Mitt norske eventyr #6 | Hjemlaget pannekaker

Denne uken var en uke hvor jeg begynte å skrive innleggene på norsk, hvor jeg prøvde å lage pannekaker, og en uke hvor jeg forberedte meg til neste uke. Nysgjerrig? Les rask videre!

Mitt norske eventyr #6

Hjemlaget pannekaker

 

Skriver norske artikler

Som du allerede kunne lese, siste onsdag hadde jeg skrevet mitt første innlegg helt på norsk. Innlegget var en små oppdatering, men det er en begynn. Jeg har tenkt langt om hva jeg skal gjøre, men jeg har bestemt meg å skrive hver onsdag noen tilfeldige på norsk. Jeg har noe finne ideer hva jeg kan skrive om. For å gjøre deg nysgjerrig. Jeg er veldig opptatt med å skrive hvorfor jeg valgte Norge, og hvordan jeg lærte den norske språk. Ikke vær red. På høyere side kan du oversette innlegget til et annet språk, f.eks. nederlandsk eller engelsk. Hvis du har problemet med å oversette tekstene eller når du vil lese innlegget uten oversettelse, gi meg beskjed. Jeg hjelper du gjerne videre.

 

Hjemlaget pannekaker

Også denne uken hadde det regnet veldig mye. Natten tirsdag til onsdag våknet jeg fra lyn. Til tross har jeg prøvet å gå uten, leter eter «den perfekte bilde». Dessverre kunne jeg ikke funnet noe, men jeg skal holde deg oppdatert. Heldigvis har jeg til tross tatt to finne bildene. Disse bildene kan du finne nedenfor.

Å gå til en tilfeldige sted, finner du mye finne tingene. En av denne tingene er en stor matbutikk (i sammenlignet med Nederland) Ut av nysgjerrighet gikk jeg inn i butikken. Det første som slo meg var fiskeavdelingen. Den størrelse av fiskeavdelingen kan du best sammenligne med kjøttavdelingen i Nederland. Og for kjøtt. Det var svært få valg. Nøyaktig det motsatte av Nederland.

Etter jeg gikk videre i butikken fant jeg en hyllene med bakkeprodukter. Her tok jeg lit tid. Det skal være veldig deilig i kveld å lage pannekaker. Men, hva var «bloem» på norsk? Til slutt hadde jeg gamblet på «hvetemel». Jeg tror at valget var til slutt feil fordi pannekaker fløy bokstavelig ut av stekepannen. Men til tross smakte pannekaker veldig deilig, og det er den viktigste, ikke sant?

Ved pannekaker tilhører selvfølgelig pålegg. Umiddelbart tenkte jeg på den veldig deilig eple-pære sultentøy. Jeg er så lei at Nederland selger ikke slik sultentøy fordi denne sultentøy på pannekaker, ubeskrivelig deilig. Med smaken må jeg tenke på «apfelstrudel», såååå deilig (eller hadde jeg sagt det allerede?)

Dette er hva jeg har laget:

 Bortenfor matbutikken, hva en vakkert utsikt
Bortenfor matbutikken, hva en vakkert utsikt

(Bilder 1 av 6)


 

Forberedelse til neste uke

Jheeeeeee! Jeg har veldig lenge se frem til Oslo Jazzfestival, og det vil endelig begynne! Offisielt starter festivalen fra 12. august til 19. august. Planlegging var først at jeg skal hjelpe neste onsdag, fredag og lørdag. Fordi organisasjonen fortsatt kunne bruke ekstra hjelp, kunne jeg også hjelpe i morgen tidlige. Helt på siste moment bestemte jeg også å kjøpe en billett til de samme konsert hvor jeg skal hjelpe. (jeg skal dra dit, hvorfor skal jeg ikke ekstra nyte?) Men nå hørte jeg at det var ikke nødvendig å kjøpe ett billett. I ettermiddag jeg skal prøve å finne ut hva jeg må gjøre med billetter. Iallfall fordi jeg skal hjelpe fra klokka 8.00, og etterpå dra til konserten, skal det kanskje være klokka 24.00 før jeg kommer hjemme. Derfor har jeg ikke muligheten å fortelle hvordan denne dagen gikk.

I forberedelsene til hva som må gjøre og hva som forvente, ble en pizza-kveld organisert i går kveld. En flott opplevelse helt på norsk! Jeg kunne endelig bruke den lang studenten norske språk. Det var også noen mennesker som ikke kunne snakke norsk. For dem ble det gitt et kort sammendrag på engelsk etterpå. Her har jeg lyttet noen ganger til. På denne måte visste jeg at jeg hørte alt riktig.

Hva er Oslo Jazz Festival? Som navet allerede fortalt, dette er en festival helt i merke av Jazz musikk. Evenementet kommer hvert år i august tilbake. Evenementet finner sted i forskjellige steder i Oslo. Disse stedene er helt dekorert så at musikk bandene kan spile Jazzmusikk. Noen steder kan du gå inn helt gratis, noen andre steder må du kjøpe billetten. Oslo Jazz Festival er et stor evenement, og driver helt på frivillige. Festivalen trenger derfor mange personer, og dette året kan lykkelige hjelpe. Jeg mener, kanskje du allerede vet at jeg liker musikk veldig mye, og dette er en veldig fint kombinasjon, ikke sant?

Hva skal jeg gjøre? Jeg er tildelt som «rigger». Arbeid innebærer sett opp podium med musikk instrumentene så at musikk bandene kan begynne å spile. Deretter må podium bli ryddet og forberedt til neste banden, osv. Rommet må også være forberedt slik at besøkene kan bli godt mottatt. Mye tøft arbeid, men det skal for meg ikke være så stort problem.

Jeg vet ikke hvordan dagene skal gå. Så spørsmålet at jeg kan ta finne bildene vet jeg ikke heller. Selvfølgelig kan jeg forteller deg mer i den neste oppdatering. Når du kan ikke vente, det er en tumblr-blogg spesialt med bildene til frivillig (ikke laget av meg selv) Kansje du se meg tilbake på bloggen, jeg er veldig nysgjerrig…

Også har jeg ingen ide hvilket låt artistene i kveld skal spille. Men i tillegg har jeg laget en spilelisten med artistene som skulle opptrede i kveld. For mer informasjon kan du klikke her

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Wherever you go, Go with all you heart


Dette var mitt norske eventyr (6. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

2 kommentarer

Siste innlegg