MNE #12 | Uke 38, Endelig, jeg har en lesebrett!

Ukentlig fortelling uke 38 (2017)

Uke 38, 2017

 

Hvorfor en lesebrett?

Å lese bøker er en ting som stor veldig langt på ønskelisten min. Jeg har virkelig tenkt mer enn tre år; skal jeg kjøpe et lesebrett eller ikke. Jeg har nå seks grunner hvorfor jeg må kjøpe et lesebrett.

Første grunn: Noen ganger (ikke alltid) er e-bøker billigere (og helt gratis!) en bøker.

Andre grunn: I kveld har jeg veldig stort vansker å lese bøker.

Tredje grunn: Hver fredag reiser jeg til «Furuset Bibliotek og Aktivitetshus». Dette er en reise av førtifem minutter. Å ha et lesebrett er mer enklere å ta med meg enn bøk.

Fjerde grunn: I fortiden hadde jeg en veldig stort og veldig full bokhylle med bøker. Aldri visste jeg hva jeg vil gjøre med disse bøkene. Så, mange ganger flyttet jeg bøkene fra den ene siden til den andre siden av mitt rom. Etter jeg har solgt huset mitt, visste jeg fortsatt ikke hva jeg vil gjøre med alle bøkene. Endelige tenkte jeg, det blir tid å kaste bøkene i søppelen. Selvfølgelig har jeg gitt bort noen bøker til familien min. Men nå jeg har lyst til (å prøve) å lese norsk bøker, blir de mer vanskelig å gitt bort bøkene. Så, jeg vill ikke står foran det samme valg. Men også, la oss være ærlig, hvor mange ganger leser du egentlig en bok? En kanskje to ganger (og aldri)? Denne plass i bokhylle kan jeg veldig godt bruke til andre ting.

Femte grunn: Hvor jeg bor er midlertidig. Alle ting jeg har nå, må jeg i hvert fall en gang flytte til et nytt sted. Når jeg kan fortsatt å bo her i Norge, er det ikke så stort problem. Men når jeg må flytte tilbake til Nederland, blir det mer vanskelig, bare fordi alle tingene må passe i bilen min. Så, det er veldig fint å ha ikke så mange ting.

Sjette grunn: Du kan veldig enkelt markere ord, og veldig enkelt finne noe ord på nett. Dessverre har mitt lesebrett ingen norsk støtte. Så, jeg må fortsatt sjekke for en god løsning. Men jeg er veldig gla at jeg kan endre tekststørrelse og lys.

 

Hvilket og hvor har jeg kjøpt lesebrett?

Jeg har valget «Kobo Aura Edition 2» med «sleepcover» fra bol.com. Først tenkte jeg på en av Amazon. Men denne lesebrett er mer passende for Amerikanske brukere. Også har Amazons lesebrett ingen støtte for epub format. Det er noen muligheter for å lese epub bøkene på en Amazon lesebrett, men dette gjør alt mer vanskeligere. Epub format er mer vanlige i Europa. Også har Kobo et stort samarbeid med bol.com ? en veldig stor nettbutikk i Nederland. Så, når jeg vil kjøpe en Nederlandsk bøk, er det mer enklere. Videre er det få valg og har ingen samarbeid med store bedrifter.

En annet forskjellige ting er at Amazon er veldig dyrt enn Kobo. Også er det ikke mulig å sende en Amazon lesebrett til Norge. Bare bol.com, når du betaler 20euro ekstra (omtrent 185kr) sender lesebretts til Norge. Men jeg anbefaler alle som bor i Norge, kjøp lesebrett din i butikken. Første grunn er at de ta ca. to uke før du endelig motta lesebrett. Andre grunn er at du må betale 548kr (omtrent 60euro) toll. Også hadde jeg et veldig stort problem med den norske toll kontoret. De vill ha et norsk personnummer for å kontrollere at det er deg som bestilte noen utlands. Men et norsk personnummer har jeg ikke. Etter jeg har sendt faktura og en kopi av mitt førerkort, blir lesebrett endelig videresend. Etter to eller tre dagen kunnen jeg endelig hente lesebrett fra postkontoret. Men hvor jeg bor i Norge, har ingen postkontoret i nærheten. Så jeg var veldig entusiast at jeg kunnen hente lesebrett, tok det veldig langt tid før jeg kommet til postkontoret. Men iallfall, endelig, jeg har en lesebrett!

Etterpå har jeg tatt kontakt met bol.com hvorfor jeg må betale så mye toll. Men det sier at dette står i reglementene deres. Til meg en veldig dårlig unnskyldning. Jeg syns at de kunnen gi noe ekstra meldinger når noe bestiller utlands. F.eks. når du vill logg på konto din, må du også trykke en ekstra knapp for å bekrefte at du er ikke en robot. Hvorfor ikke til utlands bestillinger?

Med alle ekstra kosts har jeg betalt mer enn jeg har kjøpt lesebrett i butikken (veldig dyr læring) Men her er bildene fra lesebrett min.

Ukentlige fortelling Uke 38 (2017)
Ohhhh, spennende…

(Bilder 1 av 4)


 

Spesifikasjoner

Kobo Aura Edition 2 har den følgende spesifikasjoner;

 • 6″ E Ink Carta display;
 • 1024×758 screen resolution (212 ppi);
 • Infrared touchscreen;
 • Built-in LED frontlight;
 • 1 GHz processor;
 • 4GB internal memory;
 • Wi-Fi 802.11 b/g/n;
 • Supported formats: Adobe DRM, EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, TXT, HTML, RTF, CBZ, CBR;
 • Battery Life: up to 2 months, according to Kobo;
 • Weight: 180 grams;
 • Dimensions: 159 x 113 x 8.5 mm.

Dette er en engelsk review til den Kobo lesebrett;

 

Hvilken bøk skal jeg lese først?

Jeg har helt tilfeldige lasted-ned noen gratis e-bøker, fordi jeg har ingen idee hvilken norsk skribent er godt eller ikke. Også fordi jeg må finne ut hvilken bok jeg forstår den beste. På denne måte fant jeg bøken «Nattmannens datter 1». Jeg vet dessverre ikke lengre hvor jeg fant denne e-bøk. Kanskje var det på ebok.no.

Jeg har allerede begynt å lese denne bøken. Denne boken er for meg litt vanskelig, fordi det er noe ord jeg forstår ikke så godt. Men jeg er veldig glad at jeg kan markere denne vanskelige ord, og finne oversettelse etterpå. Nå jeg prøver å finne noe ekstra informasjon til denne artikkelen, ser jeg at boken har noen filmtrailers. Dette viser meg, så far jeg har lest boken, at jeg forstår fortellingen veldig godt. Boken blir nå mer skummelt men også mer spennende. Nederst kan du se filmtrailer. I tillegg ser jeg at «Nattmannens datter» er en serie av trettini bøker. Så hvis jeg liker denne bøken, er det nok andre bøker å lese.

https://youtu.be/YBe1tTsfiIo

 

Utfordring

Jeg fant en nettside hvor du kan utfordre deg selv eller vennene din til å lese noe bøker i år. Jeg har utfordre meg selv til å lese fem bøker denne år. Hele fremgang kan du se her.

Leser du også bøker eller har du noen bøker som kan anbefale meg, gi meg beskjed!

 

Ukens låt…

Denne uken er «Fleurie ? Hurricane» min favoritt låt.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.

https://youtu.be/nZcf3oXfz5k


Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Vi ses til en ny oppdatering!

MNE #12 | Det kommer til å bli høst

Denne uke var en rolig uke. Jeg synes at noen ganger er slik uke er veldig hyggelig. Ukene flyr så fort. Jeg tenker nå, oppdatering 12. Det betyr at jeg er nå tre måneder i Norge! Men jeg er fortsatt veldig glad 🙂

Mitt norske eventyr #12

Det kommer til å bli høst!

 

Søndag…

Etter jeg våkne opp, spiste jeg en deilig frokost. Etterpå har jeg begynt et nyt eventyr. Siste søndag var jeg gått til en annen vei. Her kunne jeg valget å gå på høyere eller venstre siden. Jeg hadde valgt å gå på høyere side, men i dag har jeg å gå til venstre. Men hva er det veldig vakker her. På vei fant jeg en veldig stor sjø. Roligheter. Utsikten. Who, da er den eneste jeg kan sa. Og alt på avstand jeg bor. I dag var det en tur av ni kilometer. Når jeg kommet hjem var fontene min veldig sliten.

Egentlig har det ingen prioritet, men jeg har veldig list til å reorganisere bloggen min. Jeg har mange fine ideer, men ikke alle skrevet innlegg passer godt i idéen. Derfor har jeg flyttet noe innlegg til et arkiv. Dessverre gikk noe feil, og derfor blir noe E-post sendt ut, beklager. En av ideer er at jeg skal oversette Nederlandske innlegg til Norsk, og fra Norsk til Nederlandsk. Men dette kan ta en lang tid, fordi jeg har mange andre ting å gjøre.

Også har jeg jobbet hard med å skrive oppdatering «Mijn Noorse avontuur week 11» Men etter jeg har plassert innlegget, var jeg ikke helt enig med hva jeg hadde skrevet. Derfor tok jeg innlegget direkte offline. En dag senere, etter jeg har oppdatert innlegg, har jeg sett innlegget online igjen. Beklager veldig mye. Søndagen min gikk dessverre ikke som jeg hadde forventet (det sjekke noen ganger)

Tilfeldige sopp
Tilfeldige sopp

(Bilder 1 av 12)


 

Mandag…

Siste fredag hadde jeg allerede fortalt at jeg skal fortsette den frustrerende fortelling om Nav og skattekontoret. Kanskje er det ingen overraskelse når jeg forteller deg at NAV prøvde å videresende meg igjen til skattekontoret. Men den som holder vast, vinner kampen. Etter jeg vet ikke hvor mange ganger jeg fortalte at NAV er den eneste som kan hjelpe meg, kommer endelig et skjema ut drar, yes! Lykkelig var personen snill (og jeg så smart å spørre) for å lage en kopi av skjema. Når som skal skjer, jeg har i hvert fall en skjerme jeg kan videresende når noe går feil. Ow, når du vil også registrere deg, jeg er veldig god med datamaskiner og kopiere.

I ettermiddag har jeg hjulpet med datakurs. Denne ganger var det et større antall. I tillegg var det ikke så spennende fordi det var en person som forklarte ting om Wordpad på en stor skjerm. Måle var at deltakere følge instruksjoner. Samme med et annet frivillige hjelp vi deltakere med spørsmålet. Åh, kanskje er det rart at vi bruker Wordpad, ikke Microsoft Word. Grunnen er at du må betale for å bruke Microsoft Office og ikke standard installert når du kjøper en ny datamaskin. I tillegg har Microsoft Office mer muligheter enn Wordpad. Dette kan virke veldig forverret. Veldig godt tip når du også vil gi noe datahjelp.

Mitt norske eventyr #12

Trenger du datahjelp?

 

Tirsdag…

I dag slappet jeg lit av. Først stofsugere, oppdatere administrasjon og starter vaskemaskin. Hva er det veldig godt følelse når du ridder opp litt.

I kveld gikk jeg igjen til en språkkafe. Denne gang til et annet sted, bare å se hvilket sted er den hyggeligst. Antallet var, i tillegg til den annet sted, veldig laft (seks mennesker) Men likevel var det veldig gøy, hyggelig og lærerikt. Også som det siste gang, hadde vi gjort noe brettspill.

Hensikten var å kaste et tall i sin tur. Som et resultat kommer du alltid inn i en annen kategori. For eksempel sesong eller farger. Den må du ta et kort fra denne kategori og sa ordet som står på kort, helt i arabisk! Den andre person må sa det samme ord på norsk. Det var morsomt å høre arabisk, men jeg våget ikke å uttale det. Jeg elsker norsk, men dette er noen ganger komplisert nok. Så om jeg går igjen neste gang? Jeg vet ikke ennå. Neste uke har jeg iallfall planlagt noe annet, så nok tid til å tenke på det.

Mitt norske eventyr #12

Språk-Kaffe

 

Onsdag…

Egentlig var dette en veldig kjedelig dag. Jeg har virkelig ingenting gjort mer enn oppdatere jobbsider.

 

Torsdag…

I dag har jeg også hjulpet med datakurset. Hva kan jeg faktisk fortelle mer om? Det var det samme kurs som mandag, men gitt av en annen person. Så dette kurset handlet også om å bruke Wordpad.

På ettermiddagen oversatte jeg blogginnlegget fra i går ettermiddag til nederlandsk, og gikk jeg til matbutikken. Jeg må si at det begynner å kjøle seg godt. Bilen ga 10 grader! til. Ifølge foreldrene mine var det 21 grader i Nederland. Ikke rart at fingrene min ble blå. Dette lover å være en fin vinter (jeg har virkelig veldig lyst i vinter). Om kvelden legger jeg meg under teppe for å lese bøken videre.

Mitt norske eventyr #12

Forskjell i vær (skjermbilde tatt 24. september)

 

Fredag…

Også i dag, som hver fredag, har jeg gitt datahjelp. Etterpå, på vei hjem fikk jeg en samtale fra Johny. Om kvelden er det premiere til Hedda Gabler, om jeg ønsket å gå med. Jeg hadde ingen spesielle planer i kveld, og jeg var på vei, så ja, jeg kommer i kveld! (tusen tak igjen Johny) Premieren handlet om forestillingen hvem Johny og jeg skal se på 4. oktober. Premieren var litt vanskelig å følge, fordi man snakket veldig fort norsk. Men jeg kommer definitivt til å utdype det, fordi det høres veldig interessant ut. To be continued…

Mitt norske eventyr #12

Hedda Gabler

 

Lørdag…

Egentlig igjen en kjedelig dag. Noen ganger er det ikke et stor problem, ikke sant? Jeg fylte dagen med å lese bloggen for å fa nye inspirasjon og norske lekser. Om kvelden ser jeg på tv til «Skal Vi Danse» Etterpå legger jeg meg under teppe for å lese bøken videre. Det blir veldig spennende nå.

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

De belangrijkste dingen in het leven zijn geen dingen (De viktigste ting i livet er ingenting)


Dette var mitt norske eventyr (12. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

MNE #11 | Uke 37, Beklager veldig mye

Ukentlig fortelling uke 37 (2017)

Uke 37, 2017

Litt for sent, men iallfall her er endelig den nye oppdatering. At jeg har ikke skrevet noe på onsdag kveld, vår fordi jeg var veldig opptatt denne uken. Mange avtaler, og mange ting å gjøre. I morgen kan du lese alt om denne uken på min nederlandske blogg. Beklager igjen veldig mye at denne uke har ikke noe spennende innlegg, men neste uke skal jeg skrive noe spennende, jeg lover!

 

Ukens låt…

Denne uken er «Dimitri Vegas & Like Mike vs David Guetta feat. Kiiara ? Complicated» min favoritt låt.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.


Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Vi ses til en ny oppdatering!

MNE #11 | Jeg håper det går bra…

Denne uken var en travel uke. Gå mye frem og tilbake og mye frustrasjon. Noen ganger tenkte jeg litt om; hvis det går bra… Til slutt alt har gått i orden, så ikke bekymre deg. Heldigvis var det også mange morsomme tingene. Jeg kunne også fjerne tingene fra min «bucket-list», hvor kult er det? Allerede nysgjerrig? Så les raskt videre!

Mitt norske eventyr #11

Hvis det går bra…

 

Søndag…

Når du spør meg; hva er min perfekte søndag, den ser jeg umiddelbart at denne søndag er en god eksempel. Denne dagen begynte veldig tydelig, rundt klokka 7. Fordi jeg begynner hvert «Mitt norske eventyr» på søndager, føler denne søndagen som en begynn av uken. Siste uken hadde avsluttet mye ting fra min to-do list, var det derfor at jeg våknet avslappet. Etter frokost begynte jeg på min morgen runde – kontrollere e-post, Feedly, Duolingo, osv. Denne gangen gikk det veldig fort, og kunne jeg veldig tydelig i dagen begynne med «<a href="Mitt norske eventyr #10” target=”_blank”>Mitt norske eventyr #10» Vel, i går hadde jeg egentlig begynt å skrive, og dette var veldig fint fordi klokka 14 kunne jeg bokstavelig leke uten. I sted av gå det samme tur, gikk jeg denne gangen en annen vei. Her fant jeg en vei gjennom skogen. Gulvet var veldig våt fordi det regnet siste dagen veldig mye. Derfor kunne jeg hoppet gjørme, valler, og bli veldig skitnet. Jeg mener, noe gangveideler gikk rett opp, og dette må gå en gang feil. Iallfall, med elv i bakgrunn var skogturen kompet, jeg bli helt zen. På en eller annet måte tenkte jeg på fortiden. Det er en fortelling fra foreldre min. Jeg tror at vi var i et feriepark når jeg var tre år. Der falte jeg hver gang ved et uhell i en gjørmeplassen. Men etter den tredje gang fikk jeg ingen tillatelse å gå uten, hmmm…

På vei hjem begynte å regnet. Vel, når en paraply hjelper ikke, da vet du kanskje hvor mye det regnet? Men jeg byr meg ikke. Jeg var neste hjem, og den kunne jeg ta en deilig varmt dusj og synger med på musikken (beklager naboene!)

Og resten av kvelden? Vel, veldig enkelt. Jeg spiste suppe og brød, se på tv-en, og legget meg tydelig fordi nesten dagen lovet å være en travel dag.

Skogtur
Skogtur

(Bilder 1 av 20)


 

Mandag…

I dag hadde jeg gitt ekstra datahjelp til Furuset aktivitetshus. Denne gangen var der en kurs med måle å hjelpe senioren med dataspørsmål. F.eks. når man ikke vet hvordan telefonen, datamaskinen eller nettbrett deres funger. Men det kan også være når man vil lære noe nytt. Egentlig det samme jeg hadde gjord tidligere i Nederland, men nå på norsk. Kursen vil være fem mandager og fem torsdager. Selvfølgelig er jeg velkommen å gi ekstra hjelp neste dagene.

Men selv om jeg hadde gjord slags hjelp tidligere, var det mye tingene jeg må bli vant til igjen. Hvordan f.eks. må du forklare hvordan en touchpad fungerer? Er touchpad en norsk ord, eller har det på norsk en annet navn? Og så videre. Men til tross er kurset en veldig fin utfordring. Jeg vet sikker at jeg kan lære mye nye tingene. Og personen hvor jeg forklarte funksjonen, jeg tror hun har forstått hva jeg forklarte. I neste kursen skal vi se. Vel, ikke dessverre den førstkommende kursen, men kursen etterpå fordi jeg skal hjelpen Oslo Marathon. Men senere skal jeg fortelle mer om Oslo Marathon.

 

Tirsdag…

Spør meg ikke hvorfor, men gå til frisøren er alltid en spennende opplevelse – heldigvis er det ikke så forferdelig å gå til tannlegen. Selv om jeg går hver gang til det samme frisør, er jeg alltid rett for at jeg kommer hjem med en barbert hode. Og alt var klippet veg, kan du ikke klippe på. Men vel, nå jeg bor i Norge, det er veldig nødvendig å klippe haren, etter to uke jeg skal få spesialt besøk (dette holder jeg lit hemmelig), og gå til det samme frisør er ikke mulig. Så egentlig ingen tvil at jeg må bestille en time hos en norsk frisør, men hvilken? Heldigvis jeg vet hva frisør betyr, men hvordan må jeg forklare på norsk hvordan frisøren må klippe haren mitt? Jeg håper det går bra. Til slutt gikk alt bra, ingenting å bli rett til. Stålenden gikk jeg ut frisørbutikken. Veldig fint at jeg har endelig kortere håret!

Fint tips: besøk et språkkafe

Det er allerede lange siden sist at jeg fikk fra forskjellige Nordman et tipset å besøke et språkkafe. Hos et språkkafe kommer forskjellige fra forskjellige landene til sammen med et mål; lære å uttale den norske språk. Dessverre var jeg siste torsdager veldig opptatt, men i dag hadde jeg endelige nok tid å gå. Og jeg kan fortelle deg, det er sikkert en god anbefalelse til alle som vil lære norsk.

Ved bordet var, inkluder meg selv, seks personer, alle fra forskjellige land. Selvfølgelig var en person som kommet fra Norge. Andre personer kommer fra f.eks. Spania, Kina eller Pakistan. Men når du tenker på, fem har en helt annet morsmålet. Noe kan snakker til hverandre med sitt egen språk, bare på norsk. Men til oss er norsk et fremmedspråk. Til tross at norsk ikke morsmålet, klarte alle å fortelle lit om seg selv. Dette var iallfall til meg veldig spesjalt å se, og presis en av de fleste grunnen hvorfor jeg lærte et fremmedspråk.

Etter vi fortalte lit om oss selv, har vi gjord noe brettspill. Alle fikk en kort met fem ordene. Hver person må velge et ord, og beskrive det valget ordet. Andre mennesker må gjette hvilket ord bli beskrevet. Veldig enkelt, ikke sant? Dessverre, det er ikke sant. Selvfølgelig er alle ordene på norsk. Men noe norske ordene har flere betydninger. Beskrive ordene kommer helt på hvor god du ble på norske. Men iallfall en veldig god øvelse!

Selvfølgelig har jeg planlagte å gå neste tirsdag igjen til et språkkafe. Jeg skal kanskje gå til et annet språkkafe, bare å se hvilen jeg liker mest. Iallfall, gå til et språkkaffe er helt gratis. Du fikk også noe kafe eller te med kake. Men et språkkaffe er mer enn øvet din norske språk. Det tilbyr å møte nye menneske.

Mitt norske eventyr #11

Et bilde før og etter frisør

 

Onsdag…

Jeg forstår det virkelig ingenting. I går trodde jeg å gjøre en rask sjekk, bare å se når jeg har registrert CV-en min riktig på flere nettsiden. Men i sted fant jeg ut at mer enn halvparten av kontoene fungerer ikke lenger, hvordan? Jeg har skrevet ned alle brukernavnene, passordene, og lenken til hver nettsiden. Og så lenge siden siste vare det ikke når jeg logget på disse nettsidene, veldig, veldig rart. Så i dag hadde jeg nesten ingenting annerledes gjord enn registrere igjen til hver nettsiden, og laster opp CV-min igjen. Registrere og fylle ut alle informasjon er ikke en ting som er gjord i flere minuttene fordi jeg har veldig mange sertifiseringen og arbeidserfaring. Jeg håper derfor at logge på neste gangen går bedre.

Van het kasje naar de muur gestuurd worden

Jeg vet ikke om denne ordtaket består på norsk, men på nederlandsk har vi ordtaket «van het kasje naar de muur gestuurd worden» Dette ordtaket betyr at du bli gå fra person A til person B, men person B sier at du gå til Person A osv. I virkeligheten kan du bruke denne uken som et godt eksempel. Når jeg sjekket jobbsidene fant jeg ut at jeg ikke ble registrert som jobbsøker. Hos NAV. Derfor har jeg ringet NAV for å spørre hvordan jeg kan registrere meg. Men personen på telefonen kunne meg ikke hjelpe videre. Den beste måte var å gå til et NAV-kontor. Hvert kantor vet presis, og bedre hvordan jeg kan registrere meg (lit merkelig)

Etter jeg ankommet hos NAV-kontor; nee beklager, du må først laste opp CV-en din før vi kunne hjelpe deg videre. Da svarte jeg tilbake at jeg allerede gjord det. Ja, sier NAV-kontoret tilbake til meg, vi kunne ikke finne CV-en din i vårt system. Men… å, vent lit, du har ingen D-nummer. Nei, men den må du ført gå til skattekontoret. Det kunne gi deg et slik nummer. Etterpå har vi mulighetene å registrere deg som jobbsøker.

Det var ikke mitt første gang jeg hadde vært hos skattekontoret, og det overbevist meg at NAV virkelig den eneste som kan hjelpe meg videre. Dessverre var det for sent å gå til skattekontoret. Til slutt er jeg nesten for sent til mitt neste avtalen. Så, vel. Den må jeg gå i morgen til skattekontoret.

Førstehjelpskurs

I kveld var det tid til noe annet, noe spennende. Men også noe jeg ville gjord veldig lenge, førstehjelpskurs! Jeg lurte meg veldig lenge om hva jeg må gjøre når noe valler bevistløs på gulvet. Ja, jeg vet, veldig dramatisk, men noe som kunne alltid gjøre. Sikker i tillegg til Oslo Marathon. Dette kurset bli gitt helt gratis til alle som hjelper frivillig hos Oslo Marathon. Egentlig var jeg planlagt å hjelpe ved Expo, men i sted hadde jeg reanimert dukke. Bokstavelig munn-til-munn pusten, og trykke tretti ganger. Også vite hvordan du må legge noe på deres side, da er også viktig.

Golden tips

Fra noe, som også følget førstehjelpskurs, fikk jeg god tips. Jeg hadde aldri tenkt på, men forestill deg at noe skjedd midt i skogen, og du trenger ambulanse? Du kan ikke ringe ambulanse og se; det har skjedd noe midt i skogen, og du kan finne oss etter den fjerde tre til høyere… Det går ikke, ikke sant? Løsningen er app «Hjelp 113-GPS»- På denne måte kan du gi veldig raskt og enkelt koordinaten din. Og, til alle som lurer på, 113, er det ikke feil? Nei, det er helt riktig. I Norge har de fortsatt splittet nødnummeret i tre deler; 110 til brannvesen, 112 til politi, og 113 til ambulanse. Jeg tror at jeg hørte at Norge jobber hard å koble til alle systemer til sammen, men at dette funker bare i store byene. Men hvis du ringer 112, og du trenger egentlig ambulanse eller brannvesen, da kunne det også hjelpe deg videre (også en ting jeg må fortsatt bli vant til)

 

Torsdag…

Med litt motvilje gikk jeg i dag til skattekontoret. Som forventet kunne de ikke hjelpe med. Heldigvis fikk jeg et papir som sier at NAV virkelig trenger å hjelpe meg videre. Så, løpe hit og dit ende til slutt opp med noe positivt. Oja, også en fin samtale med noe fra Nederland, hihi. Heldigvis er jeg ikke den enste som bli sliten av dette byråkratiet.

Dessverre hadde jeg ingen mulighet å gå til et NAV-kontor umiddelbart fordi jeg bli forventet til Oslo Marathon. Venter i kø hos skattekontoret ta veldig mye tid (halvannen timene er ingenting) Hos Oslo Marathon var det ikke så mye å se. Derfor kunne jeg dessverre ikke ta mye bildene. Oslo Marathon begynner offisielt på lørdag. Også sto jeg rest av dagen inn i en tent hente ut startnummeret Til tross kunne jeg ta ett bildet, og dette er laget nedenfor.

Hente ut startnummeret var for meg en god øvelse. Den norske navn til nummeret er noe ganger – iallfall for meg – lit forverret. Hører du f.eks. åtti, da tenker jeg på atten fordi på nederlandsk vi sier «achtien». Men dette betyr på norsk atten. Også ligner noe norske talene på hverandre. F.eks. tjue eller sjuende… Heldigvis hadde det fleste legitimasjon eller deltakersbevis. På denne måte var det lit enklere å kontrollere at du utgi den riktigste nummer. Men i tillegg var det også noe spørsmål, f.eks. hvor kan je hente tsjorte, hvor kan jeg lage mine ting, osv. Det er kanskje ikke så rart, etter jeg kommet hjem at jeg bare ville å sove. Det var en veldig fin dag, men veldig intensiv å høre hele dagen bare norske. Dessverre må jeg på vei hjem hente en pakke (jeg kommer tilbake om pakken) så jeg var lit lei at jeg kunne ikke sove umiddelbart.

Mitt norske eventyr #11

Lykke til med å finne startnummeret!

 

Fredag…

I dag var det igjen en dag å gå fra den ene avtale til den andre. Selvfølgelig gikk jeg først til NAV-kontoret. Jeg hadde godt håp at det ville bli avgjort umiddelbart, men jeg hadde det feil. Menneskene hos NAV hadde det mest mulig dårlige humør. I sted av hjelpe deg, prøver det å sende deg bort så fort så mulig (veldig rart) For sikkerheten hadde ringet NAV. Her ble jeg til slutt overført til NAV internasjonalt. Her fikk jeg endelig god nyheter, men også lit skuffet nyheter. Den gode nyheter var at NAV er virkelig den som trenger å hjelpe meg videre, men… Fordi jeg bor i Bærum kommune må jeg gå hos NAV Bærum. Dette har å gjøre med noe koblinger mellom NAV og kommunen. Så, at jeg bli bort sent fra NAV Furuset var lit rettferdig (men det kunne vært lit vennligere) Iallfall, mandag skal jeg gå igjen til NAV, men denne gangen til NAV Bærum. Dessverre kunne jeg ikke gå akkurat nå fordi jeg ble forventet hos Furuset aktivitetshus (hver fredags datahjelp) og på Oslo Marathon. Gjøre alt på en dag skulle jeg ikke komme på tid. Så mandag skal jeg forsete fortellingen, jeg håper det går bra…

 

Lørdag…

Kanskje veldig overrasket (jeg tror ikke) Men denne dagen hadde jeg bare hjulpet Oslo Marathon. Til tross at også denne dagen Oslo Marathon startet offisielt, var det ingenting å se. Der var så mange mennesker, men jeg sto også hele dagen i en tent, utdele startnummeret. Ikke misforstå meg, hadde det veldig gøy. En av menneske som hentet startnummeret hørte jeg snakken nederlandsk. Vel nederlandsk, jeg tror det var mer belgisk. Iallfall, vi forstå hverandre. Og… haha, det spurte meg om jeg også deltok med løpene. Kanskje neste år. Den kan jeg iallfall ta mer bildene, haha. Nei, jeg tuller. Det står veldig høyt på liste å begynne å løpe, men dette skal ta (veldig lenge) tid. Iallfall, til tros kunne jeg ta noe bildene, og dette er den fineste bildene jeg tok;

Jeg er ikke synlig
Jeg er ikke synlig

(Bilder 1 av 14)


 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Geen enkel levenspad is een rechte weg (Ingen måte å leve er en rett vei)


Dette var mitt norske eventyr (11. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

MNE #10 | Uke 36, Room tour

Ukentlig fortelling uke 36 (2017)

Uke 36, 2017

Jeg liker ikke å ta bilde fra den sted jeg bor. Når du vil vite hvordan jeg bor, den du er alltid velkommen (kaffe er ferdig) Fordi det er et langt tur for min nederlandske familie og vennene, vil jeg gjøre en unntak (og den skriver jeg alt på norsk, hmm?)

 

Utendørs…

På venstre side, ved inngangen, står syklene min, og på høyere side står bilen min.

Ukentlig fortelling uke 36 (2017)

Utendørs

 

Stue…

Når du kommer inn, kommer du i stue med en lite kjøkkenet. På venstre side stor egentlig en ekstra seng. Men denne har jeg plassert på sin side. Grunnen er at skrivebordet stor først i soverom, men der hadde jeg veldig dårlig internett.

På høyere side er et lite kjøkken. Kjøkkenet har et lite kjøleskap, mikrobølgeovn og en kokeplate for to kasseroller. Jeg har kjøpt et lite stativ for kjøkkenpapir og oppvaskbørste.

Ukentlig fortelling uke 36 (2017)

Stue

 

Soverom (venstre døren)…

Når du gå til venstre døren kommer du i soverom. Ikke så spennende rom, fordi rom har bare en seng og et stort klesskap, og dette er alt.

Ukentlig fortelling uke 36 (2017)

Soverom

 

Baderom…

Når du gå på høyere døren, kommer du i baderom. Denne rom har selvfølgelig et toalett, en dusj og et vaskemaskiner. Også for baderom har jeg kjøpt noen stativer for toalettpapir og hårgel.

Ukentlig fortelling uke 36 (2017)

Baderom

 

Ukens låt…

Denne uken er «Siri Nilsen – Passasjer» min favoritt låt.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.


Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Vi ses til en ny oppdatering!

MNE #10 | Heldige øyeblikkene

Heldige øyeblikkene finner du alltid og overalt. Men til denne uken var den heldige øyeblikkene veldig spesial. I tillegg hadde jeg overrasket meg selv med noe spontane handlinger. I denne ukentlige oppdatering forteller jeg deg alt. Les rask videre!

Mitt norske eventyr #10

Heldige øyeblikkene

 

Søndag (mer en ting i mellom)…

Jeg fikk noe spørsmål hvorfor jeg ikke skrev noe om siste søndag i den siste oppdatering.

Søndag er for meg en dag hvor jeg skriver om mitt norske eventyr. Dette ta virkelig, inklusiv finner ut bildene, endre bildene og skrive, en hele dag. I tillegg, hva kan du skrive om dagen som ikke allerede avsluttet? På denne grunnen bestemte jeg meg at i fortsettelse disse oppdateringene skal begynne med søndager (så egentlig er denne søndag, den søndagen til siste uken)

 

Mandag…

Denne dagen begynte jeg veldig sent. Ja virkelig, gå ut av sengen klokka halv to er veldig spesialt for meg. Til tross denne dagens sent start, var målet mitt å gå videre med norskleksene. Det førte kapittelet i studiebøken er et veldig langt kapittel. Så at jeg ikke kunne lage alt, da overraket meg ikke. Men at jeg hadde fortsatt fem eller seks oppdragene igjen, da hadde jeg også ikke forventet.

Mitt norske eventyr #10

Nye norske studiebøker (nivå B1)

 

Tirsdag…

Å skrive om at det hadde regnet hele uken, da er ikke den mest positive å skrive om. Men jeg har veldig lyst å ta en tur for noe fisk luft. Også hadde jeg ingenting til middag. Så til tross gikk jeg til slutt ut, selvfølgelig med paraplyen. Men at det regnet glemte jeg veldig raskt. Jeg fant en grønn lapp, 50kr! (Omkring 5?) Vel, da var veldig fint kjøpe dagligvare. Veldig oppmerkelig at den kassadamen se veldig rart til meg etter jeg gi den våt lappen (beklager 😊) Valget til hva jeg skal kjøpte med den 50kr var veldig vanskelig. Skal jeg kjøpe noe sunt eller usunt? Vel, til slutt valget jeg begge.

Mitt norske eventyr #10

Hva skal jeg velge?

 

Onsdag…

Kanskje jeg hadde allerede en følelse at det skal være en topp kveld. Helt spontan begynte jeg rydde opp huset. Ikke at huset mitt er veldig rot. Det var bare rydde opp tallerkenen på kjøkkenbordet, rydder opp kvitteringen – det ventet på meg for noe månedene, æsj ? og slår på vaskemaskinen. Til slutt bestemte jeg to timer før filmen begynte å gå på kino. Før filmen begynte fikk jeg beskjed om at jeg hadde avsluttet den andre moduler til høyskole utdanning med en god resultat, YES! Det er nå vente til den siste resultat. Jeg håper at denne resultatet kommer snart så at jeg kan avsluttet hele studiet. I tillegg fikk jeg også beskjed om pakke, som jeg virkelig forventet mer enn en uke siden, er endelig ankommet i Norge. Når jeg fikk pakke, den skal jeg fortelle mer om innhole til pakke. Iallfall, min onsdag kvelden var en topp kveld!

Til alle opplevelse om studien glemte jeg neste å fortelle om filmen. Navn til filmen er «The Hitman?s Bodyguard» Og jeg kan sikkert anbefale deg filmen. Mye aksjon og veldig mye lo. Jeg tror at trailer nedenfor forteller nok. Noe ganger var det for meg forverret; engelsk snakket film, norsk underteksten, og nederlandske figuranten. Ja seriøst, en del av filmen spilte i Nederland. Ikke bare Amsterdam bli ødelagt, også min egen by Haag, nei! Jeg var bare skuffet om den nederlandske politibilen, det ligner ikke på den ekte nederlandske politibil. Til tross, på skalaen av 1 til 10, den skal jeg gi filmen sikkert en 10!

 

Torsdag…

I dag var jeg på tur for å finne noe informasjon. Dessverre klarte jeg ikke, men i tillegg møtte jeg veldig tilfeldige Kurt Nilsen, super kult! Jeg tror han var opptatt av en soundcheck fordi han dratt etter han sang to låtene. Men æsj, han har en veldig vakkert stem.

For dem som ikke kjenner Kurt Nilsen. Han er veldig kjent i Norge. Han vant i 2003 finalen til Norges versjon av Idols. Med låten «She?s So High» fikk han nummer enn plass i Norges musikklisten. Etterpå deltok han til forskjellige norske tv-programmer (kilde: Wikipedia ) At han blir kjent er også takket til noe vitsene. Han skal f.eks. ligne på en Hobbit… Men dette er en ting jeg er ikke sikker på. Iallfall, jeg tror at han også deltok på Eurosong festival (eller nominert til) Også denne fortelling er jeg ikke helt sikker på. Det måte jeg kjenner ham, er til programma «Hver gang vi møtes». Dette er en åtte sesonger tv-programma basert på den nederlandske versjon «De beste zangers van Nederland». De fleste kringkasting kan du også finne på YouTubeYouTube eller tv2.no.

I kveld var det kick-off til BMW Oslo Marathon. Her bli fortalt viktig informasjon om hva vi – omtrent 1100 frivillige – kunne forvente i neste uke. Egentlig er det ikke så spennende å fortelle veldig mye om. Før kick-off begynte hadde jeg noe timene å underholde meg. Met søket til et koselig kafe, fant jeg Cafè Amsterdam for å drikke kafe. Som navet allerede forteller, dette er en koselig kafe som du kan umiddelbart finne midt i sentrum av Amsterdam. Menykortet er også typisk nederlandsk med, ja vel, det veldig kjent «broodje kroket» Gjett engang hva jeg bestilte? Det største forvirring for meg var jeg kunne bestille på nederlandsk. Jeg mener, jeg er allerede to halvannen måneden i Norge. I mellomtid hadde jeg bare bestilt på norsk, og nå kunne jeg bestille noe på nederlandsk? Vet du hvor forvirrende dette er? Jeg hadde så mye vansker å snakker god nederlandsk. Men iallfall en veldig fint opplevelse. Nysgjerrig til en «broodje kroket» eller noe annet nederlandsk rett? Da kan jeg sikkert anbefale deg å besøke Cafè Amsterdam.

Mitt norske eventyr #10

Nye utforskingen

 

Fredag…

I mellomtiden har jeg funnet mitt favoritt norske brød (jeg tror faktisk at disse brødene er typisk norsk) Dessverre på vei til datahjelp var disse brødene utsolgt. Men heldigvis på vei hjem var disse brødene påfylt igjen, jammie! Brødene heter «skoleboller». Kanskje du allerede kjenner disse brødene, men til dem som ikke kjenner brødene. Skoleboller er en brød med på kantene dekket av kokos. Midten av brøden er fylt med en slags pudding. På disse brødene må jeg alltid tenke på fortiden. Når jeg var liten og gikk samen med foreldre, søster og bror til matbutikken, da kjøpte vi – selvfølgelig når vi var snill – , en (på nederlandsk) «puddingbroodje» En «puddingbroodje», eller på norsk «puddingbrød» hadde et annet form, og hadde ingen kokos. Jeg tror det smakte likt det samme, men da vet jeg dessverre ikke lengre. Iallfall, dette var en veldig stor godbit til oss alle. Jeg har prøvet å finne denne godbiten i matbutikken i den siste årene, men jeg tror mer at, fordi du kunne bare kjøpe disse brødene på en matbikk som består ikke lenger i Nederland, at jeg derfor ikke kunne finne disse brødene. Men fordi det ligner så mye på hverandre, er dette kanskje grunnen til hvorfor skoleboler smaker så mega godt.

I kvelden hadde jeg planlagt å gå på tur. Men på andre siden hadde jeg også lyst å ha en kveld «me-time». Bare klikker rundt på datamaskinen, og se tilfeldige YouTube videoer. Til slutt bestemte jeg, egentlig mer fordi agenda til neste uken står allerede fult, at jeg skal gå til «me-time».

Mitt norske eventyr #10

Skolleboller; veldig deilig!

 

Lørdag…

Etter mye regn denne uken, var det i dag endelig lit tørt. God timing for å gå uten for å ta den deilig tur og en frisk nese. Hvordan jeg kunne planlegge alt, jeg vet ikke. Akkurat når jeg kommet hjem begynte å regne igjen. Dessverre fortsatte å regne hele dagen. Derfor hadde jeg avsluttet noe (små) tingen på min «To-Do» listen. Av og til er slik momentene også veldig deilig. På denne måten fikk du en god produktiv følelse. Derfor var det veldig avslappet å sitter med pyjamas foran tv-en. Jeg se på tv programma «Skal vi danse?» eller på nederlandsk «Zullen we dansen?».

Mitt norske eventyr #10

Skal vi danse?

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

We zijn allemaal amateurs, want het leven is te kort om professional te worden (Vi er alle amatører fordi livet er for kort til å bli profesjonelt)


Dette var mitt norske eventyr (10. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

MNE #9 | Uke 35, Hvordan jeg valgte å lære norsk

Ukentlig fortelling uke 35 (2017)

Konsert til Marit Larsen
(Bonn, Tyskland den 16. august 2010)

Denne uken skal jeg fortelle deg mer om hvordan jeg valgte å lære norsk.

 

Last.fm…

Alt begynte med musikk. I 2011 laget jeg en ny konto hos Last.fm. Last.fm er en nettside hvor du kan registre hvilken låt du lyttet til. Dette gjør du ved hjelp av en scrobber. Med denne informasjon har du en veldig fin oversikt hvilken artist du liker den mest. Også kan du finne sammenlignet artister. På denne måte fant jeg mer og mer norsk artister. Min første favoritt artister var Marit Larsen og senere kommet Maria Mena (eneste i listen som er kjent i Nederland), Susanne Sundfør, Sandra Lyng og mye mer norsk artister også på min favoritt musikkliste. Fun faktum; min første konsert var konserten til Marit Larsen i 2010 (7 år siden, whow!) Fra dette øyeblikk er det ett stort drøm og møtte Marit Larsen en dag.

Det var Marit Larsens musikk som vekket min interesse for Norge. Gjennom musikken hennes ble jeg også kjent med andre norske artister som synger på norsk. Jeg vet, med en google søk kan du finne teksten til musikken og oversette dette med f.eks. Google Translate. Da vet du også hva man synger. Men (faktisk vanskelig å forklare) på en annen måte har jeg ingen følelser med musikken. Jeg vil lytte til musikken uten å oversette teksten.

Jeg hadde rett. Nå forstår jeg norsk bedre og trenger ikke lenger å høre musikken med teksten, hører jeg musikken på en annen måte. Nedenfor kan du finne et av mange eksempler på hva jeg mener. Etter flere år lyttet jeg igjen på den samme musikken. Nå må jeg, også som Marion Raven, gråte litt…

Låt er fra «Magnus Grønneberg – Her Er Jeg»

 

Musikk var ikke den eneste grunn…

Helt sikkert at du hørte en gang noen snakker et språk du ikke forstår, ikke sant? Er det ikke rart når du tenk at denne språk er helt normalt til den andre person? Helt normalt som vi snakker norsk? Til meg er det veldig rart og vanskelig å tenke på. Derfor lurte jeg meg på hvordan det følges å snake et helt annerledes språk…

Egentlig, jeg kan faktisk ikke bli vant til denne hele ideen. Tenk på at flere år siden jeg forsto ingen ord norsk, og nå skriver jeg hver onsdag helt på norsk, rart ikke sant? Hvordan det følges? Da er igjen veldig vanskelig å forklare, men jeg kan fortelle deg at det er veldig moro å snakke et fremmedspråk. F.eks. når jeg var i Nederland, jeg kan si alt jeg vil på norsk uten at noen forstår meg. Men reaksjonen du fikk, genialt.

I sted av å legge et bilde, jeg skal legge en låt på spansk så at du kan se hva jeg mener. Når jeg fant teksten på Google, jeg fant ut at dette er en vakker låt. Du kan finne teksten her.
Denne låt er fra «Carla Morrison – Yo Vivo Para Ti» – på engelsk: I Live For You”


 

Ukens låt…

Denne uken er «Marit Larsen – I Don`t Want To Talk About It» min favoritt låt.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.


Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Vi ses til en ny oppdatering!

MNE #9 | God bedring

Denne uken var en uke hvor jeg var syk, men det tilbudte også mulighetene å gå videre til f.eks. bloggen min. Men, til slutten av denne uken, fikk jeg heldigvis muligheter å gjøre fine andre tingene. Nysgjerrig? Les rask videre…

Mitt norske eventyr #9

God bedring

 

Mandag, Tirsdag, Onsdag, og Torsdag…

Jeg var så spent på denne uken. Jeg hadde planlagt mye tingene å gjøre, jobber på mållisten, og selvfølgelig nytte fra solen. Men dessverre. I stedet hadde jeg nesten vært hele uken innen. Jeg hostet lungene ut av kroppen min – fortsatt – og tok masse aspirin. På den positiv siden tilbyr det mye mulighetene å jobbe lit videre til nye innleggene. Neste uke skal skje morsomme tingene, og uken etterpå forventer jeg helt kaos (på den mest positiv måten) Neste uke er Oslo BMW Marathon kick-off, og uken etterpå skal hendelsen virkelig begynne. Slik som Oslo Jazz Festival, vil jeg også hjelpe Oslo BMW Marathon som frivillig. På denne grunnen skal jeg ikke ha nok tid på bloggen. Så til slutt egentlig en god balanse!

Også tilbyr denne dagene mulighetene å øve mer med Duolingo. Veldig morsomt at jeg, i tillegg til den norske øvelser, også har fulført den engelske øvelser. Jeg har nå begynt med å øve svensk. Vel, egentlig bare for å fullføre hverdagens streak. Jeg mener, fordi jeg fulførte beke den norske og den engelske språk må jeg i tillegg gjøre noe annet for å beholde hverdagens streak.? Haha, nei, selvfølgelig lit tulling, det er ikke nødvendig til Duolingo for å beholde streaken. Jeg bare synes at det er bra å kjenner noe svenske ordene. Slik som vi har mange Belgia i Nederland (og motsettende) er det de samme med Norge – Sverige. Så når jeg treffer noe fra Sverige, jeg synes at det er fint å vite noe svenske ordene.

Mitt norske eventyr #9

Fire på rad… og der den femte…</

 

Fredag…

I dag følte jeg meg mye bedre, og jeg hadde veldig lyst å tilbyr datahjelp. Under datahjelp fikk jeg noe gode søknad tips. Så neste uken jeg skal sikkert bruke denne tipsene – også jeg er nysgjerrig, men jeg holder deg oppdatert.

Etter datahjelp spandert jeg meg selv til en pizza Hawaï (jeg visste ikke at pizza inneholder kjøtt ☹) Ikke den mest sunne middagen, men en av mine favoritter. Og hvis du er syk må du spise hva du har lyst til – super hyggelig å finne god dårlig unnskyldninger for å spise usunn, haha.

Mitt norske eventyr #9

Valgene i Norge

 

Lørdag…

Vel, hvordan skal jeg beskrive lørdagen? Sol, litt skyet og en fin temperatur. Nei, haha, unnskyld, jeg tuller igjen. Men været var virkelig fint. Derfor gikk jeg til matbutikken, også fordi jeg hadde ingen ide hva jeg skulle spise om kvelden. Hos matbutikken fant jeg kremost med mandarin og ananas, huh? Jeg hadde aldri hørt om dette (men jeg kan sikkert anbefale deg)

I tillegg kunne jeg endelig avslutte mange Feedly meldinger, fordi jeg hadde liste ikke oppdatert i den siste ukene. Til tross har jeg 157 – av ca. 300 – ulest meldinger igjen.

O, uhm, eggen på bilden? Jeg vet ikke hvorfor jeg tok den bilden, haha…

Mitt norske eventyr #9

Genialt

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Geluk voor mij is niet de glimlach op mijn gezicht, maar de rust in mijn hoofd (Lykke til meg er ikke smilet på ansiktet mitt, men resten i hodet mitt)


Dette var mitt norske eventyr (9. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

MNE #8 | Uke 34,5, Data råtassen pris

Ukentlig fortelling uke 34,5 (2017)

Tussen, Tussen, Takk!

I går kveld var det fest som takk til alle frivillige som hjulpet Oslo Jazz Festival denne år. På denne fest var det stor mulighet for å tak hverandre. Jeg hadde ikke forventet, og kan fortsatt ikke tro, men jeg fikk «data råtassen» prise! Denne pris var fordi jeg laget masse bildene på bloggen min å skrevet på min beste norsk hva jeg har gjord i Oslo Jazz Festival uke. Jeg er så takknemlig, dette betyr veldig mye for meg, og er en stor motivasjon for å fortsette å skrive på norsk. Tusen, tusen, takk til alle, og vi ses på neste år!

Her kan du lesse hele artikkelen.