MNE #8 | Uke 34, Oslo Jazzfestivalen (Uke I Bildene)

Ukentlig fortelling uke 34 (2017)

# teamOsloJazzFestival

Denne uke en lit fortere nye innlegg på grunn av at jeg kan ikke vente å dele masse mange finne bildene.

I den siste uke har jeg hjulpet Oslo Jazz Festival som frivillige. Jeg tror det trenger ikke en forklaring hva Oslo Jazz Festival innholdet, men her kan du finne en forklaring på nederlandsk. Jeg var tildelt i rigg-gruppen. Dette innebærer at jeg skal rigge opp og ned et podium.

I tillegg har jeg siste lørdag hjulpet Furuset Festivalen. Senere skal jeg fortelle mer om denne festivalen. Så, dette var en veldig opptatt uke, men en veldig gøy uke. I mellomtiden har jeg tok masse bildene, og dette er min favoritt bildene;

 

Søndag 13. august 2017, Karpedammen…

Denne dag var min første dag som frivillige hos Oslo Jazz Festival. I dag hjulpet jeg med å rigge opp podium ved Karpedammen. Jeg var her en gang før, men aldri ser noen konserter. I kveld kunne jeg nyte på tre konsertene; Gregory Porter, Beady Belle og Jammie Cullum. På bunnen av denne side kan du finne ei spilleliste med sangere. Å være ærlig, konserten til Jammie Cullum vår mitt favoritt konsert i dag. Dessverre hadde jeg ikke min beste kamera på meg, men har er noe bildene fra telefonen min;

Ukentlige fortelling Uke 34 (2017)
Festivalen er offisielt i gang!

(Bilder 1 av 42)


 

Mandag 14. august, Lysaker…

Denne dag har ingenting i tillegg med Oslo Jazz Festival. Jeg vet ikke hvorfor, jeg hadde bare lyst å slappe av. Solen skjønner veldig fint, og på grunn av dette tok jeg ei litte tur med sykkelen. Google Maps fungerte ikke godt på telefonen min, men jeg har funnet et fint sted. I Lysaker fant jeg en liten strand hvor jeg kunne ta noe finne bilder. Med et varme sol, lite vind og saltvann luft nyte jeg veldig fra denne dag!

Ukentlige fortelling Uke 34 (2017)
Lysaker, 14. august 2017

(Bilder 1 av 30)


 

Tirsdag 15. august 2017, Chat Noir…

Denne dag var hjulpet mitt ikke nødvendig. Derfor gikk jeg til konserten til Dagfinn Nordbø. Noe ganger veldig vanskelig å forstå, men jeg hadde det veldig gøy. Koser meg med en lite øl. Dessverre på vei hjem begynte å regnet, men så glad at jeg kunne ta to ekstra finne bildene.

Ukentlige fortelling Uke 34 (2017)
Chat Noir, 15. august 2017
(konsert til Dagfinn Nordbø)

(Bilder 1 av 12)


 

Onsdag 16. august 2017, Vinterhagen, Herr Nilsen og Victoria Nasjonal Jazzscene

I dag var jeg planlagt for å hjelpe hos Vippa, men etter jeg ankommet var hjelpe mitt ikke nødvendig. Derfor gikk jeg tilbake til sentralen for å hjelpe rygge opp podium i Vinterhagen. I mellomtiden var jeg invitert til et intervjue som dagens frivillige (takk til denne ære!) Hele tekste med nederlandske oversettelsen kan du finne her.

I kveld besøkte jeg sammen med Johnny konserten til Lassen ved kaffe Herr Nilsen, og konserten til Bjørn Alterhaug Quintet ved Victoria Nasjonal Jazzscene. Takk igjen Johnny for denne finne kvelden!

Ukentlige fortelling Uke 34 (2017)
På vei til Vippa

(Bilder 1 av 18)


 

Torsdag 17. august 2017, Victoria Nasjonal Jazzscene

Også denne dag var hjulpet mitt ikke nødvendig. Derfor besøkte jeg konserten til Torun Eriksen ved Victoria Nasjonal Jazzscene.

Ukentlige fortelling Uke 34 (2017)
Victoria Nasjonal Jazzscene, 17. august 2017
(konsert til Torun Eriksen)

(Bilder 1 av 12)


 

Fredag 18. august 2017, Chat Noir

I dag har jeg hjulpet på Sentralen og på Chat Noir. Litt spennende dag fordi det var den første gang jeg kjørte med en varebil, men alt gikk veldig bra. Også hadde jeg muligheten til å kjøre en Jaguar. En stor drøm har kommet ut!

I kveld besøkte jeg konserten «Ella i 100: Majken Christiansen & Marinemusikkens storband» ved Chat Noir.

Ukentlige fortelling Uke 34 (2017)
Chat Noir, 18. august 2017
(konsert til Majken Christiansen)

(Bilder 1 av 12)


 

Lørdag 19. august 2017, Sentralen, Furuset Festivalen og Victoria Nasjonal Jazzscene

Denne dag var den lengste dag i hele uke. Denne dag begynte jeg kl. 10.00 til kl. 15.00. Her har jeg hjulpet med å rygge opp podium på Sentralen. Kl. 16.00 til kl. 19.00 har jeg hjulpet Furuset Festivalen.

Furuset Festivalen er to døgn, og kommer tilbake hvert år. På denne festivalen kan du finne masse aktivitetene i Furuset Aktivitetspark. Jeg har hjulpet med leie ut sykkelen, og etterpå hjulpet med ryddet opp festivalen. Kl. 20.00 til kl. 22.00 har jeg hjulpet videre Oslo Jazz Festivalen.

Kl. 22.00 gikk jeg til den langt ventet konsert til Rebekka Bakken, og det var verdt det! Den eneste ord jeg kan beskrive konserten; når musikk treffer deg, den er det helt godt musikk. Jeg kunne ikke ønske meg en bedre avslutning av denne uke. Konserten var veldig, veldig vakkert!

Ukentlige fortelling Uke 34 (2017)
Sentralen, Marmorsalen. Rygg opp podium

(Bilder 1 av 18)


 

Søndag 20. august 2017, festivalen er over

I dag har jeg hjulpet Oslo Jazz Festival med ryddet opp de siste tingene. Tusen takk til alle for den fantastiske festivaluke. Jeg kunne ikke ønske meg en bedre uke. Håper vi ses neste år!

Ukentlig fortelling uke 34 (2017)

Så takknemlig at jeg hadde mulighet å kjøre denne Jaguar. Drømmen min blir virkelighet!

 

Sammendrag, og mer informasjon?

Bildesamling: Oslo Jazz Festival 2017
Bildesamling: Furuset Festival 2017
Hva er Oslo Jazz Festival –på nederlandsk
Små video av konserten til Jammie Cullum –på nederlandsk

 

Ukens låt…

Denne uken er «Norah Jones – Little Lou, Prophet Jack, Ugly John – Belle & Sebastian» min favoritt låt. Denne låt var den første når jeg tenkte på jazz, enjoy!

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.


Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Vi ses til en ny oppdatering!

MNE #8 | Dyrt men vellykket uken

Denne uken var en dyrt men vellykket uken som jeg sikkert skal huske for lenge. Nysgjerrig? Les rask videre?

Mitt norske eventyr #8

Dyrt men vellykket uken

 

Mandag…

I dag hadde jeg mitt første jobbintervju helt på norsk! For min følelse gikk det bra, men jeg er sikkert at jeg kunne gjøre det helt bedre. Jeg kaler det en slik «salgssamtale» for å presentere deg selv. Jeg vet veldig god hvordan jeg må presentere meg selv, men jeg tenkte for mye på nederlandsk. Derfor må jeg noe ganger søke til den riktige ord, og det sørger for at samtale gikk ikke så flytende. På den positive side, jeg vet nå hva jeg må øve til den neste jobbintervjuet.

Mitt norske eventyr #8

På vei til mitt første jobbintervju

 

Tirsdag…

Jeg vil bestemme selv når jeg vil rengjøre. Spørre om når jeg kan låne støvsugere eller en tørkehylle er derfor en stor skritt for meg. Fordi jeg trenger disse tingene iallfall i mitt fremtidige hus, var oppdraget i dag å kjøpe disse tingene, og jeg klarte det. Men det var veldig dyrt. For 4 støvsugerposer betaler du nesten 20?! Derfor har jeg betale litt mer til en støvsugere som trenger ikke støvsugerposer (egentlig en ting jeg ønsket meg lengre) Ovh, prisene til en tørkehylle? De er også en veldig dyrt vits. Virkelig, jeg fant nok med priser mellom 30? til 50?, huh?

Under shopping fant jeg også en veldig fint «To Do List». Vel, egentlig var det den andre gang jeg fant dem. Men nå bestemte jeg meg å kjøpe dem. I tillegg har jeg også kjøpt post-its. På bindene se du en tomt «To Do List», men nå henger det helt fult med tingene jeg vil gjøre i neste uken. Litt lettere i sted av hver uke lage en planning på en notatbok. Til slutt var det en god lykkes dag.

Mitt norske eventyr #8

Ny kjøpte tingene

 

Onsdag…

I dag var det en dag som rydder opp en stor mess. Endelig kunne jeg for den andre gang begynne å vaske vaskeri. Det var vasket for det første gang, men jeg hadde ingen mulighetene å tørke. I tillegg hadde jeg lyst å prøve støvsugeren. Hva en veldig fint støvsuger, også veldig fint jeg ikke må tenke på støvsugerposen lengre. Også kunne jeg endelig svare på mye e-post meldinger, og stripe mange tingene fra Feedly listen. Hvor jeg funnet tiden, jeg vet ikke. Men jeg har endelig avrundet modulen til den høyere skole utdanning. Jeg hoper at jeg også denne måned kan avrunde hele studien, vi skal se.

I kveld gikk jeg samen med en kollega fra Oslo Jazz Festival til kino. Filmen som spilte var «Dark Tower». Veldig fint film, og jeg kan sikkert anbefale deg. Jeg må litt bli vant til. Selvfølgelig er disse filmene på engelsk, men undertekstene er på norsk, haha.

 

Torsdag…

I dag forventet meg to overraskelser. I kveld var en fest til Oslo Jazz Festival som takk til alle frivillige som hadde hjulpet i år. Hos festen var det mulighetene å takker hverandre. Dette ble gjort blant annet med priser. Men at jeg bli spurte å komme på scenen for å motta prisen «Data Råtassen», da var en veldig stor overraskelsen. Men vel, så da stod jeg på scenen, helt overveldet. Hva skal jeg si i mitt beste norsk? Dessverre har jeg ingen ide lenger hva jeg hadde sagt, men publikum må lo (jeg tror da er den viktigste) Som takk til denne prise hadde jeg siste uken skrevet en ekstra innlegg.

Anledning til prisen var innlegget «Uke 34 – Oslo Jazz Festival (Uke i bildene)». I dette innlegget hadde jeg lastet opp veldig mange bildene, og skrevet jeg på min beste norsk hva jeg hadde gjord på Oslo Jazz Festival. Jeg er veldig gladd og takknemlig med prisen. Selvfølgelig kan jeg lære veldig mye nye tingene om den norske språk, så kanskje har jeg skrevet hit og dit noe skrivefeil. Men denne prisen gi meg veldig mye motivasjon med å fortsatte på bloggen, og å skrive på norsk.

Den andre overraskelse var en typisk norsk rett. Reker med majones og sitron. Rekker må også skrelle, spennende. Dette var min første gang, og den enste jeg kunne tenke på, var «se mamma, fingerdukker». Veldig langt fortelling (spør meg hvis du er nysgjerrig) Skrelle den første rekke mislykkes selvfølgelig, men heldigvis var det nok menneskene som kunne hjelpe meg. Men æsj, veldig spesialt opplevelse. Neste ganger skal jeg velge noe annet – kanskje dette er grunnen at jeg bli vegetarisk) – eller i tilfelle av kvelden, bare spiser brød. Jeg trodde det var den eneste minus om kvelden, reker var den eneste som kunne bli valgt. Hva om du virkelig ikke liker reker eller hvis du er vegetarianer?

Mitt norske eventyr #8

Oslo Jazz Festival fest

 

Fredag…

Selvfølgelige begynte jeg dagen med datahjelp. I kveld hadde jeg veldig mye planer, men til slutt hadde jeg gjort ingenting. Jeg følte meg veldig syk. Den eneste ting jeg hadde gjord, var se på tv, ser på «The Voice of Holland Norge» Men æsj, veldig fint stemmene. Det var allerede veldig lenge side jeg lytet til «The Voice of Holland», men etter to låtene slår jeg av tv-en. Klikk her for å se / høre hva jeg mener.

 

Lørdag…

Jeg våknet og tenkte umiddelbart; hva jeg har planlagt i dag, det går ikke. Jeg følte meg veldig, veldig syk. Motvillig tok jeg noe aspirin. Ja, jeg er mer en person som tenker; det løsner helt selv. Men, den aspirin hjalp veldig mye.

I kveld hadde jeg så mye energi at jeg har endret noe ting i huset. Skrivebordet sto i soverommet, men jeg tror nå at dette er problemet til den dårlige internett. I stua sto en ekstra seng, men det har jeg nå sett på sin side så at jeg kunne flyttet skrivebordet til stua. Jeg håper at jeg har nå bedre internett. Resten av kvelden hadde jeg fylt med bare se YouTube-videoer.

Mitt norske eventyr #8

Nytt sted til skrivebordet og se YouTube-videoer (CTFxC)

 

Søndag…

I dag hadde jeg bare slappet av, lytet til musikken, laget pannekaker, og oppdatert bloggen min.

Mitt norske eventyr #8

Avslappet dag

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

We zijn allemaal amateurs, want het leven is te kort om professional te worden. (Vi er alle amatører fordi livet er for kort til å bli profesjonelt.)


Dette var mitt norske eventyr (8. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

MNE #7 | Uke 33, Hvordan jeg lærer den norske språk

Ukentlig fortelling uke 33 (2017)

Nederlandsk Norsk ordbok

I dag skal jeg fortelle mer om hvordan og hvor lenge jeg lærer den norske språk.

 

Når jeg begynte med norskkurs…

Det er nesten tre år siden når jeg begynte med den første norskkurs. I oktober 2014 jobbet jeg hos en IT bedrift hvor jeg hadde nattskift. Derfor var de ikke mulig å gå på skolen for å lære den norske språk. Med et google søk fant jeg Bureau Svejo. Hos Bureau Svejo kan du ta norskkurs på Skype, og lage en avtale når som helt. Det perfekte løsning jeg lettet etter. Så jeg bestilte en time og begynte med den første norskkurs. Norskkurs var ved hjelp av kursboken «På Vei» fra Cappelen Damm. Denne norskkurset var nivå A1 og A2 hvilket jeg avsluttet i mars i fjor.

Ukentlig fortelling uke 33 (2017)

Mitt første studiebøker

 

I fjor…

I fjor vår jeg veldig opptatt med høyere skole utdanning og omsorg med huset mitt. Derfor hadde jeg ingen mulighet å gå videre med norskkurset. I mellomtiden, for å holde den norsk språk oppdatert, sett jeg på norsk YouTube-ere. Du kan tenke på Prebz & Dennis og Noobwork. Også lyttet jeg mye til radioen og leste jeg mange avisen. Noe ganger var de veldig vanskelig og forstår, men jeg er glad vi har oversettelse nettstedet som Google Translate. Ikke alltid den beste venn fordi noe oversettelse var feil, men greit. Jeg lærte masse nye ting, og den er viktig.

Også i fjor oppdaget jeg Duolingo på nytt. Duolingo er en språkopplæringsplattform på mange språk. Du kan f.eks. lære Nederlandsk, Engelsk, og mye mer (klikk her for en full oversikt med hvilket språk du kan lære) En morsom ting av Duolingo er at det har streaks. Hver dag, når du lærte enn språk, fikk du en ny streak. Når du ser på profilen min, den kan du se at jeg har fikk 323 streaks. Dette betyr at jeg lærte norsk 323 dager uten å misse enn dag å lære norsk (det er nesten et år, wow!) Også er det nå mulig og deltok grupper og utfordre deg selv med achievements.

Du kan finne Duolingo i nettlesere på datamaskinen, Windows Store, Google Play og Apple Store (alt er helt gratis!) Her er noe eksempler av Duolingo.

Ukentlig fortelling Uke 33 (2017)

Når du fikk en nådd

(Bilder 1 av 8)


 

Hvordan videre…

Høyere skole utdanning er neste avsluttet. I tillegg har jeg begynt på nytt med norskkursen hos Bureau Svejo. Flere uker side har jeg kjøpt nye studiebøker for å lære norsk på nivå B1. Også skal jeg prøve å skrive noe nytt innlegg hver onsdag på bloggen min. Beklager når du finner noe skrivefeil, jeg fortsatt å lære norsk 😉

Ukentlig fortelling uke 33 (2017)

Nye studiebøker på norsk (nivå B1)

 

Ukens låt…

Denne uken er «Sandra Lyng – Ta Me Dit» min favoritt låt.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.


Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Vi ses til en ny oppdatering!

MNE #7 | Oslo Jazz Festival

Denne uken dessverre ikke en omfattende oppdatering fordi jeg var veldig opptatt av Oslo Jazz Festivalen. I tillegg av festivalen hadde aktivitetshuset på Furuset – hvor jeg er frivillig hver fredag med datahjelp – også en festival. Så denne uke var en veldig koselig og travel uke med iallfall mye god musikk!

Mitt norske eventyr #7

Oslo Jazz Festival

 

Neste uke mer informasjon og bildene

Neste uke jeg skal laget det mest fineste bildene jeg tok denne uken fordi jeg har mer enn 700 bildene å finne ut. For å gi deg noen ide hvordan det var, har jeg nedenfor laget en lite videoer av konserten til Jamie Cullum. Siste søndag spilte han på Karpedammen scene. En utendørs scene i Akershus slott. Dessverre hadde jeg ikke mitt gode kameraet på meg, så beklager for den dårlige kvalitet.

 

Høydepunkt av denne uken

I den siste oppdatering; «Mitt norske eventyr #6» hadde jeg fortalt om at det er en tumblr-blogg spesialt laget for frivillige til Oslo Jazz Festival (ikke laget av meg selv) Jeg er fortsatt overrasket at JEG, ut av mer enn 200 frivillige, valgt som dagens frivillige til onsdag 16. august. Veldig kult at jeg kan ha denne ære! Dette er tekstene på tumblr-bloggen;

Mitt norske eventyr #7

Bilden fra tumblr-bloggen

:: Dagens frivillige ::
Navn: Mike van Wissen
Alder: 29 år
Gruppe: Rigg
Frivillig siden: I år, 2017
Favorittminne fra tidligere festivaler: Første gang jeg er med i år. (La oss håpe det blir noen fine minner fra årets festival!)
Gleder seg mest til i år: Rebekka Bakken på Nasjonal Jazzscene Victoria på lørdag, 19. august.


Ekstra notat: At jeg gledet meg til konserten til Rebekka Bakken var absolutt sant. Den eneste ord jeg har; når musikk kan treffe deg, er det veldig god musikk. «September» og «Welcome Home» var to av flere låtene hun sang, veldig vakkert. Denne konserten var for meg en fin avslutting til en veldig hyggelig uken.


 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Hoe kunnen wij de rijkdom van het leven zien als wij er buiten adem doorheen rennen? (Hvordan kan vi se livets rikdom når vi går ut av pusten?)


Dette var mitt norske eventyr (7. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

MNE #6 | Uke 32, Endelig en oppdatering

Siste søndag var den siste gangen jeg la noe ut på den nederlandske siden. Men på den norske siden var det siste april. Så tid for en oppdatering!

Ukentlig fortelling uke 32 (2017)

Endelig en oppdatering

 

Hvorfor tar det så lang tid…

I mai og juni var jeg veldig opptatt med å selge huset mitt. Det er veldig fint å ha et eget hus, men det trenger mye omsorg. Derfor hadde jeg dårlig tid. Men i juli avsluttet jeg dette kapitlet og flyttet jeg til Norge. Nå har jeg endelig mer tid for å legge ut nye innlegg hver søndag. Her kan du lese oppdateringer om eventyret og hvordan det går med meg. Nå skal jeg også prøve å skrive nye innlegg på norsk hver onsdag. Jeg er ikke sikker på hva jeg skal skrive om, så hvis du har et forslag, gi meg beskjed!

 

Ekstra notat…

I den siste kapittel fortalte jeg at det blir langt tid før jeg skrevet noe på norsk. Men som du allerede kunne se, der finns også innleggene; ukentlige oppdatering 29, 30 og 31. Grunnen er at jeg bestemte å fjerne min gamle blogg «IkBenMike.nl» også kjent som «JegErMike.nl». På min gamle blogg skrev jeg bare på nederlandsk og av og til på norsk, men jeg vil gjerne bare skrive på norsk. Grunnen er at det krever mange tid å skrive på to forskjellige språk. Også fordi det er en god øvelse å bli bedre på den norske språk. Selvfølgelig tilhører disse tre tekstene til mitt norske eventyr, så derfor har jeg bestemt å lage tre ekstra ukentlige oppdateringer.

 

Ukens låt…

Denne uken er «Sigrid – Don`t Kill My Vibe» min favoritt låt.

Samlinger av alle favoritt låter kan du finne her.


Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Vi ses til en ny oppdatering!

MNE #6 | Hjemlaget pannekaker

Denne uken var en uke hvor jeg begynte å skrive innleggene på norsk, hvor jeg prøvde å lage pannekaker, og en uke hvor jeg forberedte meg til neste uke. Nysgjerrig? Les rask videre!

Mitt norske eventyr #6

Hjemlaget pannekaker

 

Skriver norske artikler

Som du allerede kunne lese, siste onsdag hadde jeg skrevet mitt første innlegg helt på norsk. Innlegget var en små oppdatering, men det er en begynn. Jeg har tenkt langt om hva jeg skal gjøre, men jeg har bestemt meg å skrive hver onsdag noen tilfeldige på norsk. Jeg har noe finne ideer hva jeg kan skrive om. For å gjøre deg nysgjerrig. Jeg er veldig opptatt med å skrive hvorfor jeg valgte Norge, og hvordan jeg lærte den norske språk. Ikke vær red. På høyere side kan du oversette innlegget til et annet språk, f.eks. nederlandsk eller engelsk. Hvis du har problemet med å oversette tekstene eller når du vil lese innlegget uten oversettelse, gi meg beskjed. Jeg hjelper du gjerne videre.

 

Hjemlaget pannekaker

Også denne uken hadde det regnet veldig mye. Natten tirsdag til onsdag våknet jeg fra lyn. Til tross har jeg prøvet å gå uten, leter eter «den perfekte bilde». Dessverre kunne jeg ikke funnet noe, men jeg skal holde deg oppdatert. Heldigvis har jeg til tross tatt to finne bildene. Disse bildene kan du finne nedenfor.

Å gå til en tilfeldige sted, finner du mye finne tingene. En av denne tingene er en stor matbutikk (i sammenlignet med Nederland) Ut av nysgjerrighet gikk jeg inn i butikken. Det første som slo meg var fiskeavdelingen. Den størrelse av fiskeavdelingen kan du best sammenligne med kjøttavdelingen i Nederland. Og for kjøtt. Det var svært få valg. Nøyaktig det motsatte av Nederland.

Etter jeg gikk videre i butikken fant jeg en hyllene med bakkeprodukter. Her tok jeg lit tid. Det skal være veldig deilig i kveld å lage pannekaker. Men, hva var «bloem» på norsk? Til slutt hadde jeg gamblet på «hvetemel». Jeg tror at valget var til slutt feil fordi pannekaker fløy bokstavelig ut av stekepannen. Men til tross smakte pannekaker veldig deilig, og det er den viktigste, ikke sant?

Ved pannekaker tilhører selvfølgelig pålegg. Umiddelbart tenkte jeg på den veldig deilig eple-pære sultentøy. Jeg er så lei at Nederland selger ikke slik sultentøy fordi denne sultentøy på pannekaker, ubeskrivelig deilig. Med smaken må jeg tenke på «apfelstrudel», såååå deilig (eller hadde jeg sagt det allerede?)

Dette er hva jeg har laget:

 Bortenfor matbutikken, hva en vakkert utsikt
Bortenfor matbutikken, hva en vakkert utsikt

(Bilder 1 av 6)


 

Forberedelse til neste uke

Jheeeeeee! Jeg har veldig lenge se frem til Oslo Jazzfestival, og det vil endelig begynne! Offisielt starter festivalen fra 12. august til 19. august. Planlegging var først at jeg skal hjelpe neste onsdag, fredag og lørdag. Fordi organisasjonen fortsatt kunne bruke ekstra hjelp, kunne jeg også hjelpe i morgen tidlige. Helt på siste moment bestemte jeg også å kjøpe en billett til de samme konsert hvor jeg skal hjelpe. (jeg skal dra dit, hvorfor skal jeg ikke ekstra nyte?) Men nå hørte jeg at det var ikke nødvendig å kjøpe ett billett. I ettermiddag jeg skal prøve å finne ut hva jeg må gjøre med billetter. Iallfall fordi jeg skal hjelpe fra klokka 8.00, og etterpå dra til konserten, skal det kanskje være klokka 24.00 før jeg kommer hjemme. Derfor har jeg ikke muligheten å fortelle hvordan denne dagen gikk.

I forberedelsene til hva som må gjøre og hva som forvente, ble en pizza-kveld organisert i går kveld. En flott opplevelse helt på norsk! Jeg kunne endelig bruke den lang studenten norske språk. Det var også noen mennesker som ikke kunne snakke norsk. For dem ble det gitt et kort sammendrag på engelsk etterpå. Her har jeg lyttet noen ganger til. På denne måte visste jeg at jeg hørte alt riktig.

Hva er Oslo Jazz Festival? Som navet allerede fortalt, dette er en festival helt i merke av Jazz musikk. Evenementet kommer hvert år i august tilbake. Evenementet finner sted i forskjellige steder i Oslo. Disse stedene er helt dekorert så at musikk bandene kan spile Jazzmusikk. Noen steder kan du gå inn helt gratis, noen andre steder må du kjøpe billetten. Oslo Jazz Festival er et stor evenement, og driver helt på frivillige. Festivalen trenger derfor mange personer, og dette året kan lykkelige hjelpe. Jeg mener, kanskje du allerede vet at jeg liker musikk veldig mye, og dette er en veldig fint kombinasjon, ikke sant?

Hva skal jeg gjøre? Jeg er tildelt som «rigger». Arbeid innebærer sett opp podium med musikk instrumentene så at musikk bandene kan begynne å spile. Deretter må podium bli ryddet og forberedt til neste banden, osv. Rommet må også være forberedt slik at besøkene kan bli godt mottatt. Mye tøft arbeid, men det skal for meg ikke være så stort problem.

Jeg vet ikke hvordan dagene skal gå. Så spørsmålet at jeg kan ta finne bildene vet jeg ikke heller. Selvfølgelig kan jeg forteller deg mer i den neste oppdatering. Når du kan ikke vente, det er en tumblr-blogg spesialt med bildene til frivillig (ikke laget av meg selv) Kansje du se meg tilbake på bloggen, jeg er veldig nysgjerrig…

Også har jeg ingen ide hvilket låt artistene i kveld skal spille. Men i tillegg har jeg laget en spilelisten med artistene som skulle opptrede i kveld. For mer informasjon kan du klikke her

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Wherever you go, Go with all you heart


Dette var mitt norske eventyr (6. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

MNE #5 | Uke 31, Pariserhjulet (tur siste torsdag) (NL)

Denne innlegget er nederlandsk fordi innlegget kommer fra min gamle blogg «IkBenMike.nl» også kjent som «JegErMike.nl». På min gamle blogg skrev jeg bare på nederlandsk og av og til på norsk. Denne blogg har jeg allerede fjernet. Fordi tekstene tilhører til mitt norske eventyr, vil jeg gjerne oversette disse gamle innleggene på Norsk. Dessverre må jeg først finne noe tid til dette, men til den kan du iallfall nytte fra den vakere bildene!

Ukentlig fortelling Uke 31 (2017)

Pariserhjulet

Pariserhjulet? (uitgesproken als parisejuule) Jup, het is toch echt het Noorse wordt voor reuzenrad.

Vorige week dinsdag, tijdens het slopend, maar heerlijk rondje lopen, zag ik in de verre verte een reuzenrad staan. Ik was zo benieuwd dat ik afgelopen donderdag weer op pad ben gegaan. Ondanks dat het reuzenrad reuze is en nog eens hoog op een berg staat, zou je zeggen, makkelijk te vinden. Dit bleek uiteindelijk niet zo te zijn. Het was weer zo?n slopend rondje van dit keer meer dan 2 uur lopen (serieus) Daarnaast was het ook nog eens een flinke klim de berg op. Omdat ik het reuzenrad zelfs bovenop de berg nog niet zag staan, heb ik onderweg ? uiteraard in me beste Noors ? maar aan mensen gevraagd of ze wisten waar het reuzenrad staat. Toen ik zij ?pariserhjulet? wisten ze me meteen wat ik bedoelde. Dit is overigens ook meteen de reden waarom ik zo van de Noorse taal hou, hoe verzin je zo?n woord? Ik vind het woord geniaal! In ieder geval, uiteindelijk bleek het te gaan om een kleine kermis vlakbij campingplaats Ekeberg. Als echte Nederlander kende ik de camping niet, maar toen ik er doorheen liep, ik dacht even weer terug te zijn in Nederland. Ontelbaar veel caravans en tentjes en een hoop Nederlands gebrabbel. Achteraf gezien niet zo verwonderlijk dat ik onderweg met een aantal Nederlanders heb gesproken (nogmaals super bedankt dat ze me verder op weg hebben geholpen!) Eindelijk aangekomen bij de kermis, bleek deze dicht te zijn, zucht. Dan gaat het korte tijd later ook nog eens regenen. Maar, positief gezien, zo blijkt maar weer uit dit lange wandelavontuurtje, geef niet op, blijf door lopen, blijf dromen, uiteindelijk ga je zeker je doel bereiken. Het bijkomende voordeel van zo?n lange wandeling is, dat je een hoop mooie plekjes tegen komt en mooie plaatjes kan schieten zoals dit plaatje;

Ukentlig fortelling Uke 31 (2017)

Een kever met KE in het kenteken, lol

Bij deze foto wil ik eventjes stil blijven staan. Sowieso zijn kevers hele leuke auto?s. Maar toen ik deze foto op me beeldscherm zag staan, ik werd spontaan verliefd en kreeg hele erge medelijden met deze kever. Met regendruppeltjes op de motorkap en zo dicht mogelijk tegen de bosjes aan, is het net alsof de kever zegt, ik wil niet nat worden, haal me uit de regen. Ik wist het meteen, dit is me nieuwe bureaublad achtergrond.

Hieronder heb ik nog meer mooie foto?s die ik tijdens de wandeling heb gemaakt. Je kan op de foto?s klikken om ze te vergroten. Mocht het laden traag gaan of niet lukken, dan hoor ik het graag of laat een reactie hieronder achter (alvast mijn dank!)

Ukentlig fortelling Uke 31 (2017)
Veel tijd om te zitten was er niet, ik moest en zal het reuzenrad vinden

(Bilder 1 av 20)Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Vi ses til en ny oppdatering!

MNE #5 | Innpakning og Gå!

Siste søndag er jeg flyttet til en nytt sted, ca. tjue minuttene kjøring fra hvor jeg bodde før. Dessverre var det ikke mulig å leie den andre leiligheten for 30. juli. Derfor var den første adresse mer enn midlertidige løsning. Jeg er veldig lei fordi jeg likte den første adresse veldig mye – tusen takk igjen for alt Sidsel! Den nye adresse kan jeg iallfall leie til slutten av denne år, så ikke flytte for en stund, men bli vant til den nye situasjon og fullfør studier.

Mitt norske eventyr #5

Innpakning og Gå!

 

Velkommen

På søndager er butikker i Norge stengt. I tilfelle jeg må kjøpe dagligvarer, men faktisk mer enn velkommen, hadde utleier kjøpt noe dagligvarer. Tid til kaffe og veldig nytte! Dette er bildene av noen dagligvarer.

Velkomstpakke og boller. (det var veldig deilig!)
Velkomstpakke og boller. (det var veldig deilig!)

(Bilder 1 av 3)


 

Finner kjøpesentrum, og utforske den nye omrade

Mye muligheter å gå uten hadde jeg denne uken ikke. Det regnet veldig mye, eller det var en god trussel mot regn. Da det syntes å være god vær, gikk jeg rask ut. Hovedmålet var å utforske området, fordi området ser for meg ut som en labyrint. Noen ganger kan jeg ikke finne gateskilt eller gikk jeg i en gate hvor jeg kommet senere ut på de samme gaten jeg var flere minutter senere. Ja, noe gaten har veldig rare hjørnet. Den første forsøket å skrive gatenavnet for å finne en kjøpesentrum, mislykte helt. Med bare et bilden av Google Maps på kameraet mitt – fint ressursfullt – hadde forsøket to mer suksess. Til tross var det litt videre hvor jeg stoppet det første forsøket. Men iallfall er jeg veldig gla at jeg fant T-banestasjonen. Dette var til siste fredag en stor fordel da jeg må dra til aktivitetshuset på Furuset.

Under søket hadde jeg bevæpnet meg selv med kameraet mitt fordi det var absolutt mye å se. Dette er noen av bildene jeg har tatt under utforskningen.

Det fortsatte å regne
Det fortsatte å regne

(Bilder 1 av 20)


 

Tur til IKEA Slependen

På den nyet sted jeg bor nå mistet jeg et skrivebord for jeg kan jobbe med datamaskinen min. Selvfølgelige har jeg spurte utleier, men hun hadde ingenting jeg kunne låne. Så dette var en ny utfordring for meg. Den eneste muligheten jeg hadde, var å kjøpe noe selv. Men kjøpe noe tingene selv… alt er midlertidige. Hva skal jeg gjøre med alle tingene senere? Så jeg har sovet i en god natt om dette spørsmålet. Til tross er hensikten jeg kan bo i en helt egen sted i Norge. Et sted jeg kan sette opp helt selv (målet til dette eventyret) Slev har jeg solgt nesten alt hva jeg eide, og resten er laget i en oppbevaringsboks i Nederland. Også merket jeg at det bli fint å sette boligstedet ditt med noen egen møbler (enten det er midlertidige eller ikke) Dette gjør stedet mindre rart, og du bli raskere vant til din nye sted. I denne oppsikten var det for meg god grunnen å kjøpe nye møbler. Også et besøk til Ikea sto veldig lenge på listen min, igjen ide hvorfor. Ikke så viktig, so lets go! O, planen min når jeg (må) gå tilbake til Nederland? (til slutt har livet mange overraskelse for deg) Men jeg synes alt har et løsning. Mitt mott: problemer eksister ikke, bare utfordringer. Hvis det virkelig kommet an at jeg må gå tilbake (jeg tror det skal ikke være) den jeg har en nødplan i hodet, don?t worry.

Jeg har ikke tatt mange bildene fra Ikea, fordi Ikea ligner veldig mye på Ikea Nederland (er det rart?) Men den eneste ting jeg misser, er frokosten for en ?uro? Til slutt er jeg kommet hjem med et liten skrivebord og en stol. Som du kan se på bildene, skrivebordet må ikke være smaler, men kunne være litt større. Skrivebordet har en stor fordel at det har en skuff. Umiddelbart et fint sted å lage tingene som perforator, stiftemaskin, tapeholder, linjal osv. I tillegg har jeg kjøpt to nye tallerkenene og to nye skjøteledninger. Egentlig til den samme grunnen jeg fortalte tidligere; en gang vil jeg ha igjen mitt egen sted. Den må jeg igjen kjøpe små tingene. Derfor har jeg kjøpt en rose blomsten med kurvpotten (en ekte falske blomsten) Til alle blomstene de solgte, var denne blomsten den lykkeligste (blå er fortsatt min favoritt fargen) Alt i alt, bra kjøpene.

Oh, uhm. For å være i stand til å kjøpe, rydding må selvsagt også skje. For dette kjøpte jeg noen rengjøring tingene fra Europris. Jeg kjøpte en mopp og to nye tehåndklær. Da bli mye rengjøring, jhee!

 IKEA Slependen (Det har skrevet en N for mange)
IKEA Slependen (Det har skrevet en N for mange)

(Bilder 1 av 9)


 

For kort for et eget innlegg

Egentlig hadde jeg siste torsdag planlagt å lage et nytt innlegg med bildene nedenfor. Jeg tok bildene når jeg var på vei til aktivitetshuset på Furset. Men etter jeg sa på bildene, syntes jeg at det er ikke verdt å lage et helt egen innlegg. Jeg trodde jeg hadde laget mer bildene. Men til tross er bildene fint nok å dele med deg, så her bildene. I tillegg er bildene litt gammelt, fra 28. juli. Men bedre enn gang enn noen ganger, ikke sant?

Fredag 28. Juli var jeg på vei til aktivitetshuset på Furuset. Jeg glemte å ta fotokameraet ut av posen min. Sannsynligvis var jeg for brak av turen i går kveld. Men vel, hvis venter på T-banen, får du kanskje denne typen bildene.

Datahjelp
Datahjelp

(Bilder 1 av 6)


 

Fordi jeg er stolt

To tilfeldige bildene av bilen min, bare fordi jeg er veldig stolt på bilen min. Men siste uke tenkte jeg at det var noe feil med kilometertelleren. Vel, du vil se hva jeg mener…

Ankommet til den nye adressen
Ankommet til den nye adressen

(Bilder 1 av 2)


 

Resten av uken

Resten av uken hadde jeg igjen pakket ut eskene, og finner et nyt sted til alle tingene. Selvfølgelige hadde jeg prøvet å studere litt, siste fredag datahjelp, og avrundet siste tingene på bloggen min.

Jeg har oppdatert innlegget om meg selv, og jeg fant endelig løsningen hvorfor lasting av bildene gikk veldig langsomme. Innstillingen på fotokameraet står feil. Bildene jeg tatt var mellom 6mb og 11mb, æsj! Det tok veldig langt tid, men heldigvis er alt fikset nå. Så du kan nå endelig nytte fra min bildesamlingen. Jeg er veldig nysgjerrig hva du synes om den nye endringene.

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Als je iets doet wil je het altijd goed doen en laat je nooit meer los. Je gaat niet voor 50% maar voor 100%. Hiermee wil je zeggen dat alles mogelijk is en niks onmogelijk is. Never give up. (Hvis du gjør tingene, du vil gjøre alt så godt mulig og aldri slippe av det. Du går ikke for 50%, men for 100%. Med dette vil du si at alt er mulig og ingenting er umulig. Never give up!)


Dette var mitt norske eventyr (5. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

MNE #4 | Uke 30, Veldig langt tur… (NL)

Denne innlegget er nederlandsk fordi innlegget kommer fra min gamle blogg «IkBenMike.nl» også kjent som «JegErMike.nl». På min gamle blogg skrev jeg bare på nederlandsk og av og til på norsk. Denne blogg har jeg allerede fjernet. Fordi tekstene tilhører til mitt norske eventyr, vil jeg gjerne oversette disse gamle innleggene på Norsk. Dessverre må jeg først finne noe tid til dette, men til den kan du iallfall nytte fra den vakere bildene!

Ukentlig fortelling Uke 30 (2017)

Google maps…

Deze avond eventjes uit de boeken en heerlijk genieten van het mooie, warme weer en natuurlijk de omgeving. Dit rondje heb ik nu voor de 2e of zelfs voor de 3e keer gelopen (ben de tel kwijt geraakt, sorry) Het is een slopend rondje, maar wel eventjes lekker (zal vanavond weer goed slapen 😏) Let overigens niet op de tijd op het kaartje hierboven. Het was erg lastig om de gelopen route te selecteren. In totaal heb ik iets meer dan 2 uur gelopen 🙃

Ukentlig fortelling Uke 30 (2017)

Nedenfor leiligheten…

Het blijft lastig om in een foto te laten zien hoe stijl deze weg naar beneden loopt. Ik heb in ieder geval weer een nieuwe poging gedaan 😊

Ukentlig fortelling Uke 30 (2017)

Tøyenparken

Helaas moeilijk op de foto te zien, maar het uitzicht vanaf dit punt is adembenemend 😍

Ukentlig fortelling Uke 30 (2017)

Tøyenparken

Ukentlig fortelling Uke 30 (2017)

Tøyenparken

Ukentlig fortelling Uke 30 (2017)

Politi midt på Finnmarkgate

Dit was heel random, politie midden op straat geparkeerd. Een stukje verderop stond nog meer politie. Er werd zelfs iemand afgevoerd met handboeien om. Geen idee wat er was gebeurt. Ook op de nieuwspaginas was niets terug te vinden.

Ukentlig fortelling Uke 30 (2017)

Hagegata

Het lijkt me zo gaaf om eens een ritje in het reuzenrad te maken. Ik ga toch eens uitzoeken waar het reuzenrad staat.

Ukentlig fortelling Uke 30 (2017)

Brua over Oslo togstasjon

Ukentlig fortelling Uke 30 (2017)

Utsikt fra operahuset

Ukentlig fortelling Uke 30 (2017)

Tilfeldige fotgjengerlys

Super handig dat je kan zien hoelang je moet wachten of hoeveel tijd je nog hebt om over te steken. Ik zie dat ik nu maar moet gaan rennen…

Ukentlig fortelling Uke 30 (2017)

Pariserhjulet på Oslo sentralstasjonskvadrat

Ukentlig fortelling Uke 30 (2017)

Prebz og Dennis!

Geniaal dat ik deze advertentie tegen kwam. Prebz og Dennis is een YouTube kanaal in Noorwegen waar games en gekke challenges te zien zijn. Meestal maken ze de videos samen met Ruben (broer van Dennis) en Sondre. Heel af en toe kijk ik wat videotjes van ze, zodoende dat ik al wist dat ze bezig waren met een film. Maar dat ik ze nu op zo?n grote reclameposter tegen zou komen? dat had ik nooit verwacht. Dus snel, klik, een fototje maken. Dit is overigens de trailer van hun nieuwe film (jup, uiteraard in het Noors);


Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Vi ses til en ny oppdatering!

MNE #4 | Til tross en oppdatering

Jeg fikk mange meldinger og skuffelse om at jeg kanskje denne uken ikke skal lage et nytt oppdatering. Også fikk jeg spørsmålet som «æsj Mike, det er veldig mange studier du vil gjøre- Er det ikke for mye?». På denne grunnen har jeg til slutt bestemt meg å lage et nytt oppdatering for å forklare mer om studiene mine. Også syns jeg at det er en kult utfordring for å lage så mye oppdateringen om mitt norske eventyr. Ooo? i tillegg et morsomt faktum fordi denne oppdatering er den fjerde oppdatering. Dette betyr at jeg er nå en måned i Norge, yes!

Mitt norske eventyr #4

Til tross en oppdatering

 

Studieønskelisten

Jeg er helt enig, mitt studieønskelist er veldig stort. Dette var hovedsakelig fordi jeg hadde et egen hus. Ser det ikke negativt. Jeg er veldig gla for alt jeg hadde oppnådd de siste årene. Men ha et egen hus betyr mye mer oppmerksomhet. På denne grunnen hadde mitt studieønskelisten mindre prioritet med konsekvensene… listen blir større og større. Nå jeg har avsluttet dette fint kapittelet har jeg merkbare mer tid for andre tingene. Jeg ønsker å bruke denne tidene for å bli mer kjent i Norge, men… i Norge er juli en feriemåneden. Mye bedrifter stenger tidligere, det finner neste frivillige aktiviteter (eller alt er merkbare rolige) Som reaksjonen på stillinger fikk jeg automatiske svar «vi er i august tilbake». Også i agendaen min begynner den første avtale i august. Derfor har jeg siste uken brukt så mye tid for studiene min. Hvor mye jeg kan avslutte, hvor mindre stress jeg har senere. Hvordan jeg klarer dette? Hver dag prøver jeg å bruke tre kvartaler til hver studien. Wifi på telefonen min går midlertidige ut så at noen kan forstyr meg i mellomtiden med nye e-post meldinger eller Twitter meldinger. På denne måte kan jeg gi hver studie alle oppmerksomhetene det trenger, og lager jeg nok pause mellom studiene. Også er det ikke sant at jeg begynner hver studie helt fra begynnelsen. Hver studie hadde jeg begynt veldig lenge siden, men fordi studiene hadde ikke så høyt prioritet, hadde jeg dessverre ikke kunne avslutte noe studien. F.eks. er dette et grunn at jeg ikke klarte å avslutte to moduler fra den høyere skole utdanning.

Mitt norske eventyr #4

Studieplanlegging

 

Men, studieplanleggingen begynner på tirsdag…

Helt riktig. Siste mandag hadde jeg med bevissthet ikke planlagt noe fordi jeg hadde lyst å rydde opp. Et ryddet huset gi deg til slutt en god ryddet følelsen. Også var det nødvendig å vaske klær, men dette var litt spennende. Jeg vet ikke at det er vanlige i Norge, men leilighetskomplekset har en delt vaskerom. På brevet og kortet jeg fikk fra utleier var å lese at jeg må anmeldte meg på en nettside. Men utleier sier at dette var ikke nødvendig. I tillegg vet jeg også hvor vanskelig det kan være å dele en vaskemaskinen med fire mennesket, tenk nå at du må dele en vaskemaskinen med et helt kompleks… Til tross fant jeg ut at det var to vaskemaskinene, og to tørketromlene (jeg tror dette er fortsatt for lite) Men iallfall, det var en lite enhet på veggen. Her kunne du logget på med kortet. Den fikk du muligheter å reservere et vaskemaskinen. Etter du har tatt et valg, ble balansen på kortet samlet inn, og blir start-knappen på vaskemaskinen aktivert, veldig genialt! Til slutt har jeg brukt vaskemaskinen to ganger, og etterpå tørket i tørketrommelen (hva en luksus)

Mitt norske eventyr #4

Vaskerom på første etasje

 

Mer oppryddinger

Denne uken var jeg veldig opptatt av et stort opprydding-angrep. Så har jeg ryddet opp oppsettet til noen artikler. Også fra nå av kan du se alle bildene jeg laster opp på bloggen min på en side. Internettilkoblingen la meg litt ned, så jeg vil gjerne høre om bilder lastingen fungerer eller går veldig langsomme. Når det ikke fungerer da må jeg se på andre løsninger. I tillegg tok jeg også det store skrittet i å få viktige data fra min nederlandske telefon, fjerne Whatsapp og leger telefonen (for tiden) i skapet. Jeg blir ? med bilden nedenfor forstår du hvorfor – for mye forstyret av nye e-post-, Whatsapp-, Facebook- og Twitter- meldinger. Fleste meldinger kommer også på min norske telefon. Også betaler du ikke lenger roaming koster, så ringer eller blir ringet til en utenlandsk nummer koster ingenting ekstra. Hvorfor skal jeg fortsatt bruke to telefonnumre? Nøyaktig, RYDDER OPP!

Hvis du vil ringen meg, men du har ikke mitt norske telefonnummer, da kan du selvfølgelig alltid spørre meg. E-postadressen vil bli den samme med en liten endring. Den lille endringen er at jeg har lagt alias «@outlook.com» til min e-postkonto. Til tross bo jeg nå i Norge, og den sender jeg meldinger med «@hotmail.nl», lit rart ikke sant? Hvis du sender meg en melding, og du fortsatt bruker «@hotmail.nl», ingen stress. Disse e-postmeldingene forsetter å komme inn. Bare Whatsapp-meldinger du sender til mitt +31 nummeret skal jeg aldri se igjen.

Oh, hva… fire telefoner på bildet? Ja, det stemmer. Dette har kommet fordi den hvite telefonen måtte bytte ut den store, svarte telefonen. Den store svarte telefonen har fått mer og mer problemer. Siden jeg ikke visste at jeg ville gå til Norge så snart, og trengte et norsk telefonnummer, kunne jeg aldri si farvel til den store svarte telefonen. Den to veldig, veldig gamle telefonene har fremdeles ringekreditt, men jeg ringer ikke så mye ? lang leve prepaid! Kan du følge alt? Nøyaktig, jeg også noen ganger ikke mer. Dette var grunnen til meg under den store opprydningen å si farvel til en rekke telefoner og telefonnumre. Dette innebærer også at jeg skal bruke mitt norske telefonnummer mer og mer. Så hvis du set et ukjent nummer på skjermen din, og nummeret begynner med +47, den skal jeg uten tvil være å ringe deg.

Mitt norske eventyr #4

Venstre -> Høyere: Norske telefon, Nederlandske telefon, Veldig gammelt telefon, Prive-Jobb telefon

 

Tilfeldige ting i tillegg

I den siste innlegg «5 sprø ting» fortalte jeg om Japp sjokolade. Jeg var veldig nysgjerrig hvor jeg kunne kjøpe denne sjokolade. Dette viste seg å være veldig enkelt, bare i supermarkedet rundt hjørnet. Neste gang må jeg bedre å se rundt meg. Det er også King Size størrelse, hvordan kunne jeg miste det? Nå jeg fant sjokolade, kunne jeg ikke vente å spise. Japp er faktisk, som jeg nevnte i innlegget «5 sprø ting» veldig like som Mars.

Mitt norske eventyr #4

Japp sjokolade

 

Ikke vær red

I tillegg til å studere og rengjøre, har jeg nok andre momenter for å slappe av. Så prøver jeg å ta en tur eller på sin tid se på en film. Neste uke jeg skal fortelle deg mer om pariserhjulet jeg oppdaget på turen. Dessverre hadde jeg denne uken ikke nok tid til å skrive om. Men jeg kan fortelle deg, jeg fant pariserhjulet, men dette var et veldig stort eventyr. I tillegg har jeg laget noen bilder på vei til datahjelp. Så det er fortsatt mange morsomme tingene å fortelle om. Så blir jeg kjedelig? Nei, jeg tror ikke. Jeg nyter meg veldig i det vakre Norge.

Mitt norske eventyr #4

Slapp av og se en fin film

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Als je iets doet wil je het altijd goed doen en laat je nooit meer los. Je gaat niet voor 50% maar voor 100%. Hiermee wil je zeggen dat alles mogelijk is en niks onmogelijk is. Never give up. (Hvis du gjør tingene, du vil gjøre alt så godt mulig og aldri slippe av det. Du går ikke for 50%, men for 100%. Med dette vil du si at alt er mulig og ingenting er umulig. Never give up!)

Dette var mitt norske eventyr (4. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!