Mitt norske eventyr #41 | Generasjonskafe

Mitt norske eventyr #41

Prøver vafler (og det var kjempe deilig)

Torsdag 12. april: Idag hadde jeg avtalt med en god venn at vi først skulle hente en kaffe i nærheten av Røa bibliotek, og selvsagt også nytte fra den deilig solen. Deretter har vi skrevet oppgaver i tillegg av norskprøve. Da vi fortsatt hadde spørsmål om grammatikken, har vi derfor plaget andre mennesker i biblioteket – heldigvis var alle veldig snill. Nedenfor er iallfall et av flere oppgaver vi hadde skrevet for oss selv. Oppgaven handler om at ikke bare din egen sønn, men også skolekameraten hennes spiller voldsom dataspill. Du er bekymret, og vil gjerne finne en løsning uten å forstyre sønns vennskapet. Derfor vil du skrive en beskjed til klassekontakten, og ba han å ta kontakt med andre forelder for å sette opp noe regler – jeg lurer meg skikkelig om hva dere synes av svaret til oppgaven?

Hei Bjørn.

Jeg leg merke til at sønnen min Øystein spiler, etter min mening, for mye data- og Playstation-spill. Jeg er veldig bekymret om de slags spill han spiler fordi disse spillene har en 16-årsgrense. Da han spiler samen med andre klassekameraten sin, og ikke jeg vil nekte deres vennskap, vil jeg gjerne ba deg om å finne en god løsning. Jeg tenker å sette opp regler med andre foreldre for å spille slike spilene. Ikke minst synes jeg også at det er klokk at barn blir mer bevist av konsekvensene disse spillene kan medføre seg.

Med vennlig hilsen, Mike

Då det var tiden, gikk vi til «generasjonskafe» som ligger rundt hjørne av biblioteket. Dessverre var vi den eneste utlandene, men til tross var det kjempe hyggelig og lærerik. Vi hadde gjort et brettspill hvor man må reise rundt Norge. For å få poeng må man i tillegg svare på forskjellige spørsmål. Enten spørsmålene var veldig vanskelig, eller vi må lære oss mer om Norge. Vi kunne ikke gi godt svar til alle spørsmålene – heldigvis var vi ikke den eneste rundt bordet.

– Hvilke by er mest kjent i Nordland – svaret er Bodø

Jeg har forresten fått en lokal dagblad med et bilde av meg! .

Mitt norske eventyr #41

Lokal avis

Etter hvert har vi hastes oss til T-banen, på vei til språkkafeen Bjørken. I alle hastighet har vi tatt en feil bus, men fortsatt kommet vi nok på tiden til kaffe og kakker. Nei da, selvfølgelig tuller jeg. Jeg mener at den viktigste av en språkkafe er å lære norsk, og å bli kjent av nye mennesker. Nye mennesker har vi sikkert møtet i dag. Vi har fått en e-postadresse hvor vi kunne stille spørsmål til hvis vi f.eks. har spørsmål om den norske grammatikken.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg