hits

MVW-Solutions

Mitt norske eventyr #68 | Alt med en men... men jeg klarte det!?

Søndag 21. oktober:

Da jeg nå har jobbet allerede en full måned hos min nye oppdrag, kunne jeg selvsagt sende min første faktura. Sagt med andre ord betyr dette altså at jeg endelig kan registrere meg hos skatteetaten. Likevel hadde jeg store bekymringer. Det har nemlig mange ganger skjedd før at jeg tenkte; ok, nå har jeg alt på plass, og etter hvert fikk beskjed om at jeg fortsatt mangler noe dokumenter. Heldigvis var alle bekymringer ikke nødvendig denne gangen, og kunne jeg registre meg uten problem, men... En uke etter jeg har registrert meg trengte jeg å logge på Nokuts side, og dette gikk ikke. Etter jeg ringte til bedriften som utgir MiniID fikk jeg beskjed om at min D-nummer var stengt. Grunnen er at jeg har fått en fødselsnummer... Etter dette samtale ringte direkte til Skatteetaten og ventet en uke til fikk jeg virkelig min fødselsnummer. PARTY!!! Nå kan jeg igjen spørre om en ny MiniID tenkte jeg, og logge inn i systemet igjen. Registrering gikk bra, men... Uansett du ta kontakt med NAV, Nokut, Altinn osv. Alle sier at dokumenter som er sendt til eller knyttet til din D-nummer, det er tapt. Alle kjenner dette problemet, men de finnes ingen løsning for dette...

Dette fører direkte til mitt andre utfordring. Som du kan lese her, har jeg i august fått et kurs fra Skatteetaten. Her blir blant annet fortalt om at du kan tjene de første 50 000kr uten MVA, men... Når du allerede vet når du kommer over denne grensen, da kan du gjøre en forhåndsregistrering i MVA-registeret. Da jeg har nå en oppdrag så vet jeg allerede når jeg kommer over denne grensen. Så som de i kurset fortalte oss, har jeg gjord en forhåndsregistrering, men... dette ble avlyst. Grunnen er at man må sende først minst en faktura. Dette førte for meg til at jeg de første par faktura måtte sende uten MVA, forsøke igjen for en registrering i MVA-registeret. Direkte når jeg fikk beskjed om at jeg ble registrert i MVA-registeret, den måtte jeg sende en kreditnota og i tillegg en ny faktura inklusiv MVA. Alt i alt litt komplisert, men ok. So far so good, men... Hva som førte for meg til et nytt problem, var at jeg har laget en kopi av en tidligere faktura. Hva jeg nemlig ikke visste var at leveringsdato automatisk blir endret til en måned videre... Så, systemet som skulle utbetale meg tenkte: ok, leveringsdato la vi se 1. november, den skal vi denne dagen altså utbetale han... Dermed, fordi den første forsøk i MVA-registeret ble avlyst, har Skatteetaten sett at jeg skulle tjene noe penger, og de har derfor sendt meg en forskutsskattebetaling... Hvordan kan jeg betale dette så lenge jeg har ingen penger på konto... Altså fordi tilgangen til Altinn er stengt, på grunn av at jeg har fått en fødselsnummer, når og hvor mye må jeg betale da? Det finnes en mulighet å endre denne forskutsskattebetaling, men... da må man ha en fødselsnummer, og dette hadde jeg denne tiden ikke. Uansett, nå jeg har fått min fødselsnummer er problemet løst, ikke sant? Men... alle dokumenter knyttet til eller sendt til D-nummeret ditt er som fortalt før tapt...

Heldigvis kunne Skatteetaten sende meg faktura via post. Forfallsdato ligger langt i fremtiden, og heldigvis har jeg fått allerede noe penger. Til slutt ingen problem lenger, men... Fortsatt på tiden dette innlegget kommer online ca. midt i november - sliter jeg fortsatt med problemet om at jeg ikke kan innse alle tidligere dokumenter. Heldigvis har noe bedrifter muligheten til å sende noen dokumenter via post, men ikke alle har denne mulighet... Særlig når vi snakker om Nokut er dette veldig kjipt. Jeg har nemlig sendt en søknad siden april dette år, og søknaden er fortsatt ikke løst. Jo kanskje, men da vet jeg ikke fortsatt...

Ukens yndlingslåt

Denne uken er «Grace VanderWaal - Clearly» yndlingslåten min. En helt tilfeldig låt som jeg lytter nå...

 

 

Dette var mitt norske eventyr (68. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!
Mitt norske eventyr #61 | Den gode nyheten!

Søndag 2. september

Hei folkens. Her er jeg igjen etter igjen en uke dårlig jobb på bloggen min, beklager. Denne gangen synes jeg at jeg har en god grunn. Tirsdag i uke som var fortalte jeg allerede at jeg har kjempegod nyheter, og dette er at jeg har fått meg en oppdrag, whohooo! At gikk veldig fort. Fredag i uke som var kunne jeg komme på intervju. Vel, egentlig var dette mer en forberedelse til den ekte intervju på mandag denne uke. En dag senere fikk jeg allerede beskjed om at jeg kunne starte på førstkommende mandag - faktisk allerede i morgen! Jeg gleder meg skikkelig mye til mitt første arbeidsuke mens samtidig alt føles skikkelig spennende - mer enn jeg vanligvis begynner på en ny jobb. Jeg skal nemlig starten som konsulent hos IBM via MVW-Solutions. Sagt med andre ord skal jeg jobbe hos en veldig stor og veldig kjent IT-bedrift med mye muligheter. Dermed må jeg finne ut blant annet hvordan jeg må fakturere, timeregistrering og registrering hos skatteetaten (MVA-regisrasjon), åpne en bedriftsbankkonto mm. Nok å gjøre, hahaha. Neida, det skal sikkert løse seg. Tingene som jeg sikkert snart må finne ut, og hvor jeg ikke har funnet svaret til ennå er hva jeg skal gjøre med saker som bloggen min, Oslo skriveklubb, Sunn Mat og Drikke-prosjekt og alle andre aktiviteter jeg gjør nå. Da jeg skal begynne med en ny oppdrag kommet også ideen tilbake om å starte eller fortsette Microsoft kurs. Alt is alt en veldig lang listen, men som jeg nevnte i uke som var vil jeg snart komme med en listen med ting jeg vil fokusere meg på. Da jeg fikk meg en oppdrag er det derfor at jeg ikke har laget sånn liste ennå. Jeg synes at det er nå sikkert på tiden at jeg lager sånn listen, ikke sant?

 

Ukens yndlingslåt...

Denne uken er «LSD feat. Sia, Diplo, Labrinth - Thunderclouds» yndlingslåten min.

 

Dette var mitt norske eventyr (61. uke) Tusen takk at du tok tid til å lese oppdateringen. Ha en fin søndag og vi ses til en ny oppdatering!
Mitt norske eventyr #60 | Kurs fra skatteetaten

Mitt norske eventyr #60

Hos skatteetaten

Torsdag 23. august: Idag fikk jeg et interessant kurs fra skatteetaten. Her ble det forklart om hvordan man må skatemelde fra sitt virksomhet. Fortsatt forvirrer meg mange regler da alltid finner en unntatt på regel. For å gi en enkelt eksempel: hvis du ha en businessmøte og du spanderer drikke, den er dette mulig unntatt drikke som inneholder alkohol. Selvsagt kan jeg på noen regler finne en logiske forklaring, men ja, må det virkelig være så vanskelig og forvirende? Likevel synes jeg at det er ikke helt lov at jeg klager (mye) om regler og lover fordi jeg ikke heller vet hvordan det egentlig funger i Nederland - jeg aldri hadde en virksomhet i Nederland, men uansett. Det meste interessante ting som jeg har lært meg er at det ikke lov å sende verken en Microsoft Word eller PDF-file som faktur, ihvertfall ikke hvis det laget dem selv. Dette er rett og slett ikke rettsgyldig. Det skulle være noe program - heldigvis finnes mange gratis program - som kan lage fakturer for deg. Alt i alt nok å finne ut likevel, ikke sant?


Mitt norske eventyr #53 | Et nytt spennende prosjekt

Mitt norske eventyr #53

Presentere virksomheten min 😊

Tirsdag 03. juli: Idag skal jeg direkte begynne med å fortelle om et nytt prosjekt, nemlig MVW-Solutions. Grunnen er at det skjedde mye med dette prosjektet i det siste.

Først og fremt, hva er MVW-Solutions? MVW-Solutions er en egen virksomhet hvor jeg tilbyr kunnskapen og erfaringen min til bedrifter. Hovedfokus ligger på Windows serveradministrasjon og sky-løsninger. Man kan tenke på bl.a. bygge opp, administrere og monitorer servere og servermiljø. Gode kunnskaper og erfaring med System Center produkter, VMWare vSphere og Citrix er absolutt til stede. På nettside «MVW-Solutions.eu», under historie, forteller jeg tre grunner hvorfor jeg oppstartet denne virksomheten - eller bare klikk her.

Begynne en egen virksom kan være en stor utfordring. Hva ihvertfall meg alltid holdet tilbake er regler og lover. Da MVW-Solutions er registrert som norske virksomhet, kan dette være en ekstra stor utfordring. Den norske lov og regler er helt annerledes enn Nederland. Det samme gjeller også for språket. At jeg fortsatt begynte en egen virksomhet er at jeg få støtte fra kommunen. Jeg mener ikke i form av penger, men mer med den utfordringer som jeg har nå. Selvsagt er jeg ikke den eneste med disse utfordringene, så derfor har Asker kommunen oppstartet «GründerSjansen» prosjektet. I samarbeid med Bærum-kommunen skal de veilede 20 utlendinger med å opprette en egen virksomhet. 31. mai fortalte jeg at jeg fikk godkjenning fra kommunen., og det var til dette prosjektet. Sagt med andre ord betyr det at kommunen også meg skal hjelpe med å opprette en virksomhet.

Allerede 19. juni måtte jeg holde en presentasjon om forretningsideen min, og etter min følelsen gikk det kjempe bra. Jeg hadde laget en kort PowerPoint presentasjon med hvem jeg er, hva er forretningsideen min, og hva jeg trenger mest hjelp til. I september er det igjen et møte. Den skal vi få tildelt en veileder som skal hjelpe oss videre i de neste fire måneder med våre virksomhet - allerede veldig spennende!

I tillegg av dette prosjektet var jeg i de siste ukene veldig opptatt av å opprette en ny nettside «MVW-Solutions.eu». Jeg er veldig fornøyd med resultatet mens jeg fortsatt ser noe ting som kan gjøres mye bedre. Dermed må jeg også finne tid til å oversette tekster på engelsk. Alt i alt er jeg veldig glad at jeg kunne lage en gode basis.

Herunder er noen lenkene for å finne mer informasjon og fremgangen til «MVW-Solutions.eu». Dermed finner du også lenken til kommunens prosjektet.
Lenk til MVW-Solutions nettside: MVW-Solutions.eu
Lenk til MVW-Solutions Facebook-side: fb.com/MVWSolutions
Lenk til MVW-Solutions LinkedIn: linkedin/company/MVW-Solutions
Lenk til GründerSjansen Facebook-side: fb.com/GründerSjansenMitt norske eventyr #47 | Vente lenge

Mitt norske eventyr #47

Kølapp

Onsdag 23. mai: Denne dagen begynte ved Skatteetaten, og som du kan se på bildet ovenfor er det veldig slitsomme til å være her. Virkelig, etter to timer var de fortsatt hos kunde 67. Jeg synes at de kunne behandler kunder rakere hvis de hadde åpnet mer enn én servisedesk. Uansett, at jeg må vente lenge var veldig stressende fordi klokka 13.00 har jeg bestilt en time ved leksehjelp. Heldigvis fikk jeg en kølapp fra en annen person med nummer 70, så jeg ble hjulpet veldig snart! Spørsmålet jeg hadde, vel egentlig fortsatt ha, handler om flyttemelding til Norge. Etter min mening er det litt komplisert til å forklare hva spørsmålet nøyaktig handler om. Kort sammenlagt kommer det egentlig an at det har med mitt forskjellige prosjekter å gjøre. Dermed vil jeg gjerne ha en fødselsnummer fordi det gjør alt lettere. En D-nummer hjelper allerede veldig godt, men dessverre ikke godt nok. Jeg fikk ihvertfall ikke svaret til spørsmålet mitt, jeg må nemlig ta kontakt med politiet først. Heldigvis har jeg allerede laget et avtale, men jeg må likevel vente tre måneder, huff. Det er allerede veldig spennende om jeg skal klare meg å registrere meg riktig med en gang. Grunnen er fordi en av nødvendige ting man må ta med er en arbeidskontrakt, som jeg selvsagt ikke ha. Forhåpentligvis kan jeg med den ideen jeg har nå likevel klare meg å registrere meg med en gang. Vi far se...