Mitt norske eventyr #0 | Jeg er endelig tilbake 😊

Etter omtrent halvannen måned har jeg endelig en ny oppdatering. De siste månedene var preget av sprø, spennende og travle øyeblikk og jeg har måttet finne mye informasjon om livet i Norge. Jeg kommer til å lete mye etter slik informasjon i de neste månedene. Det blir spennende å undersøke hvordan ting fungerer i Norge!

Mitt norske eventyr #0

Jeg er endelig tilbake 😊

 

Huset mitt er solgt

I mai fikk jeg et godt bud på huset mitt, slik at jeg kunne selge huset med en gang. Dette førte til at jakten på et nytt hus ble offisielt åpnet (forhåpentligvis blir det en kortvarig jakt!)

Boligmarkedet i Nederland står på hodet nå for tiden. Hvert hus som er til salgs, blir solgt innen få dager. Noen hus blir ikke engang gjort tilgjengelige for boligmarkedet, fordi etterspørselen etter hus er så stor. Det blir ikke en gang forhandlet med den første personen eller den første interesserte som legger inn et bud. Alle kan komme med et bud på huset, og personen som tilbyr det beste budet har kjøpt hus. På denne måten er det et bud på tjue tusen til tretti tusen euro høyere enn verdivurderingen. Summen du må ha på din sparekonto for å fa lån fra banken! Av denne grunnen har jeg raskt sluttet å lete etter et nytt hus. Men, hvordan skal jeg gå videre? Tross alt trenger jeg et hus å bo i, ikke sant?

Mitt norske eventyr #0

Solgt

 

De store valgene

Jeg har tenkt veldig lenge på dette valget. I tillegg hadde jeg prøvd mange andre ting f.eks. å leie et hus, men jeg har utilstrekkelig inntekt til å leie et hus. Derfor bestemte jeg meg for å slute å flytte til Norge. Dette hører veldig enkelt ut, men det er mer å tenke på enn du faktisk tror. For å gi deg en ide, har er en liste med tingene du kan tenke på;

 • Hvordan kan jeg gjøre meg selv forstått av nordmenn?
 • Hvilke regler og lover må jeg følge?
 • Kan jeg bare begynne å jobbe eller trenger jeg en tillatelse?
 • I hvilket område vil jeg leve og jobbe?
 • Finne et sted å bo?

Og på denne måten kan jeg skrive mye. Men ikke glem at det er fortsatt ting å gjøre i hjemlandet ditt. Tenk f.eks. på de neste tingene;

 • Hvilke ting tar jeg med meg?
 • Hva skal du gjøre med tingene du ikke kan ta med deg?
 • Vil jeg ta med eller selge bilen?
 • Forsikringene?
 • Postadressen?

I tillegg har jeg en rekke studier som jeg gjerne vil gjennomføre. De fleste av studiene mine kan jeg gjøre i utlandene, men høyskoleutdanning er enklere å fullføre i Nederland. Til dette studiet har jeg noen frister. Men etter jeg har jobber hardt, og jobber videre i om nettene, har jeg til slutt en veldig fin rapport. Det er nå bare å vente på resultatene.

 

Nå skal det endelige skje

I alle fall forlot jeg virkelig Nederland forrige lørdag. Etter en slitsom tur på femten og en halv time, har jeg endelig ankommet Frederikshavn (Danmark) Ikke bare turen, men også innsjekken på hotellet var noe vanskelig. Jeg visste at jeg kunne ta innsjekken på hotellet til klokka 20.00. Men på grunn av veiarbeid i Tyskland tok turen så lang tid, at jeg aldri kunne komme frem til den tiden. Derfor hadde jeg ringt hotellet med spørsmålet; Unnskyld, jeg kommer litt for sent, er dette et stort problem? Hva tror du? Jeg fikk tilbakemeldingen om at noe var feil med rommene, og de hadde ikke et rom lenger tilgjengelig. Og med den dårlige engelsk / dansk fra resepsjonisten, var jeg litt redd for hva som kunne komme.

Etter jeg ankom hotellet, hadde de heldigvis reservert et rom i et annet hotell. Men for å komme til det andre hotellet, måtte jeg kjøre bak hotelleieren. Men æsj, han kjørte så fort. Jeg trodde jeg kunne kjøre fort, men jeg hadde store vansker med å kjører bak han. Men iallfall gikk alt bra. Ingen skader, og det nye hotellet var mer luksuriøst og hyggelig, så dette var til slutt en god avtale.

Mitt norske eventyr #0

På vei til Norge

 

Båttur og endelig ankommet


Søndag morgen klokka 9.15 dratt jeg samen med bilen min på båten til Norge. På vei til Norge skriv jeg denne altfor lenge innlegg. Båtturen var veldig kul, og en hel opplevelse. På båten hadde jeg reservert en hytten hvor jeg kunne sove noen ekstra timene. Jeg kan dessverre ikke beskrive dette, men det var veldig galet når jeg la i sengen og følte båten går opp og ned.

Mens du vil kjøpe noen tingene på båten, den kan du betale med danske kroner, norske kroner, og kanskje ? jeg er ikke sikkert ? kan du betale med euros. Med språk er det noen ganger forvirret. Noen ganger hørte jeg dansk, senere norsk, og av og til engelsk. I unntakstilfeller hørte jeg også nederlandsk. Jeg bestemte meg å snakke Norsk. Men når du treffer noen fra Danmark, æsj, da hadde jeg et lite problemet. Men dette er et kjent problem mellom den danske og norske språk (eller det kommer gjennom meg fordi jeg snakker ikke så veldig bra Norsk) Men iallfall, når du treffer noen fra Norge, den har du en veldig fint samtalen. Selv om jeg ikke snakker flytende norsk ennå, er det veldig fint at nordmann prøver å forstå deg. Hvis setningene ikke stemmer, vil det bidra til å forbedre deg. Også er det veldig fint at nordmann setter pris på faktum at du prøver å snakker norsk.

Etter jeg ankommet klokka 18.30 i Norge, hadde jeg umiddelbart grensekontroll? Fra to personer fikk jeg veldig mye spørsmål ? alt på norsk, haha ? Spørsmålene var f.eks. er bilen min, når hadde jeg kjøpt bilen, hva driver jeg med i Norge, hvor lenge skal jeg være i Norge, hvor skal jeg bo, vise dem beskjed hvor jeg skal bo i Norge, selvfølgelige pass kontrollen, kontrolleren ved hjelp av bilpapirene når jeg kjøpte bilen, og til slutt kontrolleren hvilket tingene jeg har i bilen min. Til slut var alt i orden, og kunne jeg dra videre til stedene jeg har leiet et leilighet. Rundt klokka 20.00 har jeg endelige ankommet på leiligheten, og den første ting jeg gjorde, var finne sengen fordi jeg var så sliten.

Mitt norske eventyr #0

Båttur på vei til Norge

 

Ukens sitat

Hver uke prøver jeg å finne et nytt sitat som passer til denne uken. Noe er veldig pent og andre er veldig morsomt eller godt å tenke på. Denne uken er sitatet;

Zie jouw leven als een zwembad ? duik er in, ook al weet je niet hoe diep het is (Se livet ditt som et svømmebasseng – dykk inn, selv om du ikke vet hvor dypt det er)


Dette var mitt norske eventyr. Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg