Mitt norske eventyr #2 | Hyggelig uken

Siste uken sluttet jeg med fortelling om at jeg skal spisse middag hos utleier. Kvelden var veldig hyggelige. Middag var dessverre ikke typisk norsk, men veldig deilige. Til middag spiste vi quinoa med fisk fra oven. For kaffe hadde jeg brakt «stroopwafels». Utleier skjende denne typisk nederlandske kaker, fordi hun hadde studert i Nederland, veldig tilfeldighet? I tillegg var denne uken veldig hyggelige med mange finne momenter.

Mitt norske eventyr #2

Hyggelige uken

 

CV-en min

Med stor takk til utleier og norsklærer Laura er CV-en helt oversett til norsk. Jakten til ledige stillinger er nå offisielt åpent. I tillegg har jeg registrert hos forskjellige rekrutteringsbyråer, og jeg har reagert på den første ledige stillinger, veldig spennende.

 

Datahjelp

Denne uken hadde jeg gjord datahjelp for første gangen. Spørsmålet var veldig enkelt ? iallfall for meg som IT-er. Mange spørsmålene var f.eks. hvordan kan jeg laget et dokument til en USB-pinne eller hvordan kan jeg utskrive et dokument. Utfordringen er mer hvordan jeg må forklare disse tingene på norsk. Heldigvis har jeg bygget opp et godt vokabularet i den siste årene. Til tros er det litt vanskelige å uttale noe ordene. For å gi deg to eksemplene, CV og bøk. På norsk ligner uttalene veldig på den nederlandske uttalene ? CV / boek. Det er mer ordene som liger på begge språket. Men derfor hjelper jobben som frivillig veldig mye. Her kan jeg øve veldig mye med uttale ordene. Til tros gikk datahjelp denne uken veldig bra, og gleder meg veldig mye til neste uken.

 

Reaksjonen fra den siste uken

I tillegg på reaksjonene til det siste innlegg, hva spiser jeg hverdag, har jeg nedenfor laget noe bildene (jeg trodde jeg hadde tatt mer bildene, beklager) De fleste retter er nederlandsk fordi jeg kjøpte mye mat fra Nederland ? dette var litt billigere.

Mitt norske eventyr #2

Macaroni

Egentlig hadde jeg siste uke bare kjøpt noe freskprodukter som denne yoghurten og sjokoladen (sjokolade passer veldig god i listen freskproduktet)

Mitt norske eventyr #2

Yoghurten og sjokoladen

Ved et uhell så jeg denne måltid i fryseren, og jeg var med en gang nysgjerrig på hvordan det smaker. Og det var veldig deilige.

Mitt norske eventyr #2

Kylling og pasta

Nedenfor retter var det mest utfordrende retter jeg hadde laget, roti. Det var vanskelige å finne erter eller annet slags bønner. Det eneste ting jeg hadde kjøpt i Nederland, var erter med gulrøtter. Som løsning har jeg fjernet alle gulrøtter. Til tross er roti-retter ferdig med kylling. Men kyllingblokker vi kjenner i Nederland er tydeligvis ukjente i Norge. I tillegg selger Norge hele biter av kylling, men jeg liker ikke kutte kylling i små stikker. Også har jeg ikke gode kniver for å kutte kylling små stikker. Som alternativt kjøpte jeg kyllingdeig. For alle i Nederland høres det veldig galt fordi vi kjenner dette ikke i Nederland. Vi bare kjenner kjøttdeig, så jeg var veldig overrasket.

Mitt norske eventyr #2

Roti

Siste fredag har jeg vært ute til middag. Grunnene var fordi jeg er ikke offisielt huseier lenger, men også fordi det fantastiske været. Deilig i solen nyttet jeg en salaten med øl. Som dessert hadde jeg karamell is med nøtter. Dessverre er bildene ikke så veldig fint, men jeg vil gjerne begynne å spise. Det så ut, og det var veldig deilige.

Mitt norske eventyr #2

Spiser middag utendørs

 

Ukens avslutning

Nå skal jeg se filmen, og etterpå skal en ny uken begynne. Beklager for rotet. I dag hadde jeg ikke lyst å rydde opp.

Mitt norske eventyr #2

Se på filmen

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Laat het leven ook eens van jou genieten. (La livet også nytte fra deg)

Dette var mitt norske eventyr (2. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg