Mitt norske eventyr #27 | Administrasjon…

Mitt norske eventyr #27

Administrasjon

Fredag 5. januar: Jeg vet ikke hva regler er i Norge, men i Nederland er regle at du beholder administrasjon din minst fem år. Systemet jeg har laget meg selv er å ta fem mapper, en mappen til hvert år. Etter fem år trenger du selvfølgelig en ny mappen, så den tommer jeg den eldste mappen, og bruker denne mappen til den nye år osv. Det er en veldig bra system som jeg kan anbefaler alle. Eneste problemer er at du må ha veldig mye plass til disse mappene. Fordi huset jeg bor i er ikke så stort, hadde jeg i den siste månedene disse mappene flere ganger i hendene mine. Jeg blir virkelig sprø, jeg har egentlig ingen plass til disse mappene. Takknemlig til podkasten «The Minimalist» fikk jeg ideen til å digitalisere all disse papirene, og kaster papirene etterpå borte. Men derfor trenger jeg en dokumentskanner. Også takknemlig til «The minimalist» har jeg valget den «Brother DS-920DW» Dette er en små, portable skanner som jeg kan veldig enkelt sette bort når jeg ikke trenger dem. Denne skanner er også stort nok til skrivebordet hvor jeg sitter med datamaskiner min.

Mitt norske eventyr #27

Nye dokumentskanner

Så far er alt veldig perfekt! Men hvor må jeg lage all disse dokumenter? Bare beholde dem på datamaskine mitt er ikke en god ide. Hva f.eks. jeg mister datamaskinen eller harddisken går feil? Det samme problem når jeg skal bruke en ekstern datadisk, ikke sant? Beste mate er å beholde dem på en cloud solution som OneDrive, Dropbox, Google drive, osv. Men kanskje fordi jeg er en IT tekniker, jeg stoler iallfall ikke på disse tjenesten. Hvem kan f.eks. se dokumentene min, og hvor er min dokumentene laget? Allerede lenge side sist fant jeg en bilde på Bing eller Google – jeg husker ikke hvor. Denne bilde var tatt av moren min, og laget på en av disse cloud solutions.

Heldigvis har Synology en veldig god løsning, nemlig Cloud Stasjon. Eneste du trenger er en Synology NAS, og en eller flere harddisker (avhengig hvordan du ønsker din konfigurasjon) NAS betyr; Network Attached Storage. Dette er en enhet som du kobler til din nettverk. Med denne enhet kan du lage alle dokumenter du ønsker. Slik som en eksterne harddisk, men i sted må du koble til gjennom et nettverk. Jeg har tatt bruk denne løsninger veldig lenge siden. Eneste utfordring jeg har her i Norge, er at jeg har ingen mulighet å koble til et nettverk. Jeg kan bare koble enhetene med WiFi. På denne grunn har jeg kjøpt en WiFi dongel som du kunne lese i mitt siste innlegg.

Selvfølgelig har jeg også tenkt på en back-up løsninger. Lage alle dokumentene på mitt NAS er det samme som jeg skal lage dokumentene på en eksterne harddisk. Derfor har valget å bruke to harddisken i mitt NAS. Litt teknisk fortelling, men bade harddisken er konfigurert i RAID1. Dette betyr at alle filene på mitt NAS bli automatisk kopiert til hverandre harddisk. Så, når en harddisk går feil, da har jeg alltid en ekstra kopi av filene min på den andre harddisk. Også skal jeg fa beskjed når noe går feil, så at jeg kan ta veldig rask aksjon.

Mitt norske eventyr #27

Synology NAS


Dette var mitt norske eventyr (27. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg