koser meg foran tv-en

Tirsdag…

Endelig snø! Jo, jeg vet at det høres veldig sprø når jeg sier at jeg liker snø veldig mye. Men i Nederland – iallfall hvor jeg bodde – har vi ikke hatt snø for lenge siden. Til meg er alle seisoner ikke komplett når det ikke snør. Så i dag tok jeg med stor glede en tur til Oslo sentrum, hente kaffe og veldig nytte hvor raskt landskapene kan endre seg. Nå har jeg mer håp til en hvite jul.

Ved uhell fant jeg ut at det skal være en julemarked (Jul i vinterland) Du kan finne julemarked i nærheten av T-banestasjon Nationaltheatret. Senere fant jeg ut at det skal åpne førstkommende lørdag. Så kanskje kan du allerede gjette hva jeg skal gjøre… Jeg tror at det var ikke meningen å gå gjennom julemarked, men iallfall har jeg tatt noe fine bildene.

Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 1 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 2 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 3 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 4 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 5 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 6 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 7 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 8 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 9 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 10 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 11 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 12 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 13 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 14 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 15 av 16)


Mitt norske eventyr #20

Endelig snø (Bilder 16 av 16)

Onsdag, Torsdag og Fredag…

Disse tre dagene var veldig rolig og avslappet. Selvfølgelig gikk jeg videre med å se TV-serien, har jeg tatt en biltur samen med Jakob, dratt vi etter bilturen samen til sykkelverksted, og fant jeg veldig kulle – jeg håper i hvert fall – julegaver til familien min. Om to uken kan jeg spile Julenissen, men familien min må fortsatt vente til jul. Deres har nå en typisk Nederlandsk fest som heter «Sinterklaas». Egentlig savner jeg festen litt fordi jeg bli vokst opp med denne typisk Nederlandske tradisjon. Derfor er det veldig frustrerende at det blir hvert år en stor diskusjon om denne tradisjonen, det skal være rasistisk. På den ene måte forstår jeg god hva det mener, men på den andre måte syns jeg at det må slutte diskusjonen. Men ekte meningen min skal jeg holde for meg selv. Iallfall, jeg håper at dette videoer gi deg en god forklaring (videoen er på engelsk);

Lørdag…

Jeg følte meg litt syk. Kanskje må jeg bli vant til den kalde vær, men også at det bli veldig fort mørkt (allerede klokka 16.00!) Ifølge familien og venner i Nederland er det fortsatt ti grader varmere i Nederland enn i Norge. I Nederland bli det mørkt rundt klokka 17.00 / 17.30. Så ja, veldig stor forskjell, men veldig hyggelig å oppleve det.

I kveld var det finalen til «Skal vi danse?» Veldig spennende finale fordi mitt to favorittene står begge i finale. Men til slutt har Helene vant finale (dans paret til venstre siden) Før meg kunne begge vinne, men egentlig er jeg litt fornøyd at Helene vant. Opptreden hennes var for meg litt bedre enn Cengiz (men alle har sin egen mening)

Mitt norske eventyr #20

Finalen til «Skal vi dansen?»

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Follow your dreams, they know the way


Dette var mitt norske eventyr (20. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

MNE #19 | Ferdig!

Jeg hadde det ikke forventet, men også denne uken tok oversette tekstene veldig mye tid. Selvfølgelig hadde jeg i tillegg også gjord andre tingene. Så egentlig på det samme grunnen av siste uken, skal jeg også i denne oppdatering fortelle tre ukens høydepunktene.

Mitt norske eventyr #19

Ferdig!

 

Ukens låt…

Denne uken er «Bendik – Kriger» min favoritt låt.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

 

Oversette innleggene…

Veldig kjedelig, jeg vet. Den fleste dagene var jeg veldig opptatt av… selvfølgelig oversette innleggene til norsk. Men endelig kunne jeg begynne med å skrive om mitt norske eventyr 17 og mitt norske eventyr 18. På lørdagen, selv om denne dagen begynte veldig sent, kunne jeg avrunde disse innleggene og endelig begynne med å skrive om mitt norske eventyr 19. Med andre ordene, fortellingen om mitt norske eventyr er endelig helt oppdatert! I løpet av neste uke håper jeg å plassere ukentlige oppdateringen, den er jeg helt ferdig, og kan jeg fokusere meg på andre tingene.

 

CV-en…

På tirsdagen hadde jeg veldig lyst å gjøre noe annet. Derfor bestemte jeg å gå til en kaffe, ta en kafe, og prøve å gå videre med endre CV-en min. Med stor takk til dem som hjalp meg, kunne jeg ta et veldig stort skritt. Det er fortsatt noe tingene å gjøre. Men jeg håper å kunne avrunde, iallfall ta et stort skritt igjen, på søndagen.

 

Frivilligfest…

På lørdagskveld var det frivilligfest hos Furuset aktivitetshuset. Festen var takk for innsatsen til alle frivillige. Stemningen var veldig god, og det var også veldig fint å møte andre frivillige. Festen bli servert med god mat, og musikk. Dessverre glemte jeg navet til koret som sang. Men jeg husker en låt som jeg kjente før. Låten var fra Bendik – Kriger. Dette gå meg god grunn å velge denne låten som favoritt til denne uken.

Mitt norske eventyr #19

Frivilligfest

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Gi aldri opp! Du VIL. Du KAN.


Dette var mitt norske eventyr (19. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

MNE #17 | Endringer

Fordi jeg skrevet denne innlegget ikke på søndagen, men to uker senere, kan jeg allerede fortelle deg at disse to ukene var lit kaotisk. Til tross var iallfall denne uken en uke hvor jeg fikk god nyheten, og bestemte meg å gjøre tingene anderles. Nysgjerrig? Les rask videre…

Mitt norske eventyr #17

Endringer

 

Ukens låt…

Denne uken er «Katastrofe – Holde rundt deg» min favoritt låt.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

 

Søndag…

Turen i dag gikk til språkkafeen Sagene Frivilligsentral. Som du kanskje allerede vet, gikk jeg siste fredag til en ny språkkafe. Her var noe som inverterte oss å også komme i dag til igjen en andre ny språkkafe. Selv om det ligger ikke i nærheten, bestemte jeg fortsatt å dra ditt, og alt var verd det. Jeg mener, jeg foretrekker å bare gå til språkkafeene som er delt i forskjellige gruppe. Jeg vet at vi alle har målet å lære den norske språk, men hva er målet når du bare snakker andre språk annet enn norsk? Når en språkkafeen er delt på nivå A1, A2 og B1, da har du mer kanskje å snakker med menneskene som snakker norsk på din nivå, og da gi selvfølgelig mer sjanse å lære nye ordene. Ja, jeg sa kanskje fordi noe tro at det snakker norsk på den høyeste nivå, men egentlig er det bedre til dem når det hadde valget et nivå nedre (men hvem skal jeg dømme?)

 

Mandag…

Datakursen i dag var veldig gøy. I kursen ble forklart hvordan man kan lage en ny e-post konto, og hvordan man kan bruke kontoen for å sende e-post, laste opp vedlegg, og slette e-post. Dessverre har Microsoft noe begrensinger med lage nye e-postkontoene. Derfor klarte ikke alle å lage en ny e-postkonto. Formålet av kursen er å hjelpe menneskene med forklare hvordan tingene fungerer, men når det kan ikke bruke programmet, da blir det vanskelig for deres. Derfor har jeg prøvet å lage en ny konto på telefonen min, og jeg klarte det. Jeg hadde laget en konto med navet «Simon Jansen», men dette hadde jeg ikke fortalte til personen som gir kursen. I stedt sendte jeg han en e-post med tekstene «Hei, hvordan går det?» I flere sekunder kommet e-posten min på den store skjermen, og alle var forbauset. Hvem er Simon Jansen? Det må være noen i salen fordi e-post konto hans var bare laget flere minutter siden. Men i salen sitter noen som heter Simon Jansen. På denne reaksjonen lo jeg litt, og denne reaksjon visten at det var jeg. Men alle kunne sette pris på denne vitsen, også fordi deltakerne kunne bruke kontoen for å lære nye tingene.

 

Tirsdag…

Også i dag hadde jeg hjulpet Furuset aktivitetshus, men denne gangen med FN dagen. Men det blir merkelig kaldere nå, eller det var en god påminnelsen til meg selv å kjøpe handskar å en tykkere jakke. Også hjalp det ikke at det regnet, men derfor stor respekt til alle som står der ute å danse og å synge. Nedenfor noe bildene jeg tok, og en bilde fra Facebook.

24. okt.: FN Fest
24. okt.: FN Fest

(Bilder 1 av 5)


 

Onsdag, Torsdag og Lørdag…

Egentlig veldig rart å snakke om også lørdagen når jeg må fortelle først om fredagen… Men, som du allerede kunne se, jeg har endret plane om bloggen min med 360graden. Jeg har veldig lenge en ønske å oversette nederlandske tekstene til norsk. I denne uken bestemte jeg at jeg vil gjenre avkrysse denne ønske så fort som mulig. Det kommer store endringer på vei hvor jeg også gjerne vil fokusere på. Også kommer denne valgene ut av forskjellige problemer jeg har med WordPress – hvor IkBenMike.nl kjører. Iallfall, å ikke ha en for lenge fortelling om alt omkring, disse tre dagene var jeg veldig opptatt av å oversette nederlandske tekstene på norsk.

 

Fredag…

Jeg tror at i dag er allerede fem eller seks uken side at jeg var hos NAV-kontoret for å spørre om en D-nummer. Det fortalte meg at jeg må ringer etter disse fem eller seks uken til NAV. Da kunne de fortelle at jeg skal fikk en D-nummer eller ikke, og hva jeg må gjøre etterpå. Så, i dag som fortalt ringte jeg NAV. Etter venter – jeg vet ikke hvor lenge – og være knyttet til forskjellige avdelinger, fikk jeg endelig beskjed; beklager vi kunne ikke finne deg i vårt system… Heldigvis var jeg så smart å ringe skattekontoret. Også der sto jeg veldig lenge i kø, men jeg fikk endelige beskjed; vi kan finne deg i vårt system. Skattekontoret var også så snil å sende brevet med nummert til mitt adresse. Så jeg må fortsatt litt vente, men jeg er iallfall ett skritt videre!

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Pas als je de moed toont om je eigen weg te gaan, toont de weg zich aan jou (Bare hvis du viser motet til å gå din egen vei, er veien opp til deg.)


Dette var mitt norske eventyr (17. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!