Mitt norske eventyr #1 | Min første uken

Æsj, det er allerede en uke siden jeg ankommet i Norge. Hva går tiden så fort. Jeg må fortsatt bli vant til at alt er på norsk, og den vennlighetene av menneskene?

Mitt norske eventyr #1

Min første uken

 

Tingene jeg må bli vant til

Når du snakker med menneskene, eller du vil spørre noen, alt går selvfølgelige på norsk. Men du kan også snakker engelsk. Men når du vil bli bedre på norsk, anbefales jeg ikke å snakker norsk og engelsk samtidige. Det forårsaker bare forvirring, og at du tenker for mye for å finne den riktige ordene. På denne grunne fikk du mange rare setninger som noen ikke forstår. Men jeg klarer det veldig greit. Jeg merker også at man forstår deg ikke at de vil ta tid for å forstå deg. Også merker jeg at Nordman setter pris på at du iallfall prøver å snakker norsk.

 

Hvor jeg bor

Som du kanskje kan se på bildene nedenfor, trives jeg leiligheten og utsikten veldig god. Leiligheten er vakkert og god vedholdt, og ligger på den sjuende etasje i en rolig nærhet. Jeg har ikke registret tiden, men Oslo sentrum ligger på en kjempegod gang- og sykkelavstand. Men sykle i Norge er en ting jeg må bli vant til. De finner ikke overalt en sykkelsti. Ikke et stort problem, men åsene. Æsj, det er veldig tøft. På bildene ser det ikke så bratt ut, men kommer opp med syklene? da klarer jeg ikke (ennå) Nå forstår jeg veldig god hvorfor man liker å sykle her. På denne måte kan du forsterke benmuskler.

Mitt norske eventyr #1

Utsiktene

 

Hvordan var min første uken

Resten av denne uken hadde jeg slappet av. Selvfølgelig hadde jeg gjord noen praksis tingene, pakker ut eskene, og installert datamaskinen. I tillegg var jeg veldig opptatt med oversette CV-en min på norsk. Nesten glemte jeg å skrive søknaden på norsk. Så gla vi har Google Translate. Vel, egentlig ikke i den hele tatt. Mange ordene kunne jeg oversette uten hjelp av oversettprogrammene. Den førstkommende norskleksen skal jeg for alle sikkerhet kontrolleren alt igjen. Også tilbudt utleier å hjelpe meg med å sjekke min CV-en (veldig snill) Også har utleier invitert meg å spise middag. Slik ting som ikke ofte skje i Nederland. Iallfall, nesten uken skal jeg fortelle mer om dette…

Mitt norske eventyr #1

Datamaskinen er installert

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Het leven geeft de gelegenheid parels te verzamelen en steentjes weg te werpen, of steentjes te verzamelen en parels weg te gooien (Livet gir mulighet til å samle perler og kaste steiner bort, eller samle steiner og kaste perler bort)

Dette var mitt norske eventyr (1. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg