MNE #16 | Ødelagt SD-kortet

Denne uken dessverre en oppdatering uten vakre bilder. Min gode / dårlige grunnene er at jeg noe ganger glemte telefonen min, og fotokameraet mitt hadde problemer med å lese SD-kortet. Heldigvis har problemet nå blitt løst, og jeg har opplevd mange morsomme tingene denne uken. Så det er nok å underholdet deg.

Mitt norske eventyr #16

Ødelaget SD-kortet

 

Ukens låt…

Denne uken har jeg valget «Maria Mena – The End» som min favoritt låt. Denne gangen var det et vanskelig valg fordi Maria Mena har så mange gode låter. Men ifølge last.fm hadde jeg lyttet mest til låten «The End» i den siste uken. Så derfor bestemte jeg meg at denne låten er min favoritt låt til denne uken.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

 

Søndag…

Egentlig hadde jeg ingenting spesial gjort denne dagen. Jeg hadde bare skrevet på «Mitt norske eventyr #15», og slappet litt av. Dette var en veldige fin dag. Tenk tilbake om siste ukene, og se på den fine bilder ga meg god tittene tilbake. Tusen takk igjen far og mor for den hyggelige uken!

 

Mandag…

Jeg visste ikke at jeg kunne lære noen nyet tingene fra (en enkle) datakursen. Selvfølgelig læret jeg den norske ordene for forskjellene funksjonene i Wordpad eller Word. Men jeg hadde aldri hørt om funksjonen «=rand(3)» (uten «») i Word. Etter du skrevet denne regelen i Word (funger ikke i Wordpad) og tast inn Enter, den fikk du tre avsnittene med tilfeldige ordene. Denne avsnittene er veldig god for å lære f.eks. klipp ut, kopiere og lim inn tekstene, og bruker denne tekstene i et ant dokument. Selvfølgelig kan du bruke tekstene for å lære andre tingene.

Mitt norske eventyr #16

Microsoft Word funksjon

 

Tirsdag…

Igjen en dag hvor jeg hadde gjort noen spesiale tingene (iallfall ikke noe spesialt å fortelle om) Bare i kveld gikk jeg ut døren for å besøke et språkkaffe (selvfølgelig bibliotek Majorstuen) Her snakket vi blant annet om ordtaket. Her er noe eksemplene med nederlandske ordtaket og oversettelse

Norsk: Å være frisk som en fisk
Nederlandsk: Zo gezond als een vis

Norsk: Etter gode tider kommer dårlige tider. (Na goede tijden komen slechte tijden)
Nederlandsk: Na regen komt zonneschijn. (Etter regn kommer solskinn)

Denne ordtak hadde jeg hørt før;
Norsk: Alt går på vasken. (Alles gaat door de gootsteen)
Nederlandsk: Alles gaat naar de haaien. (Alt går på haier)

Denne ordtak er fra norsklæreren min;
Norsk: Jeg har en høne å plukke på med deg (Ik heb een haan met je te plukken)
Nederlandsk: Ik heb een appeltjes met je te schillen (Jeg har et eple å plukke med deg)

 

Onsdag…

Å være ærlig. Denne dagen har jeg bare gjord norskleksene. Bare prøvet å gjøre noe leksen før norsktimen begynner i kveld. Men alt gir bra, og jeg lærte mange nye tingene.

 

Torsdag…

I dag var det strømvedlikehold fra klokka åtte til tre hos hjemme mitt. Med andre ord, en obligatoriske dag å gjøre noen utendørs. Morsomme er at slik vedlikehold er en god påminnelsen hvor viktig strøm er. Ingen muligheter å lade bærbar, lade telefon, lage kaffe eller bruke internett! Lykkelig hadde jeg planlagt å hjelpe med datakurs fra klokka elv til klokka ett (i dag foreløpig den siste datakurs på torsdagene) På denne måten hadde jeg to timene igjen å underholdet meg.

Etter kursen dratt jeg til kafe «Espresso house» ved Majorstuen. Her drakk jeg en deilig kaffe Americano med en stor croissant. Dessverre glemte jeg telefonen min, og fotokameraet mitt har fortkjed et ødelagt SD-kort. Derfor kunne jeg ikke ta et bilde fra denne delikatessen, men det var iallfall veldig deilig. I tillegg begynte jeg å skrive på bloggen min. Å være enig, drikke kaffe og jobbe i et kafe er veldig avslappende.

Rundt klokka fem gikk jeg på jakt til en ny SD-kort til fotokameraet mitt. På den fleste butikkene var SD-kortene veldig dyret. Men på Power-butikk fant jeg endelig en 16gb SD-kort med en god pris. Etter jeg kommet hjem ? senere i kveld ? testet jeg først fotokameraet mitt, og alt fungerte godt (heldigvis var det ingen feil med fotokameraet selv) Så jeg kan endelig ta bilder igjen.

Men før jeg dratt hjem, spiste jeg middag på en restaurant. Jeg var i nærheten av restauranten hvor jeg siste gang spiste en deilig pizza med pære, valnøtter og øst, og da hadde jeg veldig lyst til igjen. Når jeg skal dra hjem for å spise middag, skal det være veldig sent. Så, hvorfor skal jeg ikke spise middag hos restauranten?

 

Fredag…

Denne dagen begynte jeg selvfølgelig med datahjelp. Men turen etterpå, fra Furuset til min nesten avtalen, var veldig rart. Jeg lyttet til musikken, og låtte jeg lyttet til kommet til slutt. Før neste låte begynte å spile hørte jeg noe snakker nederlandsk. Når jeg stoppet musikken, og lytter litt rundt, hørte jeg mer og mer menneskene snakker nederlandsk. Dette var ikke det første gang jeg hørte noe snakker nederlandsk, men ikke i så store gruppe. Etter jeg spurte noe, fant jeg ut at det var en gruppe av førti menneskene som var på tur til noe norske regjeringer. Turen var organisert fra den nederlandske regjering. Dessverre må det gå snart videre, og derfor kunne jeg ikke snakker videre (jeg er alltid veldig nysgjerrig) Men iallfall veldig morsomt, slik ting gjord ikke så ofte.

Min nesten avtalen var i Litteraturhus. Dette var et språkkaffe hvem jeg hadde fant på MeetUp?s nettsiden. Denne avtalen var min første jeg besøkte fra MeetUp. Så det var litt spennende, men alt gikk bra. Disse språkkaffe var lik det samme som et språkkaffe jeg gå på tirsdager. Derfor litt vanskelig å fortelle mer om dette. På et språkkaffe snakker du selvfølgelig norsk om tilfeldige tingene med tilfeldige mennesker. Og det hyggeligste ting av et språkkaffe er at du møter på denne måte nye mennesker, og du kan forbedre ditt norske språket. For meg iallfall sikker at jeg skal gå igjen nesten fredag.

Mitt norske eventyr #16

To tilfeldige bildene jeg tok i dag

 

Lørdag…

I dag hadde jeg ryddet opp huset mitt, og dratt til matbutikken for å hente middag (hvite bønner i tomatsaus, potet og ruccula) Videre hadde jeg avrundet denne ukens oppdatering fordi jeg skal ha i morgen dårlig tid. I kveld hadde jeg litt slappet av å se tv-programma «Skal vi danse?» Egentlig ikke så spesialt dag, men noen ganger er det fint.

Mitt norske eventyr #16

Jul kommer snart!

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Kijk met je hart, dan zie je schoonheid overal (Se med hjertet ditt, da kan du se skjønnheten overal)


Dette var mitt norske eventyr (16. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

MNE #15 | Spesial besøk!

Dessverre en lit sent oppdatering. Siste uke var foreldre min på besøk! En veldig hyggelig og fin uke hvor jeg kan fortelle mye timene om. Derfor var de lit vanskelig å lage en kort sammenligne. De overrask meg ikke når jeg glemt noe ting.

Mitt norske eventyr #15

Spesial besøk!

 

Ukens låt…

Denne uken er «Fergie feat. Axl Jack – Enchanté» (hyggelig å hylse på deg) min favoritt låt.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

 

Søndag…

Gå rundt hele dagen i pyjamas. Dette er mål til en søndag, ikke sant? Nei, jeg menner at jeg var så fokusert på tingen jeg ville gjerne avslutte i dag, at jeg mistet alt omkring meg. Dette var hovedsakelig skrive på bloggen min, men også små andre ting som er ikke veldig interessant å fortelle om. Slik dag føles veldig godt.

 

Mandag…

Hva skinte solen så veldig godt idag. De begynner å bli kaldere, men da bryr jeg meg ikke om (du blir varmere når du gå) På grunn av solskinnet hadde jeg veldig lyst å gå på tur. Fordi jeg skal hjelpe idag med datakurs, hadde jeg kombinert turen. To time tidlig gikk jeg fra huset for å gå til to T-banestasjonen videre (i stedt av å gå til den nærmeste T-banestasjonen) På vei kjøpte jeg en flaske vann, og nyte jeg veldig fra den deilig høstvær. Til slutt var jeg omtrent femten minutter tidlige. Så jeg sier; bedre timing kan de ikke være.

I kveld begynte jeg med å rydde opp. Hos hjemme mitt er det alltid ren, men på onsdag skal jeg ha den lenge forventet, spesiale besøke. Så jeg må sørge for at alt er ekstra, ekstra ryddet opp. Men senere skal jeg fortelle mer om dette… Og videre? Vel, tidlig gå til sengen for å lese noe.

Mitt norske eventyr #15

Klippe ut, kopiere og lim inn

 

Tirsdag…

Har du det også av og til; våkne opp klokka seks, spiser frokost, og etter ett eller to time sover du fire timer ekstra mens du legget seg i går kveld klokka tolv? Så, i total sovet du ti eller elleve timer. Vel, dette vår mine morgen (veldig rart) Resten av dagen hadde jeg ryddet opp, dratt til matbutikken, og i kveld gikk jeg på språkkaffe.

 

Onsdag…

I dag er det en veldig spesiell dag, og litt spennende. Etter omkring fire måneder skal jeg møte foreldrene mine. For deres er det lit spennende, fordi det er deres første gang flyet alene. For meg var det litt spennende fordi jeg har vart en gang før på Gardermoen, men aldri med bilen min. Derfor visste jeg ikke hvilken vei jeg må gå. Til slutt gikk alt veldig bra og flott. Jeg hadde ventet fem eller ti minutter før jeg så foreldre min. Før vi dratt til hjemme mitt, hadde jeg overasket foreldre min med en litt matpakke som innholdet brødskive med ost, banan, melk og sjokoladekjekk. Selvfølgelig kunne vi spise lunsj hos hjemme mitt, men turen ta omkring førtifem minutter, og jeg har en følelse at det hadde spist nest etter hun dra fra hjemme sitt (hun dratt klokka fem i morgen!) Og jeg hadde rett, og hun var veldig fornøyd at jeg hadde tatt noen mat med meg.

Etter vi har ankommet hjem, hadde foreldre min overrasket meg med noen nederlandske godteri og kakke. Jeg tror det er ingen norsk ord for denne godteri og kakke, men på nederlandsk heter det «taai taai» og «drop». Fra søsteren min fikk jeg «stroopwafels». Dessverre var alt så deilig (sikkert etter så lange tid) at jeg spiste alt. Også har jeg noen problemet med SD-korte. Derfor kunnen jeg ikke ta noe fine bildene.

I ettermiddag har vi besøkt noen butikker, og viste jeg foreldre mine nærheten hvor jeg bor nå. Vi har spist tidlige middag (pannekaker) Og dratt etterhvert til hotellet. Der hjalp jeg foreldre min med innsjekken. Fordi det var en veldig tidlige morgen for oss alle, sovet vi i kveld veldig tidlige.

Mitt norske eventyr #15

Forvirrende romnummeret // Selvlaget matpakke

 

Torsdag…

Bare foreldre min har et hotellrom. Så jeg er sikkert på at det er ikke meningen at også jeg spiser frokost ved hotellet. Men spiser frokost med foreldre min på hotellet var veldig nydelig å begynne dagen. Etter frokosten dratt vi til hjemme mitt for å parkere bilen, og drikke noe kaffe. Senere dratt vi videre med T-banen til Oslo sentrum. Fordi T-banen hadde noe funksjonellfeil på sporen, hadde vi ingen annet valg å gå til sentrum fra stasjon Majorstuen. Fra stasjon Majorstuen gikk vi til stasjon Nationaltheatret, og videre gjennom Stortinget, Rådhusgata, stasjon Stortinget og til slutt Oslo City. Ved Oslo City tok vi en pause, og drakk vi kaffe ved Starbucks. Dessverre var det fortsatt problemer med T-banen, så vi må gå helt tilbake til stasjon Majorstuen. For meg var denne turen ingen problem, men jeg merket at det var lit for mye for foreldre min. Kanskje var det bedre å ta bussen, men på denne mate kunnen jeg vise foreldre min veldig mye av Oslo sentrum. Fordi det var en veldig lang tur, har vi ikke gjort noe spesielt på kvelden. På middag har vi spist spagetti ved hjemme mitt, og koser oss på tv-en.

Mitt norske eventyr #15

Med foreldre min ved Karl Johans gate

 

Fredag…

Også denne dagen har vi begynt med frokost ved hotellet. Etterpå har vi tatt en skogtur. Dette var en tøff men veldig morsom tur. Jeg sa hele tiden at de må passe på at det ikke faller, men den første som falte var? selvfølgelig meg selv, hahaha. Etter skogturen drakk vi noe kaffe med skoleboller ved et lite bakeri.

I kveld, som avslutting av denne finne dager, har vi spist middag hos en restaurant. Dessverre hadde restauranten vi først tenkt på ingen ledig plass. Derfor gikk vi til en annet restaurant, litt videre i gate. Dette var en Italiensk restaurant. Foreldre min bestilte lasagne og jeg en pizza Margarita. Som dessert bestilte moren min en mango sorbett, og faren min og jeg en banana split. Vel, egentlig var jeg som bestilte alt. Foreldre min var fortsatt overasket hvor rask jeg snakket norsk ved butikken i går. Det var derfor de spurte meg, kan du bestille for oss? Men det var ingen problem, jeg klarte det uten problem.

Etter vi var ferdig spiser middag, tok vi en liten tur til hotellet. Heldigvis har det sluttet å regne, men fordi det var mørkt, var de vanskelig å se noe fra Lysakerelven. Men se område i natten var også veldig vakkert å se. Ankommet på hotellet drakk vi noe kaffe, og så på tv til programma «The Voice Norge» (Sangen til Agnes Stock (På Kanten) traff meg hardt)

Mitt norske eventyr #15

Skogtur med foreldre min

 

Lørdag…

Dessverre var denne dagen den siste at foreldre min er på besøk. Fordi det må være klokka tolv på flyplassen, hadde vi ingen nok tid til å utforske noe. Derfor slappet vi lit av, snakket lit, og forberede vi oss på turen til flyplassen. Dette var fire veldige finne og hyggelige dager som jeg skal huske veldig lenge.

Siste dagene hadde jeg sovet ikke så mye. Etter jeg hadde dratt fra flyplassen, og sier farvel til foreldre min, sovet jeg to eller tre timer ekstra. I kveld begynte jeg å skrive på denne ukens oppdatering. I tillegg slappet jeg lit av ved å se på noen YouTube videoer, og på kokka 19.30 på tv til «Skal vi danse». Veldig deilig med resten av øl og potetgull. Hvem er din favoritt på skal vi danse? For meg var Helene og Jørgen den beste i kveld. (Klikk her for å se dansen når du har mistet det) Men dansen til Cengiz og Mai var også veldig vakkert å se. (Klikk her for å se dansen når du har mistet det)

Mitt norske eventyr #15

Mystisk vær

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen.


Dette var mitt norske eventyr (15. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

MNE #14 | Trondheim!

Og turen går til? Trondheim! Trondheim står veldig langt på liste «byer og land som jeg vil gjerne besøke». Virkelig, tro meg. Siste onsdagskveld hadde jeg helt plutselig bestemt meg at jeg ? denne søndag allerede! ? skal dra til Trondheim. Bare å ta en øl. Vel, faktisk en alkoholfri øl fordi en enkelt tur er sju timer kjøring (500 kilometer!) Godt å være litt edru. Nysgjerrig om eventyret? Les snart videre…

Mitt norske eventyr #14

Trondheim!

 

Ukens låt…

Denne uken er «Indila ? Feuille d’Automne» (høstblader på norsk) min favoritt låt. Denne låt passer godt på være vi har nå. Morsomste er at jeg kjenner to steder i denne video. Jeg syns at den første bilde ligger i nærheten av hvor jeg bor. Den andre ligger lenger unna. Mer når du se godt på videoen, den kan du finne den andre bildene i denne innlegg. Jeg lurer meg at du kan finne den bildene jeg mener. Skriv i kommentarfeltet her nede når du finner ut.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

 

Søndag…

Yes, idag på vei. Kjører langs fjorden og fjeler. Farget inn den vakreste høstfarge. Fra grønn til gul, og fra oransje til rød. Fra høye høyder til veldig dype dybder. Ja virkelig. Det var som et maleri i et museum, men i 4d. Landskaper med veldig langt utsikt bleknet som et bilde med en sløret bakgrunn. Og skyer som gjorde fjell ser ut som et eventyr. Ved hver vakkert utsikt tenkte jeg å stoppe for å ta en bilde. Men nei, vent, der er et enda bedre utsikt. Og før jeg visste? var jeg allerede i Trondheim. Ja, seriøst. Jeg kjørte sju timer med bare ett stopp. Dette var for å påfyllet bilen min. Det høres ut som en endeløs tur. Men vet du, det var ingen problem med alle overveldende naturen. Høstfarger og deilig bøyninger. Det er som et godteri du bare vil ha mer og mer av. Et bilde som jeg kan drømme om igjen.

Dessverre blir det raskt mørkt når jeg var i Trondheim. Men til tross kunne jeg se noe av Trondheim. På vei fant jeg en kino. Fordi det var så raskt mørkt, hadde jeg lyst til å se en film. Jeg valgte filmen «Annabel 2» (ikke sett lyden for hardt når du ser på traileren) Alle bildene jeg tatt i dag, kan du finne i samlingen på mandag.

https://youtu.be/yd27oUBi3-I

 

Mandag…

Det var veldig rart våkne opp. Vekkerklokka ringte klokka sju fordi jeg måtte bytte parkeringsplass før klokka åtte. Rart at jeg kunne ikke gjøre dette igår kveld. Men jeg var også litt nysgjerrig til frokostpakke. I sted av ha frokosten i et rom, fikk jeg klokka halv sju noen frokostpakke på hotelldøren. Dessverre var frokostpakken veldig skuffende. Frokostpakken inneholder to brødskiver med i mellom øst, skinke, rucola og veldig mye smør. Virkelig, dette var alle mat du må leve på hele morgen. Som drikke fikk jeg en lite flaske uten etikett. En lite overraskelse hva drikke innholdet, men iallfall smakte det godt. Jeg har spurte hotellene etterpå om å få en vegetariske frokostpakke, men dessverre tenkte jeg ikke om å spørre om noe ekstra brødskiver eller noe frukt. På recensjonen kunne du finne en kurv med applet, men dette koster 1kr hver stykke. Kanskje dette var grunne at jeg klemte å spørre om noe ekstra mat. Den vegetariske frokostpakke også inneholder to brødskiver. Men i stedt av skinke fikk jeg en ekstra skive med øst. Iallfall, etter bytte parkeringsplass sovet jeg fire ekstra timer. Etterpå gikk jeg på eventyr med den første misjonen, finne noe mat! Heldigvis fant jeg veldig rask en fint restaurant ? jeg glemte navnet til restauranten ? hvor jeg bestilte en deilig vegetariansk salat.

I mellomtiden var det klokka to, så jeg har ikke nok tid å utforske byen. Men iallfall fikk jeg en godt inntrykk av byen, og det var den viktigste for meg. Trondheim er en typisk by med trehus i den vakreste farge. En gammel by med en veldig hyggelig stemming. Men dialekten, ja da var vanskelig. Det forstått meg veldig godt (jeg tror at dette betyr at jeg snakker godt norsk) Men når det svarte tilbake, må jeg tenke tre ganger om hva det mente. Men til slutt fikk jeg hva jeg har bestilt; selvfølgelig øl og en veldig delelig vegetariske burger. Som dessert bestilte jeg en Irish kaffe og eplekake.

Helt sikkert at jeg kommer tilbake for å besøke Trondheim igjen. Men den skal jeg velge en annet hotel, og bli lenger i byen.

1. okt.: På vei til Trondheim
1. okt.: På vei til Trondheim

(Bilder 1 av 36)


 

Tirsdag…

Dessverre må jeg dro i dag tilbake til Oslo. For mitt følelse var det så mye mer å se, men dette gi meg en godt grunn til å gå tilbake snart. På vei tilbake stoppet jeg to ganger. Første gang for å finne frokost. Den andre gang for å påfyllet bilen min. Om kvelden var jeg tilbake på tiden, og jeg bestemte meg for å besøke en språkkaffe (bibliotek Majorstuen) Det var veldig koselig.

3. okt.: På vei til Oslo
3. okt.: På vei til Oslo

(Bilder 1 av 3)


 

Onsdag…

Det er nå tre uker i rad at jeg mange problemer med min datamaskin. Internettilkobling funger ikke så godt, mitt ekstra skjerm gir noe rare stripe og så har jeg mer problemer. Som IT-er er denne problemer lett å fikse. Men jeg vil egentlig ikke bruke min tid og penger til å reparere datamaskin min. F.eks. fordi denne datamaskin er seks år gammel. Kjøpe et nytt datamaskin har for meg mer fordeler enn fikse min gamle datamaskin. Så jeg har bestemte meg at jeg skal i dag lette etter et ny datamaskin. Nye datamaskiner er veldig dyrt, men jeg har funnet et veldig fint datamaskin. Jeg har kjøpt en HP Pavilion barbermaskin. Denne datamaskin har et 14″ skjerm, i3 7th generation processor, 4gb minne, 230gb laging, og en veldig godt internett kart. Endelig kan jeg se videoer i 4k!

Etter jeg hadde kjøpt et nytt datamaskin gikk jeg til «Nordvegan». Her drakk jeg kaffe og spiste noe. Veldig fin, koselig stemming. Dette ga meg muligheten til å starte opp min nye datamaskin, spennende? Men dessverre hadde jeg prøvd så mye ting at jeg må tilbakestille datamaskin. Men dette var ikke så stort problem fordi jeg hadde ingen viktige data på maskinen. Men iallfall vet jeg nå hvilke programvare jeg må ikke fjerne, hahaha.

Om kvelden møte jeg Johny. Først spiste vi noe på «Brunello Ristorante». Her bestilte jeg en pizza med pære, valnøtter og to slags ost. Kansje et rart kombinasjon, men det veldig deilig. Etterpå gikk vi til operahuset. Her var en ballet-opera forstillingen til «Hedda Gabler». Et mesterverk av Henrik Ibsen. Det har en trist slutt, men fortellingen var veldig vakkert avbildet med musikk og fysisk aktivitet. Jeg bli tatt med i fortellingen at jeg etter forstillingen fortsatt å tenke på. Nå blir jeg mer nysgjerrig på bøken og museet.

Mitt norske eventyr #14

Hedda Gabler // Nye datamaskin

 

Torsdag…

I dag har jeg installert min nye datamaskin. I kveld har jeg norskkurs, så det er viktig at jeg har installert programvare som Skype, Word, og OneDrive. Tilkoblingen i løpet av norskkurset gikk mye bedre enn jeg brukte min gamle datamaskin den siste gang. Også skrive på norsk gikk mye enklere. Jeg kunne endelig finne den riktige knapp (så fornøyd med min nye datamaskin)

Mitt norske eventyr #14

Forskjellen mellom taststuren

 

Fredag og Lørdag…

Fredags er selvfølgelig datahjelp. I kveld og på lørdag har je testet ut videre min nye datamaskinen. I tillegg har jeg begynt å skrive på denne ukens oppdatering, og leser et bok. Egentlig var denne to dager som slapped av dager. Men av og til er det greit, ikke sant?

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

The biggest adventure you can ever take, is to live the life of your dreams!


Dette var mitt norske eventyr (14. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

MNE #13 | Utsatt

Egentlig skal jeg få noe spesial besøk denne uken, men dette har blitt utsatt i to uker. På grunn av at jeg egentlig skal ha besøk, hadde jeg avlyst noen avtaler. Det blir lit sur nå men også lit fint. Dette gir meg ekstra tid for andre tingene. Lurer du på hva jeg hadde gjord i tillegg? Les rask videre…

Mitt norske eventyr #13

Utsatt

 

Ukens låt…

Fordi jeg har ikke skrevet noe siste onsdag, skal jeg nå først begynne med min favoritt låt. Ukens låt er «Serlina ? Puste Under Vann».

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

 

Søndag…

Kanskje du har allerede merket at jeg hadde ikke skrevet noe siste onsdag. Grunnen er at jeg i dag var veldig opptatt med bare å skrive på bloggen min. Skrive på nederlandsk og på norsk trenger mer tid enn jeg egentlig trodde. For meg er det ingen problem fordi jeg liker det veldig mye å skrive tospråklig. Men når du tenker på, skrive tospråklig betyr at jeg lager fire nye innlegg hver uke. Dessverre har jeg ingen ekstra tid nå for å skrive så mye, og derfor bestemte jeg meg (foreløpig) å slutte å skrive på onsdager. Også vil jeg gjerne prøve å oversette tidlig plasserte innlegg. Men først har jeg noe andre prioriteten, så dette kan ta litt tid. I tillegg kan du lese hver søndag mitt norske eventyr.

 

Mandag…

I sted av å hjelpe med datakurs, var jeg hele dagen opptatt av å gjøre norskleksene. I kveld hadde jeg lest noe i min norske bøken. Så, da blir teller norske sauer for å komme å sove, hahaha. Men på denne måte er det veldig bra å lære et fremmedspråk. Jeg merker sikkert at jeg bli bedre på norsk, og det er fortsatt veldig kult å (lære) snakker et annet språk. Det eneste frustrasjon jeg har, er at et jobbintervjuet ikke fortsatt fordi norsk min skal ikke være nok bra. Heldigvis ble jeg lykkeligere å høre låten jeg lastet opp ovenfor. Selv om låtene er sunget på nynorsk – eller det er en norsk dialekt – jeg forstår veldig god hvor hun synger om uten å oversett teksten på engelsk eller nederlandsk. Hvor kult er dette? Også er det en veldig fint låt å høre!

Mitt norske eventyr #13

Norskleksen

 

Tirsdag…

Også i dag var jeg veldig opptatt av norskleksene. På torsdag jeg har norskkurs, så de må jeg bli ferdig med leksene. Vel må, da høres ut så dramatisk, og det er det ikke i den hele tatt. Nei, ingen stress. Ta kaffe, og på denne måte hadde jeg avrundet leksene veldig avslappet. I tillegg har jeg gjord noe forberedelse på neste kapittel.

På ettermiddagen ryddet jeg opp noe ting. I tillegg tenkte jeg å være smart og sette søppelposen ut. Da kan jeg bortkaste søppelposten når jeg skal dra i kveld. Inntil jeg så ut på et tidspunkt. En fugl hadde åpnet posen, grrrrr. Nå kunne jeg også rydder opp hagen. Dette var første gang at slik ting gjorde, så egentlig var de også veldig morsomt.

Første «last minute» moment

Hva gjord i kveld, jeg har ingen ide. Jeg hadde veldig mye «last minute» momenter. Dra i dag til et språkkafe, da hadde jeg planlagt lengre, ingen spesialt. Men et språkkafe (bibliotek Majorstuen) er klassifisert i tre grupper. Første gruppe er til mennesker som begynner å lære den norske språk, andre gruppe er til mennesker som er lit bra på den norske språk, og den tredje gruppe er til mennesker som er veldig bra på den norske språk. Siste gang hadde jeg valget den andre gruppe, men nå hadde jeg veldig spontan valget den tredje gruppe. Etterpå hadde jeg lit vond i magen, jeg håper at jeg kan forstå alt. Men det gikk bedre enn jeg egentlig hadde forventet. Og tilsynelatende har Bergen en rullende R fordi alle trodde at jeg kommet fra Bergen, huh?! Men en rullende R er også typisk Nederlandsk.

Andre «last minute» moment

Etter språkkafe bestemte jeg igjen helt spontan å gå på kino. Fordi jeg må vente en time før filmen begynner, bestemte jeg meg å spisse middag hos McDonalds. Ikke den beste valg, men… det har nå en vegetariske burger! Iallfall, etter jeg hadde spiser noe kunne jeg direkte se filmen på kino. Men fordi jeg bestemte meg så sent, hadde jeg ingen ide hvilken filmer skal spile i kveld. Til slutt valgte jeg filmen «Kingsman: The Golden Circle». Jeg har sett den første filmen, og denne var veldig gøy, så derfor var det ikke så vanskelig valg. Og, når du elsker filmen hvor du kan lo hard, og my aksjon, da kan jeg sikker anbefale denne filmen.

https://youtu.be/0fvqnGmr9S8

Tredje «last minute» moment

Når jeg kommet hjemme, bestemte jeg meg igjen helt tilfeldig å gå på tur neste uken. Stedet liger ikke rundt hjørne, men iallfall i Norge. Derfor har jeg reservert tre dager; søndag, mandag og tirsdag. Så da var rask reservere et hotell. Da fant jeg ut at neste uke bli høstferie, god planlegging. Hvor reise gå til, da holder jeg lit hemmelige. Men selvfølgelig kan du gjette i kommentarfeltet.

Mitt norske eventyr #13

Å gå på kino

 

Onsdag…

Denne dagen begynte veldig rart. I går kveld sovet jeg ikke senere enn klokka et. Men jeg klarte det å våkne opp klokka 14, veldig rart. Tingene jeg hadde planlagt å gjøre i dag, gikk helt på vasken. Den eneste ting jeg hadde gjord, var å lese bøken til «Nattmannens Datter». Bøken er veldig god og veldig spennende, og jeg kan ikke vente til den neste parten. Men først skal jeg lese bøken til «Hedda Gabler». Men jeg kommer senere tilbake om min bøken eventyr.

Mitt norske eventyr #13

Lese!

 

Torsdag…

I dag var det bare en dag å skrive på bloggen, og går gjennom ledige stillinger. Ja, selvfølgelig også norskkurs, men i tillegg var denne dagen ikke spesialt.

 

Fredag…

Leser bloggene og se videobloggene er ikke fordi jeg vil gjerne lo om andres feil. Nei, det er mer å fa inspirasjon til min egen blogg. Ikke å ta ved uhell det samme feil, men jeg tror du forstår hva jeg mener, ikke sant? I tillegg er norske bloggene ekstra intersant for meg, fordi det er en av flere veldig god måte å lære den norske språk. Men uansett, egentlig syns jeg at vi tenker for liten på det faktum at bak alt står en stor historie. Og jeg sier «for liten» fordi, har du f.eks. tenkt på hvorfor den ene videobloggene ble så kjent, eller hvorfor skiver den andre bloggerne om denne spesifikke emne? Også jeg velger spesifikk hva jeg vil skriver om eller ikke. Også jeg har mye mer å fortelle enn hva jeg allerede har fortalt. Vedde at du vil se helt annerledes når du vet mer om personen bak bloggene eller videobloggene?

På denne grunnen er bloggen til Anna Rasmussen interessant for meg. Jeg bli ærlig, jeg vet ikke mer enn at hun er Norges største bloggerne, og at hun skriver på bloggene «Mamma til Michele» Men også hun fikk masse hatreaksjoner, men bak bloggen hennes står en stor fortelling. Derfor har hun lansert bøken «Naken»

Presentasjonen av hennes bok var i kveld, og jeg var der. Hun la merke til at det var en vanskelig kveld for henne. Jeg synes at det er veldig logisk. Hele livet hennes er nå skrevet i en bok. Som hun sier; Haterne har nå mer mat til å skrive mer hatreaksjoner. Selvfølgelig håper hun på mer forståelse og støtte etter boklanseringen.

Uten tvil fordi jeg ikke følger bloggen sin lenge, tror jeg at jeg derfor her en rekke spørsmål. Men mer i form av støtte kjøpte jeg boken hennes i digital form. Selv som blogger har jeg allerede funnet ut at du kan ikke skrive om alt du vil. Men at mennesker som Anne kunne bli så åpen… Derfor kan du ikke ha mer enn respekt?

Boklansering
Boklansering

(Bilder 1 av 3)


 

Lørdag…

Planlegging i dag var å avrunde denne oppdatering før i morgen. I morgen begynner allerede et nytt eventyr! Og jeg har så veldig lyst til. Men i stedt av hele dagen skrive, hadde jeg veldig mye problemer med datamaskinen min. Ja, også den beste IT-er har noe ganger problemer med sin datamaskinen.

Jeg vet at internett i Norge er dårlig i sammenligning av Nederland. Men nå begynner jeg også tviller lit om min datamaskinen. Jeg har en annen datamaskin hvor internett fungerer alltid. Men dessverre, bytte nettverkskortet hjalp ikke. Men iallfall, denne oppdatering er ferdig, og jeg hadde det bra å jobbe en dag med datamaskiner, yeah!

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Life has no remote. Get up and change it yourself (Roman AtWood)


Dette var mitt norske eventyr (13. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!