Uke 16 (2018) | Mening om internett (oppgave)

Mitt norske eventyr #42

Den store onde verden – internett!

Fra norskkurset har jeg fått en ekstra oppgave om å skrive min mening om internett. Internett idag ikke en ting som man kan tenke seg uten å være, det er virkelig overalt. På gaten, i huset, og steder man skal ikke raskt tenke på. Etter min mening har internett store fordeler og ulemper.

På den ene siden, er jeg veldig glad i internett. Å finne informasjon er mye lettere enn før. Jeg kan f.eks. ikke tenke meg hvordan jeg kunne lærte meg norsk uten å bruke internett. Dessuten synes jeg at internett gjør det mye lettere å holde kontakt med familie og venner. I tillegg er jeg også fornøyd med at man kan bruke internett for å finne ut nye oppdagelse. Tenk f.eks. på sykdommer og teknologier. Disse nye oppfinnelse kan, takket være internett, bli delt raskere, og større problemer kan derfor bli minimalisert til et minimum.

På den andre siden, synes jeg at internett kan være en ulempe. Man kan nemlig bruke internett til terroraksjoner og andre trusler. Dette kan enten føre til at man blir bekymret for å bruke internett, eller så kan det stå i veien for å utvikle internett videre. Siden mange folk er redde for å bruke internett, tror jeg at brudd på folks privat liv er et viktig aspekt. I mitt perspektiv har flere nettsteder et personvern som ikke er optimalt – et aktuelt eksempel er Mark Zugerberg og Facebook.

Til sjuende og sist, vil jeg si at jeg fortsatt gleder meg til fremtiden. Særlig på grunn av diskusjoner om brudd på folks privatliv, tror jeg at det blir veldig spennende å se hvordan internettet kommer til å utvikle seg. Kommer vi til å bruke internett på en helt annet måte om ti år? Kommer vi til å bruke andre teknologier om ti år? Man trenger ikke å gå lenger tilbake enn 20 år for å se utviklingen. Det hadde vært umerkelig for 1900-talsmennesket å forestille seg at man kan skrive lange tekster på en liten skjerm ? til og med uten tastatur!

– Husk at jeg har skrevet denne tekst som en oppgave til norskkurs, og at jeg må levere dem i morgen. Jeg ser denne oppgave mer som en øvelse til en norskprøve, særlig da jeg har prøvd å skrive mellom 250-350 ord – ikke mer eller mindre. Denne tekst er skrevet med 338 ord! Forresten, jeg er fortsatt veldig nysgjerrig på din mening. Syns du at dette er skrevet på B2 nivå, eller er det ting jeg kan gjøre bedre neste gang?

Sist endret: 26.april 2018

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg