Mitt norske eventyr #10 | Heldige øyeblikkene

Heldige øyeblikkene finner du alltid og overalt. Men til denne uken var den heldige øyeblikkene veldig spesial. I tillegg hadde jeg overrasket meg selv med noe spontane handlinger. I denne ukentlige oppdatering forteller jeg deg alt. Les rask videre!

Mitt norske eventyr #10

Heldige øyeblikkene

 

Søndag (mer en ting i mellom)…

Jeg fikk noe spørsmål hvorfor jeg ikke skrev noe om siste søndag i den siste oppdatering.

Søndag er for meg en dag hvor jeg skriver om mitt norske eventyr. Dette ta virkelig, inklusiv finner ut bildene, endre bildene og skrive, en hele dag. I tillegg, hva kan du skrive om dagen som ikke allerede avsluttet? På denne grunnen bestemte jeg meg at i fortsettelse disse oppdateringene skal begynne med søndager (så egentlig er denne søndag, den søndagen til siste uken)

 

Mandag…

Denne dagen begynte jeg veldig sent. Ja virkelig, gå ut av sengen klokka halv to er veldig spesialt for meg. Til tross denne dagens sent start, var målet mitt å gå videre med norskleksene. Det førte kapittelet i studiebøken er et veldig langt kapittel. Så at jeg ikke kunne lage alt, da overraket meg ikke. Men at jeg hadde fortsatt fem eller seks oppdragene igjen, da hadde jeg også ikke forventet.

Mitt norske eventyr #10

Nye norske studiebøker (nivå B1)

 

Tirsdag…

Å skrive om at det hadde regnet hele uken, da er ikke den mest positive å skrive om. Men jeg har veldig lyst å ta en tur for noe fisk luft. Også hadde jeg ingenting til middag. Så til tross gikk jeg til slutt ut, selvfølgelig med paraplyen. Men at det regnet glemte jeg veldig raskt. Jeg fant en grønn lapp, 50kr! (Omkring 5?) Vel, da var veldig fint kjøpe dagligvare. Veldig oppmerkelig at den kassadamen se veldig rart til meg etter jeg gi den våt lappen (beklager 😊) Valget til hva jeg skal kjøpte med den 50kr var veldig vanskelig. Skal jeg kjøpe noe sunt eller usunt? Vel, til slutt valget jeg begge.

Mitt norske eventyr #10

Hva skal jeg velge?

 

Onsdag…

Kanskje jeg hadde allerede en følelse at det skal være en topp kveld. Helt spontan begynte jeg rydde opp huset. Ikke at huset mitt er veldig rot. Det var bare rydde opp tallerkenen på kjøkkenbordet, rydder opp kvitteringen – det ventet på meg for noe månedene, æsj ? og slår på vaskemaskinen. Til slutt bestemte jeg to timer før filmen begynte å gå på kino. Før filmen begynte fikk jeg beskjed om at jeg hadde avsluttet den andre moduler til høyskole utdanning med en god resultat, YES! Det er nå vente til den siste resultat. Jeg håper at denne resultatet kommer snart så at jeg kan avsluttet hele studiet. I tillegg fikk jeg også beskjed om pakke, som jeg virkelig forventet mer enn en uke siden, er endelig ankommet i Norge. Når jeg fikk pakke, den skal jeg fortelle mer om innhole til pakke. Iallfall, min onsdag kvelden var en topp kveld!

Til alle opplevelse om studien glemte jeg neste å fortelle om filmen. Navn til filmen er «The Hitman?s Bodyguard» Og jeg kan sikkert anbefale deg filmen. Mye aksjon og veldig mye lo. Jeg tror at trailer nedenfor forteller nok. Noe ganger var det for meg forverret; engelsk snakket film, norsk underteksten, og nederlandske figuranten. Ja seriøst, en del av filmen spilte i Nederland. Ikke bare Amsterdam bli ødelagt, også min egen by Haag, nei! Jeg var bare skuffet om den nederlandske politibilen, det ligner ikke på den ekte nederlandske politibil. Til tross, på skalaen av 1 til 10, den skal jeg gi filmen sikkert en 10!

 

Torsdag…

I dag var jeg på tur for å finne noe informasjon. Dessverre klarte jeg ikke, men i tillegg møtte jeg veldig tilfeldige Kurt Nilsen, super kult! Jeg tror han var opptatt av en soundcheck fordi han dratt etter han sang to låtene. Men æsj, han har en veldig vakkert stem.

For dem som ikke kjenner Kurt Nilsen. Han er veldig kjent i Norge. Han vant i 2003 finalen til Norges versjon av Idols. Med låten «She?s So High» fikk han nummer enn plass i Norges musikklisten. Etterpå deltok han til forskjellige norske tv-programmer (kilde: Wikipedia ) At han blir kjent er også takket til noe vitsene. Han skal f.eks. ligne på en Hobbit… Men dette er en ting jeg er ikke sikker på. Iallfall, jeg tror at han også deltok på Eurosong festival (eller nominert til) Også denne fortelling er jeg ikke helt sikker på. Det måte jeg kjenner ham, er til programma «Hver gang vi møtes». Dette er en åtte sesonger tv-programma basert på den nederlandske versjon «De beste zangers van Nederland». De fleste kringkasting kan du også finne på YouTubeYouTube eller tv2.no.

I kveld var det kick-off til BMW Oslo Marathon. Her bli fortalt viktig informasjon om hva vi – omtrent 1100 frivillige – kunne forvente i neste uke. Egentlig er det ikke så spennende å fortelle veldig mye om. Før kick-off begynte hadde jeg noe timene å underholde meg. Met søket til et koselig kafe, fant jeg Cafè Amsterdam for å drikke kafe. Som navet allerede forteller, dette er en koselig kafe som du kan umiddelbart finne midt i sentrum av Amsterdam. Menykortet er også typisk nederlandsk med, ja vel, det veldig kjent «broodje kroket» Gjett engang hva jeg bestilte? Det største forvirring for meg var jeg kunne bestille på nederlandsk. Jeg mener, jeg er allerede to halvannen måneden i Norge. I mellomtid hadde jeg bare bestilt på norsk, og nå kunne jeg bestille noe på nederlandsk? Vet du hvor forvirrende dette er? Jeg hadde så mye vansker å snakker god nederlandsk. Men iallfall en veldig fint opplevelse. Nysgjerrig til en «broodje kroket» eller noe annet nederlandsk rett? Da kan jeg sikkert anbefale deg å besøke Cafè Amsterdam.

Mitt norske eventyr #10

Nye utforskingen

 

Fredag…

I mellomtiden har jeg funnet mitt favoritt norske brød (jeg tror faktisk at disse brødene er typisk norsk) Dessverre på vei til datahjelp var disse brødene utsolgt. Men heldigvis på vei hjem var disse brødene påfylt igjen, jammie! Brødene heter «skoleboller». Kanskje du allerede kjenner disse brødene, men til dem som ikke kjenner brødene. Skoleboller er en brød med på kantene dekket av kokos. Midten av brøden er fylt med en slags pudding. På disse brødene må jeg alltid tenke på fortiden. Når jeg var liten og gikk samen med foreldre, søster og bror til matbutikken, da kjøpte vi – selvfølgelig når vi var snill – , en (på nederlandsk) «puddingbroodje» En «puddingbroodje», eller på norsk «puddingbrød» hadde et annet form, og hadde ingen kokos. Jeg tror det smakte likt det samme, men da vet jeg dessverre ikke lengre. Iallfall, dette var en veldig stor godbit til oss alle. Jeg har prøvet å finne denne godbiten i matbutikken i den siste årene, men jeg tror mer at, fordi du kunne bare kjøpe disse brødene på en matbikk som består ikke lenger i Nederland, at jeg derfor ikke kunne finne disse brødene. Men fordi det ligner så mye på hverandre, er dette kanskje grunnen til hvorfor skoleboler smaker så mega godt.

I kvelden hadde jeg planlagt å gå på tur. Men på andre siden hadde jeg også lyst å ha en kveld «me-time». Bare klikker rundt på datamaskinen, og se tilfeldige YouTube videoer. Til slutt bestemte jeg, egentlig mer fordi agenda til neste uken står allerede fult, at jeg skal gå til «me-time».

Mitt norske eventyr #10

Skolleboller; veldig deilig!

 

Lørdag…

Etter mye regn denne uken, var det i dag endelig lit tørt. God timing for å gå uten for å ta den deilig tur og en frisk nese. Hvordan jeg kunne planlegge alt, jeg vet ikke. Akkurat når jeg kommet hjem begynte å regne igjen. Dessverre fortsatte å regne hele dagen. Derfor hadde jeg avsluttet noe (små) tingen på min «To-Do» listen. Av og til er slik momentene også veldig deilig. På denne måten fikk du en god produktiv følelse. Derfor var det veldig avslappet å sitter med pyjamas foran tv-en. Jeg se på tv programma «Skal vi danse?» eller på nederlandsk «Zullen we dansen?».

Mitt norske eventyr #10

Skal vi danse?

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

We zijn allemaal amateurs, want het leven is te kort om professional te worden (Vi er alle amatører fordi livet er for kort til å bli profesjonelt)


Dette var mitt norske eventyr (10. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg