Mitt norske eventyr #4 | Til tross en oppdatering

Jeg fikk mange meldinger og skuffelse om at jeg kanskje denne uken ikke skal lage et nytt oppdatering. Også fikk jeg spørsmålet som «æsj Mike, det er veldig mange studier du vil gjøre- Er det ikke for mye?». På denne grunnen har jeg til slutt bestemt meg å lage et nytt oppdatering for å forklare mer om studiene mine. Også syns jeg at det er en kult utfordring for å lage så mye oppdateringen om mitt norske eventyr. Ooo? i tillegg et morsomt faktum fordi denne oppdatering er den fjerde oppdatering. Dette betyr at jeg er nå en måned i Norge, yes!

Mitt norske eventyr #4

Til tross en oppdatering

 

Studieønskelisten

Jeg er helt enig, mitt studieønskelist er veldig stort. Dette var hovedsakelig fordi jeg hadde et egen hus. Ser det ikke negativt. Jeg er veldig gla for alt jeg hadde oppnådd de siste årene. Men ha et egen hus betyr mye mer oppmerksomhet. På denne grunnen hadde mitt studieønskelisten mindre prioritet med konsekvensene… listen blir større og større. Nå jeg har avsluttet dette fint kapittelet har jeg merkbare mer tid for andre tingene. Jeg ønsker å bruke denne tidene for å bli mer kjent i Norge, men… i Norge er juli en feriemåneden. Mye bedrifter stenger tidligere, det finner neste frivillige aktiviteter (eller alt er merkbare rolige) Som reaksjonen på stillinger fikk jeg automatiske svar «vi er i august tilbake». Også i agendaen min begynner den første avtale i august. Derfor har jeg siste uken brukt så mye tid for studiene min. Hvor mye jeg kan avslutte, hvor mindre stress jeg har senere. Hvordan jeg klarer dette? Hver dag prøver jeg å bruke tre kvartaler til hver studien. Wifi på telefonen min går midlertidige ut så at noen kan forstyr meg i mellomtiden med nye e-post meldinger eller Twitter meldinger. På denne måte kan jeg gi hver studie alle oppmerksomhetene det trenger, og lager jeg nok pause mellom studiene. Også er det ikke sant at jeg begynner hver studie helt fra begynnelsen. Hver studie hadde jeg begynt veldig lenge siden, men fordi studiene hadde ikke så høyt prioritet, hadde jeg dessverre ikke kunne avslutte noe studien. F.eks. er dette et grunn at jeg ikke klarte å avslutte to moduler fra den høyere skole utdanning.

Mitt norske eventyr #4

Studieplanlegging

 

Men, studieplanleggingen begynner på tirsdag…

Helt riktig. Siste mandag hadde jeg med bevissthet ikke planlagt noe fordi jeg hadde lyst å rydde opp. Et ryddet huset gi deg til slutt en god ryddet følelsen. Også var det nødvendig å vaske klær, men dette var litt spennende. Jeg vet ikke at det er vanlige i Norge, men leilighetskomplekset har en delt vaskerom. På brevet og kortet jeg fikk fra utleier var å lese at jeg må anmeldte meg på en nettside. Men utleier sier at dette var ikke nødvendig. I tillegg vet jeg også hvor vanskelig det kan være å dele en vaskemaskinen med fire mennesket, tenk nå at du må dele en vaskemaskinen med et helt kompleks… Til tross fant jeg ut at det var to vaskemaskinene, og to tørketromlene (jeg tror dette er fortsatt for lite) Men iallfall, det var en lite enhet på veggen. Her kunne du logget på med kortet. Den fikk du muligheter å reservere et vaskemaskinen. Etter du har tatt et valg, ble balansen på kortet samlet inn, og blir start-knappen på vaskemaskinen aktivert, veldig genialt! Til slutt har jeg brukt vaskemaskinen to ganger, og etterpå tørket i tørketrommelen (hva en luksus)

Mitt norske eventyr #4

Vaskerom på første etasje

 

Mer oppryddinger

Denne uken var jeg veldig opptatt av et stort opprydding-angrep. Så har jeg ryddet opp oppsettet til noen artikler. Også fra nå av kan du se alle bildene jeg laster opp på bloggen min på en side. Internettilkoblingen la meg litt ned, så jeg vil gjerne høre om bilder lastingen fungerer eller går veldig langsomme. Når det ikke fungerer da må jeg se på andre løsninger. I tillegg tok jeg også det store skrittet i å få viktige data fra min nederlandske telefon, fjerne Whatsapp og leger telefonen (for tiden) i skapet. Jeg blir ? med bilden nedenfor forstår du hvorfor – for mye forstyret av nye e-post-, Whatsapp-, Facebook- og Twitter- meldinger. Fleste meldinger kommer også på min norske telefon. Også betaler du ikke lenger roaming koster, så ringer eller blir ringet til en utenlandsk nummer koster ingenting ekstra. Hvorfor skal jeg fortsatt bruke to telefonnumre? Nøyaktig, RYDDER OPP!

Hvis du vil ringen meg, men du har ikke mitt norske telefonnummer, da kan du selvfølgelig alltid spørre meg. E-postadressen vil bli den samme med en liten endring. Den lille endringen er at jeg har lagt alias «@outlook.com» til min e-postkonto. Til tross bo jeg nå i Norge, og den sender jeg meldinger med «@hotmail.nl», lit rart ikke sant? Hvis du sender meg en melding, og du fortsatt bruker «@hotmail.nl», ingen stress. Disse e-postmeldingene forsetter å komme inn. Bare Whatsapp-meldinger du sender til mitt +31 nummeret skal jeg aldri se igjen.

Oh, hva… fire telefoner på bildet? Ja, det stemmer. Dette har kommet fordi den hvite telefonen måtte bytte ut den store, svarte telefonen. Den store svarte telefonen har fått mer og mer problemer. Siden jeg ikke visste at jeg ville gå til Norge så snart, og trengte et norsk telefonnummer, kunne jeg aldri si farvel til den store svarte telefonen. Den to veldig, veldig gamle telefonene har fremdeles ringekreditt, men jeg ringer ikke så mye ? lang leve prepaid! Kan du følge alt? Nøyaktig, jeg også noen ganger ikke mer. Dette var grunnen til meg under den store opprydningen å si farvel til en rekke telefoner og telefonnumre. Dette innebærer også at jeg skal bruke mitt norske telefonnummer mer og mer. Så hvis du set et ukjent nummer på skjermen din, og nummeret begynner med +47, den skal jeg uten tvil være å ringe deg.

Mitt norske eventyr #4

Venstre -> Høyere: Norske telefon, Nederlandske telefon, Veldig gammelt telefon, Prive-Jobb telefon

 

Tilfeldige ting i tillegg

I den siste innlegg «5 sprø ting» fortalte jeg om Japp sjokolade. Jeg var veldig nysgjerrig hvor jeg kunne kjøpe denne sjokolade. Dette viste seg å være veldig enkelt, bare i supermarkedet rundt hjørnet. Neste gang må jeg bedre å se rundt meg. Det er også King Size størrelse, hvordan kunne jeg miste det? Nå jeg fant sjokolade, kunne jeg ikke vente å spise. Japp er faktisk, som jeg nevnte i innlegget «5 sprø ting» veldig like som Mars.

Mitt norske eventyr #4

Japp sjokolade

 

Ikke vær red

I tillegg til å studere og rengjøre, har jeg nok andre momenter for å slappe av. Så prøver jeg å ta en tur eller på sin tid se på en film. Neste uke jeg skal fortelle deg mer om pariserhjulet jeg oppdaget på turen. Dessverre hadde jeg denne uken ikke nok tid til å skrive om. Men jeg kan fortelle deg, jeg fant pariserhjulet, men dette var et veldig stort eventyr. I tillegg har jeg laget noen bilder på vei til datahjelp. Så det er fortsatt mange morsomme tingene å fortelle om. Så blir jeg kjedelig? Nei, jeg tror ikke. Jeg nyter meg veldig i det vakre Norge.

Mitt norske eventyr #4

Slapp av og se en fin film

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Als je iets doet wil je het altijd goed doen en laat je nooit meer los. Je gaat niet voor 50% maar voor 100%. Hiermee wil je zeggen dat alles mogelijk is en niks onmogelijk is. Never give up. (Hvis du gjør tingene, du vil gjøre alt så godt mulig og aldri slippe av det. Du går ikke for 50%, men for 100%. Med dette vil du si at alt er mulig og ingenting er umulig. Never give up!)

Dette var mitt norske eventyr (4. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg