Mitt norske eventyr #12 | Det kommer til å bli høst

Denne uke var en rolig uke. Jeg synes at noen ganger er slik uke er veldig hyggelig. Ukene flyr så fort. Jeg tenker nå, oppdatering 12. Det betyr at jeg er nå tre måneder i Norge! Men jeg er fortsatt veldig glad 🙂

Mitt norske eventyr #12

Det kommer til å bli høst!

 

Søndag…

Etter jeg våkne opp, spiste jeg en deilig frokost. Etterpå har jeg begynt et nyt eventyr. Siste søndag var jeg gått til en annen vei. Her kunne jeg valget å gå på høyere eller venstre siden. Jeg hadde valgt å gå på høyere side, men i dag har jeg å gå til venstre. Men hva er det veldig vakker her. På vei fant jeg en veldig stor sjø. Roligheter. Utsikten. Who, da er den eneste jeg kan sa. Og alt på avstand jeg bor. I dag var det en tur av ni kilometer. Når jeg kommet hjem var fontene min veldig sliten.

Egentlig har det ingen prioritet, men jeg har veldig list til å reorganisere bloggen min. Jeg har mange fine ideer, men ikke alle skrevet innlegg passer godt i idéen. Derfor har jeg flyttet noe innlegg til et arkiv. Dessverre gikk noe feil, og derfor blir noe E-post sendt ut, beklager. En av ideer er at jeg skal oversette Nederlandske innlegg til Norsk, og fra Norsk til Nederlandsk. Men dette kan ta en lang tid, fordi jeg har mange andre ting å gjøre.

Også har jeg jobbet hard med å skrive oppdatering «Mijn Noorse avontuur week 11» Men etter jeg har plassert innlegget, var jeg ikke helt enig med hva jeg hadde skrevet. Derfor tok jeg innlegget direkte offline. En dag senere, etter jeg har oppdatert innlegg, har jeg sett innlegget online igjen. Beklager veldig mye. Søndagen min gikk dessverre ikke som jeg hadde forventet (det sjekke noen ganger)

Tilfeldige sopp
Tilfeldige sopp

(Bilder 1 av 12)


 

Mandag…

Siste fredag hadde jeg allerede fortalt at jeg skal fortsette den frustrerende fortelling om Nav og skattekontoret. Kanskje er det ingen overraskelse når jeg forteller deg at NAV prøvde å videresende meg igjen til skattekontoret. Men den som holder vast, vinner kampen. Etter jeg vet ikke hvor mange ganger jeg fortalte at NAV er den eneste som kan hjelpe meg, kommer endelig et skjema ut drar, yes! Lykkelig var personen snill (og jeg så smart å spørre) for å lage en kopi av skjema. Når som skal skjer, jeg har i hvert fall en skjerme jeg kan videresende når noe går feil. Ow, når du vil også registrere deg, jeg er veldig god med datamaskiner og kopiere.

I ettermiddag har jeg hjulpet med datakurs. Denne ganger var det et større antall. I tillegg var det ikke så spennende fordi det var en person som forklarte ting om Wordpad på en stor skjerm. Måle var at deltakere følge instruksjoner. Samme med et annet frivillige hjelp vi deltakere med spørsmålet. Åh, kanskje er det rart at vi bruker Wordpad, ikke Microsoft Word. Grunnen er at du må betale for å bruke Microsoft Office og ikke standard installert når du kjøper en ny datamaskin. I tillegg har Microsoft Office mer muligheter enn Wordpad. Dette kan virke veldig forverret. Veldig godt tip når du også vil gi noe datahjelp.

Mitt norske eventyr #12

Trenger du datahjelp?

 

Tirsdag…

I dag slappet jeg lit av. Først stofsugere, oppdatere administrasjon og starter vaskemaskin. Hva er det veldig godt følelse når du ridder opp litt.

I kveld gikk jeg igjen til en språkkafe. Denne gang til et annet sted, bare å se hvilket sted er den hyggeligst. Antallet var, i tillegg til den annet sted, veldig laft (seks mennesker) Men likevel var det veldig gøy, hyggelig og lærerikt. Også som det siste gang, hadde vi gjort noe brettspill.

Hensikten var å kaste et tall i sin tur. Som et resultat kommer du alltid inn i en annen kategori. For eksempel sesong eller farger. Den må du ta et kort fra denne kategori og sa ordet som står på kort, helt i arabisk! Den andre person må sa det samme ord på norsk. Det var morsomt å høre arabisk, men jeg våget ikke å uttale det. Jeg elsker norsk, men dette er noen ganger komplisert nok. Så om jeg går igjen neste gang? Jeg vet ikke ennå. Neste uke har jeg iallfall planlagt noe annet, så nok tid til å tenke på det.

Mitt norske eventyr #12

Språk-Kaffe

 

Onsdag…

Egentlig var dette en veldig kjedelig dag. Jeg har virkelig ingenting gjort mer enn oppdatere jobbsider.

 

Torsdag…

I dag har jeg også hjulpet med datakurset. Hva kan jeg faktisk fortelle mer om? Det var det samme kurs som mandag, men gitt av en annen person. Så dette kurset handlet også om å bruke Wordpad.

På ettermiddagen oversatte jeg blogginnlegget fra i går ettermiddag til nederlandsk, og gikk jeg til matbutikken. Jeg må si at det begynner å kjøle seg godt. Bilen ga 10 grader! til. Ifølge foreldrene mine var det 21 grader i Nederland. Ikke rart at fingrene min ble blå. Dette lover å være en fin vinter (jeg har virkelig veldig lyst i vinter). Om kvelden legger jeg meg under teppe for å lese bøken videre.

Mitt norske eventyr #12

Forskjell i vær (skjermbilde tatt 24. september)

 

Fredag…

Også i dag, som hver fredag, har jeg gitt datahjelp. Etterpå, på vei hjem fikk jeg en samtale fra Johny. Om kvelden er det premiere til Hedda Gabler, om jeg ønsket å gå med. Jeg hadde ingen spesielle planer i kveld, og jeg var på vei, så ja, jeg kommer i kveld! (tusen tak igjen Johny) Premieren handlet om forestillingen hvem Johny og jeg skal se på 4. oktober. Premieren var litt vanskelig å følge, fordi man snakket veldig fort norsk. Men jeg kommer definitivt til å utdype det, fordi det høres veldig interessant ut. To be continued…

Mitt norske eventyr #12

Hedda Gabler

 

Lørdag…

Egentlig igjen en kjedelig dag. Noen ganger er det ikke et stor problem, ikke sant? Jeg fylte dagen med å lese bloggen for å fa nye inspirasjon og norske lekser. Om kvelden ser jeg på tv til «Skal Vi Danse» Etterpå legger jeg meg under teppe for å lese bøken videre. Det blir veldig spennende nå.

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

De belangrijkste dingen in het leven zijn geen dingen (De viktigste ting i livet er ingenting)


Dette var mitt norske eventyr (12. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg