Uke 29 (2017) | Fem sprø tingene…

Jeg tror jeg trenger ikke å forklare at ting i et annet land er forskjellige. I det siste ukene, etter jeg flyttet fra Nederland, fant jeg noe sprø ting. Sprø ting… jeg mener, kanskje helt normalt ting for deg, men for meg litt rart. Derfor tenkte jeg at de blir moro å lage en list med fem forskjellige ting. Vel fem… med bildene ovenfor er det egentlig seks forskjellige ting. Utsikten er fortsatt å bli vant å se (det kommer mer av slike bilder 🙂)

Ukentlig fortelling Uke 29 (2017)

Fem sprø tingene…

 

Japp sjokolade…

Vi har i Nederland et veldig stort valg av godteri, men Japp sjokolade… der har jeg aldri hørt om. Smaken minner meg om en mars. Et Google-søk viser at jeg er riktig. Jeg er nå nysgjerrig hvor de selger Japp. Oppdatering; jeg fant sjokolade. Klikk her for å lese hvor jeg fant Japp sjokolade – på nederlandsk.

Ukentlig fortelling Uke 29 (2017)

Japp sjokolade?

 

Kjøttdeig av kylling…

Som jeg skrevet på den nederlandske uke-oppdatering 2 kylling kuber, som vi har i Nederland, er ikke kjent i Norge. I Norge selger det hele stykker av kylling, men jeg liker ikke å kutte kyllingen. I tillegg jeg har ingen gode kniver for å kutte hele kylling. Så, som alternativt jeg kjøpte kjøttdeig av kylling. Høres veldig spøtt til meg, men de består virkelig.

Fra den samme uke-oppdatering 2 fikk jeg mange kommentarer som «hvordan ser det ut?» For å ikke svare umiddelbart veldig hard med «som kjøtt i en bolle» har jeg laget her ned et bilde.

Ukentlig fortelling Uke 29 (2017)

Hu, ja, de består virkelig

Ukentlig fortelling Uke 29 (2017)

Og dette er hva jeg har laget med kjøttdeig av kylling

 

Er jeg dratt…

Nei, ikke var redd, jeg er ikke dratt heldig (eller gjorde jeg å skremme deg?) Når jeg fikk Norsk endringen tilbake, fikk jeg to veldig merkelige notater. Jeg rådførte meg beste venn (Google <- verdt til å klikke på denne linken), og det viser seg at Norge arbeider for å endre notater. Grunnen er ikke helt klart til meg, men jeg liker de nye notater mye bedre (personlig mening) 100 kroner notater er fortsatt å bli vant å se. I form av farge, notater lik veldig på den 10 euro notater. Dessverre har jeg ingen gamle norske notater eller 10 euro notater for å vise deg en god sammenligning, men fortsatt her ned et bilde som gi deg en liten ide. Oh, morsomt faktum: En notater av 100kronen er ca. 10 euro 😉

Ukentlig fortelling Uke 29 (2017)

Likevel føles rart å betale med lappen av 100, 200 & 500

 

Pant…

Dette er faktisk et veldig morsomt faktum. Små flasker, som vi allerede ville kaste i plast skuffen i Nederland, kan du bare slippe av i Norge. Depositumet per flaske kan varieres, men vanligvis du får i retur 1kr (ca. 10 eurocent) eller 2,50kr retur (ca. 30 eurocent)

Ukentlig fortelling Uke 29 (2017)

Godt ide Nederland!

 

Heise…

Hver gang jeg får på heisen for å komme til leiligheten, jeg må le litt. Dette er et lite minne at jeg er i Norge (bare se hva jeg mener)


Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Vi ses til en ny oppdatering!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg