Reise bort til Ålesund (oppgave)

Mitt norske eventyr #44

Fortsette med norskkurset

I tillegg av å bli bedre forbered til norskprøve, har jeg begynt igjen å følge norskkurset hver onsdager hos «Bureau Svejo». Norskkurset er denne gangen ved hjelp av tekst- og arbeidsboken «Her på berget» – språknivået B2. Hovedfokus til dette kurset er grammatikk. Av det grunn skal jeg prøve å gjøre mest mulig skriftlige oppgaver. Den første oppgaven handler om «en reise». Senere jeg skal forklare denne oppgaven mer detaljert. Først vil jeg nemlig innrømme at teksten er skrevet slik som man kan forvente på en norskprøven. Jeg har skrevet dette innlegget inne et time, uten automatiske bokstavekontroll, og ikke mer eller mindre enn 250-350 ord. For å være mer nøyaktig, jeg har brukt 335 ord til denne oppgaven 😉


Som skriftlige oppgaven til norskkurset skal jeg denne gangen skrive om en reise som jeg gjerne vil dra på i fremtiden. Denne reisen går til Ålesund. Det er litt avhengig av hvilket perspektiv du ser det fra. Ålesund ligger på vest i Norge, eller mellom Bergen og Trondheim. Iallfall fra Oslo tar det ca. 1 time for å komme hit med fly. Rett og slett samme avstand når man skal reise med fly fra Oslo til Amsterdam (Nederland) – eller tur retur.

Hvorfor jeg har så lyst til å reise til Ålesund? For det første fordi jeg har veldig lyst til å bli bedre kjent med Norge. Av den grunn har jeg for eksempel allerede reist til Bergen, Trondheim, og Drammen. I uke som var kommet reiste jeg til Kristiansand! Jeg vet at Norge er et veldig stort land, så i dette perspektiv er det nok steder jeg fortsatt kan utforske. At Ålesund står høyt på listen min har sikkert medført at jeg har hørt så mye fine fortellinger om dette stedet. Dermed er jeg en bildetenker. Sagt på en annen måte betyr det at jeg vil se foran meg det stedet jeg snakker om istedenfor å innbille meg hvordan det skulle se ut. Kanskje du forstår allerede at jeg ikke kan vente med å reise bort?

Hva jeg har hørt om Ålesund er at dette et sted som består av forskjellige øyer. Sagt med andre ord finnes der masse vann, fine havner, og mange restauranter hvor man kan spise fisk. Ikke minst finnes det selvsagt også mange hyggelige mennesker. Denne beskrivelse er akkurat hva jeg liker så mye av et sted, og ikke minst hvorfor jeg liker Norge så veldig mye. Kristiansand for eksempel har like det samme beskrivelse som jeg beskrev om Ålesund. Dette førte til at jeg har så lyst til å bosette meg i Kristiansand med en gang. Den rolighet av vannet, de vakre utsikter, og de skjønnheter av byen. Jeg må virkelig slutte å beskrive videre før jeg drømmer helt bort.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg