Mitt norske eventyr #35 | Norsk språknivået C? (del3)

Mitt norske eventyr #35

Språknivået C!?

Tirsdag 27. februar: Dette innlegget er en oppfølging av innlegget jeg publiserte siste tirsdag og fredag. Den fortalte jeg om at jeg prøver å finne ut hvilket språknivå jeg har. Jeg skjønner nå mer at jeg egentlig trenger norskkurset for å kunne sette peiling til språknivået mitt. Også trenger jeg norskkurset for å kunne se fremgangen. Men siden august / september i fjor har jeg ikke fortettet norskkurset. Istedenfor brukte jeg tiden til bloggen min, gjør frivillig, å gå til forskjellige språkkafeen. Denne grunnen er ikke den eneste, også tilbakemeldinger på stillinger gjør alt vanskeligere. Som jeg fortalte i tidligere innleggene, jeg få hele tiden hører om at min norsk skulle ikke være bra nok. Så egentlig, er det derfor rart at jeg heller ikke vet hvilket språknivået jeg har nå?

For å få selvinnsikten tilbake, har jeg derfor bestemt meg å fortsette norskkurset igjen. Da norskkurset jeg ikke har forsettet i fjor, var på nivå A2 / B1, skal det nye norskkurset også være på de samme nivået. Igjen, dette er absolutt ikke fordi jeg skulle være usikker ovenfor meg selv. Nei, grunnen er fordi jeg har ingen peiling lenger, men også fordi det har blitt 8 måneden siden at jeg gjorde norskkurset. Som jeg fortalte siste tirsdag, jeg vil nemlig ikke grippe for høyt med en gang.

Norskkurset jeg snakker om, begynte allerede idag! Mellom kurset var jeg veldig overrasket at jeg kunne imponere norsklæreren hver gang. Jeg klarte å komme med setninger som kanskje ligger på nivå B2 eller høyere. Det var også en oppgave å gjøre for å teste vårt språknivå. Resultatene skal vi få tilbake i morgen. Selvfølgelig er det litt spennende hvordan resultatene skal være. Men å være ærlig, oppgavene til A2 nivået var veldig lett. Fra hele oppgavene var det en ark med oppgaven for å se hvor flikk man er på B1 nivået. Også denne oppgaven var egentlig veldig lett…

Men denne sprø fortelling er ikke over ennå. Som du allerede vet, den siste tirsdagene har jeg vært til språkkafeen Røa istedenfor språkkafeen Majorstuen. Språkkafeen Røa er den eneste språkkafeen hvor man kan velge mellom språknivået A, B og C. Før språkkafeen begynner kan man ta tekstene på disse forskjellige språknivåene. Emne til språknivåene B og C er det sammen, men tekstene til språknivå B er selvfølgelig letere å lese. Normalt tok jeg teksten på B nivået først, men idag har jeg tatt utfordringen for å bare ta teksten på C nivået. SPRÅKNIVÅ C, den høyeste nivå! Selvfølgelig hadde jeg fortsatt noe tvil, men jeg tror at derfor bli overraskelse ekstra stort. Jeg klarte å forstå teksten uten problem, og tvil. Så ja, egentlig to andre grunnene hvorfor det bli så vanskelig å sette peiling til hvilket språknivået jeg egentlig har nå.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg