Mitt norske eventyr #42 | Jeg vant en pris!

Mitt norske eventyr #42

Tusen takk Adecco!

Torsdag 19. april: Jeg antar at jeg ikke trenger å forklare hva den første ting var jeg har gjort idag? Nettopp, jeg har først hentet dressen min fra butikken! – det hadde heldigvis ikke fjernet for mye. Neida, store tull. Jeg er veldig fornøyd med den nye dressen, og det passer perfekt! Det føles nå som jeg er endelig «ready to go!» for et jobbintervju.

Igår fortalte jeg allerede at jeg i ettermiddagen skal dra til Adeccos åpen hus. Å være ærlig var det ikke helt som jeg hadde forventet. Det var nemlig ingen stand for IT-stillinger 🙁 Heldigvis kunne jeg til tross hente ut én CV, som de skulle sende videre til den riktig avdeling. Dermed hadde Adecco også organisert en presentasjon hvor de svarte på spørsmål til jobbsøkere. Først og fremst vil jeg si at jeg er veldig forøyd å høre at Adecco ikke diskriminer aldersgrensen. En «gammel» person har godt nok eller kanskje bedre kunnskaper enn en «ung» person. Eneste jeg er absolutt ikke fornøyd med å høre, var den måten hvordan man tenker om utlandske jobbsøkere. I mitt perspektiv er det mer et generelt problem – dermed absolutt ingen skyld til Adecco! Det fortalte iallfall veldig iskald at utlendre må først snakker godt norsk (les: består først enten norskprøven B2 eller bergenstesten – B2-C1/C2 nivået), og i tillegg må man også begynne på et lavere jobbnivå. Kanskje du har allerede lest innlegget mitt om hvordan jeg tenker om norskprøve? – ellers kan du klikke her. Dette er nesten en umulig oppgave, ikke sant?

– Min første tankegang etter denne presentasjon; Huff da, finne en jobb føles nå mer og mer som en umulige oppgaver…

Å være mer spesifikk om et lavere jobbnivå. Utfordringen jeg nemlig ha på denne måten; når jeg søker på et lavere jobbnivået, den kommer jeg ut på kundestøtte. Da jeg bor i Norge nå, forstår jeg veldig godt at å snakke godt norsk er veldig viktig, særlig på denne slags stillinger. I så fall ingen diskusjon om dette. Men! Når vi snakker om et høyere jobbnivå, den kommer jeg ut på serveradministrasjon – mitt yrke 🙂 Her er det absolutt ikke nødvendig å snakke godt nok norsk, men… nettopp, det er et stegg høyere. Dermed mange arbeidsgivere peker til å gjøre et lavere jobbnivå først, og i tillegg ikke jeg vet ennå hvilket språknivået jeg rett og slett ha… hvor i hullest må jeg egentlig begynne? Dette er slik som en runddans, ikke sant? Heldigvis var det skikkelig merkelig at ikke jeg var den eneste med denne slags frustrasjon…

Mitt norske eventyr #42

Sto i et brosjyre …

Men nok om dette. Jeg glemte alt i alt å fortelle at jeg har vant en pris! En powerbank for å være nøyaktig 🙂 Gjennom alle forskjellige jobbsøkingstander var det også et stand fra «Adecco Squad» Man kunne gjette hvor lenge det ta å bestille en vikar gjennom appen deres. Jeg har skrevet et minutt – jeg håper det er greit at jeg forteller svaret mitt 🙂 Uansett, hvis du er lurt hva appen nøyaktig er, den kan du finne mer informasjon ved å klikke her.

Før jeg avrund denne – kanskje allerede for lenge – innlegg, har jeg en siste morsom ting til å fortelle. Jeg viste på forhand at jeg skulle være lenge på vei idag. Dermed jeg nemlig skulle hente dressen min, måtte jeg egentlig gå rund med (mye) klær i posen. Selvsagt har jeg absolutt ikke lyst å gjøre dette. Derfor bestemte jeg meg å ta på meg gamle klær så at jeg senere i butikken kan kast dem til recyclesøppel (er det et norsk ord?) Uansett, den eneste jeg ikke har tenkt på, er at jeg også skulle dra til språkkafeen Bjørken. Akkurat, jeg måtte gå i dressen min 🙂 Selvsagt fått jeg mange spørsmål som «hvilket fest har du vært eller skal du gå til?» og «med hvem skal du gifte deg?» Tenker tilbake synes jeg at jeg kan anta at jeg ser veldig skikkelig ut i dressen, ikke sant? Egentlig veldig fint da det dermed betyr at jeg kan bruke dressen også for 17. mai. Litte grann i tillegg av dette har jeg kjøpt meg en små detalj…

– Til tross av alt føler jeg meg likevel veldig stolt å kunne bo i Norge.

Mitt norske eventyr #42

Ekstra detalj på dressen min

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg