Mitt norske eventyr #8 | Dyrt men vellykket uken

Denne uken var en dyrt men vellykket uken som jeg sikkert skal huske for lenge. Nysgjerrig? Les rask videre?

Mitt norske eventyr #8

Dyrt men vellykket uken

 

Mandag…

I dag hadde jeg mitt første jobbintervju helt på norsk! For min følelse gikk det bra, men jeg er sikkert at jeg kunne gjøre det helt bedre. Jeg kaler det en slik «salgssamtale» for å presentere deg selv. Jeg vet veldig god hvordan jeg må presentere meg selv, men jeg tenkte for mye på nederlandsk. Derfor må jeg noe ganger søke til den riktige ord, og det sørger for at samtale gikk ikke så flytende. På den positive side, jeg vet nå hva jeg må øve til den neste jobbintervjuet.

Mitt norske eventyr #8

På vei til mitt første jobbintervju

 

Tirsdag…

Jeg vil bestemme selv når jeg vil rengjøre. Spørre om når jeg kan låne støvsugere eller en tørkehylle er derfor en stor skritt for meg. Fordi jeg trenger disse tingene iallfall i mitt fremtidige hus, var oppdraget i dag å kjøpe disse tingene, og jeg klarte det. Men det var veldig dyrt. For 4 støvsugerposer betaler du nesten 20?! Derfor har jeg betale litt mer til en støvsugere som trenger ikke støvsugerposer (egentlig en ting jeg ønsket meg lengre) Ovh, prisene til en tørkehylle? De er også en veldig dyrt vits. Virkelig, jeg fant nok med priser mellom 30? til 50?, huh?

Under shopping fant jeg også en veldig fint «To Do List». Vel, egentlig var det den andre gang jeg fant dem. Men nå bestemte jeg meg å kjøpe dem. I tillegg har jeg også kjøpt post-its. På bindene se du en tomt «To Do List», men nå henger det helt fult med tingene jeg vil gjøre i neste uken. Litt lettere i sted av hver uke lage en planning på en notatbok. Til slutt var det en god lykkes dag.

Mitt norske eventyr #8

Ny kjøpte tingene

 

Onsdag…

I dag var det en dag som rydder opp en stor mess. Endelig kunne jeg for den andre gang begynne å vaske vaskeri. Det var vasket for det første gang, men jeg hadde ingen mulighetene å tørke. I tillegg hadde jeg lyst å prøve støvsugeren. Hva en veldig fint støvsuger, også veldig fint jeg ikke må tenke på støvsugerposen lengre. Også kunne jeg endelig svare på mye e-post meldinger, og stripe mange tingene fra Feedly listen. Hvor jeg funnet tiden, jeg vet ikke. Men jeg har endelig avrundet modulen til den høyere skole utdanning. Jeg hoper at jeg også denne måned kan avrunde hele studien, vi skal se.

I kveld gikk jeg samen med en kollega fra Oslo Jazz Festival til kino. Filmen som spilte var «Dark Tower». Veldig fint film, og jeg kan sikkert anbefale deg. Jeg må litt bli vant til. Selvfølgelig er disse filmene på engelsk, men undertekstene er på norsk, haha.

 

Torsdag…

I dag forventet meg to overraskelser. I kveld var en fest til Oslo Jazz Festival som takk til alle frivillige som hadde hjulpet i år. Hos festen var det mulighetene å takker hverandre. Dette ble gjort blant annet med priser. Men at jeg bli spurte å komme på scenen for å motta prisen «Data Råtassen», da var en veldig stor overraskelsen. Men vel, så da stod jeg på scenen, helt overveldet. Hva skal jeg si i mitt beste norsk? Dessverre har jeg ingen ide lenger hva jeg hadde sagt, men publikum må lo (jeg tror da er den viktigste) Som takk til denne prise hadde jeg siste uken skrevet en ekstra innlegg.

Anledning til prisen var innlegget «Uke 34 – Oslo Jazz Festival (Uke i bildene)». I dette innlegget hadde jeg lastet opp veldig mange bildene, og skrevet jeg på min beste norsk hva jeg hadde gjord på Oslo Jazz Festival. Jeg er veldig gladd og takknemlig med prisen. Selvfølgelig kan jeg lære veldig mye nye tingene om den norske språk, så kanskje har jeg skrevet hit og dit noe skrivefeil. Men denne prisen gi meg veldig mye motivasjon med å fortsatte på bloggen, og å skrive på norsk.

Den andre overraskelse var en typisk norsk rett. Reker med majones og sitron. Rekker må også skrelle, spennende. Dette var min første gang, og den enste jeg kunne tenke på, var «se mamma, fingerdukker». Veldig langt fortelling (spør meg hvis du er nysgjerrig) Skrelle den første rekke mislykkes selvfølgelig, men heldigvis var det nok menneskene som kunne hjelpe meg. Men æsj, veldig spesialt opplevelse. Neste ganger skal jeg velge noe annet – kanskje dette er grunnen at jeg bli vegetarisk) – eller i tilfelle av kvelden, bare spiser brød. Jeg trodde det var den eneste minus om kvelden, reker var den eneste som kunne bli valgt. Hva om du virkelig ikke liker reker eller hvis du er vegetarianer?

Mitt norske eventyr #8

Oslo Jazz Festival fest

 

Fredag…

Selvfølgelige begynte jeg dagen med datahjelp. I kveld hadde jeg veldig mye planer, men til slutt hadde jeg gjort ingenting. Jeg følte meg veldig syk. Den eneste ting jeg hadde gjord, var se på tv, ser på «The Voice of Holland Norge» Men æsj, veldig fint stemmene. Det var allerede veldig lenge side jeg lytet til «The Voice of Holland», men etter to låtene slår jeg av tv-en. Klikk her for å se / høre hva jeg mener.

 

Lørdag…

Jeg våknet og tenkte umiddelbart; hva jeg har planlagt i dag, det går ikke. Jeg følte meg veldig, veldig syk. Motvillig tok jeg noe aspirin. Ja, jeg er mer en person som tenker; det løsner helt selv. Men, den aspirin hjalp veldig mye.

I kveld hadde jeg så mye energi at jeg har endret noe ting i huset. Skrivebordet sto i soverommet, men jeg tror nå at dette er problemet til den dårlige internett. I stua sto en ekstra seng, men det har jeg nå sett på sin side så at jeg kunne flyttet skrivebordet til stua. Jeg håper at jeg har nå bedre internett. Resten av kvelden hadde jeg fylt med bare se YouTube-videoer.

Mitt norske eventyr #8

Nytt sted til skrivebordet og se YouTube-videoer (CTFxC)

 

Søndag…

I dag hadde jeg bare slappet av, lytet til musikken, laget pannekaker, og oppdatert bloggen min.

Mitt norske eventyr #8

Avslappet dag

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

We zijn allemaal amateurs, want het leven is te kort om professional te worden. (Vi er alle amatører fordi livet er for kort til å bli profesjonelt.)


Dette var mitt norske eventyr (8. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg