Min mening om språkkafeen (oppgave)

Dette innlegget er skrevet som ekstra øvelse i tillegg av norskprøve. Jeg har skrevet dette innlegget inne et time, uten automatiske bokstavekontroll, og ikke bruket mer eller mindre enn 250-350 ord – 297 ord for å være nøyaktig.

I den siste hører jeg mange ganger det spørsmålet: bør vi fortsette å gå på språkkafeen, eller ikke. Den ene person synes at språkkafeen hjelper ikke i den hele tatt, mens andre synes at det hjelper veldig godt. I tillegg av norskprøven, tenker jeg at dette kan være en god emne til å utdype videre.

På den ene siden forstår jeg personer godt, som sier at språkkafeen hjelper ikke i det hele tatt. Det er nemlig forskjell mellom den ene og den andre språkkafe. Det finnes språkkafeen som er ikke delt opp i forskjellige språkgrupper. Dette fører til at mennesker med både høyere og lavere språknivået, sitter ved det samme bordet. Personen med et høyere språknivået må derfor skifte til et lavere språknivå, eller havnet de opp ved å snakke bare engelsk. Selvsagt fører dette også til forskjellige vansker til personen med et lavere språknivået. Alt i alt er dette absolutt ikke målet av en språkkafe. I mitt perspektiv er det derfor logisk at mennesker er ikke fornøyd med språkkafeen i det hele tatt. Av det grunn skal også jeg havnet opp med mye frustrasjon.

På den andre siden kan jeg også forstår personer godt, som er veldig fornøyd i språkkafeen. Bortsett fra at en språkkafe er delt opp i forskjellige nivåer eller ikke, kan man fortsatt lære mye av hverandre. Vi alle har nemlig forskjellige måter å lære oss norsk. Noen lærmetoder er ikke kjent til alle, og kan til slutt medhjelpen til at man blir enda flinkere på norsk.

Som oppsummering vil jeg sier at man egentlig må være kritisk i å velge språkkafeen. Dessuten kan man også komme med egne ideer hvordan ting kan gjøre annerledes. Dermed er språkkafeen gratis for deltakere. I mitt perspektiv et godt tilbud som vi egentlig må takket for.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg